Blog

Hoofdstuk 87

Hi Guys,

Je denkt dat je iemand iets hebt horen zeggen. Je zoekt op wat diegene precies heeft gezegd, maar dan kan je het niet meer terugvinden. Hebben jullie dat ook wel eens? Ik heb dat dus nu. Ik hoorde iemand iets zeggen en ik dacht: dat is een leuk onderwerp voor mijn blog. Ik wilde graag met die quote de blog openen. Maar nu kan ik dus nergens die quote terugvinden. Gelukkig had ik wel al opgeschreven waar het ongeveer over ging en het onderwerp ik hetzelfde :). Dus hier komt de blog waar ik de desbetreffende quote nog steeds bij zoek.

Als er iets is waar ik de laatste tijd achter ben gekomen, is het wel dat er dingen zijn die zijn tijd nemen. Sommige dingen in je leven nemen nou eenmaal iets meer tijd dan andere dingen. Hoe frustrerend het ook is. Je hebt de tijd niet altijd in handen. Ook al zou je dat maar al te graag willen.

De ideale situatie zou zijn dat we zelf de tijd in mogen delen. Dan zouden we zelf kunnen bepalen hoelang het zou duren voordat we iets bereiken of hoeveel tijd iets in beslag neemt. We zouden ook de tijdsduur bepalen. Soms zouden we de tijd even stilzetten of we zullen de tijd even doorspoelen. Of we zouden gaan tijdreizen. We zouden even terug willen in de tijd of misschien wil je wel even vooruit in de tijd om te kijken hoe je toekomst eruit gaat zien.

Dat kunnen we niet doen. Daarom zien we het alleen op tv of lezen we erover in boeken. Het is fantasie. Een fantasie die nooit waar kan worden. We kunnen er alleen maar over nadenken en over fantaseren. Soms is dat heel erg leuk, maar het kan ook best frustrerend zijn. Daarom moet je dat denk ik niet al te vaak doen.

Toch kunnen we op een bepaalde manier wel invloed hebben op de tijd. Wij bepalen waar we onze tijd aan besteden. Als het goed is, besteed je je tijd aan dingen die je leuk vind en aan dingen die je tijd waard zijn.

Er wordt wel eens gesproken over ‘kostbare tijd’. Tijd is ook kostbaar. De tijd die je verspilt, komt namelijk nooit meer terug. Je tijd die je weggeeft, krijg je met geen mogelijkheid meer terug. Weg is weg. Des te belangrijker dat je je tijd zo goed mogelijk gebruikt.

Toch kan de tijd ook heel erg frustrerend zijn. Daar weet ik inmiddels alles van af. Tijd waar je achteraf slimmer van bent geworden en tijd die je achteraf beter had kunnen besteden.

Voor ik die twee ervaringen uitleg, wil ik even vragen of jullie iets opvalt aan de laatste zin. Kijk nog maar even rustig naar die zin.

Wat valt je op?

Heb je het al ontdekt?

Het gaat om het woordje ‘achteraf’. Bij beide ervaringen staat het woordje ‘achteraf’. Zo wekt het blijkbaar met tijd. Op het moment doe je het, maar pas achteraf zie/merk je de effecten.

We gaan weer even terug naar die ervaringen.

Laten we maar even beginnen bij de wat negatievere. Tijd die je beter had kunnen besteden. Als je al vaker een blog van mij hebt gelezen, weet je waarschijnlijk wel waar ik op doel. Maar het kan over van alles gaan. Soms kom je tot de conclusie dat je bepaalde tijd gewoon beter had kunnen besteden. Het kan te maken hebben met een verkeerde keuze die je hebt gemaakt of het kan gaan over een deadline die je niet gaat halen doordat je verkeerd hebt gepland. Het kan echt over van alles gaan. Je weet zelf het best waar het voor jou over gaat. Achteraf (is het woord weer) gezien had je je tijd beter besteed.

