Blog

Hoofdstuk 81

Hi Guys,

In hoofdstuk 77 maakte ik al een beginnetje aan het onderwerp waar ik het nu over ga hebben. Het is een onderwerp die al eerder voorbij is gekomen. Het is namelijk een belangrijk onderwerp. Het speelt op dit moment in mijn leven en het speelt ook heel erg in de samenleving. Iedereen heeft er een mening over en iedereen heeft er ook mee te maken. De één vind het alleen moeilijker dan de ander. Ik heb er zelf best wel veel moeite mee, maar het gaat al beter en het gaat nog veel beter worden. Laat ik eerst maar eens vertellen waar ik het met jullie over wil hebben 🙂 .

Hoe zie je eruit? Ben je blij met je uiterlijk? Wil je iets aan jezelf veranderen? Wat wil je aan jezelf veranderen? Is het mogelijk om dat aan jezelf te veranderen? Wat is er voor nodig om dat aan jezelf te veranderen? Moet je meer sporten of gezonder eten? Of is het iets anders. Dit zijn maar een paar vragen die je je kunt aanvragen wanneer je over dit onderwerp praat. Het uiterlijk is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Het maakt niet uit wat of waar je kijkt, iedereen heeft het over het uiterlijk.

Op socia media zie je de mooiste meiden (en jongens) voorbijkomen. Ze hebben allemaal een perfect lichaam. Ze zijn knap, dun, hebben een hele mooie lach en ze hebben een lichaam waar je alleen maar van kunt dromen. Tegenwoordig zie je niets anders meer op internet. Wanneer je er iets anders uitziet dan ben je gelijk dik, lelijk en je hoort er dus niet bij. Dan wordt er (indirect) gezegd dat je er maar iets aan moet doen.

Op internet wordt het ‘perfecte’ plaatje gecreëerd. Niet alleen op het internet, maar ook op tv en in de bladen. Waar je ook kijkt, overal zie je het ‘perfecte’ plaatje. Het ‘perfecte’ plaatje houdt in dat je dun en knap moet zijn. Al de mensen die je ziet, zijn heel erg mooi. Het enige is dat niemand net zoals hun kan zijn. Ook van hun bestaat er maar één persoon. Toch wil iedereen net zoals het ‘perfecte’ plaatje zijn.

Behoor je niet tussen het ‘perfecte’ plaatje dan hoor je er niet bij. Dan ben je anders en dan moet je er maar voor zorgen dat je er wel bij kan horen. Ga dan maar afvallen, spuit je lippen maar op of zorg ervoor dat je een grotere derriere krijgt. Doe maar mee aan alle modetrends. Je bent raar als je daar niet meedoet. Wordt maar een Kardashian, een Gigi Hadid of een Doutze Kroes. Dat zijn mooie meiden dus als je op hun lijkt, ben je automatisch ook mooi.

De één is er gevoeliger voor dan de ander. Er zijn mensen die er inderdaad bij willen horen en dus van alles doen om bij het ‘perfecte’ plaatje te horen. Er zijn ook mensen die zich niks aantrekken van het ‘perfecte’ plaatje en die blijven doen wat ze altijd doen. Zo zijn er altijd twee groepen. Er zijn ook mensen die juist door al die mooie meiden (of jongens) juist onzeker(der) worden over hun eigen uiterlijk. Dat vind ik het ergst.

Onzeker zijn over je eigen uiterlijk. Jezelf schamen voor hoe je eruit ziet. Er is niets erger dan dat. Je wordt er elke dag mee geconfronteerd. Er is geen moment wanneer je het uit kunt zetten. Het ‘perfecte’ plaatje op internet helpt niet met het overwinnen van die onzekerheid.

Toch is het zo belangrijk om jezelf te accepteren. Iedereen is mooi op z’n eigen manier. Of je nou bij het ‘perfecte’ plaatje hoort of niet. Jessie J heeft zelf een nummer waarin ze het volgende zegt ‘Nobody’s Perfect’. Zo is het ook. Niemand is perfect zelfs als je bij het ‘perfecte’ plaatje hoort.

