Blog

Hoofdstuk 61

Hi Guys,

Gisteravond was echt een top avond. Tegen alle verwachtingen in ging ik naar een concert. Ik ging namelijk naar Justin Bieber! Nee dat is niet waar. Ik ging naar een veel beter concert dan het concert van Justin Bieber.

Ik kreeg afgelopen vrijdagavond een verjaardagscadeautje van mijn lieve buurtjes. Het waren kaartjes voor een Hollandse Avond in A9 Studio’s in Uitgeest. Er kwamen drie artiesten: André Hazes Jr, Xander de Buisonjé en Glennis Grace. Ja, je leest het goed: Glennis Grace trad die avond op. Glennis is mijn idool dus ik was heel erg blij dat ik Glennis weer live ging zien. Het was al een jaar geleden voordat ik haar live gezien had.

Daar gingen we dan: ik, mijn buurvrouw, mijn buurmeisje en de moeder van mijn buurvrouw. We gingen met z’n vieren naar Uitgeest. Om 20:00 ging de zaal open. We stonden er al om 19:45 (en het was best wel koud, maar alles voor Glennis he 🙂 ). We wilden namelijk wel een plek vooraan. We stonden uiteindelijk vooraan! Daar was ik al heel erg blij mee. Alleen begonnen de optredens pas om 22:30. Tot die tijd was er een DJ. Nou ja een DJ, het was meer iemand die op een knopje drukte. Hij speelde volgens mij gewoon een afspeellijst af. Dat was dus heel erg jammer. En ik kan je vertellen dat het wachten dan ook heel erg lang duurde. Het was ook wel jammer dat de artiesten maar een half uur speelden en dat je daarna weer een half uur die DJ had. Maar goed het gaat natuurlijk om de artiesten.

Glennis trapte de avond af. En hoe! Wat een stem heeft die vrouw! Het lijkt wel of ze elke keer beter wordt! Ze deed nummers van Rihanna, Beyonce, Whitney Houston en ze deed natuurlijk ‘Afscheid’. Wat een te gekke set zette ze neer! Wow. Een betere opening kan je gewoon niet hebben. Al had ze van mij wel de hele avond mogen spelen 🙂

Daarna kwam Xander de Buisonjé. Ik had hem nog nooit live meegemaakt. Ik had gewild dat ik hem eerder live mee had gemaakt. Wat een leuke man is dat zeg! En hij is live ook erg goed! Xander is vooral een hele sympathieke man. Het begon al toen hij opkwam. Ik zat klaar met mijn fototoestel om foto’s te maken (wat doe je anders met een fototoestel 🙂 ). Dat zag hij en hij wees naar me en zei: ‘’Zullen we zo een selfie maken? Ik kom eraan okay?’’ Hij kwam echt door het publiek naar me toe. Alleen was het te druk om een selfie te maken. Ik heb trouwens het moment dat hij met me sprak vast kunnen leggen 🙂 .

Later zong hij het nummer ‘Afscheid’. Glennis had het nummer tijdens haar set ook al gezongen, maar Xander deed hem ook nog even. Hij vroeg iemand op het podium waarmee hij ging dansen. Later bleek dus dat Manouk (mijn buurmeisje) een hartje maakte en naar mij wees. Dat had ik eerst niet door. Ik wist het doordat Manouk het later tegen me zei. Opeens zei Xander dus: ‘’Ja, Jij? Zal ik even naar je toe komen?’’. Ik wist niet wat me overkwam. Ik zei dus: ‘’Ja als je dat wilt.’’ Hij kwam dus echt naar me toe. Hij omhelsde me en hij zong ‘Afscheid’. Ik zong zachtjes mee. Tijdens zijn optreden zei hij opeens: ‘’Er wordt hier naast me mooi meegezongen.’’. Waarna hij de microfoon voor mijn mond hield en ik mocht twee regeltjes meezingen. Ik vond dat echt heel speciaal. Ik zag zijn smile op zijn gezicht en dat deed me goed. Nadat ik zong omhelsde hij me weer en zong verder. Toen kwam het moment dat hij me naam vroeg. Ik heb mijn naam een paar keer naar hem moeten schreeuwen, maar uiteindelijk wist hij het en hij zei het (volgens mijn buurvrouw en Manouk) goed 🙂
De organisatie heeft er een hele mooie foto van weten te maken! Ik ben er super blij mee!

Het was een hele bijzondere ervaring! Ik zong wel ‘Afscheid’ met hem. Wat een toeval! Als ik eraan denk, vind ik het wel heel erg toevallig. Waarschijnlijk lig dat aan mij. ‘Afscheid’ is het nummer waar Glennis groot mee is geworden en ik zong het nu met hem. Waarschijnlijk denk ik er weer teveel achter. Het was gewoon toeval!

Xander was echt heel erg lief en ik moet zeggen dat ik niet had verwacht dat hij zo was. Het was heel erg leuk dat hij telkens zijn publiek erbij betrok.

Als laatste kwam André Hazes Jr. Ook hij kwam heel erg sympathiek over. Hij deed het echt heel erg leuk. Hij deed veel nummers van zijn vader en dat deed het heel erg goed voor de sfeer. Het werd wel heel erg druk tijdens zijn optreden. Ik ben achteraf heel erg blij dat het tijdens het optreden van Glennis iets rustiger was 🙂 . Ik kon bij Glennis namelijk alles goed zien en dat was bij André wat lastiger 🙂 . Ook André was live heel erg goed. Hij kan echt wel zingen! Hij maakte er echt een feestje van.