Dan nu de tijd waar je pas achteraf weet dat het goed voor je is geweest. Dit is meestal een tijd waar je aan de grond zit. Het is alleen nooit een leuke periode. Maar het is wel een tijd waar je jezelf nog beter gaat leren kennen en waar je een veel betere versie van jezelf gaat maken. Pas wanneer je weer in de lift zit, merk je dat die tijd toch wel een positief effect heeft gehad.

Tijd is een investering. Een investering is altijd een risico. Maar je kan ook nog kiezen tussen een lange of een korte investering. Dat is helemaal aan jou. Het licht eraan hoeveel tijd jij wil investeren in iets wat je graag wil doen. Jij bepaalt waar je je tijd aan besteed.

Soms wil je de tijd even doorspoelen. Dan wil je dat iets waar je al een tijd aan werkt iets eerder komt. Denk aan die ene droom die je heel erg graag uit wil laten komen. Daar wil je het liefst al je tijd aan besteden, maar dat kan niet altijd. Dan moet je je tijd dus verspreiden. Daardoor duurt het langer voordat je droom uitkomt. Wil je dat? Wil je er langer op wachten? Dat is aan jou. Hoelang wil je er op wachten en hoeveel tijd wil je eraan besteden. Dat zijn allerlei vragen die je voor jezelf moet beantwoorden.

Het ‘probleem’ is alleen dat mensen dingen te snel voor elkaar willen krijgen. Mensen gaan zich dan haasten en stressen. Het gevolg daarvan is dat dingen niet meer zorgvuldig worden gedaan. Sommige dingen hebben gewoon meer tijd nodig. Dingen moeten groeien en zich ontwikkelen. Dat heeft allemaal tijd nodig. Je kan beter iets goed doen dan dat je iets maar voor de helft doet. Neem ook de tijd voor de dingen die je leuk vind.

#YourTimeIsNow. Dat is de nieuwe campagne van Hugo Boss. (Ik dacht dus ook dat ik daar de quote voor deze blog had gehoord.) Met die campagne willen ze (naast het verkopen van een nieuwe parfum) aangeven dat het nu jouw tijd is. Het is jouw tijd om te veranderen, om te doen wat je altijd al wilde doen. Het is jouw tijd om te stralen. Het is jouw tijd om te doen waar jij gelukkig van wordt. Doe het nu voordat het te laat is en voordat je geen tijd meer over hebt.

 

Muziek van de week.

De muziek van deze week sluit aan bij deze blog. Dan vooral het feit dat je nu voor je dromen moet gaan. Het gaat over het volgen van je hart. Ga maar voor je dromen. Daar is het nu tijd voor. Het is nooit te laat om voor je dromen te gaan. Je weet dat je altijd dezelfde persoon blijft. Je kan alleen een betere versie van jezelf worden, maar je zult nooit helemaal veranderen.

Ohja en ik heb gekozen voor deze versie, omdat ik het weer eens tijd vind voor een Glee nummer 🙂

 

 

 

Muziek van de week:

Glee – It’s Time

 

 

Afgelopen zaterdag heb ik het eindelijk verteld! Het ‘geheime project’ heeft eindelijk een naam gekregen. Heb je het gemist? Dan vertel ik het hier nog wel eventjes in het kort.

Ik ga mijn eerste verhaal publiceren. In mijn blog deel ik elke week al een deel van mijn eigen persoonlijke verhaal. Maar ik vind het ook heel erg leuk om zelf verhalen te bedenken. Ik doe zoiets al een tijd, maar ik deelde ze nooit met iemand. Daar komt nu verandering in: vanaf volgende week zaterdag ga ik elke week een nieuw hoofdstuk delen van mijn eerste verhaal. Wil je meer weten over de inhoud van het verhaal? Dan kan je dat hier vinden. Ik zou het heel erg leuk vinden als jullie elke week een nieuw deel willen lezen.

Volgende week zal ik jullie nog wel even iets vertellen over het schrijven en wat het voor mij betekent :).

 

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.