Blog

Hoofdstuk 71

Hi Guys,

Gisteren had ik een meidenavond. Gezellig samen met mijn beste vriendinnetje een film kijken. Samen kijken naar ‘Magic Mike XXL’ onder genot van een hapje en een drankje 🙂 Een ouderwets gezellig avondje met z’n tweetjes (klinkt bijna als een date 🙂 ). Een avond waar je even alles kan vergeten. Het draait alleen maar om die avond.

Ik heb ooit een keer gehoord dat je vrienden je gekozen familie is. Daar is niks aan gelogen. Sommige vrienden zijn zo close dat ze aanvoelen als familie. Je familie krijg je erbij, maar je vrienden kies je zelf uit. Met bepaalde vrienden ben je zelfs hechter dan met sommige familieleden. Je ziet je vrienden vaker en vrienden weten in sommige gevallen meer dan je familieleden. Vrienden maken deel uit van je tweede familie. Een familie die je zelf hebt gekozen. Je kan zelf bepalen wie er deel uitmaakt van die familie. Soms is je tweede familie beter dan je echte familie 🙂

Vrienden oordelen niet over je. Ze steunen je no matter what. Het maakt niet uit wat je hebt gedaan, hoe je eruit zien of hoe je je voelt: vrienden zijn er voor je. Er hoeft maar iets te zijn en ze zijn er voor je. Ze staan altijd voor je klaar. Je hoeft maar een seintje te geven en ze staan voor je deur. Je kan jezelf zijn.

Vrienden zijn iets magisch. Het hebben van vrienden is iets bijzonders. Ik heb geen verkeerd woord over mijn vrienden te vertellen. Ik ben heel erg dankbaar voor alle vrienden die ik heb. Vrienden moet je koesteren. Vrienden zijn niet vanzelfsprekend. Niet iedereen kan bestempelt worden als je vriend. Laat staan dat niet iedereen kan worden bestempelt als tweede familie.

Ik heb het ook wel eens meegemaakt hoor: vrienden die achteraf geen vrienden bleken te zijn. Ik heb het zelfs in familiekring meegemaakt. Op dat soort momenten besef je pas hoe belangrijk je echte vrienden zijn. Je komt er helaas pas achter wie je echte vrienden zijn als er iets met je gebeurt of als je je vrienden echt nodig hebt. Op dat soort momenten zijn alleen je echte vrienden er voor je. Je andere vrienden laten je stikken, maar je echte vrienden doen zoiets niet. Je echte vrienden zien je op je meest slechte momenten.

Echte vrienden zien je op je slechtste momenten terwijl je vrienden je alleen maar zien wanneer het goed met je gaat. Dat is een harde zin, maar het is wel waar. Misschien is het ook wel een zin waar je even over na moet denken. Maar na een tijdje begrijp je de zin wel.

Ik zei het al eerder, maar het is zo jammer dat er eerst iets met je moet gebeuren voordat je weet wie je echte vrienden zijn en wie je vrienden zijn. Wat je jezelf af moet vragen is dit: zouden deze mensen er altijd voor me zijn? Als dit het geval is, mag je heel erg blij zijn met deze mensen. Wanneer dit niet het geval is, moet je lol maken.

Draai de rollen ook eens een keertje om: wat voor een vriend ben jij? Ben jij een echte vriend of ben je een vriend? Onbewust maak je die keuze voor jezelf. Voor de één doe je meer dan voor de ander. Voor jezelf maak je dat besluit en dat besluit hangt van zoveel dingen af. Bij de ene vriend voel je een hechtere band dan bij de ander.

Ga bij jezelf eens na bij wie jij je voordoet als een echte vriend en bij wie als een vriend. Kijk dan ook eens naar het feit waarom het zo is. Is het omdat je een andere band voelt of heeft het een andere oorzaak? Of kan je er geen oorzaak achter vinden? Ben jij er voor je vriend in een moeilijke tijd of ben je er alleen om lol te trappen?

Ga ook eens bij jezelf na hoe je vrienden jou zien. Wie waren er voor je wanneer je het echt nodig had? Wie lieten niet van zich horen wanneer je ze nodig had? Als je dat op een rijtje hebt, geeft het zoveel rust. Je weet wat je van wie kan verwachten.

