Live

Ruben Hein – Boventoon

Op 10 april 2019 mocht ik voor de tweede keer Ruben Hein live zien. Ik had hem al een keer eerder in Leiden live mogen zien. Dit beviel me zo goed dat ik besloot om Ruben Hein nog een keer live te bewonderen.

Ik wist nog van de vorige keer dat Ruben een onwijs mooie stem had en dat zijn liedjes heel erg mooi zijn. Zijn teksten zijn heel erg mooi. Ik vind het heerlijk om naar de muziek van Ruben Hein te luisteren.

Deze keer kwam Ruben Hein niet in Leiden, maar in Utrecht. In Tivoli Vredenburg. In Cloud Nine. En voor ik het over Ruben Hein ga hebben, wil ik toch even zeggen dat de zaal waar hij in stond echt heel erg mooi was. Het is een hele intieme zaal. Het voelt heel erg klein. Ruben Hein had met deze show niet in een betere zaal kunnen staan.

Nog een verschil met de vorige keer dat ik Ruben Hein live zag, was het feit dat hij nu alleen was. Het is namelijk een solovoorstelling. De vorige keer was de gehele band van Ruben Hein aanwezig. En dat was nu niet het geval. Alleen Ruben stond op het podium.

Toen ik voor aanvang de zaal binnenliep, was de sfeer van de show mij meteen duidelijk: een huiselijke sfeer. Ik kreeg heel erg het gevoel alsof ik iemands woonkamer binnenliep. Ik liep de woonkamer van Ruben Hein binnen. Een woonkamer met een stoel, een piano, een paar platen, een tafel en een lamp. Ohja en een scherm waar een afbeelding op stond en waar later ook filmpjes op werden afgespeeld. 

De show begon en de setting die ik in m’n hoofd had, bleek waar te zijn. Ruben Hein nodigde ons uit in zijn woonkamer. Hij had besloten om heel erg open te zijn over van alles en nog wat. 

Eigenlijk ging de hele show over muziek. Wat betekent muziek voor Ruben Hein? Hoe is hij met muziek begonnen? Welke rol speelt muziek eigenlijk in zijn leven? Dat zijn vragen waar hij heel erg eerlijk antwoord op geeft. 

Deze show heeft mij een hele belangrijke les geleerd: omarm je kwetsbaarheden. Je kwetsbaarheden hebben ervoor gezorgd dat jij nu bent wie je bent. Omarm ze. Ruben Hein heeft mijn ogen geopend met zijn show. 

En heel onverwachts kreeg ik ook een heel erg klein rolletje in zijn show. En ik kan je vertellen dat ik dat best wel even raar vond. Maar ik vond het ook wel heel erg leuk J.

De show die ik op 10-04-2019 heb gezien, kan ik helemaal  niet vergelijken met de show die ik een jaar eerder had gezien. Het leek wel of ik twee hele andere artiesten heb gezien. Van een hele vette show in Leiden naar een hele persoonlijke en kwetsbare theatervoorstelling in Utrecht. 

In Utrecht heb ik iemand gezien die heel erg veel van muziek houdt en ik heb echt een artiest gezien. Maar ik heb vooral kennis gemaakt met de persoon Ruben Hein. De artiest kende ik al, maar nu weet ik iets meer over Ruben Hein zelf.

Oh en ik weet nu dat Ruben heel erg veel humor heeft. 

Al met al was het een hele inspirerende avond.

Door: Clannad Moerings

Wil je ook naar ‘Boventoon’ van Ruben Hein? Kijk dan hier waar je de show kan bezoeken. 

Bron beginfoto: Bron: https://www.spotlight.fm/concert/ruben-hein-brengt-eerste-solo-theatertour/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.