Blog

Hoofdstuk 84

Hi Guys,

Het concert was bijna een half jaar uitgesteld, maar afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover! Ik ging eindelijk naar het concert van Us The Duo!

Nadat ik ze tijdens het concert van Pentatonix zag, was ik verkocht. Ze waren zo goed. Na hun concert van Pentatonix ging ik veel meer van Us The Duo luisteren en zo kregen ze er een fan bij. Toen ik ook hoorde dat ze in September naar Utrecht kwamen voor hun tour, ging ik gelijk kaartjes kopen.

Het concert werd verplaatst naar 16 maart 2017. Dat was dus afgelopen donderdag. Ik baalde enorm, maar het was het wachten meer dan waard.

Us The Duo had een voorprogramma. Het voorprogramma was erg goed. De jongen had een hele mooie stem. Het was zeker een goed voorprogramma. Het had zeker veel slechter gekund 🙂 . Ohja en ik ben op dit moment naar de muziek van Robbie Cavanagh aan het luisteren. Ik raad jullie aan om dat ook te doen. Hij is namelijk erg goed.

Robbie Cavanagh

 

Na het voorprogramma was het dan eindelijk zover: Carissa en Michael kwamen het podium op. Ze begonnen met een a capella versie van ‘All of Me’ van John Legend en die vloeide over in hun ‘2014 pop medley’. Het was een ijzersterke opening. De toon was gelijk gezet voor het hele concert.

Vocaal waren ze allebei ijzersterk. Alles was zuiver. Alles werd gezongen met heel veel passie en emotie. Je zag de hele tijd dat ze zoveel plezier hadden op het podium.

Carissa en Michael vertelden hoe ze elkaar ontmoet hebben, hoe Michael haar probeerde te versieren, wie hun inspireerde en nog veel meer. We keken een kijkje in hun leven en dat deden ze doormiddel van muziek. Hele goede muziek wel te verstaan. Ze waren super leuk op het podium. Ze hadden continu contact met het publiek. Het was echt geweldig.

 

Ik heb volop genoten van het concert. Van het eerste tot het laatste nummer was ik geraakt en heb ik genoten. Zonder dat ik zelf een foto of filmpje heb gemaakt. Ik heb alles binnen kunnen laten komen. Ik hoop dat de mensen die wel het hele concert met hun telefoon stonden dat ook konden 🙂 .

Jullie weten langzamerhand wel dat ik een hele grote muziekfanaat ben. Daarbij ben ik ook een grote liefhebber van concerten. Hoe doet een artiest het live? Hoe klinkt de artiest live? Dat vind ik misschien nog wel belangrijker dan wanneer ik naar een CD luister. Je kan dan wel hele goede muziek maken, maar live moet je het ook wel kunnen. Als je het live ook over kunt brengen dan ben je in mijn ogen een hele goede artiest.

Live komt de muziek altijd net iets harder binnen dan wanneer je alleen naar de CD luistert. Live maakt de artiest contact met je (of jij met de artiest) en live vertelt de artiest er een verhaal bij. Dat zijn allerlei factoren die ervoor zorgen dat het nummer extra hard aan kan komen.

Ik ben iemand die geen dag zonder muziek kan. Ik heb elke dag wel muziek aanstaan. Zodra ik iets doe, heb ik muziek aanstaan. Tijdens het schrijven van mijn blog, tijdens het lezen, tijdens het maken van opdrachten. Noem het maar en ik heb muziek opstaan. Het zorgt ervoor dat ik me beter kan concentreren en ik kan beter werken. Het maakt het allemaal iets minder saai.

Muziek is iets magisch. Het kan je raken, inspireren of het kan je terugbrengen naar een bepaalde herinnering. Je stemming heeft ook veel te maken met naar welke muziek je luistert en hoe je het in je opneemt. Laat deze quote maar even op je inwerken:

 

 

Aan deze quote is niks gelogen. Wanneer je blij bent, wil gewoon een lekker nummer horen. Wanneer je in een rot bui bent, luister je naar de tekst. Let er maar eens op. Je doet het echt en daar kan je helemaal niks aandoen.

