Blog

Hoofdstuk 57

Hi Guys,

Mijn eerste schoolweek is achter de rug. Ik moest wel even wennen hoor 🙂 . Mijn wekker ging weer elke dag. Dat is wel even wennen als je de hele zomer geen wekker hoefde te zetten. Maar ik moet zeggen dat ik het een leuke eerste week vond. Tuurlijk het was even chaotisch, maar dat ik volgens mij altijd de eerste week. Ik heb wel een goed beeld bij de opleiding en ik heb er veel zin in. Ik ben heel erg blij dat ik een leuke klas heb. We kunnen het wel goed met elkaar vinden.

Waar ik heel erg blij mee ben, is dat we het nieuws mogen gaan verzorgen voor Hilversum. Hilversum: een stad waar altijd wel iets gebeurd. Hilversum: de media hoofdstad van Nederland. Dus daar ben ik heel erg blij mee. Afgelopen woensdag ben ik ook voor de eerste keer naar Hilversum geweest en dat was super leuk. Wat een huizen (villa’s) staan daar zeg. Zo mooi en zo groot.

Een super leuke eerste week dus. Wat ik ook een leuk vind, is dat wel elke donderdag een soort collegetour hebben op school. Elke week komt er een gast op school die in de journalistiek werkt en die vertelt over zijn/haar ervaringen. Ik vind dat super vet. Elke dinsdagavond hebben we een gastcollege. Daar komt ook elke week een gast uit de journalistiek iets vertellen over waar hij/zij mee bezig is of zijn/haar ervaringen. Ik vind dat echt super interessant en super leuk.

Het reizen met de trein ging ook goed. Ik heb al 2x stilgestaan 🙂 . Dat gaat vast nog veel vaker gebeuren. Ik ben blij dat het allemaal lukt en ik ben vooral heel erg blij dat ik weer goed loop. Ja ik loop nog steeds goed. Ik heb mijn oude tempo weer terug. Ik merk alleen wel dat ik weer conditie moet opbouwen 🙂 . Ik loop nu natuurlijk weer de hele dag en ik loop best wel veel. Maar dat komt allemaal goed. Binnen no time heb ik mijn conditie weer opgebouwd 🙂 .

Dit weekend is (en wordt) een super leuk weekend. Zaterdag (gisteren) vierde mijn neefje zijn eerste verjaardag. Dat was echt super gezellig. Dinsdag is hij eigenlijk pas echt jarig, maar afgelopen zaterdag werd het alvast gevierd. Het was echt super leuk. Hij is gewoon al 1 jaar. Het gaat echt hard.

Zaterdagavond kwam een hele goede vriendin naar me toe. We hebben een film gekeken (Magic Mike (yay 🙂 )) en we hebben veel gepraat en vooral heel erg veel lol gehad. Het was echt super gezellig.

En vanavond viert mijn beste vriendinnetje haar 18de verjaardag! We gaan uiteten. Super gezellig. Een avondje met mijn 2 beste vriendinnen. Beter kan het gewoon niet 🙂

Afgelopen woensdag begonnen de Paralympische Spelen in Rio. Op dit moment staat Nederland al op 20 medailles! We hebben 4 gouden, 7 zilveren en 9 bronzen medailles. We staan daarmee op nummer 6 op de medaillespiegel. Na de eerste dag stond Nederland al op 9 medailles. Dat is veel beter dan de Olympische Spelen.

Er is alleen 1 ding waar ik me heel erg aan irriteer. Ik heb nog helemaal niks gezien van de Paralympische Spelen. Dat komt niet omdat ik er geen tijd voor heb, maar omdat er nergens iets van uitgezonden word. In het RTL Nieuws werd er alleen even kort gezegd dat we onze eerste gouden medaille hadden, maar er werd niks laten zien. Toen we tijdens de Olympische Spelen een medaille haalden (goud, zilver of brons), werd bijna de hele wedstrijd op het nieuws getoond. Zelfs als we de 4de plek behaalden. Het is natuurlijk geweldig dat we tijdens de Olympische Spelen zo succesvol waren en het is te super leuk voor de sporters. En je bent trots op je land en je laat het dus zien.

