Blog

Hoofdstuk 52

Hi Guys,

Blog nummer 52. Ik heb nu al 52x een blog geschreven. Meestal betekent dat dat ik een jaar aan het schrijven ben. Op 16 augustus schrijf ik precies 1 jaar een blog, maar ik vier het nu al met jullie. Ik gebruik hoofdstuk 52 voor mijn jubileum 🙂 . Dit wordt een hoofdstuk met terugblikken en vooruitzichten 🙂 . Have Fun met lezen 🙂

Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe ik op het idee kwam om te bloggen. Ik was op vakantie. Ik stond op Camping de ‘Kleine Wolf’ en ik las de blog van Kirstin Maldonado. Kirstin schreef in haar eerste hoofdstuk het volgende: ‘This is a story of a girl, my story. I look forward to sharing it with you.’ Dat sprak me zo aan dat ik er zelf over na ging denken om te gaan bloggen.

Ik moet toegeven dat ik nooit iets had met een heel verhaal op het internet. Waarom zouden andere mensen jouw verhaal willen lezen? Wat boeit het andere mensen nou wat jij met je leven doet? Ten eerste je bent (nog 🙂 ) geen bekend persoon en ten tweede zo interessant leven heb je ook weer niet.

Toch had ik al heel lang een idee in mijn hoofd. Ik was op dat moment net begonnen met een youtubekanaal (ODM) en ik dacht dus eerst aan vloggen. Ik kwam er al heel snel achter dat het vloggen niks werd, want ik maakte niets interessants mee (in ieder geval niet interessant genoeg om te vloggen). Dat viel dus af. Toen las ik dus de blog van Kirstin. En toen ik de zin las waarin ze vertelde dat ze een verhaal over een meisje ging vertellen en dat dat meisje haarzelf was, had ik zoiets van: ja dat ga ik ook doen.

Ik had alleen nog niet gedacht aan het beginnen van mijn eigen site en mijn eigen blog. Het begon allemaal op de website van ‘Op De Manege’. Ik had daar wel eens een blog geschreven, maar ik had tijdens diezelfde vakantie een keer een hele persoonlijke blog geschreven. Ik vond dat heel erg spannend, maar het luchtte ook heel erg op. Ik was blij dat ik het eindelijk een keer kon vertellen. Of mensen het nou lazen of niet.

Na het schrijven van die blog ging ik zoeken naar andere blogs. Vooral naar tips. Toen kwam ik al snel op tips als: hoe je je eigen blog kan schrijven en hoe je een eigen site kon bouwen voor een blog. Ik was al bekend met het bouwen van een website, want dat had ik al gedaan voor ‘ODM’. Toen kreeg ik het idee om mijn eigen site te gaan bouwen.

Oh wacht ik vergeet een stap: ik heb eerst op social media gevraagd of mensen het een goed idee vonden J.

Toen moest er een naam komen en ik ben niet zo heel erg goed met namen. Ik kwam al vrij snel op ‘Clannad_MyLife’. Ik heet Clannad en ik vertel mijn levensverhaal. Het gaat over mijn leven. Vrij simpel toch 🙂

Ik was bijna klaar: alleen nog een logo. Ik zag dat Kirstin Maldonado haar initialen (Kristin Taylor Maldonado ) in elkaar had gevlochten en dat was haar logo. Dat wilde ik ook. Dus ik nam mijn initialen (Clannad Moerings) en ik vroeg aan mijn beste vriendin of ze er een logo van wilde maken (ik ben geen tekenaar). Daar kwam mijn eerste logo uit voort. Inmiddels heb ik 3 logo’s gehad. Alle 3 de logo’s zijn totaal verschillend, maar mijn initialen zijn altijd gebleven. Wat is jullie favoriete logo?

Ik had een heel plan gemaakt. De eerste zondag dat ik thuis was, kwam mijn eerste blog online en vanaf die zondag zou ik elke zondag een blog online zetten. Ik had de zondag gekozen, omdat dat voor mijn de makkelijkste dag was 🙂 . Ik wist dat ik geen standaardtijd ging aangeven, want daar zou ik me toch nooit aan houden. Ik zeg daarom altijd: elke zondagmiddag komt er een nieuw hoofdstuk online. Meestal is dat rond 3 uur, maar soms is het later en soms is het vroeger. Ligt maar net hoe de dag loopt en vooral hoe laat ik wakker ben 🙂 .

De eerste zondag na mijn vakantie (16 augustus 2015) pakte ik mijn laptop en heb ik even mijn website gebouwd. Ja dat was alles wat ik nog moest doen: een website bouwen. Dat duurde langer dan ik verwacht had. Daarna schreef ik mijn eerste blog en sindsdien schrijf ik elke zondag een blog. De eerste paar hoofdstukken hadden nog echt een titel, maar inmiddels heb ik de hoofdstukken genummerd (gebrek aan inspiratie 🙂 ).

Ik heb dus al 52 blogs geschreven. Heb ik eisen? Ja dat zeker. Ik wil elke keer met een quote openen. Dat heb ik 2x niet gedaan en dat waren de eerste 3 hoofdstukken. Ik vind het heel erg mooi om met een quote te beginnen. Ik ben echt verslaafd aan quotes. Quotes zeggen soms zoveel. Ik heb inmiddels 50 quotes gebruikt (alleen de opening). Er zijn veel verschillende voorbijgekomen. De ene mooier dan de andere. De ene specialer dan de andere.

Ook heb ‘Muziek van de Week’. Daar sluit ik mijn blog altijd mee af. Ik vind dat een hele mooie afsluiting. Een nummer die op dat moment heel erg belangrijk is, die ik mooi vind of die heel erg goed bij de boodschap van mijn blog past. Ik ben een muziek freak en muziek betekent heel erg veel in mijn leven en op deze manier kan ik dat ook aan jullie laten zien en misschien ontdekken jullie ook wel een nieuw mooi nummer.

