Blog

Hoofdstuk 56

Hi Guys,

Wat een week was dit! Deze keer bedoel ik het heel erg positief 🙂 . Zoals jullie misschien weten, was afgelopen donderdag mijn introductiedag op de opleiding Journalistiek in Utrecht. Ik ging voor de eerste keer mijn klas zien. Dat was misschien wel het minst spannende. Wat ik oprecht heel erg spannend vond, was de eerste keer alleen met de trein. Ik had de route die dinsdag wel al een keer gereden zodat ik wist waar ik allemaal heen moest, maar die donderdag moest ik het toch allemaal zelf doen. En ik was heel erg zenuwachtig. Ik vond het allemaal toch wel heel erg spannend. Het is toch niet niks: voor de eerste keer alleen met de trein en de bus. Alles is goed gegaan en ik vond de terugweg veel minder spannend. Ik kan er wel aan wennen. Ik moet wel 🙂 .

Ik kwam uiteindelijk aan op de school. Daar raakte ik in gesprek met een paar mensen. Uiteindelijk ontmoette ik mijn klas. Toen kregen we een korte introductie. Door die introductie kreeg ik heel erg veel zin in de opleiding! Het klinkt allemaal zou leuk! We gaan eigenlijk al gelijk beginnen met het beroep journalistiek. We krijgen een eigen website en daar moeten we zelf het nieuws op gaan zetten. Onze klas is zeg maar een nieuwsredactie. Ik heb er super veel zin in! De eerste indruk van mijn klas was echt super!

Diezelfde avond hadden we een bootfeest met alle eerstejaars van de opleiding Journalistiek. Ik raakte al snel in gesprek met een paar mensen van mijn klas. Ik heb gelijk uitgelegd wat er met me aan de hand was (qua beperking). Ze toonden allemaal veel interesse. En ze stelden veel vragen. Ik heb ze uitgelegd dat ik niet bekend wil staan als ‘het meisje met die beperking’. Gelukkig begrepen ze dat allemaal J. Ik was heel erg blij dat ze er allemaal zo mee omgingen. Zo is het voor mij ook makkelijker en leuker om alles uit te leggen.
Het bootfeest was echt super gezellig! We hebben echt heel erg veel lol gehad. Het was zeker een geslaagd feest :).

Morgen begin ik dan (eindelijk) aan mijn eerste week. Ik heb er echt super veel zin in 🙂 .

Zoals jullie misschien in hoofdstuk 54 gelezen hebben, loop ik de laatste tijd niet heel erg goed. We weten allemaal niet precies waar het aan lag. Het enige wat ik steeds bleef zeggen, was dat het aan mijn voeten lag. Maar ik kon niet precies zeggen wat er nou aan de hand was. Dat was heel erg frustrerend en ik liep er al meer dan een jaar mee rond. Afgelopen vrijdag gebeurde er een klein wondertje. Mijn moeder kwam thuis en ze zei dat ze leuke schoenen voor me had gezien. Die middag gingen we naar de winkel om de schoenen te passen. Ik had die schoenen aan, ik stond op en toen gebeurde het: ik liep weer g
oed! Ik liep weer hoe ik hiervoor altijd liep. Ik kon mijn eigen tempo (dat is best snel 🙂 ) weer lopen. Ik stond voor mijn gevoel beter en ik kon weer lopen hoe ik altijd gelopen had! Ik was (ben) zo blij!

Waar heeft het nou aan gelegen? We denken dat het aan mijn vorige schoenen lag. Met de protheses die ik nu heb, heb ik vanaf het begin gelopen met schoenen met een klein hakje (dat wilde ik heel erg graag). Ik heb met die protheses nooit op andere schoenen gelopen. We denken nu dat het toch in 1x een grote stap is geweest met het hakje. Het leek wel alsof mijn benen elke keer weer moesten wennen aan mijn schoenen. Dus ja. Als ik op schoenen met een hakje wil lopen, moeten we het heel langzaam op gaan bouwen, want dit was schijnbaar een grote stap (woordspeling 🙂 sorry) in 1x.
Ik loop nu op platte schoenen, geen hakje dus. Ik ben super blij dat ik op deze schoenen wel weer ‘normaal’ kan lopen. Laten we hopen dat dit echt het probleem op heeft gelost en dat ik nu weer op mijn eigen manier kan blijven lopen 🙂 .

Het is alweer september en meestal betekent dat een nieuw seizoen van ‘De Zomer Voorbij’. Maar een paar weken geleden kwam het nieuws dat de 3JS, Nick&Simon , Jan Smit en Kees Tol niet meer op pad gaan voor ‘De Zomer Voorbij’. Er zijn 10 seizoenen gemaakt en vorig seizoen zijn ze niet meegegaan vanwege de dood van hun manager. Ze vinden dat het nu wel genoeg is geweest. Ik vind dat persoonlijk heel erg jammer, want ik was echt een groot fan van ‘De Zomer Voorbij’. Het was een super leuk programma met veel humor en heel erg veel muziek. Laten we hopen dat de 3JS, Jan Smit, Kees Tol en Nick&Simon wel andere programma’s blijven maken.

