Live

Thomas Acda: Motel Theatertour

Begin december 2018 zag ik Thomas Acda bij De Wereld Draait Door. Hij vertelde over zijn soloshow en hij zong ook een liedje. Ik hing meteen aan zijn lippen. Na de kerst besloot ik om mijn moeder (nadat zij de aflevering van De Wereld Draait Door had gezien) mee te nemen naar zijn show in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

 Vorige week (vrijdag 1-3-2019) was het dan zover: Thomas Acda stond met zijn show ‘Motel’ in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. 

Ik ben opgegroeid met de muziek van Acda & De Munnik, want mijn moeder is altijd groot fan van ze geweest. Nu is het geen straf om met deze muziek op te groeien, want ik vind hun muziek heel erg goed!

Maar Thomas Acda kende ik vooral door zijn verschillende rollen in films/ series: hij was Daan de Vos in Flikken Maastricht  en hij had een hele grote rol in de film Lover of Loser. Maar dat was dan ook het enige wat ik wist van Thomas Acda.

Toch zat ik in het Oude Luxor Theater te wachten op de show van Thomas Acda. Ik had al veel goede verhalen gehoord dus mijn verwachtingen waren erg hoog. 

Net na 20:00 gingen de lichten uit. Thomas Acda kwam samen met zijn band op. Ik was even in verwarring toen Thomas Acda begon te praten. Heette hij ons nou welkom? Nee, het bleek allemaal bij zijn openingsnummer te horen. 

Vanaf het moment dat ik me dat realiseerde, heeft hij me weten te boeien. 1,5 uur lang heb ik aan zijn lippen gehangen. Zijn mooie teksten en zijn stem hebben mij de hele avond meegenomen. Ik bevond me in de wereld van Thomas Acda. 

Het verhaal speelt zich grotendeels af op een vliegveld. En voor deze ene keer vond ik dat helemaal niet erg. Ik had zelfs bijna zin om na de show zelf naar een vliegveld te gaan. 

Thomas Acda is een verhalenverteller. Hij is iemand die als geen ander weet hoe je een verhaal moet vertellen. Of hij dit nou doet met een liedje, door een grap te vertellen of door een gevoelige snaar te raken: hij neemt je mee in zijn verhaal. 

Er zijn momenten in de show waarin in je helemaal dubbel ligt van het lachen, maar er zijn ook momenten in de show waarbij Thomas Acda je laat nadenken. 

Deze show had voor mij iets nieuws: er was geen pauze tussendoor. Thomas Acda, zijn gitarist en drumster speelden 1,5 uur in 1 stuk door. Dat had ik nog nooit meegemaakt.  Maar ik ben er heilig van overtuigd dat dit de beste manier is om deze show te spelen. Op deze manier blijf je namelijk in het verhaal hangen. En op deze manier blijf je het verhaal ook volgen. 

Thomas Acda is iemand die heel veel wil vertellen in een korte tijd. Soms ging hij zo snel dat ik heel even kwijt was waar hij het nou over had. Maar dit duurde nooit langer dan één seconde. 

Thomas Acda heeft mij meegenomen op zijn reis en door zijn leven. Thomas Acda is erg open in zijn voorstelling ‘Motel’. Hij maakt grappen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Met zijn mooie monologen en liedjesteksten weet hij je 1,5 uur lang te boeien.  En hij is de enige artiest die op het podium zijn broek uit kan trekken ☺️.

De voorstelling was voorbij voor ik het wist. En dat is een heel goed teken.

Ik verliet de zaal vol met inspiratie. ik heb mooie dingen gehoord en ik ken weer een paar hele leuke verhalen. Maar er is nog steeds één verhaal waarvan ik niet zeker weet of het waar is.

Als je de kans hebt om naar ‘Motel’ te gaan dan moet je het zeker doen! Het is echt een aanrader! De speellijst van ‘Motel’ is hier te vinden. 

Podium Thomas Acda voordat de show begon

Door: Clannad Moerings 

2 gedachten over “Thomas Acda: Motel Theatertour”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.