Blog

Hoofdstuk 80

Hi Guys,

 

Ik wil heel graag beginnen met een vervolg op hoofdstuk 79. Ik was toen echt in paniek en ik zat er echt wel eventjes doorheen. Ik had zo hard gewerkt en dat bleek voor niets te zijn. Ik kan vertellen dat het allemaal weer goed is. Misschien hadden jullie het al gezien, maar er is een hele nieuwe site! Yay! Ik heb het negatieve om kunnen zetten in iets positiefs. Ik weigerde op te geven en het is uiteindelijk toch gelukt. Ik heb de afgelopen dagen hard gewerkt aan de nieuwe site en het resultaat mag er best wezen (al zeg ik het zelf 🙂 ). Ik ben misschien wel het meest blij met het feit dat ik weer een eigen domeinnaam heb.  Wat vinden jullie van de nieuwe site? Vinden jullie het mooier dan de vorige? Of missen er nog dingen? Laat het me weten. Ik kan nu ook reageren op jullie commentaren onder de blog dus laat gerust een reactie achter onder deze blog. Als je toch op een andere manier contact met me op wil nemen, kan dat natuurlijk ook.

Inspiratie. Het kan in van alles zitten. Je kan inspiratie vinden in personen, uitspraken, gebeurtenissen en nog veel meer dingen. Soms vind je in inspiratie in de meest onverwachte dingen. Inspiratie overkomt je. Het overkomt je wanneer je het niet aan ziet komen of terwijl het niet de bedoeling was om geïnspireerd te raken. Al met al is inspiratie iets bijzonders. Het is iets speciaals. Je hebt het zo nu en dan nodig. Zonder inspiratie kom je er niet. Het is ook voor iedereen anders. Ik werd de laatste tijd door twee verhalen geïnspireerd. Verhalen die ik maar al te graag met jullie wil delen.

Een paar weken geleden zag ik een kop van het AD: ”Verkrachter en slachtoffer vertellen samen hun verhaal.’’ Ik werd gelijk getrokken door die titel en ik wilde er meer over lezen. Ik schrok ook wel van die titel. Maar het maakte me vooral nieuwsgierig. Ik las het artikel en ik werd nog nieuwsgieriger. Ik wilde meer weten. Ik las aan het eind van het artikel dat er ook een boek uit zo komen en je kan begrijpen dat ik heel erg graag dat boek wil lezen. Na wat meer onderzoek kwam ik erachter dat de twee mensen hun verhaal hadden verteld bij TED Talk.

TED Talk heeft bij mij alleen niet zo’n hele goede reputatie. Op de middelbare school keken wij bij Engels wel eens naar een TED Talk, maar die onderwerpen waren alles behalve interessant….

Ik was zo benieuwd naar het hele verhaal dat ik me over die slechte reputatie heen had gezet en ik keek het filmpje op TED Talk.

Ik heb nog nooit zo aandachtig zitten kijken naar een filmpje. Het duurt ongeveer 20 minuten, maar de tijd vloog voorbij. Ik werd meegezogen in het verhaal en op een gegeven moment rolden er tranen over mijn wangen. De manier waarop Thordis Elva en Tom Stranger over de ervaring vertellen is zo bijzonder en ook zo inspirerend.

Ik hoor je denken: ‘Inspirerend? Wat is hier nou inspirerend aan?’

Het is een vreselijk verhaal en wanneer Thordis zegt dat ze na de gebeurtenis weet dat er 7.200 seconden zitten in twee uur, gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar de manier hoe ze ermee omgaan. Het was geen makkelijke tijd, maar na een aantal jaar kregen ze contact. Ze hebben jaren lang brieven naar elkaar gestuurd en op een gegeven moment hebben ze elkaar ontmoet en ze hebben zelfs een boek geschreven.

Er zijn mensen die zeggen dat je Tom geen podium mag geven, want hij heeft iemand verkracht. Waarom zou je hem dan aandacht geven? Hij heeft iets vreselijks gedaan. Daar ben ik het wel mee eens, maar waarom zou je hem geen podium mogen geven? Mag hij zijn kant van het verhaal niet vertellen? Het is niet dat hij op het podium vertelt dat hij trots is wat hij heeft gedaan. Hij vertelt heel open over de gebeurtenis. Ik vind het juist heel erg interessant om ook zijn kant van het verhaal te horen. Thordis zegt daar ook iets heel moois over tijdens de TED Talk.

Ik heb respect voor Thordis en Tom voor het vertellen van dit verhaal en ze inspireerde me. Vooral Thordis. De manier hoe ze over dit praat en wat ze allemaal zegt is echt heel erg mooi en inspirerend.

De laatste tijd kijk ik regelmatig naar Ink Master op Spike. Het is een tattoo competitie en het is echt super leuk om naar te kijken. Het is een beetje een nieuwe verslaving geworden. Ik weet niet precies te tijden wanneer het is. Soms kom je het tegen wanneer je voorbij zapt 🙂

Dave Navarro is de presentator van het programma. Dave is voormalig lid van de Red Hot Chili Pepers. Vanaf het moment dat ik Ink Master begon te kijken, trok hij al snel mijn aandacht. Ik vond het eigenlijk meteen al een interessante man. Ik kon alleen nooit bedenken waarom ik hem nou zo interessant vond. Is het zijn uiterlijk (Ik moet bekennen dat ik hem niet heel erg lelijk vind 🙂 ) of is het iets anders?