Gelukkig komt er de laatste tijd ook een ander geluid uit de samenleving. Je hoort steeds meer het geluid dat iedereen mooi is op z’n eigen manier. Daar ben ik blij mee.

Ik wil het met jullie nog eventjes hebben over de Super Bowl Halftime Show van begin deze maand. Lady Gaga zette een geweldige show neer. Toch kreeg ze best wel veel kritiek. Niet omdat ze vals zong of omdat mensen de show niet goed/leuk vonden (dat had heel erg onterecht geweest als dat wel het geval was 🙂 ). Ze kreeg kritiek omdat je een buikje zag. Een buikje. Mensen noemden haar dik en maakte grappen over dat zogenaamde buikje. Lady Gaga reageerde op instagram op al de kritiek. Dat deed ze heel erg goed, maar het was belachelijk dat ze het moest doen en dat ze kritiek kreeg.

Wees trots op wie je bent en op hoe je eruit ziet. Je moet er zelf mee leven. Vinden anderen het niet mooi dan is dat hun schuld en niet die van jou.

Dat is heel makkelijk gezegd. Dat besef ik ook wel. Je denkt nu: ‘Dat kan ze wel zeggen, maar zo makkelijk is het niet.’ Ik kan je bij deze verzekeren dat ik weet hoe moeilijk het is. Ik weet maar al te goed dat het niet makkelijk is.

Ik ben iemand die hoort bij de mensen die niet tevreden is over zijn uiterlijk. Ik vind mezelf niet mooi en ik vind het moeilijk om dat wel te vinden. Ik ben aan het veranderen. Van binnen, maar ook van buiten. Ik ben een betere versie van mezelf aan het creëren en daar hoort ook een ander (beter) zelfbeeld bij. Ik ben hard bezig om van mezelf te leren houden. Dus ik weet hoe moeilijk het is, maar ik weet ook dat je er iets aan kunt doen.

Wil je er iets aan doen? Dan kan het. Je moet het alleen doen als je het zelf wil. Doe het niet omdat anderen het van je willen. Doe het omdat je het zelf wil.

Wat ik wel weet, is dat iedereen mooi is op zijn eigen manier en dat je jezelf nooit moet vergelijken met een ander. Er is nou eenmaal één versie van iedereen. Er is maar één Clannad en er is er maar één zoals jij. Wees er blij mee en wees er zuinig op. De volgende keer dat je in de spiegel kijkt, mag je best zeggen dat je er super mooi uitziet.

Muziek van de week.

Als je het hebt over jezelf zijn en jezelf accepteren zijn er genoeg nummers die deze boodschap overbrengen. Ook zijn er genoeg bekende mensen die deze boodschap overbrengen. Toch is één iemand die meteen bij me opkomt wanneer ik over dit onderwerp nadenk. Haar naam is Demi Lovato. Demi is iemand die lang geworsteld heeft met haar uiterlijk en met haar zelfbeeld. Ze heeft zichzelf overwonnen en ze accepteert zichzelf en ze heeft een veel beter zelfbeeld dan ooit tevoren. Demi is zeker een inspiratie voor velen (en ook voor mij). Demi is een hele mooie vrouw met een hele mooie boodschap, maar ook iemand met een heftig verleden. Ze heeft een nummer gemaakt waarin ze zegt dat er niks mis is met jezelf goed voelen over je uiterlijk. Wees trots op jezelf en op je uiterlijk en wees vooral niet bang om het met anderen te delen. Verstop jezelf niet omdat je niet bij het zogenaamde ‘perfecte’ plaatje hoort.

Muziek van de week:

Demi Lovato – Confident

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog! ik hoop dat jullie volgende week een nieuwe blog komen lezen J

 

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.