Blog

Hoofdstuk 68

Hi Guys,

Onzekerheden. Iedereen heeft ze. Ze bestaan in allerlei vormen en maten. Je bent er niet altijd blij me (zeg maar gerust nooit), maar toch hoort het erbij. Net zoals met veel andere dingen, gaat iedereen er anders mee om. De één kan het makkelijker naast zich neerleggen dan de ander. De één gaat er makkelijker mee om dan de ander. Iedereen is onzeker over iets anders, maar iedereen kent een vorm van onzekerheid. Ook de heftigheid van de onzekerheid kan heel erg verschillen per persoon.

Ik ken ze ook. Het lijkt wel of het sterker is geworden naarmate ik word. Misschien komt het omdat je er meer bewust van bent nu je ouder bent. Misschien heeft het een andere oorzaak. Wat de oorzaak ook is, de onzekerheden blijven. De onzekerheid gaat niet weg omdat je de oorzaak van die onzekerheid kent. Of misschien ook wel? Wie zal het weten?

Als ik naar mijn eigen onzekerheden kijk, merk ik dat het steeds erger wordt. Het is niet dat ik er depressief van word, maar ik let er wel meer op. Ik sta langer stil bij mijn onzekerheden en ze blijven in mijn hoofd spoken. Ik geef aandacht aan mijn onzekerheden en eigenlijk moet je dat niet doen. Ik weet het, maar zo makkelijk is dat nog niet.

Jezelf met anderen vergelijken moet je niet doen, maar onbewust (en soms bewust) doe je het toch. Hoe ziet het er bij diegene uit? Heeft diegene dat ook? Iedereen is anders en je kan je dus niet vergelijken met een ander, maar toch doe je het. Maar waarom doe je het? Waarom vergelijk je jezelf met een ander? Ik denk dat het is omdat je wil weten of iemand anders ook heeft wat jij hebt. Of ben je misschien de enige? (die kans is heel erg klein) Wanneer je jezelf met iemand vergelijkt, weet je echt wel dat je niet zo kan zijn als diegene. Toch wil je in de buurt komen van diegene. Wanneer je ziet dat een ander heeft wat jij ook hebt, geeft het je een beter gevoel en kan je het makkelijker accepteren.

Ik vind het heel erg belangrijk wat mensen van me vinden. Hoe kijken mensen naar me? Wat vinden ze van me? Waar denken ze aan wanneer ze naar me kijken? Dat zijn allemaal dingen die ik belangrijk vind. Je wil een goede indruk maken, maar dat kan pas wanneer je zelf tevreden bent over jezelf. Pas wanneer jij je goed van binnen voelt, kan je dat ook aan de buitenkant laten zien.

Je hoort zo vaak: ‘Accepteer jezelf’, ‘Wees blij met jezelf’ etc. Het is alleen veel makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe moet je jezelf nou accepteren als je niet blij bent met jezelf? Ik zeg niet dat ik helemaal ontevreden met mezelf ben, maar er zijn dingen die ik aan mezelf zou willen veranderen. Dingen die ervoor zorgen dat ik me nu nog niet helemaal zeker voel over mezelf. Dingen die me onzeker maken.

Onzekerheden moet je aanpakken. Je moet ervoor zorgen dat je de dingen aanpakt die je onzeker maken. Alleen dan kan je de onzekerheden wegnemen. Het is belangrijk dat je lekker in je vel zit. Alleen dan kan je het ook uitstralen. Dan kan je zeggen: ‘Ik ben blij met mezelf.’

Iedereen is mooi op zijn eigen manier. Iedereen is bijzonder en iedereen is uniek. Je moet daarom blij zijn met jezelf. Om even Lady Gaga te citeren: ‘God makes no mistakes.’ Accepteer jezelf hoe je bent. Iedereen heeft dingen waar ze niet blij mee zijn. Dingen die je niet mooi vind aan jezelf. Die dingen zijn het moeilijkst om te accepteren. Je bent er alles behalve blij mee, maar toch horen ze bij je. Toch moet je ze accepteren en als je ze niet accepteert, moet je ervoor zorgen dat je op een andere manier toch accepteert. Het accepteren en het houden van jezelf zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Soms is de het al goed om je te beseffen dat er dingen zijn die je niet aan kunt passen. Sommige dingen horen bij je. En anders hou je gewoon de reclame van Lexa in je hoofd: ‘Dingen die jij niet mooi vind aan jezelf, vinden anderen juist heel aantrekkelijk.’ Misschien is dat ook wel waar. Misschien letten andere mensen wel helemaal niet op de dingen waar jij onzeker over bent. Dan maak je je dus druk om niets.

Onzekerheden hebben niet alleen betrekking op je lichaam of op je persoon. Soms kan je ook heel erg onzeker zijn over een bepaalde situatie of om een besluit. Er kunnen dan allerlei vragen door je hoofd gaan. Zal dit wel goed gaan? Doe ik wel het juiste? Had ik het niet anders kunnen doen? Past dit wel bij me? Door deze vragen kan je je (soms onnodig) onzeker maken. Meestal ga je er zelfs te diep op in.

Het is het beste om je onzekerheden onder ogen te zien. ‘Waarom ben je onzeker?’ ‘Waar ben je onzeker over?’ Wanneer je dat weet, kan je ervoor zorgen dat je onzekerheden weggaan. Misschien moet je iets aanpassen. Misschien moet je er gewoon mee om leren gaan. Het kan moeilijk zijn, maar meestal is het toch het beste wat je kan doen. Die gedachtes gaan nooit helemaal weg, maar ze kunnen wel minder worden.

Soms moet je iets aanpassen. Ook dat is makkelijker gezegd dan gedaan.De weg naar die aanpassing kan lang en zwaar zijn. Ik ben op dit moment bezig met zo’n aanpassing. Ik ben bezig met het zeker voelen in mijn lichaam door gewicht te verliezen. Ik vind mezelf te dik en ik merk dat ik daar zelf steeds meer last van krijg. Niet fysiek, maar wel mentaal. Ik voel me niet lekker in mijn vel. Ik stoor me er ook steeds meer aan en ik voel me er onzeker door. De enige oplossing is dan om het gewicht te verliezen waardoor je onzeker bent. Ik ben er al een tijdje mee bezig en ik ken mijn ups en downs. Wat ik in mijn hoofd houd, is dat ik aan het eind van deze ‘reis’ me zoveel beter ga voelen en dat ik nog beter in mijn vel zit. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar uiteindelijk ga ik me zoveel beter voelen en is het het allemaal waard geweest.

Muziek van de week.
Ik hou de traditie van nieuwe muziek ontdekken nog eventjes aan 🙂 . Ook deze week heb ik gekozen voor een nummer van een band waarvan ik sinds deze week fan van ben geworden. Iedereen kent het nummer ‘Cake By The Ocean’. Het was één van de hits deze zomer. Vorige week kwam hun langverwachte album uit en ik kan alvast verklappen dat ik het een super tof album vind (de recensie van dat album en nog meer andere albums komen zo snel mogelijk op de site. Sorry voor de vertraging) Dit nummer is by far mijn favoriete nummer van het album. Het nummer heeft een heerlijke vibe. Het nummer heeft vooral iets stouts. De lyrics is zacht gezegd heel erg stout 🙂 . Maar het is en blijft een heerlijk nummer. Als DNCE zo door gaat met het maken van muziek, blijf ik fan van deze band.

Muziek van de week:
DNCE – Be Mean

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog. Ik hoop dat jullie mijn blog blijven volgen. Wil je nog meer uit mijn leven zien? Volg me dan op social media.


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.