Blog

Hoofdstuk 76

Hi Guys,

Een geheime liefde. Iedereen is er wel bekend mee. Je hebt er één gehad of je hebt er (nog steeds) één. Of misschien heb je er wel meerdere. Wie zal het zeggen? Alleen jij weet het. Dat is het voordeel van een geheime liefde. Alleen je beste vriendinnen/vrienden weten ervan en soms weten die er zelfs niet van. Het maakt niet uit wie je het wel of niet weet. Een geheime liefde heeft één voorwaarde: degene op wie je verliefd bent, weet nergens van af.

Ik hoef eigenlijk niet uit te leggen wat het precies inhoud. Toch heb ik het even voor de zekerheid uitgelegd (voordat er misverstanden ontstaan 🙂 ) Sommige mensen negeren het of ze houden er niet van om het een geheime liefde te noemen. Er zijn ook mensen die zich ervoor schamen. Of dat waar is, betwijfel ik. Waarom zou je je ervoor schamen? Ik kan me wel voorstellen dat je het misschien niet wil dat je verliefd bent op iemand. Op je beste vriend(in) bijvoorbeeld. Maar om je ervoor te schamen? Dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Je kan er toch niks aan doen dat je verliefd wordt? Je kan je liefde niet opeens uitzetten. Liefde overkomt je toch?

Okay ik dwaal nu af. Ik wil het hebben over geheime liefdes. Vooral over het eerste woord: geheime. Er is een reden dat we het geheim houden. Geheimen hebben, vind ik persoonlijk misschien wel het moeilijkste om te hebben. Ik ben iemand die niet heel erg goed is in het bewaren van het geheimen. Alleen als het echt moet, kan ik geheimen bewaren. Geheime liefdes zijn misschien wel nog moeilijker dan andere geheimen. Vooral als je ook nog eens verliefd bent op iemand die je met regelmaat ziet. Je moet dan toch kunnen verbergen dat je iets voor diegene voelt.

Waarom maken we van een geheime liefde dan geen liefde? Dat is voor iedereen makkelijker. Jij kan gewoon je gevoelens tonen en misschien voelt hij/zij er wel hetzelfde over en dan leeft iedereen nog lang en gelukkig. Of kijk ik teveel romantische komedies?

Het is het woordje ‘misschien’ dat mensen het bij een geheime liefde houden. ‘’Misschien voelt hij/zij er wel hetzelfde over.’’ Misschien is het zo. Het kan dus ook zijn dat hij/hij er niet hetzelfde over voelt. Het kan ook zijn dat diegene je wel heel hard uitlacht of dat hij je gek vind. Of er gebeurt helemaal niks. Misschien ben je je vriendschap dan ook wel kwijt. Maar ook dat scenario is een ‘misschien’.

De onzekerheid maakt het een geheime liefde. Als we met zekerheid weten dat het niet gaat werken, is diegene ook geen geheime liefde van je. Dan leg je het (hoe moeilijk ook) naast je neer en ga je verder met je leven. Maar zo gaat het wel vaker bij onzekerheden. Onzekerheden maken het leven nou eenmaal een stuk ingewikkelder. Als we alles met zekerheid wisten dan was het leven een stuk makkelijker. Zo is het nou eenmaal en dan moeten we daar maar mee leren leven. Ja toch?

Deze quote vind ik persoonlijk heel erg mooi, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Je kan heel erg makkelijk zeggen tegen iemand dat je tegen iemand moet zeggen dat je van diegene houdt, maar doe het maar. Loop maar naar diegene toe en zeg dat je van diegene houdt. Ik durf te wedden dat 99% van de mensen met een geheime liefde het niet doen. Ze durven het niet. Ze zijn bang voor de reactie. Niet zozeer de reacties van anderen, maar ze zijn bang voor de reactie van hun geheime liefde. We zijn bang voor de risico’s. We kijken teveel naar de negatieve uitkomsten. We willen niet teleurgesteld worden. We willen onszelf niet voor schut zetten.

Op deze manier weten we alleen nooit wat diegene echt voor je voelt. Het kan heel erg goed zijn dat je geheime liefde wel van je houdt. Het doet je misschien nog meer pijn als je merkt dat je geheime liefde een relatie heeft met een andere vrouw/man. Dan denk je bij jezelf: ‘Had ik het maar gezegd, want dan had hij/zij nu met mij kunnen zijn.’’

Zodra je geheime liefde een andere relatie heeft, ben je te laat (we denken even niet aan het feit dat alles kapot kan 😉 ). Dan heb je spijt en durf je het helemaal niet meer te zeggen. Als dat gebeurt, wordt het nog moeilijker om het ooit te vertellen. Tot dat het uitgaat en diegene kan troosten. Zo creëer je weer een kans (okay ik kijk echt teveel romantische films).

Wat nou als we het toch een keer zeggen? Dan laten we het woord ‘geheime’ weg en dan stappen we naar diegene toe en zeggen we wat we voor diegene voelen. Op deze manier veranderen we onze ‘geheime liefde’ in een ‘liefde’. Het is eng en het kan dingen moeilijk maken, maar wat nou als het allemaal toch goed uitpakt? Dan ben je met degene van wie je houdt en dan is iedereen blij. Dat kan een hele opluchting zijn. Het kan zijn dat je geheime liefde echt je ware liefde is. Het kan ook niet zo zijn, maar daar denken we even niet over na.

Laten we proberen om ons leven een beetje te zien als een romantische komedie. Dat helpt misschien een beetje om naar je geheime liefde te stappen en te zeggen dat je van diegene houdt. Onthoud dan wel dat het in een romantische komedie ook niet altijd goed gaat, maar het komt wel altijd goed. Hoeveel het stel ook meemaakt, in een romantische komedie komen de twee altijd weer bij elkaar. Denk daaraan als je naar je geheime liefde stapt.

Veel succes met je geheime liefde. Ik ben benieuwd hoelang het nog het nog je geheime liefde is :). Als jullie mij nou vertellen hoe het is afgelopen, vertel ik mijn geheime liefde ook wat hij voor me betekent. Dat heb ik bij deze met jullie afgesproken. Dus kom maar op met die succesverhalen.

Muziek van de week:
Dit nummer sluit aan bij het thema van deze blog : secret love. Het volgende nummer schetst precies de situatie. Je bent verliefd op iemand, maar je durft het niet te zeggen. Het is een cover van Lionel Richie en het wordt gezongen door twee van mijn favorieten uit Glee. Lea Michele en Jonathan Groff zijn twee beste vrienden in het echte leven. Ze kennen elkaar van een musical waar ze samen in hebben gespeeld. In Glee spelen ze Rachel Berry en Jesse St James. Twee mensen die een relatie krijgen, maar meer ga ik niet vertellen. Dan moet je Glee maar gaan kijken 🙂 .

Muziek van de week:
Glee – Hello

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog. Tot volgende week.


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.