Blog

Hoofdstuk 72

Hi Guys,

Het is eerste kerstdag! Het is eindelijk kerst! Ik schuif niet onder stoelen of banken dat ik een hele grote kerstfan ben. Kerst is by far mijn favoriete feestdag. Kerst betekent voo velen lekker eten en cadeautjes, maar voor mij betekent kerst dat je samen bent met de mensen van wie je houdt. In deze blog vertel wat kerst voor mij betekent en ik deel een paar dierbare herinneringen. Maar ik deel in deze blog ook veel kerstmuziek, want dat is ook een hele erge verslaving van me 🙂

Toen ik op de basisschool zat, gingen we elke twee jaar naar de kerk om kerst te vieren. Het ene jaar deden we een kerstdiner bij ons op school en het andere jaar gingen we met z’n alleen naar de kerk. Daar zongen we liedjes en werd het kerstverhaal verteld. Elke klas voerde ook iets op. De ene klas deed een liedje en de andere klas deed het kerstverhaal. Ik weet nog wel een keer dat ik in de kleuterklas zat en dat ik met mijn klas een kerstnummer mocht opvoeren. Wij mochten het nummer ‘Midden In De Winternacht’ gaan opvoeren. Ik had een hele speciale rol in dat nummer. Ik was de drummer 🙂 .Elke keer als ik het woord ‘trom’ in het lied hoorde, mocht ik op de trommel slaan. Als kind was ik zo blij dat ik dat mocht doen. Het was een hele eer 🙂

Ik zat op een christelijke basisschool dus ik ken het hele verhaal van kerst. Daar hoorde ook de liedjes bij. Mijn favoriete nummer was ‘Dag ster, grote ster’. Begin erover bij mijn moeder (of iemand anders uit de familie) en ze schiet in de lach. Het was echt mijn nummer 🙂

Voor mij begint kerst al vroeg. Na sinterklaas begint bij mij de kerst al. De kerstmuziek gaat al heel erg hard aan, de kerstboom komt in huis en het hele huis krijgt een kerst make over. Bij ons in de familie worden er lootjes getrokken en de kerstinkopen worden gedaan. Ohja en er is een beetje stress over het kerstdiner. Wat gaan we eten? Bij wie gaan we het dit jaar vieren?

Op kerstavond kijken we ieder jaar de ontknoping van 3FM Serious Request (dit jaar hebben ze 8,7 miljoen euro opgehaald!) en daarna kijken we All You Need Is Love. Er staan hapjes op tafel en we hebben een hele gezellige avond.

Op Eerste Kerstdag hebben we altijd een kerstontbijt. Mijn moeder is altijd verantwoordelijk voor het ontbijt. Ze heeft heerlijke bakbroodjes, croissantjes, kerststol en er staat sap op tafel. Dan ontbijten we met z’n drieën en op de achtergrond hoor je kerstmuziek.

Dit jaar vieren we op Eerste Kerstdag met de familie kerst. We gaan vanmiddag naar mijn tante en daar vieren we kerst. We komen met de familie bij elkaar. We pakken cadeautjes uit en we eten met z’n allen. Dit jaar gaan we met z’n allen gourmetten. Het is vooral een hele gezellige avond. We halen herinneringen op en we lachen.

Sinds twee jaar hebben we er een nieuwe traditie bij: op tweede kerstdag gaan we brunchen bij ‘Van Der Valk Hotel’ in Nootdorp. Het eten daar is daar super lekker. We gaan normaal altijd met zijn drietjes, maar dit jaar gaan de buren ook mee. Het is altijd super gezellig. Gister waren de buren er ook en toen hebben we heel erg ‘mooi’ meegezongen met dit nummer. Volgend jaar gaan we het nummer uitbrengen 🙂

Vier jaar geleden had ik samen met mijn moeder een kerstspecial die we echt heel vaak keken. En met vaak bedoel ik ook echt vaak. Ik kan me niet herinneringen dat we de kerstspecial in de aanloop naar kerst niet op hadden staan. Ik denk dat we hem wel iets van 10x hebben gezien. Het was de kerstspecial van Michael Bublé. We hadden één favoriet moment: het moment waar Elmo kwam. Het was een geweldige kerstspecial met een geweldige zanger. Gisteren zagen we een nieuwere kerstspecial van Michael Bublé (of hoe Elmo het zegt: Michael Blublé). Gister realiseerde ik me ook pas hoe goed Michael eigenlijk kan zingen.

Kerst is een feestdag waar je met z’n allen bij elkaar bent. Je bent omringd met de mensen die je liefhebt. Overal waar je kijkt, zie je mensen van wie je houdt. Tijdens de kerst mis je ook de mensen die er helaas niet meer zijn. Opeens is er een leeg plekje. Iedereen praat wel over diegene, maar hij/zij is er zelf niet bij. Je mist de mensen altijd wel, maar met kerst lijkt het wel of je ze nog meer mist dan anders. Maar in je hart zijn ze er altijd bij.

Kerst is een feest van verbintenis, vrede, samenzijn, gezelligheid, familie en vrienden. Als je aan kerst denkt, moet je een leuk gevoel krijgen. Kerst is alleen maar vrolijkheid. Omring jezelf met de mensen van wie je houd en maak er een hele gezellige tijd van. Maak er een kerst van die je nooit meer zult vergeten.

Ik wens iedereen een hele fijne kerst. Een kerst vol met vrolijkheid. Geniet van het eten en van de cadeautjes die je mag krijgen, maar genet nog meer van het feit dat je samen bent met de mensen van wie je houd. Wees zuinig op deze momenten, want niet iedereen kan spreken over zulke momenten.

Muziek van de week
Deze hele blog staat vol met muziek. Ik heb een paar van mijn favoriete kerstnummers verzameld. Ik ben een hele grote fan van kerstmuziek en je zult dan ook wel begrijpen dat dit niet al mijn favoriete nummers zijn. Wil je weten naar welke kerstmuziek ik allemaal luister? Volg dan mijn afspeellijst op spotify.

Toch heb ik ook nog een ‘muziek van de week’ voor jullie. Dit nummer beschrijft het gevoel van kerst. Wat is kerst voor jou? Alles wat ik in deze blog heb beschreven, komt terug in dit nummer.

Muziek van de week:
Pentatonix – That’s Christmas To Me

Ik wens jullie hele fijne kerstdagen en alvast een hele fijne oudjaarsavond! Ik hoop dat jullie volgend jaar weer mijn blog lezen. Tot volgend jaar!


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.