Blog

Hoofdstuk 78

Hi Guys,

Ik krijg wel eens de vraag waarom ik deze blog ben begonnen en wat de inhoud van deze blog is. Ik zeg dan bijna altijd het volgende: ‘‘Mijn blog gaat over mijn leven. Dingen die ik meemaak of mee heb gemaakt. Ik ben mijn blog begonnen omdat ik het heel erg leuk vind om te schrijven en misschien kan ik mensen met behulp van mijn ervaringen helpen.’’ Ik schrijf al ongeveer 1,5 jaar deze blog en ik doe het nog steeds met heel veel liefde. Mijn blog is een deel van mijn leven geworden. Elke zondag is ‘blogdag’ en niets of niemand komt daartussen. Mijn blog is in 1,5 jaar wel iets veranderd. Ik ben schrijf per blog over 1 onderwerp, maar de kern is nooit veranderd (en dat gaat ook nooit veranderen). Ik blijf altijd dicht bij mezelf. Ik ben alleen de laatste tijd nog persoonlijker en opener geworden.

Ik krijg ook wel eens de vraag van mensen of ik heel erg uitgebreid mijn beperking beschrijf en of ik daar de volle aandacht aan besteed. Ik besteed alleen aandacht aan mijn beperking als ik daar op dat moment genoeg reden voor heb of als ik er iets zinnigs over heb te melden.

Dat is het moment dat mensen je soms raar aankijken. Sommigen begrijpen het, maar anderen hadden verwacht dat ik meer over mijn beperking zou schrijven. Zoals jullie weten schrijf ik af en toe over mijn beperking. Ik heb het er alleen niet elke week over. Ik ben namelijk niet degene die bekend wil staan als het meisje met die beperking. Zoals ik in hoofdstuk 1 heb gezegd: ‘’Ik heb gewoon een naam.’’

Ik heb mijn beperking geaccepteerd. Mijn beperking hoort nou eenmaal bij me en dat kan niemand veranderen en dat hoeft ook niet. Ik ben tevreden met mijn beperking. Ik kan mijn leven niet anders voorstellen. Dit hoort nou eenmaal bij me, maar ik ben niet het gehandicapte meisje. Ik ben Clannad en ik heb een beperking. Dat is heel iets anders.

Moet mijn blog dan elke week over mijn beperking gaan? Ik kan me niet eens voorstellen hoe die blogs er dan uit gaan zien. Moet ik dan elke week beschrijven hoe ik op mijn knieën door het huis loop of hoe ik mijn protheses aandoe en daarmee loop? Of over hoe ik elke week naar rolstoelrugby ga? Ik wil best wel een keer mijn week beschrijven hoor, maar niet elke week. Ik denk dat je dan elke week ongeveer dezelfde blog hebt en dat is niet leuk om te schrijven en het is denk nog minder leuk om het te lezen. Dus ik denk dat ik iedereen een groot plezier doe om elke week een andere en nieuwe blog te schrijven 🙂

Ik maak elke week iets anders mee en ik heb elke week wel een andere gedachte of iets anders waar ik over wil schrijven. Ik ben een meisje van 18 en ik heb soms wel andere dingen aan mijn hoofd dan mijn beperking. Voor mij is mijn beperking heel erg vaak een bijzaak. Mensen met een beperking zijn op deze manier soms net mensen. Mensen die niet alleen aan hun beperking denken.

Mijn beperking zal altijd een deel van mijn leven zijn en dat moet ik nou eenmaal accepteren. Daar heb ik dan ook geen moeite mee. Ik heb mijn beperking geaccepteerd. Alleen hoeft het niet te betekenen dat ik elke week iets over mijn beperking vertel.

Mijn leven is meer dan mijn beperking. Ik ben meer dan mijn beperking en met deze blog wil ik dat laten zien. Het was dan misschien niet de reden waarom ik deze blog begon, maar ook dat kan veranderen. Toen ik deze blog begon wilde ik mensen helpen met mijn ervaringen. Dat zou ik nog steeds willen, maar er is iets bijgekomen. Ik wil laten zien dat mensen met een beperking ook nog een leven hebben naast hun beperking. Mensen die een beperking hebben, zijn ook gewoon mensen. Alleen hebben ze een beperking.

In mijn blog schrijf ik over dingen die me bezighouden of die ik heb meegemaakt. Het zijn allemaal dingen die ervoor zorgen of ervoor hebben gezorgd dat ik ben wie ik nu ben. Dat zal altijd mijn uitgangspunt zijn. Alles wat je hier leest is heel erg persoonlijk. Je krijgt een kijkje in mijn leven en in mijn hoofd. Soms is dat heel erg eng voor mij om het te delen, maar ik doe het heel erg graag. Ik wil namelijk geen ander persoon creëren op het internet. Ik kan nou eenmaal geen twee personen zijn. Ik ben wie ik ben en daar kan niemand iets aan doen.

