Books

Mindgym Journal – Wouter de Jong

Wat krijg je als twee populaire dingen met elkaar combineert? Dan krijg je een ‘Mindgym Journal’! Momenteel is het namelijk erg populair om te journalen, maar je ziet ook steeds vaker hoe belangrijk het is om stil te staan bij je mentale gezondheid.

Dit is niet het eerste boek van Wouter de Jong. Na ‘Mindgym, sportschool voor je geest’, ‘Mindgym Workouts’ en ‘Mindgym KIDS, superkrachten voor je hoofd‘ is Wouter de Jong de eerste man waar je aan denkt als het over mindfullness gaat.

Met de nieuwe journal word je als lezer echt aan het werk gezet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik tijdens het lezen van zijn vorige twee boeken vaak zijn opdrachten oversloeg. Op het moment van lezen had ik er geen tijd voor. Hierdoor vergat ik ze altijd te maken. Nu is dat geen optie meer. Nu ben je eigenlijk de schrijver van je eigen ‘Mindgym boek’! Daar word ik erg blij van.

Ik maak elke dag even tijd om een vraag in de journal te beantwoorden. Met de vragen word ik elke dag uitgedaagd. Elke vraag laat me echt nadenken en het zorgt ervoor dat ik mezelf nog beter leer kennen. Zoals Wouter de Jong zelf zegt: het is elke dag een meet and greet met jezelf.’. Voor de opleiding Sociaal Werk moet ik veel reflecteren op mijn leven. Ik durf wel te zeggen dat ik aardig wat zelfkennis heb. Toch leer ik mezelf door de Mindgym journal nog veel beter kennen. De vragen zijn namelijk erg verrassend en het zijn niet de standaardvragen.

Een vraag die mij de in de eerste dagen verraste was: als je je voorstelt dat je een muziekinstrument bent, wat ben je dan? Welke kwaliteiten van het instrument zie je ook bij jezelf? Van welk muziekinstrument kan je nog iets leren?

Een vraag die je niet elke dag krijgt en waar ik toch wel wat langer over na moest denken. Toch is het me gelukt om de vraag te beantwoorden. Ik had mezelf namelijk nog nooit met een piano vergeleken. Ook had ik nooit stilgestaan bij het feit dat ik iets van een drumstel kon leren 😊.

Ik heb er een nieuwe verslaving bij. Ik weet zeker dat ik dit echt elke dag ga doen. Ik laat me elke dag verrassen door de vragen in de journal. Ik kijk uit naar alles wat ik nog over mezelf ga leren.

Om het nog interactiever te maken heeft Wouter de Jong op de voorkant een ‘connect the dots’ tekening gezet. Na elke vraag krijg je twee cijfers die je met elkaar kan verbinden. Als je het hele boek uit hebt dan komt er een tekening tevoorschijn. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik elke dag langer bezig ben om de cijfers te vinden dan om de vraag te beantwoorden 🙈. Maar dat zal wel aan mij liggen.

Ik raad ‘Mindgym Journal’ aan iedereen aan! Als je jezelf nog beter wil leren kennen dan is deze journal een must have! Onthoud wel dat je tijdens het beantwoorden van de vragen je je innerlijke criticus op vakantie stuurt!

Door: Clannad Moerings

Mindgym Journal is hier te bestellen:

Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.