Blog

Hoofdstuk 99

Hi Guys,

Ik wil nog even terugkomen op de blog van vorige week. Ik had het toen over het gebruik van onze telefoon. Vooral over het feit dat we onze telefoon wel iets minder konden gebruiken. Het is mijn niet gelukt om een week zonder telefoon te doen. Ik heb wel geprobeerd om mijn telefoon minder te gebruiken. Dat is wel gelukt. Ik heb sinds deze week wel mijn telefoon ’s nachts beneden gelaten. Ik laad mijn telefoon voortaan niet meer in mijn slaapkamer op, maar dat doe ik beneden. Dat hou ik wel vol. Dat is een stap in de goede richting, toch? Hebben jullie nog iets gedaan naar aanleiding van hoofdstuk 97? Zo ja, wat dan? 

Deze keer wil ik het met jullie ergens over hebben waar ik de laatste tijd mee bezig ben. Ik besteed er nu meer aandacht aan dan dat ik ooit deed. Ik ben er bewuster van geworden en ik vind het ook heel belangrijk.

Ik zorg beter voor mezelf. De laatste tijd besteed ik er meer tijd aan. Meer dan ooit. Ik vind het nu belangrijker dan ooit. Ik eet beter, ik neem meer tijd voor mezelf en ik beweeg meer. 

Ik eet gezonder. Ik eet meer groente en ik snoep steeds minder (zeg maar gerust nooit meer). Okay het is echt niet zo dat ik nooit meer snoep. Heel af en toe neem ik nog wel iets lekkers. Maar niet meer elke dag. Het is heel af en toe. Ik heb allerlei lekkere en gezondere alternatieven gevonden. Ik ben er vooral achter gekomen dat gezond eten zo verdomd is. 

Ik merk ook dat ik de laatste tijd veel meer interesse heb in eten, maar vooral in koken. Ik heb altijd al van eten gehouden (wie houdt er niet van eten?), maar ik vond koken nooit leuk. Ook het kijken naar kookprogramma’s vond ik nooit leuk. Met een moeder die de hele dag naar 24Kitchen kijkt, is dat soms best lastig.

Maar de laatste tijd vind ik het juist wel leuk om naar 24Kitchen te kijken. Ik zet het zelf nu wel eens aan.  Soms maken gewoon hele lekkere en gezonde dingen. 

Ik heb altijd een zwak gehad voor Jamie Oliver. Jamie Oliver maakt vaak gewoon zulke lekkere dingen. Maar Jamie houdt ook van de gezonde dingen. Bijna alles wat hij maakt, is een gezonde keuze. Ik denk dat het tijd wordt dat ik ook een keer een Jamie Oliver gerecht ga maken…….

De echte redenen dat ik naar 24Kitchen kijk (naast Jamie Oliver), zijn De Worsten Van Babel. Drie mannen die op reis gaan en samen gaan koken. De drie mannen zijn: Jasper en Marius Gottlieb (de broertjes uit spangas) en Hugo Kennis. Het zijn drie vrienden die gewoon heel veel lol maken. Het is te leuk om naar te kijken. 

Vanaf aanstaande dinsdag (4 juli 2017) is er een nieuw seizoen te zien. Deze keer gaan ze naar verschillende campings. Elke dinsdag om 19:00 op 24Kitchen.

Dan is er nog een programma waar ik echt verslaafd aan ben. Ja het is echt een verslaving. Het is een Vlaams programma en het gaat over Pop-up Restaurants. Verschillende duo’s gaan met elkaar de strijd aan om het Pop-up restaurant te worden. Het is een heerlijke reality show. Het koken staat minder centraal dan bij andere programma’s. Het gaat meer over het Pop-up restaurant. Het is echt heerlijk om naar te kijken. Ik ben het alleen nog niet eens over de winnaars van 2016, maar daar hebben we het niet meer over.

Ohja en Gert Verhulst (ja de echte) zit in de jury. En Sergio Hermans en die man is gewoon geweldig. De jury wordt verstrekt door Sepideh. Zij is de cocktailexpert. Een geweldige jury. Alleen daarom wil je al kijken.

Vanaf 3 juli is Mijn Pop-Up Restaurant te zien op 24Kitchen. Elke maandag om 22:00. 

Naast gezonder eten, neem ik ook meer tijd voor mezelf. Ik ben begonnen met mediteren. Ik probeer elke dag 1x te mediteren. Dat doe ik dan ’s ochtends. Een perfecte manier om je dag mee te beginnen.

Ik was altijd een beetje sceptisch over mediteren. Ik vond het altijd een beetje zweverig. Ik deed het ook een keer met een groep vrienden. Dan waren een moment stil. Maar ik kon nooit mijn lach inhouden. Dat was dus nooit een succes. Maar ik dacht: laat ik het maar een keer proberen. 