Ik hoop deze blog nog heel erg lang te mogen schrijven. Ik neem jullie heel erg graag mee in mijn leven. Niet omdat ik mezelf zo belangrijk vind, maar omdat ik hoop dat ik jullie kan helpen met mijn ervaringen. Mijn blog heet ook niet voor niets Clannad_mylife. Mijn beperking hoort in mijn leven en je zult dan ook wel eens lezen over mijn beperking in mijn blog, maar het is alleen niet elke week. Ik heb ook wel eens andere dingen aan mijn hoofd 🙂 .

De afgelopen week krijg ik zoveel lieve reacties op mijn blogs. De reacties worden vooral geplaatst onder oudere blogs. Het feit dat alle reacties in het Engels zijn, vind ik heel bijzonder. De reacties komen misschien wel uit plekken over de hele wereld. Dat vind ik heel erg bijzonder en daar ben ik zo blij om. De reacties zijn ook zo ontzettend lief. Ik zie soms wel dat er een vraag bij staat. Ik kan alleen niet reageren op jullie reacties die jullie onder de blog(s) achterlaten.
Wil je me graag een vraag stellen? Dan kan je me beter een mailtje sturen. Ik wil graag uitgebreid de tijd nemen om zo goed mogelijk en zo uitgebreid mogelijk je vraag te beantwoorden. Dus stuur me gerust een mailtje. Je kan een mailtje sturen naar: info@clannadmylife.nl . Je mag natuurlijk altijd een reactie onder mijn blog achterlaten. Dat doet me heel erg veel goeds 🙂 .

Muziek van de week.
Vandaag is het zover: de Superbowl. Ik ben alles behalve groot fan van de Superbowl. Ik snap namelijk helemaal niks van American Football 🙂 . Toch kan ik niet wachten tot vanavond. Dat komt door de Halftime Show. De Halftime Show is misschien wel het gaafste optreden van het jaar. Het is altijd zo spectaculair en zo goed. En laat staan de artiesten die de Halftime Show mogen doen. Alle grote namen hebben er een keer gestaan: Michael Jackson, Madonna, U2, Prince, Beyoncé, Bruno Mars en vele anderen. Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze maken er een te gekke show van! Een show die je niet snel vergeet.

Dit zijn twee van mijn favoriete Halftime Shows en ik kan jullie dit moment niet ontnemen:
Beyoncé – Super Bowl Halftime Show 2013,Bruno Mars – Super Bowl Halftime Show 2014,Bruno Mars,Beyoncé – Super Bowl Halftime Show 2016
Dit jaar is de eer aan Lady Gaga. Zij mag vandaag de Halftime Show gaan doen. Miljoenen mensen gaan haar Halftime Show bekijken. Als je iets verkeerd doet dan ziet de hele wereld het. Morgen gaat het overal over de Halftime show. Voor veel artiesten is de Halftime Show het grootste optreden van hun leven en misschien ook wel het belangrijkste optreden. Ik heb er alle vertrouwen in dat Lady Gaga haar Halftime Show verdomd goed gaat doen. Lady Gaga is een artiest van een heel hoog niveau. Ze kan dit. Het kan niet anders dan dat ze heel erg groot gaat uitpakken en we weten wel dat ze dat kan. Vocaal kan ze dit zeker aan. Ik ben een groot Lady Gaga fan dus als je morgen mijn Social Media bekijkt, gaat het zeer waarschijnlijk over Lady Gaga. Dus wees voorbereid 🙂 .

Het kan dan ook niet anders dan dat de ‘Muziek van de Week’ in handen is van Lady Gaga. De laatste tijd heeft iedereen het over het feit hoe goed ze eigenlijk is. Iedereen heeft het over de artiest Lady Gaga. Dat gaat ze tijdens de Halftime Show ook weer laten zien. Het was best moeilijk om een nummer uit te zoeken van haar die ik deze week centraal wou zetten. Er zijn zoveel nummers die ik te gek vind. Afgelopen vrijdag hadden ze het bij RTL Late Night over Lady Gaga en haar aankomende Halftime Show. Jennie Lena ( deelnemer The Voice of Holland 2016) deed een cover van ‘Lush Life’. Na haar uitvoering zocht ik de uitvoering van Lady Gaga op. Toen ik die hoorde, was ik helemaal verkocht. Wat een stem heeft Lady Gaga. Ik kreeg overal kippenvel en ik werd nog meer fan van Lady Gaga.Ik begon haar nog meer te bewonderen dan ik al deed. Wat een artiest en wat een stem. Wow. Ik weet niet wat ik nog meer kan zeggen.
Geniet van deze versie van ‘Lush Life’. Laat je omver blazen door het talent van Lady Gaga.

Muziek van de week:
Lady Gaga – Lush Life (Live)

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog! ik hoop dat ik jullie nu voldoende heb uitgelegd waarom mijn beperking niet elke week in deze blog voorkomt. Als je nog vragen hebt, mag je ze altijd naar me mailen. Wees niet bang om een reactie achter te laten onder deze blog. Tot volgende week.


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.