Credits: Clannad Moerings
Live

James Bay | City Sounds

Zaterdag 4 augustus 2019 was de dag waarop de tweede dag van ‘City Sounds’ plaatsvond. Een driedaagse concertreeks op het NDSM Werf in Amsterdam. Drie dagen lang zijn er concerten. Op 3 augustus was er een concert van ‘Jessie J’. En op 6 augustus zal er een concert zijn van ‘Thirty Secconds To Mars.

En op 4 augustus was het de beurt aan James Bay.

Ik keek hier zo naar uit, want ik ben een hele grote fan van James Bay. Ik bewonder hem als artiest. Zijn teksten zijn zo ontzettend mooi. Dus ik had hoge verwachtingen.

Maar voordat het de beurt was aan James Bay stonden er twee artiesten in het voorprogramma. 

JC Stewart

Eerst was het de beurt aan JC Stewart. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog nooit van deze artiest had gehoord. Dus ik had van tevoren ook geen verwachtingen.

Maar toen ik hem hoorde zingen, hoorde ik meteen dat hij echt wel een hele goede artiest is. Hij heeft een heel erg mooi stemgeluid. 

En hij heeft ook nog eens gevoel voor humor. Ik denk dat ik echt nog wel een keertje naar zijn muziek ga luisteren.

Mij is wel helemaal duidelijk waarom hij in het voorprogramma van James Bay stond.

Rondé

Ik was een beetje bekend met de muziek van Rondé. Ik kende 2 nummers van ze. Ik had ze ook al weleens in diverse tv-programma’s gezien. 

Maar Rondé weet wel hoe ze een show neer moeten zetten! Wat een energie geven ze zeg! En ze wisten hoe ze het hele publiek meekregen. 

James Bay

Eindelijk was het tijd voor de artiest waar iedereen op zat te wachten: James Bay.

Vanaf klanken van het eerste nummer (Pink Lemonade) had hij het publiek voor zich gewonnen. Iedereen genoot zichtbaar van de muziek van James Bay.

James Bay weet hoe hij een te gekke show neer moet zetten. James Bay wisselde uptempo nummers af met zijn mooie/gevoelige ballads. 

Wanneer James Bay een ballad zong, kon je bijna een speld horen vallen op het terrein. En dat was heel erg indrukwekkend. Het zorgde ervoor dat het concert een hele intieme setting kreeg. Het zorgde er ook voor dat de nummers nog meer bij je binnen kwamen. Ik heb een aantal keer echt met tranen in mijn ogen gezeten. Zo mooi was het. Maar zodra hij een uptempo nummer inzette, ging iedereen los.

Het was echt een perfecte afwisseling.

En alles was zuiver. 1,5 uur lang heeft James Bay alles gegeven. Al zijn grootste hits kwamen voorbij, maar hij liet ook wat nieuwe muziek horen.

James Bay weet hoe hij het publiek voor zich moet winnen. En weet je wat ik echt heel erg leuk vond om te zien? Je zag aan zijn gezicht dat hij het echt kon waarderen dat er zoveel mensen waren gekomen.

James Bay is een muzikant in hart en nieren en dat straalde van het podium af. Hij weet hoe hij goede muziek maakt. En hij heeft 1,5 uur zijn liefde voor muziek aan ons laten horen en hij heeft iedereen in het publiek een deel van die liefde gegeven. Hij had echt plezier in het geven van de show en dat was de hele tijd heel erg duidelijk!

James Bay is een ijzersterke zanger en een ijzersterke muzikant. 

Ik hoop dat hij heel snel weer in Nederland een show komt geven. 1 ding is zeker: hij heeft dan minstens 1 kaartje verkocht. Al denk ik dat iedereen die er 4 augustus bij was er dan ook bij zal zijn.

City Sounds

Het optreden van James Bay was een onderdeel van de concertreeks van ‘City Sounds’. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik echt alleen voor James Bay naar ‘City Sounds’ ging. De rest hoefde niet zo voor mij.

Maar als ik nu terugkijk op de dag dan vond ik ‘City Sounds’ echt heel erg leuk. Het was een leuk klein festivalletje. In het begin waren er verschillende foodtrucks en het podium was dan achter de foodtrucks. 

‘City Sounds’ was een hele mooie beleving. Er hing een goede sfeer en alles was erg goed geregeld.

En de locatie was erg mooi! Achter het podium keek je uit over het water en dat zorgde voor een hele mooie en warme sfeer.

Ik ga zeker in de gaten houden of het volgend jaar weer wordt georganiseerd en natuurlijk ga ik dan ook in de gaten houden welke artiesten er dan staan. 

Maar de kans is erg groot dat ik volgend jaar ook weer een dagje ‘City Sounds’ meepak. 

En ik kan het iedereen aanraden.

Door: Clannad Moerings

PS. Voor de show van Thirty Secconds To Mars van morgen (6 augustus 2019) zijn er nog wat kaarten te koop. Wil je hier bijzijn? Koop dan hier je kaarten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.