Naar welke muziek je luistert, ligt heel erg aan hoe je je voelt en wat er nu gebeurt in je leven. Het maakt niet uit hoe je je voelt of waar je in het leven staat, er is altijd wel een nummer die bij je past. Dat is het mooie en het magische aan muziek.

Soms is er een nummer die precies beschrijft hoe jij je voelt. Het lijkt wel of dat nummer precies voor jou is geschreven. Soms schrik je daar heel erg van, maar het helpt je vaak ook. Muziek doet iets met je. Muziek is soms wel de allerbest therapie.

Soms zegt een nummer iets wat je zelf nooit durfde te zeggen. Dan luister je ernaar en dan denk je: ja dit is het, dit voel ik op dit moment. Je had het zelf vaak alleen nog zo kunnen zeggen/bedenken. Er zijn mensen die dan dat nummer aan anderen laten horen.

Ik heb wel ervaring met het therapeutische deel van muziek. Ik ben al zo verschrikkelijk vaak geraakt door muziek. Ik heb al zo vaak moeten huilen terwijl ik naar muziek luisterde. Soms lucht dat juist heel erg veel op. Het kan je heel erg goed helpen.

Een tekst kan je raken. Soms weet je niet waarom en soms weet je precies waarom. Het verwoord je gevoel, het beschrijft een gebeurtenis, het zegt wat je denkt of het is iets heel anders. Soms kan de stem van de artiest al voldoende zijn.

Voor mijn favoriete songteksten heb ik een speciaal bord gemaakt op Pinterest. Wil je weten welke songteksten ik heel erg mooi vind? Volg dan mijn bord en je komt erachter.

Mensen zeggen dat je doormiddel van iemands afspeellijst/muzieksmaak iemand echt goed kan leren kennen. Mensen stellen hun afspeellijst samen met hun favoriete nummers. Je favoriete nummers kunnen van zoveel dingen afhangen. Je favoriete nummer kan een nummer zijn die je raakt, een nummer die je gewoon heel erg leuk vind of je favoriete artiest zingt het. Het maakt niet uit wat de reden is, maar achter elk nummer zit wel een verhaal. Of het nou een grappig verhaal is of een heftig verhaal. Het is allebei een verhaal. Elk nummer heeft een reden waarom het in je afspeellijst staat. Ga maar eens door je afspeellijst heen. Ik durf te wedden dat je bij elk nummer een verhaal hebt. Laat me weten of ik gelijk had 🙂 .

Wil je mij nog beter leren kennen? Dan kan je mijn afspeellijst volgen. In die afspeellijst staan al mijn favoriete nummers. Kijk maar welke verhalen je kan ontcijferen 🙂 .

Muziek is iets bijzonders. Muziek is iets dat zoveel meer zegt dan dat je in eerste instantie denkt. Ik kan me geen leven zonder muziek voorstellen.

 

Muziek van de week.

Deze week kan de Muziek van de Week maar van één artiest komen. Dit nummer was altijd al één van mijn favorieten van de EP. Toen ze het afgelopen donderdag live speelden, was ik helemaal verkocht.

Het mooie en leuke van het concert was het feit dat ze alleen maar een piano, een gitaar en een basgitaar tot hun beschikking hadden. Ze waren ook nog eens met z’n tweetjes. Michael kon heel goed multitasken: hij kon zowel de piano als de (bas)gitaar tegelijk spelen. Carissa kon alleen een klein beetje (bas)gitaar spelen. Omdat ze eigenlijk maar 3 instrumenten tot hun beschikking hadden, werden sommige nummers nog mooier dan op het album/EP. Alles werd nog net iets kwetsbaarder.

Dat gebeurde dus ook met het volgende nummer. Het nummer werd nu alleen nog maar gespeeld op de piano. Het nummer werd nog kwetsbaarder en het werd nog zoveel mooier. Ik denk dat ik het nummer live mooier vind dan hoe die op de EP staat.

Muziek van de week:

Us The Duo – Follow Me

Laat je inspireren door muziek. Laat het over je heenkomen. Denk er niet al te veel bij na. Ga er naar luisteren en laat het maar gebeuren. Laat je meenemen door de artiest. Sluit je ogen en denk alleen nog maar aan de muziek.

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.