Blog

Hoofdstuk 98

Hi guys,

Ik wil nog even zeggen dat ik zo blij en dankbaar ben voor alle reacties die ik heb gekregen naar aanleiding van hoofdstuk 97! Het was een hele persoonlijke blog. Ik ben blij dat jullie er zo positief op hebben gereageerd. Heel veel dank daarvoor ☺️.

Deze keer wil ik het met jullie hebben over iets wat iedereen heeft: mobiele telefoons of smartphones. Het maakt niet uit waar je kijkt, overal zie je mensen met smartphones. Ze maken filmpjes voor snapchat/instagram stories. Ze maken foto’s voor op instagram of facebook of ze zijn aan het vloggen. Ze bekijken hun tijdlijn op facebook/instagram. Kijken youtubefilmpjes of ze kijken naar snapchat verhalen of de verhalen op instagram. En dan heb ik het nog niet eens gehad over whatsapp. Kortom ze zijn de hele dag in de weer met hun telefoon. 

Het is zo erg dat ze in paniek raken als ze hun telefoon kwijt zijn. Laat staan wanneer er geen WIFI is. De telefoon is het belangrijkste bezit. 

Zelfs wanneer ze met vrienden zijn, zitten ze allemaal op hun telefoon. Ze appen naar elkaar terwijl ze bij elkaar zitten. Wanneer ze uiteten zijn, zitten ze op hun telefoon. Als ze een avondje uit zijn, maken ze foto’s/filmpjes. Wanneer ze bij een concert/optreden/festival zijn, maken ze foto’s of filmen ze het hele optreden/concert. Ze zijn drukker met hun telefoon dan met hun omgeving.

Ze kunnen niet meer zonder telefoon. 

Ik moet bekennen dat ik mezelf er soms ook op betrap hoor. Eigenlijk veel vaker dan ik zou willen. Eén van de eerste dingen die ik doe als ik wakker word, is mijn telefoon checken. Heb ik nog appjes? Hoe staat het ervoor op facebook? Even de snapchat verhalen/ instagram stories checken. Zijn er nog leuke nieuwe youtube filmpjes? Voor je het weet ben je een half uur bezig met je telefoon…..

Ik merk de laatste tijd ook dat ik mijn telefoon pak wanneer er een stilte valt in een groep. Of ik pak mijn telefoon terwijl ik tv zit te kijken. Noem maar op. 

De laatste tijd denk ik steeds vaker ‘Waarom doe ik dit?’ en dan leg ik mijn telefoon weer weg. Het lijkt erop of ik steeds bewuster word van het feit wanneer ik mijn telefoon pak. Het lijkt erop dat ik er iets aan wil veranderen. Ik moet alleen nog even voor mezelf uitzoeken hoe ik dat wil doen.

Ik besef me wel steeds meer dat ik heel erg blij ben dat ik een jeugd heb gehad zonder telefoons. Ik speelde vroeger elke dag buiten en ik speelde met mijn speelgoed. Als ik nu kijk naar de jeugd zie ik dat ze heel veel op hun telefoon zitten. Ze kijken de hele dag naar video’s op youtube, maken filmpjes op musical.ly en weet ik veel wat nog meer.   

Mijn buurmeisje gaat na de vakantie naar de middelbare school. Eén van de eerste vragen die ze stelde aan haar mentor was: ‘Mag je je telefoon gebruiken in de klas?’

Ed Sheeran vertelde dat hij tijdens zijn break geen telefoon meer had. Hij gaf toe dat hij nu nog steeds geen telefoon had, Hij vertelde dat het geweldig voelde. Je geeft een soort rust. 

Ik zou dat ook wel een keer willen doen. Een tijd zonder telefoon. Alleen je telefoon gebruiken om te sms’en en te bellen. Verder helemaal niks. Geen social media. Niet constant je facebook/instagram/snapchat checken. 