Helaas is het niet altijd zo simpel. Vaak zijn vrienden zo onvoorspelbaar. Sommige vrienden staan opeens voor je klaar wanneer je het niet verwacht, maar er zijn soms ook mensen die je laat stikken terwijl je dacht dat ze er altijd voor je zouden zijn.

“People who need people are the luckiest people in the world” dat is een stuk uit het nummer ‘People’ uit de film Funny Girl. Iedereen heeft mensen om zich heen nodig. Vrienden zijn de meest bijzondere mensen in de wereld, maar ze zijn ook het meest onvoorspelbaar. Zolang je omringt wordt met je vrienden moet je er van genieten. Wees zuinig op je vrienden. Maak lol met ze. Wees jezelf, lucht je hart. Zorg er wel voor dat jij je prettig voelt bij je vrienden. Maak jezelf blij.

Ik heb geweldige vrienden. De één is belangrijker voor mij dan de ander, maar ze zijn allemaal heel erg bijzonder voor me. Ik wil geen van mijn vrienden kwijt. Een paar van mijn vriendinnen voelen aan als mijn zussen en ik die wil ik nooit meer kwijt.

Even terugkomend op mijn meidenavond: zo’n avond wil ik elke week wel als het kan. Het helpt je even alles vergeten. Maak minimaal 1x in de maand een avond vrij waar je zo’n meidenavond (of een avond met vrienden, hoeft natuurlijk niet altijd alleen met meiden 🙂 ) kan houden. Het helpt je alles vergeten en het laat je even zijn wie je bent. Geen veroordelingen. Alleen jij en de mensen van wie je het meeste houdt.

Even iets anders: vanavond gaat ‘3FM Serious Request’ weer beginnen. Dit jaar laten Domien Verschuuren en Frank van der Lenden zich vrijwillig opsluiten in het Glazen Huis. Dit jaar gaan de 2 Dj’s zich inzetten voor kinderen in derde wereldlanden die sterven aan een longontsteking. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen, laten Domien en Frank zich 6 dagen opsluiten in het Glazen Huis in Breda. Ze mogen een week lang niks eten. Ze moeten een paar keer per dag een vies sapje drinken om voedingstoffen binnen te krijgen. De hele dag lang moet er radio worden gemaakt door de twee Dj’s. Ik ben al een paar jaar groot fan van het Glazen Huis en ik volg het dan ook op de voet. Je kan van alles doen om te doneren. Het makkelijkste is om een plaat aan te vragen. Via 3fm.nl kan je een plaat aanvragen. De hele week lang draaien de Dj’s alle platen die worden aangevraagd. Dus vraag een plaat aan of doneer geld of bied uit een object uit de veiling. Laten we bijdragen aan een heel erg mooi eindbedrag. 3FM Serious Request is de hele week lang te zien op NPO 3, 101tv en te luisteren op 3FM. “Laat ze niet stikken.”

Elk jaar wordt er een thema lied gemaakt voor Serious Request. Dit jaar was die eer voor Lukas Hamming. Ik vind het echt een heerlijke plaat.
Muziek van de week.
Nog een week tot kerst! Ik kan echt niet meer wachten. Ik heb zoveel zin in kerst. Volgende week zondag ben ik met een groot deel van de familie bij elkaar. We gaan lekker eten en er zijn cadeautjes.
Overal om je heen komt de kerstsfeer steeds meer naar voren. Overal zie je kerstlichtjes, in veel huizen staat de kerstboom. De wereld verandert in een grote kerstspeeltuin. I love it. Het geeft een hele gezellige en warme sfeer. Iedereen is vrolijker. Van mij mag dit het hele jaar wel duren.
De muziek van deze week is van twee artiesten die een hele leuke week achter de rug hebben (en er komt nog een hele leuke week voor ze aan 🙂 ). Gisteren zijn ze begonnen met de 4 uitverkochte (!) concerten in Ahoy om hun 10 jarig jubileum te vieren en gister werd bekend dat één van hun voor de eerste keer vader mag worden.
Ik ben al een tijdje fan van deze twee mannen en ik hoop dat we nog 10 jaar langer van ze mogen genieten.

Muziek van de week:
Nick & Simon – It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog. Ik wil jullie alvast een hele fijne kerstavond wensen. Ondanks het feit dat het volgende week eerste kerstdag is, komt er volgende week gewoon een blog online! Een speciale kerstblog natuurlijk 🙂


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.