Blog

Hoofdstuk 51

Hi Guys,

Week 1 van de vakantie op ‘De Schatberg’ zit erop. En wat voor een week. Mis ik de ‘Kleine Wolf”? Ja heel erg. Tot nu toe vind ik ‘De Schatberg’ geen top camping. Deze week ben ik naar Toverland geweest met alle mensen van het veldje en dat was echt super gezellig. Verder heb ik niet veel gedaan op de camping. Ik heb nog een keer gevolleybald. Dat was het eigenlijk wel. Verder hebben we onder elkaar gewoon heel erg veel lol.

Dit is de eerste keer in lange tijd dat ik op de vakantie ziek ben. Vrienden van me kwamen al ziek aan op de camping en die hebben mij zeer waarschijnlijk aangestoken. Afgelopen vrijdag was ik namelijk niet echt lekker. Ik ben verkouden. Vrijdag was ik ook misselijk en ik had hoofdpijn, maar we mogen niet klagen. Ik ben nog iets minder dan 2 weken op de camping 🙂

Gister had ik weer een echte Clannad actie. En dat is meestal geen goed teken en dat geldt deze keer weer. Gister ging ik zwemmen met vrienden en dat was heel erg gezellig. Het water was dan wel koud en het zwembad was een wel een beetje saai, maar het was wel gezellig. Totdat iemand tegen me zei: kom we gaan even een bommetje doen. Ik dacht eerst: dat doe ik wel joh. Nu komt het. Ik ging dus staan en ik sprong in het water. Maar ik klapte naar voren. Ik kwam uiteindelijk met mijn gezicht op de bodem…… Nu heb ik dus 3 sneetjes: 2 bij mijn neus en 1 bij mijn lip. Wat een actie he J. Verder gaat alles goed hoor. Ik had alleen hoofdpijn en gisteravond was ik opeens heel erg misselijk. Meer niet.

Ik had het er gister met mijn moeder nog over het volgende: tijdens mijn eerste jaar op de ‘Kleine Wolf’ had ik klein fiets ongelukje. Dat was in de eerste week tijdens het eerste jaar op die camping. Nu heb ik in de eerste week tijdens mijn eerste jaar op ‘De Schatberg’ weer een ‘ongelukje’. Ik heb blijkbaar iets met het eerste jaar op een camping. En dan te bedenken dat we volgend jaar zeer waarschijnlijk weer naar een andere camping gaan. Dat wordt dus leuk 🙂 .

We zijn op vakantie en het kijken is weer begonnen. Of nouja het is weer erger geworden. En met kijken bedoel ik het kijken naar me wanneer ik zonder mijn protheses (benen) loop. Ik ben er al zo aan gewend dat ik er niet meer op let en het dus ook niet meer doorheb, maar dat zijn mijn vriendinnen dus niet. Ik heb een periode gehad dat ik er niet mee om kon gaan. Ik ben toen een tijdje onder behandeling geweest op het Revalidatiecentrum en ik heb met een vertrouwenspersoon (ik vind psycholoog niet het goede woord) gepraat en die heeft me heel erg goed geholpen. Door haar kan ik er nu goed mee omgaan. Mijn vrienden kunnen er niet zo goed mee omgaan. Ze kunne er wel mee omgaan, maar ze letten er heel erg veel op. Ze reageren er nog op en ze ergeren zich eraan als er kinderen zijn die naar me kijken. Ik zeg altijd tegen ze dat ze het gewoon moeten laten gaan en het moeten negeren, maar dat vinden ze (begrijpelijk) een beetje moeilijk.

Ik vind het niet erg als er mensen kijken. Maar ik vind het wel heel erg vervelend als er mensen me de hele tijd aanstaren. Ik heb daar echt een hekel aan. Ik heb liever gewoon dat mensen naar me toe komen om te vragen wat er met me is. Zoals ik zeg: ik kan er nu mee omgaan en ik weet dat ik dit altijd zou houden. Maar dat betekent niet dat ik het niet bloed irritant vind.

Vandaag zag ik op facebook dat het precies een jaar geleden was dat ik mensen vroeg of ze het een leuk idee vonden als ik begon met een blog.  Ik kreeg toen al een paar hele lieve reacties. Inmiddels ben ik al bijna een jaar bezig met het schrijven van een blog. Het betekent dus ook dat ik nu al een jaar de blog volg van Kirstin Maldonado, want door haar blog wilde ik ook een blog gaan schrijven. Wat gaat de tijd toch snel. In hoofdstuk 52 (volgende week) ga ik een hele blog wijden aan het 1 jarig bestaan van mijn blog. Dan hoor je ook meer over de livestream :).