Ik kwam voor Glennis Grace. Ik vind het zo bijzonder om haar in actie te zien. Glennis betekent zo veel voor me. Ze weet half niet hoeveel het is. Bij elke emotie is er wel een nummer van Glennis die er bij past. Ze raakt me elke keer weer heel erg. Ze weet precies hoe ze me moet raken. Haar muziek heeft me ook wel eens geholpen als ik er eventjes doorheen zat. Glennis is iemand waar ik tegenop kijk. Elke keer als ik haar zie of hoor, denk ik: ‘Dat wil ik ook. Ik wil precies doen wat jij ook doet.’

Naast het feit dat Glennis een verdomd goede stem heeft, is ze ook nog eens heel erg aardig. Ik heb haar twee keer mogen ontmoeten en dat zijn ervaringen die ik niet zo snel meer vergeet. Ze heeft een hart van goud.

Elke keer als ik haar zie, ben ik echt zenuwachtig. Ik vind het elke keer weer zo bijzonder en zo speciaal om haar aan het werk te zien. Om te zien hoe ze haar nummers overbrengt en hoe ze op het podium is. Het geeft me elke keer weer heel erg veel energie en vooral heel erg veel inspiratie. En ik blijf het herhalen: ‘’Ik wil dat ook!’’

Op dit moment heb ik twee mensen die me heel erg inspireren en waar ik heel erg tegenop kijk. Dat zijn Glennis Grace en Kirstin Maldonado. Het zijn twee meiden die me heel erg inspireren. Ze zijn allebei zangeres en dat is iets wat ik ook graag wil doen. Ik wil ook heel erg graag op een podium staan en optredens geven.

Dat ik niet de enige reden dat ik tegen ze op kijk. Ik kijk ook heel erg naar het persoon achter de artiest. Glennis en Kirstin zijn twee geweldige persoonlijkheden. Ze zijn allebei heel erg lief, hebben een hart van goud. Maar ze zijn allebei ook heel erg open. Je weet veel van ze. Je weet waar ze vandaan komen en wat ze willen met de muziek. Dat inspireert me heel erg.

Het zijn twee meiden waar ik het volgende idee heb: ‘Ik wil net zo zijn als haar. Ik wil ook op deze manier op het podium staan en muziek maken.’

Maar waarom? Waarom heb je iemand nodig die je zo’n gevoel geeft? Waarom heb je een idool nodig? Dat zijn vragen waar ik het antwoord ook nog niet op weet. Misschien is een idool een doel waar je naar streeft? Misschien heb je dan zoiets van: ‘Ik ga er alles aan doen om net zo goed te worden. Of in ieder geval in de buurt te komen. Ik weet het niet. Waarom zou je wel adviezen van je idool aannemen? Waarom zou je precies willen zijn als je idool?

Iemand precies na willen doen, moet je niet willen. Want dat lukt je toch niet. Je kan nooit precies hetzelfde zijn als je idool. Want er is er maar één van. Net zoals er maar één van jou is.

Ik weet in ieder geval zeker dat ik ook op een podium wil staan. Ik wist het al, maar nu is het nog eens een keer bevestigd. Ik wil op een podium staan. Ik wil performen. Ik wil mijn verhaal vertellen doormiddel van muziek. Ik wil andere mensen kunnen inspireren. Ik hoef geen stadions te vullen. Ik heb al heel erg lang een droom om een keer een theatertour te doen. Ik hou van het theater en het theater heeft iets magisch. Er kan ook meer in een theater. Je kan de boodschap namelijk beter over laten komen.

Ik heb heel erg veel dromen. Voor je dromen moet je hard werken en daar ben ik zeker toe bereid (cliché he J). Ik wil heel erg graag heel erg hard werken voor mijn dromen. Ik ben al mijn hele leven bezig met muziek en ik ben zeker niet van plan om daar ooit mee te stoppen. Dus ik zie jullie bij mijn theatertour 🙂

Waarom zou je wachten? Begin vandaag met het verwezenlijken van je dromen. Ik sta waarschijnlijk morgen nog niet in de Leidse Schouwburg (zou wel echt te gek zijn), maar ik kan wel alvast oefenen. Zo sta ik over een aantal jaar veel sterker in die schouwburg. (Practice Makes Perfect) Er zullen zeker mensen zijn die dit lezen en denken: ‘Dit gaat je nooit lukken. Je gaat het nooit ver schoppen. Schrijf die theatertour maar op je buik.’’ Misschien is dat ook wel zo. Misschien gebeurt het nooit, maar wat als het nou wel lukt?
En dan ga een keer onderuit. Maar door te blijven oefenen en te blijven leren, word je elke keer weer sterker en beter. Op deze manier kan je iets waarvan je nooit had verwacht dat je het ooit zou kunnen.

Waar wil je eigenlijk op wachten? Straks wacht je te lang en dan is je kans verkeken. Pak elke kans die je kan grijpen. Wat nou als dat nou de kans is? Zolang het goed voelt, moet je het doen. Pak alles wat je kan pakken. Alles wat je niet doet, kan ervoor zorgen dat je later denkt: had ik dat maar wel gedaan. Live your life. Iedereen heeft wel eens angst. Iedereen is wel eens bang, maar laat die angst je niet je droom afpakken

Muziek van de week.
Voor deze week kan er denk ik maar één artiest de ‘Muziek van de Week’ verzorgen. Als het aan mij lag, koos ik elke week een nummer van haar. Ik heb gekozen voor een nummer die vertelt dat je voor je dromen moet gaan. Het nummer gaat over het feit dat iemand eindelijk echt naar zijn hart luistert en dat mag iedereen weten. In het nummer wordt er een persoon genoemd waar je niet meer naar luistert, maar ik interpreteer het nummer op een manier dat je alles laat vallen om eindelijk een keer voor je dromen te gaan.

Muziek van de week:
Glennis Grace – Listen

Oktober wordt steeds beter 🙂 .
Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog!


Clanand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.