Blog

Hoofdstuk 94

Hi Guys,

Hebben jullie een lijstje met doelen die je wil bereiken? Doelen voor dit jaar, deze maand, deze week of misschien wel voor vandaag. Misschien heb jij wel doelen voor je hele leven bepaald. Wie weet. Je kan voor van alles doelen opstellen. Je kan het bijna zo gek niet bedenken.

Ik heb een denkbeeldig lijstje. Ik heb mijn doelen nergens opgeschreven, maar in mijn hoofd heb ik wel bepaalde doelen opgeslagen. Doelen op het gebied van gezondheid, school en zelfs doelen voor deze website.

Voor van alles heb ik wel een bepaald doel. Ik ben dan ook heel erg goed in het stellen van doelen. Dat kan iedereen en heel moeilijk is het ook niet. Je zegt dat je iets wil bereiken en daar is je doel. Het stellen van een doel is ook zo gedaan. Het kan binnen een minuut. Het gaat er dan ook om hoe je ervoor gaat zorgen dat je je doel ook echt bereikt.

Als ik naar mezelf kijk, ben ik niet de beste in het bereiken van mijn doelen. Als ik ergens voor ga, ga ik er wel helemaal voor. Alleen duurt dat niet zo heel erg lang. Dat komt omdat ik te onrealistische doelen stel. Ik wil opeens heel erg veel en dat gaat natuurlijk niet. Een doel voor mij is dan ook: niet zulke onrealistische doelen opstellen.

De meeste doelen worden opgesteld bij de jaarwisseling. Daar worden ze alleen ‘goede voornemens’ genoemd. Het is nu eind mei. Wees nou eens eerlijk. Is het jou gelukt om je aan je goede voornemen te houden? Ben jij nog steeds gestopt met roken of ben jij nog bezig met sporten? Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog steeds bezig bent met je goede voornemen. Als dat zo is dan vind ik dat echt heel erg knap. Ik ben alleen een beetje bang dat de meeste mensen niet meer bezig zijn met hun goede voornemen. Vooral omdat hun goede voornemen net iets te fanatiek was.

Het belangrijkste bij het opstellen van een doel is om het realistisch te houden. Op deze manier weet je dat je het vol kan houden. De kans is in ieder geval wel groter om je doel te bereiken. En het is belangrijk dat je niet alles tegelijk wil doen. Doe alles stap voor stap. Eerst het één en dan het ander.

Stel meerdere doelen op. Stel nou dat je wil gaan hardlopen. Het is veel makkelijker om eerst 1 kilometer hard te lopen dan dat je als eerste doel hebt om de halve marathon te lopen. Als je doel is om 1 km te lopen, ben je niet alleen sneller klaar, maar je hebt ook eerder het gevoel dat je hebt als je een doel haalt. Dan is je volgende doel 2 km en daarna 3 km etc. Zo haal je veel meer doelen en die halve marathon komt dan vanzelf wel in zicht :).

Maak hoofddoelen en bijdoelen. Welke doelen moet jij bereiken om je hoofddoel te bereiken?

Zo kan je dat natuurlijk met alles doen. Als je wil stoppen met roken is het veel makkelijker om het langzaam af te bouwen. Met afvallen kan je eerst zorgen dat je veel minder gaat snoepen. Zorg ervoor dat je het leuk houdt voor jezelf. Zorg er vooral voor dat je het (makkelijker) vol kan houden.

Ik heb me voorgenomen om gezonder te eten. Ik zorg ervoor dat ik niet meer snoep. En als ik snoep dan is dat een enkele keer (dus niet meer elke dag). Ik zorg ervoor dat ik (minimaal) 2x per dag fruit eet. Ik drink per dag 2 liter water en ik probeer elke dag 6x te eten. Dat doe ik nu ongeveer een weekje en ik kan je vertellen dat het wel te doen is. Alleen het 6x per dag eten vind ik nog wel een dingetje. Dat lukt me dan ook niet elke dag (tips om dit vol te houden zijn van harte welkom). Het drinken van 2 liter water per dag gaat me veel makkelijker af dan dat ik had verwacht. Het zijn namelijk maar 4 halve liter flesjes :). Het eten van 2 stuks fruit per dag gaat me ook wel goed af. Nu helpt het enorm dat ik fruit heel erg lekker vind.