Nu heb ik 1 vraag: waarom doen we dat dan niet voor de Paralympische sporters? De Paralympische sporters hebben net zo hard getraind als de Olympische Sporters. Is een Paralympische medaille dan minder waard dan een Olympische medaille? We moeten als Nederland net zo trots zijn op de prestaties van de Paralympische Sporters als op de prestaties van de Olympische Spelen.

Oh wacht ik mag niet liegen: er wordt wel iets uitgezonden van de Paralympische Spelen. Op de NOS wordt er een samenvatting van de dag uitgezonden om 19:15 op NPO2. En ’s ochtends wordt er ook iets op NPO 1 uitgezonden. Dat is een Rio update. Ze laten dus zien wat er die nacht is gebeurd. Dat is elke dag om 07:40 op NPO1. Een samenvatting van de dag/nacht. Dat is alles. Tijdens de Olympische Spelen was alles de hele dag te volgen op NPO 1 en er was ’s avonds ook nog een samenvatting van de dag bekijken. Oh en je kon alles ook nog eens online volgen. Je kon dus echt niks missen. De Paralympische Spelen kun je alleen maar volgen door de samenvatting van de dag te kijken op NPO2 en door het online via nos.nl te volgen. Maar als je overdag de tv aanzet, lijkt het wel alsof de Paralympische Spelen niet eens bezig zijn.

Kan iemand mij ooit eens de reden uitleggen waarom we dit doen? Waarom vind (onder andere) de NOS de Olympische Spelen belangrijker dan de Paralympische Spelen? Of waarom laten ze dat blijken?

Ik zag afgelopen woensdag een documentaire op NPO 3 over Marlou van Rhijn. Marlou wordt ook wel de ‘Blade Babe’ genoemd. Marlou mist beide onderbenen en ze doet aan atletiek. Ze is super snel. Tijdens de vorige Paralympische Spelen was zij de grote verassing. Nu verwachten heel veel mensen heel erg veel van haar. Vooral omdat ze allerlei records heeft verbroken. Het is een super interessante documentaire. Ik raad je ook aan om die echt te kijken. Ze zegt iets in de documentaire waar ik het heel erg mee eens ben. Ze zegt iets over het sportgala. Ze werd in 2012 uitgeroepen tot beste gehandicapte sportvrouw van het jaar. Ze had gemengde gevoelens bij die prijs. Ze was er natuurlijk blij mee, maar ze had ook zoiets van: waarom ben ik de ‘beste gehandicapte sportvrouw’? Waarom kan ik niet gewoon genomineerd worden in de categorie ‘Beste Sportvrouw’?
Ik zou trouwens wel eens een wedstrijd willen zien tussen Daphne Schippers en Marlou van Rhijn. Ik denk dat dat een heerlijke wedstrijd zal worden.

Lady Gaga kwam afgelopen vrijdag eindelijk weer met eigen muziek. Ze bracht na lange tijd weer een nieuwe single uit: ‘Perfect Illusion’. Ik was echt heel erg benieuwd, want ik vind Lady Gaga een hele goede artiest. Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat ik nou van het nummer vind. Ik vind het nummer niet slecht, maar ik vind het ook niet heel erg goed. Misschien had ik gewoon iets anders verwacht. Het nummer blijft wel in je hoofd zitten. Oordeel zelf maar.
Vorige week had ik het over Sam Tsui en Casey Breves. Toen had ik het over hun eigen nummer ‘This Promise’. Deze week kwam er een nieuwe cover uit. Het was in samenwerking met Kurt Hugo Schneider. Ze hebben ‘Treat You Better’ van Shawn Mendes gecoverd. Het is echt een heerlijke cover geworden.
Deze week las ik allerlei berichtjes op facebook over een optreden van iemand bij The Voice Portugal. Ik werd benieuwd en ik besloot om ook maar te luisteren. Daar heb ik geen spijt van gehad. Fernando Daniel deed namelijk een geweldige cover van ‘When We Were Young’ van Adele. Ik kreeg gewoon kippenvel.
Brian Justin Crum kwam afgelopen week ook weer in actie tijdens de halve finale van American Got Talent. Hij deed weer een te gekke cover. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik dit niet zijn beste optreden vond, maar dat komt meer door de keuze van het liedje. Het komt in ieder geval niet door zijn stem, want het was echt weer geweldig! Ohja en Brian is door naar de finale!

