Blog

Hoofdstuk 55

Hi Guys,

Vrijdag was niet de gelukkigste dag. Mijn ouders kregen een nieuw bed. Super leuk natuurlijk. Maar de onderdelen moesten door mijn slaapkamerraam naar binnen, omdat het anders niet zou passen. Dat ging gelukkig allemaal goed, maar mijn kamer was nou niet zo opgeruimd (zacht uitgedrukt). Dus alles moest aan de kant worden gezet. Toen ik die avond in mijn kamer kwam, schrok ik me dood. Alles is weer opgeruimd hoor 🙂 .

Dat was niet het enige. We bleken ook een verstopping te hebben in het riool. Het zou eerst niet opgelost kunnen worden, omdat er iets niet goed was gegaan met het plaatsen van het riool (we hebben teveel 90 graden bochten ofzo). Uiteindelijk gingen ze (de meneer van het riool en mijn ouders) voor onze deur de rioolleiding zoeken. Uiteindelijk is die gevonden, maar daar was ook weer iets mis. Uiteindelijk is alles verholpen. Maar alles zat lekker mee (not). Zoiets kan alleen bij ons gebeuren natuurlijk 🙂

Ik wil het even over iets hebben met jullie. Deze week bracht de PVV zijn verkiezingsprogramma uit op een A4’tje via facebook. Ik las zijn standpunten in de RTL Nieuws app en ik schoot in de lach, maar eigenlijk vond ik het heel erg. Zijn standpunten (waarmee hij de verkiezingen ingaat volgend jaar) zijn onder andere: anti-islam punten, AZC’s weg, geen geld meer naar ontwikkelingshulp, kunst, omroepen en windmolens enz. Anti-islamitische standpunten zijn we (helaas) gewend van Geert Wilders. Toch schrok ik er van. Hij wil geen islamiet meer in Nederland en de Koran moet afgeschaft worden. Are you serious? Snapt hij wel dat dat tegen de grondwet is. Artikel 6 van de grondwet: vrijheid van godsdienst en levensovertuiging. Iedereen mag dus geloven in wat hij/zij wil en leven hoe hij/zij wil. Dus de PVV gaat met dat standpunt tegen de grondwet in. En alle AZC’s sluiten?! Dus iedereen die op de vlucht is voor oorlog moet het maar lekker zelf uitzoeken. Laat ze maar doodgaan? Waar moeten de vluchtelingen dan heen als ze nergens anders mogen komen? Vluchtelingen hebben ook het recht op een veilige plek. Draai het eens om: stel dat er hier oorlog is of het is hier onveilig en je moet wel vluchten. Dan wil je toch ook dat een ander land je een veilige plek geeft. Dan wil je toch ook niet bij elke land worden geweigerd of terug gestuurd worden.

Dat de PVV deze punten heeft, wisten we al. Maar deze keer las ik ook de reacties onder zijn standpunten. Daar werd ik nog verdrietiger van. Mensen die het eens zijn met deze punten en zeggen dat dit het beste is ooit. Begrijp me niet verkeerd hoor: iedereen mag van mij vinden wat hij/zij vind. Maar gaat dit niet een beetje te ver? Waarom zou je iets steunen wat tegen onze grondwet ingaat?

Ik mag bij de verkiezingen van volgend jaar voor het eerst stemmen. Op wie ik ga stemmen, weet ik nog niet. 1 ding weet ik wel: de PVV krijgt mijn stem niet.

De vakantie zit er bijna op. Ik heb heel lang vakantie gehad: 3 maanden ongeveer. Maar er komt nu toch een eind aan. Aankomende donderdag ga ik dan eindelijk naar een introductie. Daar zie ik de andere mensen van de opleiding, de docenten etc. Ik heb er super veel zin in, maar ik vind het ook wel heel erg spannend hoor 🙂 . Volgende week horen jullie natuurlijk meer 🙂 .

Afgelopen vrijdag namen we van 2 bekende gezichten afscheid. Albert Verlinde stopte na 15 jaar bij RTL Boulevard. Toch vind ik dat raar, want ik ken Boulevard niet zonder Albert.

Vrijdag namen we ook afscheid van mijn favoriete nieuwslezer: Rik van de Westerlaken. Ik vond het de prettigste nieuwslezer en na zijn deelname aan ‘Wie Is De Mol?’ was ik helemaal fan. Dus zijn vertrek vind ik heel erg jammer. Gelukkig gaat hij programma’s maken bij net 5 🙂

Begin dit jaar hebben Channing en Jenna Dewan-Tatum meegedaan met ‘The Lyp Sync battle’. Ik wist dat wel en ik had ook kleine stukjes gezien, maar ik had nooit het hele optreden gezien. Ik wist dat Jenna ‘Pony’ had gedaan. Channing deed ‘Pony’ tijdens ‘Magic Mike’ en ‘Magic Mike XXL’. Nu deed Jenna het als verassing voor Channing. En ik kan je vertellen dat ze het geweldig deed. Wat is jullie favoriete uitvoering? Die van Channing of toch die van Jenna? Kijk en oordeel zelf:
Channing deed ook een nummer van Beyonce. Ik moet bekennen: hij ziet er geweldig uit 🙂 . En het optreden gaat ook goed, maar toen deed Queen Bey zelf ook nog even mee. En Channing’s reactie op het eind is echt geweldig!

