Blog

Hoofdstuk 82

Hi Guys,

Ik wil deze week beginnen met een kleine terugblik op vorige week. Deze man past namelijk heel erg goed bij hoofdstuk 81.

Vorige week zondag zag ik deze video op Facebook. Ik zag deze video en ik was het zo met hem eens. Na het zien van deze video wilde ik meer van hem zien. Toen kwam ik erachter dat hij een veel relatieadvies geeft. Hij heeft er ook een boek over geschreven, maar al snel kwam ik uit op zijn youtubekanaal. Daar zag ik de volgende video. Het is een korte video, maar deze video sprak me wel heel erg aan. De video bleek een verwijzing te zijn naar een hele mooie en inspirerende lange video.

Deze video raakte me. Niet alleen omdat het verhaal me aansprak, maar ook omdat ik me in het meisje herkende. Na het kijken van de video was ik geïnspireerd en gemotiveerd.

Vandaag kwam Matthew Hussey met een nieuwe video. Deze video had veel te maken met de video die ik vorige week had gezien. Na het zien van de video werd ik erg blij. Ik weet nu al dat zijn video me nog meer gaat inspireren en misschien helpt het me zelfs.

Matthew Hussey inspireert me. Hij geeft goede adviezen, maar er is ook een manier van praten die me aanspreekt. Ik weet niet zo goed hoe ik dit uit moet leggen, maar hij heeft een speciale en inspirerende manier van praten. Wil je iets meer weten over wat Matthew doet? Kijk dan deze video, want in die video volg je al zijn bezigheden in een week.

 

Dat was even een korte aanvulling/ vervolg op hoofdstuk 81. Ik wil nu graag beginnen met hoofdstuk 82.

Ik heb het wel eens vaker gehad over dromen en over het vinden van je passie, maar deze keer ga ik het op een andere manier bekijken. Dit is zo belangrijk. Zonder dit zijn je dromen niets waard.

Het hebben van dromen en het najagen van je dromen. Het is een veel voorkomend onderwerp. Iedereen heeft zijn dromen en iedereen heeft wel een passie. Iedereen zou graag zijn dromen na willen jagen. Het leven van je droom. Er is niemand die dat niet wil. Iedereen droomt ervan. 🙂

Het is super eenvoudig om een droom te hebben. Daarna wordt het moeilijk. Hoe zorg je ervoor dat je droom uitkomt? Wat moet je ervoor doen? De belangrijkste vraag is misschien wel: hoe hard ben je bereid te werken?

Het bereiken van je dromen gaat niet vanzelf. Je moet er hard voor werken. Maar hoe hard wil jij werken voor het bereiken van je droom? Wil jij er elke dag je energie in steken? Hoeveel van je tijd wil je erin steken? Wil je al je vrije tijd erin stoppen of wil je een bepaald deel van je vrije tijd erin stoppen? Wanneer je dat weet, ben je misschien wel een stapje dichterbij je droom. 🙂

Wanneer je bezig bent om je droom in werkelijkheid probeert te brengen, kan je het niet voorkomen dat je te maken krijgt met tegenslagen.

Tegenslagen verwerken. Het is erg moeilijk en het zal altijd moeilijk blijven. Toch hoort het erbij. De vraag is: hoe ga je ermee om? Laat je het je leven beheersen of ga je het omzetten in iets positiefs? Geef je na een tegenslag op of gebruik je een tegenslag juist om nog harder te werken? Die keuze is aan jou. Deze keuze hangt heel erg af van hoe hard je voor je droom wil werken. Hoe harder je wil werken, hoe meer tegenslagen je aan kunt.

Er zullen ook mensen zijn die tegen je zeggen dat het je nooit lukt om van je droom werkelijkheid te maken. Hoe ga je daarmee om? Laat je die mensen je droom verpesten of gebruik je die mensen juist als motivatie om het tegendeel te bewijzen?