Ik zocht een meditatie filmpje op youtube. Ik wist niet echt hoe ik moest zoeken dus ik tikte ‘meditation’ in en ik keek tussen de resultaten. Ik klikte er eentje aan die er wel goed uitzag. Een hele mooie mannenstem begon te praten. Heel rustig. Op de achtergrond hoorde ik hele rustgevende muziek. 

De meditatie duurde 10 minuten. Ik dacht eerst dat het wel een beetje lang was, maar die 10 minuten waren om voordat ik er erg in had. 

Ik merkte echt dat ik rustig werd. Dus ik neem aan dat het werkte. Ik besloot het de volgende dag weer te doen. Nu is het een week later en ik heb het nu bijna elke dag gedaan. 

Ik vind het wel fijn om mijn dag op die manier te beginnen. Het geeft je even rust. Er is iemand die tegen je praat. Iemand die zegt wat je moet doen en waar je aan moet denken (of juist niet aan moet denken). 

Ik doe zelf elke dag een meditatie van 10 minuten. Ik ga denk wel een keer een langere meditatie proberen. Ik vind het zelf ook fijner als de meditatie in het Engels is. Ik weet niet waarom.  Ik vind dat gewoon fijner. Ik moet ook toegeven dat ik nog geen Nederlandse meditatie heb geprobeerd hoor. 

Hebben jullie ervaring met meditatie? Wat zijn die ervaringen? Hebben jullie nog tips voor een goede meditatie? Laat het me weten. Zo kunnen we elkaar helpen. 

Ik weet nu meer dan ooit hoe belangrijk het is om naar jezelf te luisteren. Jij weet wat het beste voor je is. Luister naar je hart en volg die. Doe niets waar je zelf niet achter staat. Ik weet dat ik dit al zo vaak heb gezegd, maar ik vind het ook zo belangrijk. Want ik heb het heel lang niet gedaan. Ik ken inmiddels de gevolgen.

Neem de tijd om goed voor jezelf te zorgen. Het maakt me niet uit hoe je het doet. Of je nou gezonder gaat eten, meer gaat bewegen, gaat mediteren of iets gaat doen wat je altijd al had willen doen. Zorg ervoor dat je jezelf niet vergeet. Doe iets waar jij je goed bij voelt. Waar word jij blij van? Waar word jij een beter mens van? Maar vooral: hoe kan jij het best voor jezelf zorgen? Het leven is soms zo druk, maar we mogen onszelf niet vergeten. Dat mogen we niet accepteren. Neem de tijd voor jezelf. 

You are worth it.

Muziek van de week.

Ik kom net ergens achter waar ik me best voor schaam. Ik sta hier ook best wel versteld van. Adam Lambert is nog nooit ‘Muziek van de Week’ geweest. Hoe dan? Iemand die me zo erg inspireert. Ik heb er geen woorden voor. Na 99 hoofdstukken, is hij eindelijk een keer ‘Muziek van de Week’.

Het bevestigt ook wel weer dat ik niet altijd into Adam Lambert ben. Ik heb zo mijn periodes. Ik weet niet waarom, want Adam Lambert is misschien wel de beste zanger ever. Het is echt niet normaal hoe goed hij is. 

Het is zo moeilijk om een goed nummer uit te kiezen. Adam heeft namelijk zoveel te gekke nummers. Zijn teksten zijn zo goed. En dan heb ik het nog niet eens over zijn stem. Het is al duidelijk dat Adam iets vaker de ‘Muziek van de Week’ gaat worden ☺️. 

Deze keer wil ik graag zijn nieuwste nummer laten horen. Dat nummer zit al het hele weekend in mijn hoofd. Het is zo’n heerlijk nummer. Het heeft die heerlijke Queen vibe. Het is gewoon heerlijk. Als je de titel letterlijk vertaald, gaat het over twee vosjes. Maar je snapt al snel dat het daar niet over gaat ?.

Muziek van de week:

Adam Lmbert – Two Fux

Volgende week is het dan eindelijk zover: blog nummer 100! Ik kan het me nog steeds niet zo heel erg goed voorstellen. Ik schrijf volgende week gewoon voor de 100ste keer een blog. Zo voelt het echt helemaal niet. 

Voor volgende week wil ik graag jullie vragen beantwoorden. Ik ben al die weken al zo open naar jullie geweest, maar wat willen jullie nou echt heel graag van me weten? Nu is je kans om je vraag te stellen. 

Je kan op zoveel verschillende manieren je vraag insturen: je kan me een mailtje sturen, een reactie achterlaten onder één van mijn blogs of je vraag stellen via Social Media (Twitter, Facebook, Instagram of Snapchat). 

Zorg er wel voor dat je de #Blog100 gebruikt als je je vraag stelt.

Ik ben benieuwd naar al jullie vragen! Hoe gekker hoe beter. Je mag echt alles vragen!

Clannad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.