Ik denk dat het niet meer lang gaat duren voordat er restaurants, concerten komen waar je van te voren je telefoon in moet leveren. Dit om ervoor te zorgen dat mensen hun telefoon niet meer gebruiken.

Het is natuurlijk ieder zijn eigen beslissing, maar ik vind het ook wel iets goeds. Soms moet je de afleiding gewoon wegnemen. Soms moet je iemand helpen om van zijn verslaving af te komen. Of ze het nou willen of niet.

Bij ons thuis hebben we de regel dat we geen telefoon gebruiken tijdens het eten. Of we nou thuis eten of ergens buiten de deur. Verder gebruik ik nooit mijn telefoon tijdens een concert/voorstelling. Ik maak van tevoren wel altijd een foto van het decor (dat is een soort gewoonte geworden) en die plaats ik dan op social media. Maar tijdens de show/voorstelling haal ik mijn telefoon niet meer tevoorschijn. Ik wil dan namelijk graag van het concert/de voorstelling genieten. Dat kan niet met een telefoon in je handen. 

Ik heb niks tegen social media hoor. Ik vind het zelf namelijk hartstikke leuk. Ik vind het leuk om foto’s/video’s te delen met mijn volgers. Ik vind het leuk om te zien wat andere mensen doen. Je leert veel mensen kennen, je vind te gekke kleding, je vind lekkere recepten, je ontdekt nieuwe muziek/artiesten en nog veel meer. Soms vind ik dat het wel iets minder kan. 

Geniet meer van het moment. Praat met elkaar wanneer je bij elkaar bent. Leg niet je hele avond vast, maar geniet van je avondje uit. Maak plezier met je vrienden. 

Leg je telefoon eens weg. Ga een keer iets doen zonder je mobile. Ik daag je uit. Doe het een keer. Dan ga ik het ook een keer doen. Ik weet zeker dat we het kunnen. Zo moeilijk is het niet. Succes.

Muziek van de week.

Deze week heb ik gekozen voor een nummer die ik gewoon heel erg lekker vind. Toen ik dit nummer voor de eerste keer hoorde, vond ik het echt een stom nummer. Ik moet bekennen dat ik dat had met het hele album. Ik vond het in eerste instantie geen goed album, maar inmiddels denk ik er wel anders over. Ik had het zelfs met ‘24K Magic’. Nu kan ik me daar niets meer bij voorstellen.

Dit nummer heeft een beetje hetzelfde verhaal. Eerst moest ik niets van dit nummer hebben, maar inmiddels vind het echt een heerlijk nummer. Het blijft maar in mijn hoofd zitten. Elke keer als ik het begin hoor, word ik vrolijk. I love.

Ik hoop dat dit nummer hetzelfde effect heeft op jullie. En als je het niet meteen een lekker nummer vind, geen paniek. Het komt vanzelf wel J

Muziek van de week:

Bruno Mars – Perm

Over twee weken is het zover: blog nummer 100. Ik kan me het bijna niet voorstellen. 100 blogs. Wie had dat ooit gedacht. 

Ik dat natuurlijk niet zomaar aan me voorbij laten gaan. Ik wil wel iets speciaals doen voor blog nummer 100. Daar heb ik jullie hulp bij nodig.

In blog nummer 100 ga ik al jullie vragen beantwoorden. Jullie hebben de kans om me te vragen wat jullie willen. 

Heb je een vraag? Dan kan je die op verschillende manieren aan me stellen:

Laat een reactie achter onder één van mijn blogs, stel je vraag op social media onder de hashtag #blog100 of stuur me een mailtje met jouw vraag. 

Genoeg manieren dus om je vraag aan me te stellen. Het maakt echt niet uit waar je vraag over gaat. Je mag alles vragen. Dus stuur je vraag in en wie weet beantwoord ik hem wel in blog nummer 100! Ik ben beniewd naar jullie vragen J

Clannad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.