Live

Jim Bakkum – Klein

Op 10 januari 2020 liep ik het OudeLuxor theater (Rotterdam) binnen. Voor de deur was een rode loper uigerold. Toen ik binnenkwam zag ik camera’s staan. Er werden wat mensen geïnterviewd. 

Dit allemaal voor de première van ‘Klein’ van Jim Bakkum. 

Iedereen maakte zich klaar voor de show. In de zaal merkte je dat iedereen heel erg benieuwd was naar de show. Ik was ook heel erg benieuwd naar de show, want ik had Jim nog nooit live gezien.

Want wat kunnen we van Jim Bakkum verwachten? 

Als snel kregen we antwoord op de vraag. Jim Bakkum gaf antwoord op onze vraag door te beginnen met de show. 

Vanaf het moment dat hij het podium opkwam, was het duidelijk dat we een hele mooie avond zouden gaan krijgen.  Het zal een avond gaan worden met een lach en een traan. Maar het zou vooral een avond gaan worden met hele mooie muziek. En het zou een avond gaan worden met een hele goede zanger. 

In het begin van de show merkte je dat Jim echt zenuwachtig was. Maar na een tijdje werd Jim wat losser. Hij begon wat meer interactie te krijgen met het publiek. Hij begon het publiek steeds meer bij de show te betrekken. Hierdoor hing er een hele toffe sfeer in de zaal.  Het leek wel of Jim tijdens de show beter en beter werd. 

Tijdens de show kwamen er bekende nummers voor, maar ook wat (voor mij) onbekendere nummers. De show was een afwisseling van mooie ballads en wat uptempo nummers.

Door de show kom je erachter dat het Nederlandse lied eigenlijk heel erg mooi kan zijn. Het Nederlandse lied kent een hoop pareltjes. Jim heeft al zijn favorieten met ons gedeeld. 

Het feit dat alles akoestisch was, maakte alles nog veel mooier. Alle nummers kwamen zo mooi tot zijn recht. En de stem van Jim maakte alles nog mooier. 

Naast dat de show muzikaal geweldig is, zit er ook een hele hoop humor in. Jim zit vol met zelfspot.  Jim vertelt hele herkenbare situaties. Maar Jim geeft zich ook bloot op het podium. Hij stelt zich heel kwetsbaar op. Daar is een hoop lef voor nodig. 

Aan het einde van de show werd Jim emotioneel. Maar dit sierde hem heel erg. Hij was niet bang om zijn emoties te tonen. Muziek is emotie. En dat werd tijdens deze show nog eens heel duidelijk. 

‘Klein’ is een show met een lach en een traan. Ik heb een hele bijzondere en magische avond gehad. Ik ben geïnspireerd geraakt door de show. 

Jim weet hoe hij een zaal voor zich winnen. Iedereen hing aan zijn lippen.

Ik hoop dat Jim in de toekomst vaker muziek gaat maken en/of uitbrengen. 

‘Klein’ is zeker een aanrader! De komende tijd tourt Jim Bakkum door het hele land. De speellijst vind je hier. 

Door: Clannad Moerings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.