Live

Whitney – A tribute by Glennis Grace | Ahoy Rotterdam

Op 6 september 2019 was het tijd voor de eerste ‘Whitney Tribute by Glennis Grace’ in Ahoy Rotterdam. En ik was hierbij aanwezig.

Na het overdonderde succes van haar Whitney Tribute in AFAS Live in 2018 mocht Glennis Grace dit jaar twee concerten geven in Ahoy Rotterdam.

Ik moest hier, als hele grote Glennis Grace fan, natuurlijk bij zijn.

Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik van tevoren wel dacht wat ze anders zou kunnen doen dan in AFAS Live. Het concept blijft natuurlijk hetzelfde: Whitney Houston wordt geëerd.

Wat kon veranderen was het feit dat ze andere nummers zou gaan spelen. Andere nummers dan vorig jaar.

Voor mij hielp het ook al dat ze nu in een hele andere zaal stond. Ze stond ik Ahoy. Een zaal die veel groter is dan AFAS Live en dus ook een zaal waar je andere dingen zou kunnen doen. Je kan alles nog grootser aanpakken.  En de sfeer die er hing, was al heel anders.

Vanaf de eerste seconde van het concert had ik het gevoel alsof ik naar een DVD aan het kijken was. Alles klopte: het geluid was supermooi, de beelden waren mooi, het licht was perfect en Glennis zong alles perfect en de band was geweldig. 

Van begin tot eind heeft Glennis alles gegeven. Er spatte enorm veel energie van het podium af en dat voelde je in de zaal. Glennis had vanaf de eerste seconde de hele zaal mee. Iedereen zat vol verwondering te kijken naar wat zij neerzette. 

En ik denk dat niemand kon geloven waar ze nou precies getuige van waren. Het was een show van wereldklasse. Een show die je niet zo snel in Nederland zou zien, laat staan dat een Nederlandse artiest zoiets neerzet.

Bijna 3 uur lang heeft Glennis Grace de mooiste en grootste hits van Whitney Houston gezongen. 3 uur lang heeft Glennis Grace alles gegeven. De ene na de andere uithaal was door de zaal te horen. En wanneer je dacht dat het niet beter kon, liet Glennis horen dat het toch nog beter kon.

En dee gastartiesten waren zo ontzettend goed. Ze pasten zo ontzettend goed bij de show. 

De gasten waren: Sezina (The Voice Kids), Keith John, Camilo Rodriguez, Alain Clark, Edsilia Rombley, Berget Lewis, Glen Faria, Jordan Roy, Do en Candy Dulfer.

Stuk voor stuk zorgde de gasten voor iets extra’s in de show. 

Voor mij was het hoogtepunt toch wel het gastoptreden met Berget Lewis. Berget en Glennis daagden elkaar de hele tijd uit op het podium. En dit zorgde ervoor dat ze elkaar nog beter maakten. Het zorgde voor veel muzikaal geweld.

En Glen Faria had een hele positieve invloed op het publiek. Zodra hij het podium opkwam, ging er zo ontzettend veel energie door de zaal. Iedereen voelde dit. Iedereen werd iets blijer wanneer hij het podium oprende. 

Maar eigenlijk waren alle gasten een hoogtepunt. 

Glennis Grace heeft op 6 september 2019 laten horen en laten zien dat zij de beste artiest van Nederland is. En misschien is ze nog wel veel beter. 

Zij heeft iets gedaan wat niet veel artiesten haar nadoen. Op dit moment is Glennis Grace de enige artiest die dit kan doen.

Weet je wat ik heel erg mooi vond om te zien? Glennis Grace leek zo overdonderd te zijn van de mensen die aanwezig waren. Volgens mij kon ze het soms zelf niet geloven. En dat was zo mooi om te zien.

Het is er allemaal zo ontzettend gegund.

Dit concert heeft er alleen maar voor gezorgd dat ik nog meer van deze artiest ben gaan houden. Maar het heeft me nog nieuwsgieriger gemaakt naar haar eigen muziek. 

Maar tot die tijd heeft ze nog 2 andere Whitney Houston tributes. Wil je hier bij zijn? Kijk dan snel even op deze website.

Door: Clannad Moerings 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.