De laatste tijd ben ik heel erg onder de indruk van Demi Lovato. Ze kan niet alleen heel erg goed zingen, maar ze is ook een mooi voorbeeld figuur. Demi heeft veel meegemaakt en is daarom voor veel mensen een voorbeeld. Ze is er ook heel erg open over. Ze is inmiddels trots op haar lichaam en dat deelt ze. Ze zegt zelf: ik ben niet perfect, maar ik ben trots met wie ik nu ben en hoe ik eruit zie en dat ma iedereen weten. Vorige week hoorde ik een cover die ze 2 jaar geleden heeft gedaan en ik kreeg overal kippenvel. Wat een mooi nummer en wat een dijk van een stem!
Nog zo iemand met een dijk van een stem liet deze week weer van zich horen. Zoals jullie weten ben ik sinds kort fan van Brian Justin Crum. Hij doet mee aan American Got Talent en afgelopen dinsdag mocht hij weer laten horen wat hij kon. En wat een goed optreden! Jeetje! Wat is deze man toch goed! En ohja: hij is door naar de volgende ronde, maar dat kon ook niet anders met zo’n optreden.
Zoals jullie weten, ga ik naar het concert van Us The Duo. Het concert zou plaatsvinden op vrijdag 30 september. Maar vrijdag kregen we het bericht dat het is verplaatst. Nu is het concert op donderdag 16 maart 2017. Volgend jaar dus! Dus nu moet ik nog langer wachten voordat ik Carissa en Michael live zie. Ik heb nu wel meer tijd om het album uit mijn hoofd te leren 🙂 .

Vanavond is het weer tijd voor iets waar ik het hele jaar naar uitkijk. Vooral als het einde van de zomervakantie nadert, begint het weer heel erg te kriebelen. De afsluiting jaarlijkse Uitmarkt: de Musical sing-a-long. Tijdens de Musical Sing-a-long komen er veel musicals van het komende seizoen optreden. Zo krijg je een voorproefje van het komende musicalseizoen. En ik als musical fan, vind dat geen straf 🙂 . Vanavond om 21:30 op NPO 1.

Afgelopen maandag kwam de (voorlopig) laatste vlog online. In de vlog zie je de laatste dagen op de camping, de 1 jarige viering van mijn blog, het zetten van mijn helix en meer.

Voor ik de blog afsluit heb ik een vraagje:
Herinneren jullie nog wat ik vertelde in hoofdstuk 40? Ik begon toen aan mijn eindexamens 🙂 . Nee daar heb ik het nu niet over. Ik heb het over het feit dat ik toen een droom had die me inspireerde voor een verhaal? Het leek me leuk om dat verhaal met jullie te delen. Dat wil ik graag doen in een vorm van een blog. Dat heb ik in hoofdstuk 4 ook een keer gedaan. Toen heb ik een levensgebeurtenis in een vorm van een verhaal vertelt. Deze keer is het alleen een verhaal die niet met mijn leven te maken heeft. Lijkt het jullie leuk om dat verhaal binnenkort te lezen? Laat het me weten 🙂 .
Muziek van de week.
Deze keer ga ik de ‘Muziek van de Week’ iets anders aankondigen dan normaal. Normaal vertel ik een verhaaltje en dan zeg ik welke artiest het is. Nu vertel ik ook een verhaaltje, maar deze keer ga ik 2 liedjes delen. 2 versies van 1 nummer. Een keer iets anders 🙂 .
Zoals jullie weten ben ik een groot Grey’s Anatomy fan. Afgelopen week zag ik een geweldige aflevering. Het was een soort musical aflevering. Tijdens de aflevering werden er liedjes gezongen door een paar personages. Het is iets wat je niet verwacht van Grey’s Anatomy, maar het was misschien wel 1 van de beste afleveringen die ik tot nu toe heb gezien. En 1 nummer raakte me heel erg. Ik werd heel erg verrast van het feit dat er 1 acteur heel erg goed kon zingen. Van een paar acteurs wist ik dat ze konden zingen, maar sommige verraste me heel erg. De tekst van dit nummer kwam ook heel erg bij me binnen. De rede dat ik deze versie van het nummer niet als ‘Muziek van de Week wil doen, is omdat ik niet wil spoileren. Want er gebeurt natuurlijk wel iets tijdens het zingen van dit nummer.

Ik kende het origineel van dit nummer natuurlijk wel. Ik werd zo geraakt door het nummer bij Grey’s Anatomy dat ik niet anders kon dan dit nummer ‘Muziek van de Week’ te maken. Voor mij gaat het nummer over liefde. Over het feit dat je grote liefde er niet alleen is als het goed gaat, maar dat diegene er ook voor je is als het even wat minder met je gaat. Want in moeilijke tijden heb je iemand veel harder nodig dan wanner het goed met je gaat. Voor mij gaat het nummer daarover. We hebben niets of niemand nodig, zolang we elkaar hebben is het goed. Alleen het zeggen van: I love you (of ik hou van jou) is niet genoeg. Liefde is veel meer dan dat.

Muziek van de week:
Snow Patrol – Chasing Cars

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog!


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.