Ik begon me meer in deze man te verdiepen. Ik kwam een filmpje tegen waar hij de betekenis achter een paar van zijn tatoeages vertelde. Hij vertelde dat al zijn tatoeages staan voor een bepaalde gebeurtenis uit zijn leven. Hij vertelde het verhaal over de tattoo van een roos op zijn arm. Hij vertelde dat die centraal staat voor een vrouw waar hij van onder de indruk was. Het hele verhaal zie je in het filmpje.

In dat filmpje kreeg ik al een iets ander beeld van he en mijn interesse groeide nog meer. Ik wilde nog meer van hem weten, want er moest gewoon iets zijn. Ik weet niet waarom ik dat dacht, maar ik had het gevoel dat er iets met hem was. Iets wat hem heel erg interessant maakte.

Toen ik dit filmpje bij Doctor Phil zag, viel voor mij het kwartje. Deze man heeft heel erg veel meegemaakt. Het is niet niets wat hij heeft meegemaakt. Na nog iets meer zoekwerk kwam ik uit op dit filmpje. Het bleek een trailer te zijn van een documentaire.  Hij vertelt heel erg open over een bepaalde gebeurtenis. Ik vind het zo knap dat hij zo open en eerlijk over deze periode kan vertellen. Hier kan ik alleen maar respect voor hebben. Op een bepaalde manier inspireert het me. Ik kan er nu wel heel erg veel over gaan vertellen, maar de trailer zegt genoeg.

20 maart 2017 is de documentaire in Nederland te zien.

 

Waarom vertel ik dit? Waarom vertel ik de dingen die me de laatste tijd inspireerde? Wat heeft dat voor nut?

Ten eerste wil ik heel erg graag deze twee verhalen delen en ten tweede wil ik graag een blog wijden aan inspiratie. Hoe kan dat nou beter dan het delen van mijn inspiratiebronnen. Ik had ook voor de 80ste keer iets kunnen vertellen over Glennis Grace of Kirstin Maldonado. Over hoeveel ze voor me betekenen. Dat doe ik echt met alle liefde, maar dat wordt wel een beetje eentonig. In hoofdstuk 61 lees je een uitgebreid verhaal over deze twee dames dus als je toch liever iets over hun wil lezen, ga je gang :).

Waarom inspireren bepaalde dingen (of personen) je? Voor je die vraag kan beantwoorden moet je eerst weten wat je inspireert.

Wat inspireert je? Is het hun verhaal of is het iets anders? Als je dat weet, ga je onderzoeken waarom het je inspireert. Helpt het je om iets te doen wat je anders niet zou doen? Geeft het je de kracht om ergens mee om te gaan? Geeft het je andere inzichten? Motiveert het je om iets (anders) te doen? Of is het iets anders?

Zoek uit waarom het je inspireert en op deze maner kan je je inspiratie op de juiste manier gebruiken.

Zoek je inspiratie. Het kan in van alles zitten. Het kunnen personen, gebeurtenissen of verhalen zijn. Het kan zelfs iets totaal anders zijn. Inspiratie kan op allerlei momenten komen. Het komt vooral op de meest onverwachte momenten. Ope
ens is die inspiratie er. Maak er gebruik van. Als het zover is, ben je alleen maar dankbaar. Koester je inspiratie en ga er heel voorzichtig mee om. Soms vind je inspiratie dichterbij dan je had verwacht.

Wees niet bang om je inspiratie met anderen te delen. Wie weet kan je anderen ook inspireren. Daarmee kan je ook anderen helpen. Je hoeft niet uit te leggen waarom het je inspireert, maar deel wel datgene wat je inspireert. Zo help je niet alleen jezelf, maar wellicht help je ook anderen.

 

Wat is jouw inspiratie? Laat me ze hieronder weten. Wie weet kan je mij of anderen ermee inspireren.

 

Muziek van de week:

Ik wil toch even terugkomen op een dame die me al een hele tijd inspireert. Ik wilde er eigenlijk niet over beginnen, maar niemand anders kan in deze blog ‘Muziek van de Week’ zijn. Zoals jullie weten betekent Glennis Grace heel erg veel voor me. Ze inspireert me. Ik wil zijn zoals Glennis. Ik wil bereiken wat zij heeft bereikt (en nog gaat bereiken). Er zijn zoveel redenen op te noemen waarom ze me inspireert. De persoon Glennis Grace inspireert me net zoveel als haar muziek. In dit nummer laat ze ook nog eens even horen hoe verdomd goed ze is.

Muziek van de week:

Glennis Grace – The Greatest Love Of All

Door deze blog ben ik bijna vergeten dat dit hoofdstuk 80 is. Hoofdstuk 80! Wow. Ik vind het een hele mijlpaal. Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor alle support. Op naar de 100 blogs!

 

Clanand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.