Blog

Hoofdstuk 63

Hi Guys,

Deze week stond in het teken van feest! Ik ben deze week 18 jaar geworden! 18! Yay! Ik ben nu meerderjarig! Volwassen ben je namelijk pas als je 21 bent, maar ik weet niet zeker of ik ooit volwassen word :-). Deze week was dus mijn 18de verjaardag. Ik was dit jaar op een woensdag jarig en meestal ben ik in de herfstvakantie jarig, maar dit jaar moest ik gewoon naar school. Ik heb dit jaar namelijk geen herfstvakantie. Het was wel even wennen hoor om op je verjaardag naar school te gaan.

Op school feliciteerde iedereen me en ik kan je vertellen dat ik daar heel erg blij van werd. Ik word daar altijd heel erg vrolijk van :-). Mijn verjaardag heb ik uitgeroepen tot de drukste facebookdag. Ik krijg op mijn facebook en op de facebook van mijn moeder zoveel lieve berichtjes. Ik vind dat altijd zo lief. Sowieso vind ik al die lieve berichtjes altijd heel erg leuk. Of het nou op facebook, whatsapp, instagram of als het persoonlijk is. Elk berichtje maakt me heel erg blij.

De avond van mijn verjaardag ging ik met mijn ouders en mijn twee beste vriendinnetjes uiteten bij ‘La Cubanita’ in Leiden. Het was zo gezellig. We hebben heerlijke gesprekken gehad en we heel erg gelachen. En we hebben natuurlijk ook heel erg lekker gegeten!

Op zaterdag (gisteren) heb ik mijn verjaardag gevierd voor familie. Ook dit was heel erg geslaagd. Ik was omringd door allemaal lieve mensen. Het was druk, maar het was gezellig druk.

’s Avonds heb ik mijn verjaardag gevierd met al mijn lieve vriendinnetjes. We hebben de hele avond hele leuke gesprekken gehad. Soms ging het helemaal nergens over. We hebben heel erg gelachen. Het was echt een super leuke avond die eigenlijk te kort duurde :-).

Kortom ik heb een hele leuke verjaardag gehad! En dan heb ik het nog niet eens over mijn taart gehad 🙂 . Ik hou echt van taart. En dan vooral als het in combinatie is met chocola en karamel. Mijn moeder is een hele goede thuisbakker (een potentiële ‘Heel Holland Bakt’ kandidaat 🙂 ) en ze heeft voor mij een taart gebakken. En ik druk me heel erg licht uit als ik zeg dat het een lekkere taart was. Het was een chocolade/karamel taart. Ik wil elke dag wel zo’n taart 🙂 .

Jarig zijn is leuk. Je hebt lekker eten en je krijgt cadeautjes, maar het allerleuke vind ik de mensen die er komen op je verjaardag. Op je verjaardag komen de mensen die het belangrijkst voor je zijn. Als je op je verjaardag om je heen kijkt, zie je iedereen die in je hart zit en die zo speciaal voor je zijn. Of het nou je familie of je vrienden zijn, iedereen in de kamer is belangrijk voor je. Zolang je je dat beseft, is je hele dag goed. Wanneer je dat weet, zit je heel anders bij je verjaardag en dan maken alle cadeautjes en al het eten niet meer uit, want de mensen zijn veel belangrijker.

Vooral op dat soort momenten besef je hoe goed je het hebt. Je weet wie er van je houden en je weet wie echt om je geven. Dit is de belangrijkste reden dat ik zoveel van dit soort feesten houd. Of het nou mijn verjaardag of kerst is. Of als het nou een dagje is waar we met z’n allen iets leuks doen. Ik geef heel erg veel om deze dagen. Het feit dat je met z’n allen bij elkaar bent en een hele leuke tijd hebt dat is voor mijn onvervangbaar. Ik heb heel erg veel over voor zulke dagen.

Op zulke dagen mis je alleen de mensen die er niet meer zijn. Dat is misschien wel het ergste, maar het leuke is dan weer dat je met de mensen die er wel zijn de herinneringen op kan halen. Ze zijn er dan misschien niet bij, maar eigenlijk zijn ze er altijd bij.

Dankbaar zijn voor de mensen om je heen. Beseffen we dit wel vaak genoeg? Zeggen we wel vaak genoeg hoe veel mensen voor je betekenen? Weten de mensen om wie het gaat hoeveel ze voor je betekenen? Of hebben ze geen flauw benul wat ze voor je betekenen?

Zorg ervoor dat ze weten wat ze voor je betekenen. Vertel het je voordat het te laat is. Voor je het weet is het voorbij of zijn ze uit je leven verdwenen en dan heb je de kans niet om ze het te vertellen. En dan heb je spijt. Misschien is het moeilijk. Je hoeft ook geen liefdesverklaring te geven, maar je moet weten dat het zo erg oplucht dat de mensen weten hoe jij over ze denkt.

Misschien wacht je op het juiste moment, maar wanneer is het juiste moment? Is er niet altijd een reden te bedenken waarom het niet het juiste moment is? Wie weet zorgt het wachten er juist voor dat je te laat bent. Dan kan het om een stiekeme liefde gaan, maar het kan ook zijn dat er iemand verhuisd of dat iemand verder is gegaan met zijn/haar leven. Of in het ergste geval overlijd er iemand. Dan blijf je met de gedachte zitten en dan heb je spijt dat je het niet hebt verteld.
Er is een nummer die hierover gaat en die wil ik heel erg graag met jullie delen.
Het is moeilijk en ik doe het ook niet. Ik zeg het ook te weinig. Er zijn mensen die niet weten hoe speciaal ze voor me zijn. Het hoeven geen mensen te zijn waar je verliefd op bent, maar het kunnen ook hele goede vriendinnen/vrienden zijn die heel speciaal voor je zijn. Je gaat ervan uit dat de mensen om wie het gaat wel weten wat ze voor je betekenen, maar hoe weet je dat zo zeker? Je hebt ze het namelijk nooit verteld.

Muziek van de week.
Voor deze week heb ik gekozen voor een nummer die helemaal in het teken staat van mijn verjaardag. Het is al een ouder nummer, maar het neemt niet weg dat het een lekker nummer is. Ik weet nog dat ik dit nummer een jaar geleden voor het eerst hoorde en dat ik toen dacht: ‘Dit wordt mijn nummer als ik 18 wordt. Dan geldt het nummer ook voor mij 🙂 . Daarom wordt dit dan ook de ‘Muziek van de week’.

Muziek van de week:
One Direction – 18

Ik wil jullie heel erg bedanken voor alle lieve berichtjes! Weet dat het echt heel veel voor me betekent! Ik hoop dat jullie volgende week mijn blog ook weer lezen!


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.