Over muziek gesproken: 2 weken geleden heb ik een app gedownload en ik denk dat het 1 van de beste apps is die ik op mijn telefoon heb.

Ik vind het altijd heel erg leuk en interessant om te weten waar een tekst van een liedje over gaat. Ik wil altijd het verhaal of de boodschap achter een nummer weten. Soms maak ik er voor mezelf ook wel een betekenis/verhaal bij, maar ik vind het ook heel erg interessant om het verhaal van de artiest achter het nummer te weten. De app ‘Genius’ helpt je daarbij. In de app zoek je een nummer op en dan zie je de songtekst. Als je op een deel van de songtekst klikt, krijg je het verhaal achter die tekst te lezen. Soms zijn het andere interpretaties van mensen, maar voor het grootse gedeelte lees je het verhaal achter het nummer. Ik vind het echt heel erg interessant.

Download Genius hier:
Apple
Android

Afgelopen maandag begon GTST eindelijk weer! GTST is hiermee begonnen aan seizoen 27. Dat betekent dat ik nu ongeveer 6 jaar naar GTST kijk. Ik ben blij dat het weer begonnen is. Nieuwe Tijden vond ik echt helemaal niks. GTST is nu wel spannend en er zitten leuke/knappe mensen in J. Kijken jullie eigenlijk GTST?

Vorige week zondag is er op NPO 3 een nieuwe serie begonnen: Vlucht HS 13. Het is een hele spannende serie met o.a. Katja Schuurman, Daniel Boissevain en Jeroen Spitzenberger. Het gaat over Simon (Daniel Boissevain) en Liv (Katja Schuurman). Liv en Simon zijn getrouwd en hebben een zoontje. Simon gaat voor 4 dagen naar Spanje, maar dat vliegtuig stort neer. Uiteindelijk blijkt dat Simon nooit in dat vliegtuig zat. Ze gaan nu uitzoeken waar Simon is en wat er allemaal aan de hand is. Haje (Jeroen Spitzenberget) , de broer van Simon, blijkt er ook meer van te weten.

Het is echt een super spannende serie. Afgelopen zondag was er een dubbele aflevering. Vanavond kun je om 20:25 kijken naar aflevering 3 op NPO 3.

Dave Roelvink heeft sinds deze week een eigen real life serie op RTL XL: Dave het huis uit! We volgen hem tijdens de volgende stap in zijn leven: hij gaat op zichzelf wonen. Ik ben fan van Dave. Ik vind Dave een geweldige jongen. Hij is grappig, knap en volgens mij is hij ook best lief. De eerste aflevering duurde maar 10 minuten. In deze aflevering zag je onder meer dat hij op zoek ging naar een huisje. Hij belde met makelaars. Er waren alleen een paar makelaars/verhuurders die hem niet wilden helpen, omdat hij DE Dave Roelvink was. Ik schrok daar wel van. Het klopt dat hij in het verleden niet altijd positief in het nieuws is geweest, maar betekent dat dan dat je iemand niet kan helpen aan een huis? Dat is toch raar? Of zeg ik nu iets raars?
Verder was het echt een super leuke aflevering. ‘Dave het huis uit’ zie je elke donderdag op RTL XL.

Muziek van de week.
Voor deze week heb ik gekozen voor een geweldige cover. Deze cover is echt super goed. 3 van mijn favoriete zangers zijn een onderdeel van deze cover en dan kan het eigenlijk al niet meer fout gaan. De zangers zijn: Scott Hoying, Mitch Grassi, Brian Justin Crum, Mario Jose en Mary Lambert. Het nummer is online gekomen op het kanaal van Superfruit (het youtubekanaal van Mitch en Scott). Ze hebben deze cover gedaan om een boodschap over te brengen. Ze willen laten weten dat je altijd in jezelf moet geloven en dat het dan goed komt. Zolang jij in jezelf gelooft, kan je alles aan.
Een nummer met een mooie boodschap en geweldige stemmen. Wat wil je nog meer?

Muziek van de week:
Superfruit, Brian Justin Crum, Mario Jose & Mary Lambert – Rise (Katy Perry cover)

Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor het lezen van deze blog! Tot volgende week!


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.