Om een doel te bereiken moet je een knop om weten te zetten. Soms gaat dat makkelijk en soms gaat dat heel moeilijk. Ik wou dat ik een maniertje had om die knap makkelijker om te zetten, maar die is er volgens mij niet. Opeens is die knop om. Je hebt er niet zo heel veel controle over. En dat is soms heel erg vervelend. Maar als die knop eenmaal om is dan is dat zo’n grote opluchting.

Ik denk dat het ook te maken heeft met hoe graag je iets wil. Hoe serieus ben jij over je doel? Heb jij heel goed nagedacht over je doel of stel je een doel omdat het je leuk lijkt? Als je echt iets heel erg graag wil dan is het ook makkelijker om je doel te bereiken.

Kan het helpen als je ervoor zorgt dat je met jezelf afspreekt dat je een beloning krijgt als je je doel hebt bereikt? Ik heb er (nog) geen ervaring mee. Hebben jullie er ervaringen mee? Zo ja, deel je ervaring. Wat voor een beloning heb jij dan met jezelf afgesproken? Laat het me weten. Ik ben hartstikke benieuwd.

Het maakt niet uit welk doel je wilt bereiken, alles draait uiteindelijk om jou. Jij moet ervoor zorgen dat je het doel gaat bereiken. Het komt niet vanzelf aanwaaien. Je moet er voor werken. Anders komt dat doel nooit in zicht. Dus wil je echt heel erg graag je doel bereiken dan moet je er zelf hard voor werken. Jij moet het doen. Als je je doel bereikt dan ben je zo blij met het resultaat. Houd dat in je achterhoofd. Je maakt jezelf er uiteindelijk alleen maar heel erg gelukkig mee.

 

Muziek van de week.

Deze week heeft de ‘Muziek van de week’ niets te maken met het onderwerp van deze blog. Dit nummer is te goed om niet te delen. Ik hoorde dit nummer 2 weken gelden voor het eerst en ik was meteen verkocht.

Ik was naar het oeuvre van Christina Aguilera aan het luisteren. Tijdens het luisteren naar de geweldige stem van deze vrouw kwam het volgende nummer voorbij. Qua style was het zo anders dan de rest van de muziek van Christina. Dit nummer was veel meer mijn style dan de rest van de nummers. Ik was daardoor al aangenaam verrast. Toen begon het nummer pas echt. Christina begon met zingen en dat was al geweldig. Ik was eigenlijk al verkocht. Toen hoorde ik opeens dat het een duet was. Ik kende de tweede stem niet, maar ik wist wel dat ik het een hele mooie stem vond. Naarmate het nummer duurde, werd ik steeds meer verliefd. Sindsdien ben ik helemaal verliefd op het nummer. Het nummer behoort nu dan ook tot één van mijn favoriete nummers.

Ik hoop dat jullie het nummer net zo leuk gaan vinden als ik.

 

Muziek van de week:

Christina Aguilera & Blake Shelton – Just A Fool

 

‘’Don’t tell people your plans. Show them your goals.’’ Ik zag die quote en ik realiseerde me dat ik daar echt heel erg slecht in ben. Ik ben iemand die graag aan andere mensen vertelt wat ik wil bereiken. Is daar iets mis mee? Ik weet het niet zo goed. Je kan wel van alles roepen, maar je moet het ook wel doen. Als je zegt dat je een doel wil bereiken, moet je ook wel zorgen dat je dat doel gaat bereiken. Zolang je ook doet wat je zegt, is er niks mis mee. Maar als je vertelt wat je doel is en het uiteindelijk niet gaat doen. Ja dan kan je beter niks zeggen. Maar iemand verrassen is ook leuk hoor 🙂 . Doe wat je wil. Zolang je je doel maar haalt. Dat is het allerbelangrijkste.

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.