Blog

Hoofdstuk 90

Hi Guys,

Liefde. Het is één van mijn favoriete onderwerpen. Ik hou van de liefde. Mensen die me een beetje kennen (en die al een tijdje mijn blogs lezen), weten dat ik verslaafd ben aan romantische komedies en dat ik het liefst luister naar liefdesliedjes. Ik hou er gewoon van. Het is dan ook één van mijn favoriete onderwerpen om over te praten. Ik raak nooit uitgesproken over de liefde. Of het nou de liefde tussen twee mensen is of de liefde van je vrienden/familie. Het maakt niet uit. Liefde is liefde. Deze keer wil ik het met jullie hebben over de liefde tussen twee mensen. Twee mensen die van elkaar houden. Om nog iets specifieker te zijn wil ik het hebben over de ware, maar daar komen we later nog wel eventjes op terug.

Het feit dat ik nu over de liefde wil praten, komt door Matthew Hussey. Hij is een relatie expert. Ik heb het al een keer eerder over hem gehad, maar toen had ik het nog niet over zijn specialiteit: liefde. Hij is dus een liefdesexpert. Op youtube plaatst hij elke zondag een video waarin hij het heeft over liefde (en alles wat daarmee te maken heeft). Hij doet dit op een hele leuke manier. Hij geeft soms ook hele goede adviezen. Ik durf hier te bekennen dat ik hem volg en zijn video’s bekijk. Je kan een hele hoop van hem leren. Of je nou een relatie hebt of niet.

Matthew is dus eigenlijk de reden dat ik nu met jullie over de liefde wil praten. Ik ging door zijn filmpjes nog eens nadenken over mijn liefdesleven. Ik vind dat best raar klinken eigenlijk. Ik ben helemaal niet bekend met het liefdesleven. Dat was dus een hele korte gedachte (ook wel eens een keer fijn 🙂 ).

Ik heb het wel eens met mijn vriendinnen over onze ‘perfecte’ man. Wat vinden wij nou belangrijk in een man. Waar moet onze toekomstige man nou aan voldoen? Wat is jouw type man?

Weet je dat ik dat eigenlijk een hele moeilijke vraag vind. Ik heb niet echt een type. Ik heb niet zoiets van: hij moet bruin haar, bruine ogen, brede schouders, een sixpack en een baardje hebben. Nee ik heb niet een type. Ik weet wel van mezelf dat ik altijd het eerste naar iemands ogen kijk als ik iemand voor het eerst zie. Dus ja de ogen zijn voor mij wel belangrijk. Maar ja er zijn veel mooie ogen. Ik zou het wel fijn vinden als hij iets langer is dan dat ik ben (nou is dat bij mij niet zo moeilijk 🙂 ) en hij mag wel iets ouder zijn. Maar het is niet zo dat wanneer hij niet iets langer is of iets ouder is dat ik tegen hem zeg: nee sorry jij voldoet niet aan mijn eisen dus dit wordt niks.

Wanneer ik het met mijn vriendinnen heb over onze toekomstige man, komen we toch snel op het innerlijk. Hij moet lief, trouw en zorgzaam zijn. Humor is ook altijd goed. Hij moet me accepteren voor wie ik ben. Ga zo nog maar eventjes door. Zo is dat voor iedereen anders. Iedereen heeft (gelukkig) zijn/haar eigen voorkeuren. Iedereen zoekt iets anders in hun partner.

Vind jij het innerlijk belangrijk of het uiterlijk? Die vraag komt ook wel eens ter sprake wanneer ik met mijn vriendinnen praat over de liefde. Vroeger zei ik altijd dat ik altijd voor het innerlijk ga. Dat is nog niet veranderd. Maar de formuleer mijn antwoord iets anders als ik die vraag krijg.

Ik kwam er namelijk achter dat je liegt als je zegt als je alleen maar op het innerlijk afgaat. Dat kan namelijk niet. Je loopt op iemand af omdat je diegene aantrekkelijk vind. Je loopt niet op iemand af omdat je ziet dat hij heel lief of heel zorgzaam is. Dat zie je namelijk niet altijd aan de buitenkant. Iemand kan er wel heel erg lief uitzien, maar het is nog maar de vraag of dat wel waar is. Je stap op iemand af omdat je diegene knap vind en later ontdek je zijn innerlijk.

Ik zeg dus dat ik op allebei let. Maar ik weet wel van mezelf dat als het erop aankomt dat ik op innerlijk val. Als iemand een klootzak is, mag hij gelijk vertrekken. Al is hij de knapste man ever. Zo is mijn antwoord wel hetzelfde gebleven, maar ik zeg het op een andere manier.