Hoeveel vertrouwen heb je in jezelf? Vertrouw je erop dat je je droom kan verwezenlijken? Geloof je in je eigen talent(en)? Ook dat is heel erg belangrijk. Uiteindelijk moet je zelf je dromen waar gaan maken. Niemand anders gaat het voor je doen. Je moet het allemaal zelf doen.

De allerbelangrijkste vraag is: hoe graag wil je het? Als je voor jezelf kan bepalen hoe graag je iets wil dan kan je ook bepalen hoe hard je voor die droom wil werken. Je kan pas ergens hard voor werken als je iets heel graag wil. Dat is de belangrijkste motivatie voor jezelf.

Onthoud het volgende: je doet het voor jezelf.  Je moet niet iets gaan doen omdat anderen willen dat je het doet. Jij moet het gaan doen en jij moet het ook willen. Als je het wil, is de kans zoveel groter dat het je ook lukt. Wanneer je iets echt wil, kan je altijd motivatie vinden om hard te werken voor je dromen. Als anderen je pushen word je niet alleen ongelukkig, maar je verspilt ook kostbare tijd. Die tijd had je kunnen gebruiken voor je echte droom.

Ik heb ook mijn dromen en die heb ik wel eens met jullie gedeeld. Ik zou heel graag iets willen doen met muziek, acteren of schrijven.

Rondom het schrijven ben ik druk bezig :). Jullie lezen daar elke zondag een deel van. Jullie zijn een deel van mijn droom. Daar ben ik heel erg dankbaar voor. Het feit dat ik mijn droom met mensen kan delen, is heel erg mooi en bijzonder.

Mijn dromen rondom de muziek en het acteren liggen een beetje stil. Ik onderneem (nog) geen stappen. Dit omdat ik bang ben. (Ik zal er later misschien nog wel een blog aan wijden.) Toch ben ik van plan om die dromen weer op te pakken. Vooral mijn droom rondom de muziek. Ik ga er niet te veel over zeggen. Misschien horen jullie het later wel. Misschien ook niet.

De laatste tijd ben ik weer bereid om hard te werken voor mijn dromen. Het heeft even geduurd, maar het is weer terug. Ik ben weer gemotiveerd en ik ben weer bereid om hard te werken voor bepaalde doelen. Ik kan je vertellen dat het een heerlijk gevoel is.

Wat is jouw passie? Waar wil jij hard voor werken? Wat is jouw droom? Zoek dat voor jezelf uit en ga ervoor.  Vraag je af hoe hard je wil werken voor die droom. Is het je tijd waard? Of kan je beter een ander soort droom gaan zoeken? Zorg er wel voor dat je iets vind waar jij gelukkig van word. Jij moet het uiteindelijk doen. Het maakt echt niet uit wat het is. Als jij het maar leuk vind en als jij er maar hard voor wil werken. Dat is het aller belangrijkste. Ik hoop dat al jullie dromen uit mogen komen.

Muziek van de week:

Voor deze week heb ik gekozen voor een cover. De originele artiest is ons helaas vorig jaar ontvallen. Hij was niet alleen een artiest, maar hij was ook een icoon. Hij heeft geweldige muziek gemaakt en hij was een geweldige zanger. Het is heel jammer dat hij nu niet meer onder ons is.

Ik kende dit nummer al. Iedereen kent dit nummer, maar door deze cover ben ik het nummer nog meer gaan waarderen. Door deze versie hoor je hoe mooi het nummer is. Deze band staat er om bekend om de pracht van nummers te laten zien. Na het beluisteren van een cover van deze band ga je het nummer nog meer waarderen.

Muziek van de week:

Sleeping At Last – Faith

Voordat ik de blog afsluit, wil ik nog heel eventjes iets met jullie delen. Ik heb gister te horen gekregen dat ik per september 2017 deel mag nemen aan de competities van rolstoelrugby! Ik mag officieel meedoen met De Scorpions. Ik ben super blij dat ik mee mag doen aan wedstrijden. We gaan nu hard werken om vanaf september te kunnen knallen. Ik ben zeker bereid om hard te werken. Vooral omdat ik het super leuk vind.

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.