Live

Jett Rebel – Unconditional Love (Tour)

Op 15-03-2019 mocht ik voor het eerst naar een concert van Jett Rebel. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet heel erg bekend was met de muziek van Jett Rebel. Ik zag hem zo af en toe op tv en daar vond ik hem altijd heel erg leuk. Maar verder had ik me nooit zo verdiept in zijn muziek.

Toch ging ik naar zijn ‘Unconditional Love’ theatertour. Zonder verwachtingen zat ik in de Stadsgehoorzaal (in Leiden) te wachten tot de show begon. Ik hoopte op een hele mooie avond. Ik hoopte dat Jett Rebel mij kon inspireren.

Toen ik in de zaal zat, keek ik eerst naar het podium. Op het podium stonden allerlei spullen onder een zijde doek. Er stond alleen één vleugel zonder zijde doek. Maar het was nog een raadsel wat er verder op het podium stond. Je denkt instrumenten, maar je weet het nooit.

Toen de show begon kwam Jett Rebel het podium op. Hij ging achter de vleugel zitten en begon met spelen. Ik kon Jett Rebel niet zien toen hij achter de piano ging zitten, maar dat maakte het juist heel erg magisch. Het zorgde voor iets mysterieus.

Na drie nummers kwam Jett Rebel achter de vleugel vandaan en kon ik hem eindelijk zien. Hij liep met een glimlach over het podium. Hij ging zelfs op de rand van het podium zitten.

Hij legde de bedoeling van deze show uit en hij maakte wat contact met het publiek. Hij kwam over als een hele normale, maar wel hele stoere gast ☺️.

Even zonder dollen: Jett Rebel (of Jelte) maakte een hele leuke, lieve indruk. Jelte kwam op mij heel erg enthousiast over. Maar het is vooral een jongen met ontzettend veel humor.

Maar wanneer hij begon te spelen, was het een artiest van wereldklasse. Zijn stem in niet normaal mooi. Jett Rebel is misschien wel één van de beste live artiesten die we in Nederland hebben.

En daar komt ook nog eens bij dat hij hele mooie teksten schrijft. Teksten die je na laten denken, teksten die je raken. Maar ook teksten die je laten lachen.

Ik heb voor het eerst een show gezien waarbij er maar één artiest op het podium stond. Alleen Jelte stond op het hele grote podium, maar het leek wel of er een hele band op het podium stond. Jelte speelde zo ontzettend veel instrumenten. Hij was in zijn eentje een hele band. En misschien nog wel meer dan dat.

Ik heb de hele avond het gevoel gehad dat ik bij één grote jamsessie was. En daar bedoel ik mee dat Jelte alles heeft gegeven. Hij probeerde van alles uit en met heel veel succes! Het leek soms wel dat Jelte niet doorhad dat er publiek was, want Jelte zat zo ontzettend in zijn element. Hij deed alles, hij leek zich niet te schamen.

Jelte zette een hele persoonlijke show neer. Ik heb een kijkje in zijn leven gehad en daar ben ik hem ontzettend dankbaar voor.

Jelte vertelde dat je tijdens de show niet mocht filmen en je mocht ook geen foto’s maken. De reden: “hierdoor voelde Jelte zich nog vrijer om te doen wat hij wilde.”                           

Als je daardoor zo’n show krijgt dan hoop ik dat je nergens meer mag fotograferen en/of filmen.

In de show vertelde Jelte dat een recensent Jelte een warhoofd had genoemd. Die recensent had wel gelijk, maar zo is Jelte nou eenmaal.

Jelte was totaal zichzelf op het podium. Als ik hem mag geloven, was het geen act. En ik heb geen enkele reden om daaraan te twijfelen. Jelte is een geweldige jongen. Ik hoop zo dat hij voor altijd zo blijft.

Ik ging aan het eind van de avond naar huis met heel erg veel inspiratie. Jelte heeft me laten zien wat passie voor muziek is. Jelte is een echte muzikant. Daar kan niemand aan twijfelen.

Na de show van Jelte zal ik voor altijd op een andere manier gaan bowlen ☺️. Bowlen zal nooit meer hetzelfde zijn……

Ik was voor 15-03-2019 nog nooit naar een show van Jett Rebel geweest, maar daar heb ik nu zo ontzettend veel spijt van. Ik wou dat ik veel eerder naar één van zijn shows was gegaan.

Jelte weet hoe hij een geweldige show moet geven.

Als je van muziek houdt dan moet je Jett Rebel een keer live gezien hebben!

Voor zijn ‘Unconditional Love tour’ moet je snel zijn, want hij speelt deze show niet meer zo heel lang. Maar misschien heb je nog geluk! Bekijk zijn speellijst en wie weet ben je er nog bij! En anders moet je (net zoals ik) wachten op zijn volgende theatertour ☺️.

Ik kan niet wachten tot zijn volgende theatertour!

Jouw show in Leiden was verdomd goed!

Je hebt er een fan bij Jelte!

Door: Clannad Moerings

 

PS: Jelte, is het misschien een idee om een keer een akoestisch album uit te brengen?

 

 

 

 

Foto’s podium Jett Rebel (voor aanvang)

Bron beginfoto: https://carre.nl/voorstelling/jettrebel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.