Afgelopen dinsdag kwam mijn allereerste vlog online. Ik liep al heel erg lang rond met het idee om te vloggen, maar ik vond mijn leven niet interessant genoeg om alles vast te leggen. Toch bleef het idee om te vloggen bestaan. Toen dacht ik: laat ik maar kijken hoe het is om vakantievlogs te maken. Misschien vlog ik wel alleen de vakantie, maar misschien ga ik er wel mee verder. Mijn youtubekanaal heb ik toch al :). Ik moet zeggen dat ik nog heel erg moet wennen aan het vloggen. Ik ben nog geen vlogger. Ik vergeet gewoon te vloggen. En dan denk ik achteraf: had ik dit maar gefilmd of had ik maar meer gefilmd. Als jullie nog tips hebben, hoor ik het heel graag 🙂

Afgelopen dinsdag kwam dus mijn allereerste vlog online. In deze vlog zie je de voorbereidingen van de vakantie en je ziet de reis naar de camping. De video is al 41x(!) bekeken en ik heb al te gekke reacties ontvangen. De tweede vlog komt er ook snel aan. Ik weet zeker dat die er deze week aan zit te komen. Ik probeer ook om vandaag nog een video online te zetten, maar dan moet wel het internet even meewerken J. De video staat al een paar uur te uploaden. Als de video’s online staan, horen jullie het vanzelf.

Vandaag las ik een interview van Shay Mitchell in Cosmopolitan. Wat een mooi interview. Shay is wel iemand die me inspireert. In het interview is ze openlijk over haar voorkeur in de liefde. Ze zegt dat het haar niet uitmaakt met wie ze date. De ene keer kan het een man zijn, maar het kan ook zijn dat ze een keer met een vrouw date. Ze zegt: ik word gewoon verliefd en voor mijn en me omgeving maakt het niet uit of dat op een vrouw of op een man is. Als ik verliefd word, word ik verliefd. Daar kan ik niks aan veranderen. Ik wil mezelf niet labelen anders kunnen mensen zeggen: maar jij was toch hetero?
Verder heeft ze het over het feit dat ze haar eigen baas wilt zijn. Ze wilt kunnen doen wat ze graag wil. Ze wilt niet dat ze dingen van een manager moet doen. Ze wilt alleen dingen doen waar ze zelf achterstaat.

Vorige week deelde ik een paar filmpjes van Brian Justin Crum. Ik deelde ook zijn versie van ‘Creep’ van Radiohead met jullie. Deze week zette Brian de hele cover op zijn youtubekanaal. Zo hoor je hoe goed hij het hele nummer kan zingen. Ik kreeg gewoon weer kippenvel. Het is en blijft zo goed.

Ik moet toegeven dat ik het nummer ‘Creep’ niet van Radiohead zelf kende. Ik kende het nummer doordat Glee het ooit heeft gezongen. Ik vind dat 1 van de mooiste nummers van Glee. Nu ik de versie van Brian ken, weet ik alleen niet meer welke versie ik nou beter vind. Allebei de versies zijn gewoon heel erg goed. Ik hou het er maar bij dat ik gewoon niet kan kiezen welke ik nou mooier vind.

Wat vinden jullie? Welke versie vinden jullie nou mooier? De versie van Lea Michele en Dean Geyer (Glee) of de versie van Brian Justin Crum? Laat het me weten.

Us The Duo kwam 2 weken geleden met een nieuw nummer. Het is echt een heel erg mooi nummer. Het nummer komt van hun nieuwe album. Het is een geweldig voorproefje van hun nieuwe album.

Muziek van de week:
Voor de muziek van deze week heb ik gekozen voor een nummer die me heel erg raakt. Het gaat om een nummer van Ed Sheeran. Ik ben echt verliefd op zijn teksten en het is eigenlijk nog niet zo lang geleden dat ik erachter kwam hoe goed hij eigenlijk was. Het is pas een paar weken (oops sorry..). Ik vond hem eigenlijk altijd wel goed, maar ik wist niet dat hij zoveel goede nummers had. Dit nummer is nu heel erg bijzonder voor me. Het nummer gaat over goede herinneringen. Dingen die er misschien niet meer zijn, om welke reden dan ook, maar je hebt altijd nog de herinnering. Het nummer gaat dan over een relatie, maar voor mij gaat het over van alles. Over mensen die er helaas niet meer zijn of ander soort relaties die kapot of minder zijn geworden. Of een passie die ik ben verloren. Het is er niet meer, maar gelukkig heb je de herinneringen nog en die gaan nooit meer kapot. Het blijven voor altijd goede herinneringen, wat er ook gebeurd.

Muziek van de week:
Ed Sheeran – Photograph

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog. Ik hoop dat jullie volgende week weer een nieuwe blog komen lezen. Volgende week wordt namelijk een speciale 1 jaars blog. 🙂


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.