Ik zit op geen één dating app of site. Ik heb er ook niet zo heel veel zin in. Moet je een heel profiel aanmaken om jezelf aantrekkelijk te maken. Je moet mensen beoordelen op hun profiel. Lijkt mij helemaal niets. Er zijn altijd mensen die zichzelf mooier en beter neerzetten dan hoe ze daadwerkelijk zijn. Nee dat hoeft voor mij niet. Ik geloof er in dat je vanzelf de ware wel tegenkomt. Je komt vanzelf wel iemand tegen met wie je samen wil zijn. Daar heb je geen dating app voor nodig. Maar als het wel iets voor jou is dan moet je het vooral doen hoor.

Geloof jij in ‘de ware’? Ik geloof wel in de ware. Voor veel mensen is het een sprookje. Zo klinkt het ook wel. Maar is er iets mis met geloven in sprookjes? De ware is voor mij een sprookje die wel waar kan zijn. Maar ja ook daar zijn de meningen over verdeeld.

Ik geloof alleen niet dat er maar één iemand de ware kan zijn. Ik denk wel dat er meerdere mensen zijn die voor jou ‘de ware’ kunnen zijn.

Ik ben wel iemand die een lange relatie wil. Een relatie voor het leven klinkt wel heel definitief. Het liefst wil ik er wel zo eentje. Één iemand waar je voor altijd het leven mee kan delen. Of is dat te veel gevraagd? Of zit ik te veel in het sprookje? Of kijk ik te veel romantische films?

Als ik naar mezelf kijk, ben ik nog niet zo heel erg zeker als het gaat om de liefde. Ik zie wel eens een knappe jongen en ik heb zeker wel eens een crush gehad, maar tot nu toe heb ik de moed nog niet gehad om op een knappe jongen af te stappen of om tegen de jongen te vertellen dat ik verliefd ben op diegene. Ik moet dus nog veel zekerder worden als het om de liefde gaat. Maar dat komt denk ik wel goed. Ik weet zeker dat er een dag zal komen dat ik mijn prins op het witte paard tegenkom. Iemand waar ik mijn leven mee kan delen.

 

Muziek van de week.

Voor deze week had ik zoveel nummers kunnen kiezen.  Als het om liefdesliedjes gaat, heb je gewoon heel veel keus. Ik kan de hele dag luisteren naar liefdesliedjes. Liedjes die beschrijven hoeveel je van iemand houdt (Love You Long Time van Pentatonix), dat je niet te vertellen dat je van diegene houdt (Not In That Way van Sam Smith) of die vertellen dat je je leven met diegene wilt delen (Perfect van Ed Sheeran). Ook liedjes over een heerlijke nacht vind ik te gek (Versace On The Floor van Bruno Mars). Zelfs een goede break up song vind ik heerlijk om naar te luisteren (I Can’t Stand The Rain van Glennis Grace). Het is ook niet voor niets dat 99% van alle liedjes over de liefde gaan.

Het was daarom ook best lastig om een nummer voor deze week uit te kiezen. Toch heb ik er eentje uit weten te kiezen. Ik was er sneller uit dan gedacht. Het is namelijk een nummer die verschillende herinneringen bij me oproept. Mooie en speciale herinneringen. Dit nummer staat namelijk centraal voor een bepaalde periode in mijn leven. Een periode waar ik allemaal bijzondere mensen heb mogen ontmoeten. Mensen die nog steeds veel voor me betekenen, maar waar ik helaas geen contact meer mee heb. Dit was een nummer die regelmatig terugkwam als we muziek aan het maken waren. Elke keer als ik dit nummer hoor, denk ik terug aan die periode. Dan ben ik weer even terug. Deze mensen zullen altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart. De één iets meer dan de ander :). Als de mensen over wie ik het heb dit lezen, weten ze hopelijk waar ik het over heb.

Deze versie is zeker één van mijn favoriete versies. Het is in een kerk en het is live. Wat wil je nog meer?? Ohja en hij zingt ook nog eens heel erg goed.

Muziek van de week:

Jason Mraz – I’m Yours

Wat is jullie favoriete liefdesliedje? Laat het me weten. Dan kunnen we samen genieten van de mooiste liefdesliedjes.

 

Voor ik de blog afsluit, wil ik even stilstaan bij het feit dat dit blog nummer 90 is. Nummer 90! Wow. De 100 komt steeds dichterbij :). Ik moet je eerlijk bekennen dat ik nooit had verwacht dat ik dit zolang vol kon blijven houden. Ik wil jullie heel erg bedanken voor alles, want zonder jullie had ik dit nooit kunnen doen. Dank jullie wel! Op naar de 100!

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.