Blog

Hoofdstuk 62

Hi Guys,

Misschien komt dit je wel bekend voor: je wordt wakker en je hebt totaal geen zin in de dag. Je wilt het liefst in bed blijven liggen. En wanneer je de deur uitgaat, lijkt alles mis te gaan. Je motivatie voor die dag lijkt als sneeuw voor de zon verdwenen. En dan ben je ook nog eens doodop.

Ik had zo’n dag deze week. Ik stond dinsdag op en ik was moe. Ik wilde met alle liefde de hele dag in mijn bed liggen. Ik kwam aan op het station en mijn trein reed niet waardoor ik een trein later moest nemen en ik dus te laat op school kwam. Toen ik uiteindelijk op de bus stond te wachten duurde dat ook nog eens langer. Eenmaal in de bus, was de bus propvol. Ik kwam uiteindelijk een half uur te laat op school. Op school was mijn motivatie echt heel erg ver te zoeken. Ik had nergens zin in en ik deed maar wat. Maar ik gaf niet de volle 100%. Ik merkte gewoon dat ik even op mijn tandvlees liep. Toen ik thuiskwam plofte ik op de bank en ik heb niks meer gedaan.

Ik denk dat iedereen wel eens zo’n dag heeft en ik ben ervan overtuigd dat je er niet zoveel tegen kunt doen. Iedereen heeft wel eens een dag die zo gaat. Hoe vervelend het ook is, je kunt er niks tegen doen. En het frustreert je enorm. Je kunt moeilijk zeggen: ik sla deze dag even over.

Er bleef wel een vraag door mijn hoofd spoken: waarom? Waarom heb je zo’n dag? Waar is het goed voor? Is er überhaupt een reden voor?

Daar kan ik natuurlijk geen correct antwoord op geven, maar toch heb ik erover nagedacht.

Misschien is het wel een uitdaging die je aan moet gaan. Misschien is het een test. Een test om te kijken of je wel geschikt bent voor datgeen wat je wilt gaan doen (in mijn geval mijn studie). Misschien word je daarvoor wel getest. Het is gewoon een extra test. Als je zo’n dag doorkomt, weet je dat je het aankunt.

Ik ben iemand die niet opgeeft en ik laat me dus ook niet weerhouden door zo’n dag. Iedereen heeft wel eens een rot dag. Het kan oververmoeidheid zijn of stress of iets anders. Iedereen krijgt een keer zo’n ‘test’ om te kijken of je het aankunt.

Als je zo’n dag niet goed doorkomt, blijkt misschien wel dat je niet geschikt bent voor bijvoorbeeld je studie. Je kunt de stress of de werkdruk niet aan. Ik vertelde mijn moeder deze week dat er best veel stress is. Waarop mijn moeder zei: ‘’Dan stop je toch?’’ Ik schoot een beetje in de lach. Ik zei tegen mijn moeder: ‘’Moet ik stoppen met iets omdat ik een beetje gestrest ben? Als ik het nu al niet meer aankan, laat dan staan dat ik het later voor mijn werk dan wel kan.’’

Er zijn studenten die stoppen vanwege de stress. Ergens snap ik het, maar ergens ook weer niet. Ik denk dat elke baan/studie wel stress met zich meebrengt. De ene studie iets meer dan de ander, maar bij elke studie heb je stress. Vooral tijdens de eerste weken. Je bent net begonnen met je studie. Je bent voor jezelf nog aan het uitzoeken wat het allemaal is en hoe je het allemaal gaat doen. Iedereen heeft daar last van. En ik besef dat de een dat meer heeft dan de ander. Niet iedereen is hetzelfde en dat besef ik me maar al te goed. De één kan er beter mee om dan de ander. Volgend jaar (of misschien als volgens semester) kijken we hierop terug en denken we: ‘’Waar heb ik me nou zo druk om gemaakt?’’ Het is voor iedereen nieuw en het komt allemaal wel goed. Opgeven is voor mij geen optie. Ook niet na zo’n dag.

Ik moet ook wel bekennen dat onze studie nu heel erg chaotisch is. Het is een nieuwe vorm en iedereen (inclusief de docenten) is nog aan het uitzoeken hoe het precies moet. We worden eigenlijk in het diepe gegooid. De lessen worden deels door de studenten ingedeeld. De docenten geven les naar de wens van de studenten. Loopt de student ergens tegenaan? Dan helpt de docent je ermee. Je moet dus fouten maken. Dat vind ik persoonlijk heel erg moeilijk, want ik wil alles goed doen. Ik moet dus even tegen mezelf zeggen dat ik fouten mag (en misschien wel moet) maken. De één gaat daar anders om dan de ander.

Blijkbaar heb ik de ‘test’ doorstaan, want de dagen daarna kreeg ik weer veel motivatie en dingen gingen heel erg goed. Ik had het gevoel dat ik na die dinsdag een beetje de slag te pakken had. Ik moet zeggen dat het ook wel lekker was dat ik woensdagavond lekker kon sporten. 🙂

Ik geloof in het feit dat bijna alles gebeurt met een reden. Ik ben niet gelovig, maar daar geloof ik wel in. Je weet niet altijd wat die reden is, maar hij is er wel. Daarom denk ik dat afgelopen dinsdag een soort van test was. Als ik de test niet doorstaan had, wist ik dat ik niet geschikt was voor deze opleiding. Noem me gek, maar ik denk dat het er wel mee te maken heeft.

Muziek van de week.
Voor de muziek van de week heb ik gekozen heb ik een nummer die ik de afgelopen tijd heel erg mooi vind. Lady Gaga is namelijk weer terug! Ze brengt nieuwe muziek uit en dit nummer vind ik heel erg mooi. Het nummer gaat eigenlijk over een relatie waar je eigenlijk mee wilt stoppen, maar je hebt één goede reden nodig om ervoor te blijven knokken. Dit nummer kan je ook anders interpreteren. Op zo’n manier dat het bij deze blog past 🙂 . Het kan namelijk ook zijn dat er veel tegenslag is, maar je hebt maar één klein dingetje nodig om niet op te geven. Zo’n gevoel had ik deze week.
Naast het feit dat het nummer heel erg mooi is, laat Lady Gaga even horen hoe goed ze eigenlijk is. Wat een stem heeft deze vrouw. Deze vrouw is een artiest. Ik kan niet wachten op haar album die volgende week vrijdag uitkomt!

Muziek van de week:
Lady Gaga – Million Reasons

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog! Ik hoop dat jullie mijn blog volgende week weer lezen! Ik kan alvast vertellen dat het een hele feestelijke blog wordt :-).


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.