Voor mij was dit altijd een hoogtepunt van ‘De Zomer Voorbij’. Door dit item is ODM ontstaan. Dus we zijn ‘De Zomer Voorbij’ daar heel erg dankbaar voor.
Gisteren was het dan eindelijk zover: het tweede seizoen van ‘Dance Dance Dance’. 5 koppels van Bekende Nederlanders dansen videoclips na. Ze worden begeleid door de beste choreografen. Dit seizoen doen de volgende koppels mee: Kees Tol & Annemarie Keizer, Buddy Vedder & Robin Martens, Jeroen & Dany van der Boom, Ferry Doedens & Inge de Bruijn en Romy & Antje Montero. Ik was heel erg an van het vorige seizoen (die gewonnen werd door Pip & Pim). Ik kon dus ook niet wachten tot het tweede seizoen. En het tweede seizoen begon heel erg goed! Wat een te gekke dansen werden er gedaan!
Ik heb 1 grote favoriet van de avond. Buddy en Robin deden een duo dans en die deden ze zo goed (ze kregen zelfs een 10 van Timor Steffens!). Ze deden de performance die Bruno Mars en Beyonce deden tijdens de Super Bowl. Ze deden het zo goed! Kijk maar! Ohja en ik zet het linkje van het origineel er ook wel bij, want die blijft ook echt geweldig!
Er kwam deze week een filmpje online waarin Demi Lovato mensen verraste. Ze ging vermomd in een auto zitten en ze reed mensen rond. In de tussentijd ging ze het gesprek aan met haar medepassagiers. De reacties aan het eind van de video zijn echt geweldig! Ik vond het filmpje zo leuk dat ik het wel met jullie moet delen!

Pentatonix kwam deze week met een nieuwe cover en hij is echt geweldig! Ik werd heel erg blij van het feit dat ze weer een nieuwe cover deden! Deze keer is ‘Ride’ van Twenty One Pilots. En de versie is echt heel erg top!

Begin deze week kwam er een origineel nummer uit van Sam Tsui en Casey Breves. Ze hebben samen een nummer gemaakt! En niet zomaar een nummer. Het is een nummer over hun huwelijk. De clip bestaat ook uit alleen maar beelden van hun huwelijk. Het is echt een super leuke clip en het nummer is ook echt geweldig! Ik werd zo blij van de clip. Je ziet alleen maar blije mensen.

Vorige week had ik de ‘Muziek van de week’ geïnspireerd op een nummer die ik had gezien/gehoord tijdens een aflevering van Grey’s Anatomy. Afgelopen week heb ik bijna alleen maar nummers van die aflevering geluisterd. Er is 1 nummer bij die me elke keer weer heel erg blij maakt. Vorige week liet ik de clip van Chasing Cars niet zien vanwege spoilers en dat is deze week weer het geval. Je ziet namelijk een paar koppels en voor mensen die het wel kijken, maar nog niet in seizoen 7 zijn, kan dat heel raar zijn. Er zijn namelijk een paar nieuwe koppels (en die zijn heel erg leuk J). Dus als je die clip wil zien, moet je hem zelf even opzoeken.
Ik heb het over het nummer ‘Running On Sinshine’. Elke keer als ik dit nummer hoor, word ik zo blij. Dus misschien heeft dit nummer wel hetzelfde effect op jou. Ik word er namelijk elke keer heel erg blij van. 🙂

Vandaag is er een nieuwe video online gekomen op mijn youtubekanaal! In deze video doe ik mijn allereerste tag! Ik doe namelijk de ‘100 vragen die niemand je ooit stelt tag’. De titel zegt al genoeg over wat je kunt verwachten 🙂

Muziek van de week.
Deze week heb ik gekozen voor een nummer die veel te maken heeft met sport. De Olympische Spelen zijn voorbij en aanstaande vrijdag beginnen de Paralympische Spelen in Rio. We horen alleen niet zo heel erg veel van de Paralympische spelen. Ik support alle sporters en ik hoop dat ze met veel medailles terug mogen komen. En ik hoop dat we er veel van op tv zien. Eigenlijk zou het leuk zijn als er net zoveel aandacht is voor de Paralympische Spelen als voor de Olympische Spelen. Dit nummer is het nummer was de Olympische Spelen en nu ook voor de Paralympische Spelen (als het aan mij ligt). En de zanger van dit nummer is ook nog eens geweldig! Het is gewoon een mooi nummer.

Muziek van de week:
Dinand Woesthoff – Legendary Lane

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog! Ik hoop dat jullie volgende week weer mijn blog lezen.


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.