Waarom ben ik begonnen? Ik hoop dat ik mensen kan helpen met mijn verhaal. Ik heb het niet gedaan omdat ik mezelf zo belangrijk vind. Ik weet dat ik een beperking heb en ik ga er misschien anders mee om dan andere mensen met een beperking. Ik hoop dat ik met mij verhaal, mijn ervaringen en mijn fouten andere mensen kan helpen. Oh en dan kom ik op nog een eis: ik wil open zijn. Ik wil alles met jullie delen. Ik wil alles vertellen hoe het is. Ik wil niks mooier maken dan het is. Alles wat je in mijn blog leest is precies zoals het er staat. En als het niet zo is, staat het aangegeven.

52 hoofdstukken, bijna een jaar later en er is zoveel gebeurd. Veel leuke, maar ook een paar minder leuke dingen. Ik ging naar 5Havo en ik heb uiteindelijk mijn diploma gehaald. Ik ben afgewezen voor de ‘Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie’ , maar ik ga vanaf volgend schooljaar beginnen aan de studie Journalistiek in Utrecht. ik heb de 3JS en Pentatonix live gezien. Ik heb afscheid genomen van een passie, maar ik heb ook een nieuwe passie gevonden. Ik heb een lief neefje erbij gekregen, maar we hebben ook afscheid moeten nemen van mijn opa. Ohja en mijn site werd een keer verwijderd… Dat was echt paniek! Ik heb al mijn blogs opnieuw moeten schrijven. Ik ben in 1 jaar een paar keer teleurgesteld, ik heb veel geleerd, ik ben veel geïnspireerd en ik ben erachter gekomen wat ik wil. En dat allemaal in 1 jaar.

Het schrijven van een blog heeft me ook geholpen. Ik ben een heel onzeker meisje. Ik ben onzeker over alles. Het schrijven van een blog helpt me met dingen van me af schrijven. Ik kan me op deze manier beter uiten. Ik ben in een jaar tijd gegroeid als persoon. Ik ben opener geworden. Maar ik ben er nog lang niet. Ik ben nog niet tevreden. Ik zit nog midden in een afvalperiode. Na de vakantie ga ik meer sporten en nog meer op mijn eten letten. Dus ik ben er nog lang niet, maar ik ben op weg.

Ik hoor vaak van mensen: wat wil je uiteindelijk bereiken met je blog? Ik vind dat heel erg moeilijk. Ik denk nog lang niet aan stoppen (ik ben pas een jaar bezig). Ik wil nog heel erg lang al mijn ervaringen met jullie delen. Ik denk wel eens aan uitbreiding van mijn site, maar ik weet nog niet wat ik wil. Ik heb natuurlijk nog de recensies die ik schrijf en daar wil ik ook nog lang niet mee stoppen. Ik vind het heel erg belangrijk om te blijven doen wat ik wil. Zolang ik kan doen wat ik leuk vind, blijf ik het doen. Ik zou het leuk vinden om een groter publiek te krijgen. Dat meer mensen mijn blog lezen, maar dat moet de tijd uitwijzen. Het publiek komt vanzelf. Ik doe alles wat ik kan om mijn blog bij zoveel mogelijk mensen bekend te maken. Mijn hoofddoel is dat ik mensen blij maak met mijn blogs en dat ik mensen misschien wel inspireer of help. Maar als dat niet gebeurt, hoop ik dat mensen blij kan maken met mijn blogs. Dat mensen kunnen zeggen: ‘ik lees met plezier naar je blog’ of ‘ik kijk elke week weer uit naar je blog’. En misschien gebeurt dat allemaal niet en dan ben ik blij dat het mij helpt 🙂 en dat ik het leuk vind 🙂

Sinds kort heb ik ook een youtubekanaal waar je een nog beter kijkje in mijn leven krijgt. Zo vlog ik toch nog 🙂 . Ik hoop dat ik met dat kanaal nog meer uit ‘Clannad_MyLife’ kan halen.

Er zijn trouwens weer 2 nieuwe video’s online gekomen. Een nieuwe vlog en een beerpong challenge.

Dinsdag 16 augustus bestaat mijn site (en daarbij ook mijn blog) precies 1 jaar. Om dat te vieren doe ik op die dag een livestream. Via Facebook ga ik een livestream doen. Tijdens die livestream beantwoord ik allerlei vragen. Tijdens die livestream kan je je vragen stellen en dan beantwoord ik ze. Heb je nog andere ideeën voor de livestream? Laat ze dan even achter in de reacties. Vergeet niet mijn facebookpagina te liken, want alleen via Facebook ka je de livestream zien 🙂

Muziek van de week:
Voor de muziek van deze week heb ik gekozen voor een nummer die iets zegt over het leven. De boodschap van dit nummer is: leef je leven/Geloof in het leven. Haal alles uit het leven wat erin zit. Leef met de dag. Do what you love and love what you do. Je kent het allemaal wel, maar het is zo belangrijk. Ik vind het ook heel erg belangrijk. Je bepaalt zelf wat je van je leven maakt. Je leeft maar 1x dus maak er wat moois van. Krijg geen spijt van dingen die je hebt gedaan of van dingen die je achteraf graag gedaan had willen hebben.

Muziek van de week:
3JS – Geloven in het leven

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog. Het was een speciale 1 jaar blog. Het was een andere blog dan dat jullie van me gewend zijn en ook een langere. Toch hoop ik dat jullie het een leuke blog vonden. Op naar het volgende jaar!


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.