Blog

Hoofdstuk 50

Hi Guys,

Het is al de 50ste keer dat ik dat heb gezegd. Hoofdstuk 50. Kan je je dat voorstellen? Dit is al de 50ste keer dat ik een blog schrijf. 50 zondagen geleden schreef ik mijn allereerste blog. Bizar he? Ik had nooit gedacht dat ik het 50 hoofdstukken vol zou houden, maar de 50 weken zijn voorbij gevlogen. Ik kan me geen zondag meer voorstellen zonder het schrijven van mijn blog. In 50 weken is er zoveel veranderd. Ik ben gegroeid met mijn site. Ik ben actief met het schrijven met recensies en sinds kort heb ik een eigen youtubekanaal en straks ga ik mijn allereerste vlog editten (daar later meer over).
Terwijl ik hoofdstuk 50 schrijf, zit ik op de camping. Ik zit nu bij vrienden voor de tent. Laat de 3 weken op de camping beginnen 🙂
Helaas is er niet alleen vrolijkheid in deze 50ste blog. Deze week zijn er helaas weer een paar aanslagen geweest. 1 daarvan was gepleegd door IS. In Afghanistan heeft een zelfmoordterrorist zichzelf opgeblazen tijdens een vreedzaam protest. Minstens 81 mensen zijn omgekomen en eer zijn honderden gewonden. Het is de bloedigste aanslag in Afghanistan in jaren. Een afschuwelijke aanslag. Met veel onschuldige doden.

Duitsland heeft ook geen rustige week achter de rug. Begin deze week viel een 17-jarige vluchteling mensen aan met een bijl. Gelukkig zijn er geen mensen omgekomen tijdens zijn daad. Er zijn wel een paar mensen gewond geraakt. De dader zelf is doodgeschoten door de politie. Het zal je maar gebeuren: je reist met de trein en opeens word je aangevallen met een bijl. Gelukkig is er bij deze daad niemand omgekomen.

Vrijdagavond was het weer raak in Duitsland. Deze keer schoot een man om zich heen in een winkelcentrum. Bij die schietpartij zijn 9 mensen omgekomen. De schutter zelf is ook dood. Deze schietpartij deed heel erg denken aan de schietpartij in de Ridderhof in Alphen aan de rijn in 2011. Nu blijkt dat deze jongen een depressieve jongen was. Hij heeft vooral jonge mensen gedood. Ook dit is een afschuwelijke aanslag.

Er zijn veel onschuldige mensen vermoord. Ik hoop echt dat het heel erg snel ophoud, want waar is dit allemaal voor nodig? De liefde is veel sterker dan de haat. De liefde wint het uiteindelijk van de haat.

Deze week kreeg ik echt fantastisch nieuws! Ik werd dinsdag wakker met het nieuws dat ik ben toegelaten op de Hogeschool in Utrecht! Ik ga de komende 4 jaar Journalistiek studeren. Ik ben zo blij! Ik wilde dit zo graag! Ik ga dus de komende 4 jaar in Utrecht studeren! Yay!
Deze blog wordt een hele muzikale blog. Ik heb veel (nieuwe) muziek die ik heel erg graag met jullie wil delen.

James Bay is vooral bekend door zijn nummers ‘Let It Go’ en ‘ Hold Back The River’. De laatste tijd heb ik 3 andere te gekke covers van hem gehoord. Ik kwam bij die nummers doordat ik een duet heb gezien tussen Ed Sheeran en James Bay. De 3 covers die ik heb gehoord zijn al bekende nummers, maar James heeft er een totale eigen versie van gemaakt. Hij heeft de nummers ‘Hymn For The Weekend’, ‘FourFiveSecconds’ en ‘Shake It Out’ helemaal eigen gemaakt en het resultaat is verbluffend.

‘Treat You Better’ van Shawn Mendes is echt een heerlijk nummer. Maar toen hoorde ik het nummer ‘Ruin’ en toen was ik echt verkocht. Wat een verdomd lekker nummer is dat zeg. Ik ben echt helemaal verkocht. Het is een nummer met alleen een gitaar en een verdomd goede stem. Het is echt een heel erg mooi nummer.

Deze week hoorde ik een auditie van American’s Got Talent waar ik heel erg veel kippenvel van kreeg en tranen van in mijn ogen kreeg. Wat een geweldige auditie. Ik heb wel meerdere mensen ermee aangestoken dus bereid je voor 🙂

Zijn naam is Brian Justin Crum. Hij is een jongen van 28 jaar en hij heeft een stem waar je u tegen zegt. Tijdens zijn auditie deed hij ‘Somebody To Love’ en die auditie is GEWELDIG. Tijdens de volgende ronde deed hij ‘Creep’ en daar kreeg ik nog meer kippenvel van. Zijn stem is echt te mooi. Daarna hoorde ik een mashup van ‘All I Ask’ en ‘Believe’ die hij op zijn youtubepagina had gezet en ook daar raakte hij me weer mee. Ik zou zeggen: kijk zijn filmpjes en geniet van zijn geweldige stem. De kans dat je van zijn stem gaat houden, is heel erg groot 🙂

Deze week kwam er een nieuwe recensie online. Deze week was het de beurt aan het album van Todrick Hall. Een youtubester die eindelijk met zijn eigen album kwam waar alleen maar eigen nummers op staan. Hij heeft er een visueel album van gemaakt. Hij kwam op het idee door zijn grote idool: Beyonce. Beyonce kwam laatst met haar visuele album ‘Lemonade’. Todrick zijn album is echt geweldig. Er staan een paar hele mooie nummers op. Mijn twee favorieten zijn duetten. Het zijn de nummers ‘Color’ en ‘Papi’.

Zaterdag was het 5 jaar geleden dat Amy Winehouse overleed. Amy Winehouse is iemand die mij heel erg inspireert. Ik ben heel erg geboeid door haar verhaal en Amy was gewoon een hele goede artiest. Amy heeft zichzelf kapot gemaakt met drugs en alcohol. Amy was iemand die hulp nodig had, maar niemand zag dat en niemand hielp haar. Ik ben heel erg benieuwd wat er was gebeurd als ze wel die hulp had gehad die ze nodig had. Ik durf te wedden dat Amy 1 van de grootste sterren was geweest, want dat had ze in zich. Ze had geweldige muziek en ze had een geweldige stem.
We zullen Amy altijd herinneren als een hele goede artiest. Een hele eerlijke artiest. Ze zal me altijd blijven inspireren.
Ik denk dat deze versie van ‘Will You Still Love Me Tomorrow’ mijn favoriete nummer is van Amy Winehouse.

Ik vertelde het al in het begin van de blog: ik zit op dit moment op de camping. Ik zit op camping De Schatberg in Limboland (Limburg). Ik zit hier voor 3 weken met mijn beste vriendinnetjes. We gaan 3 weken heel erg veel lol hebben, maar er gaat ook iets gebeuren wat te maken heeft met mijn site. Ik ga namelijk vloggen. Ik ga mijn hele vakantie vloggen. Elke week komt er een vlog online en morgen komt de eerste vlog online! Mijn eerste weekvlog komt morgen op mijn youtubekanaal. Dus check morgen mijn youtubekanaal. Ik hoop dat het internet een beetje meewerkt 🙂 .

Muziek van de week:
Deze week is de ‘muziek van de week’ voor een band die gister (zaterdag) hun 6 jarig jubileum vierde. Ik ben nog niet eens een jaar fan, maar ik kan wel zeggen dat ik een hele grote fan ben. Ik heb een paar guilty pleassures van deze band en dit nummer is er daar 1 van :). De clip van dit nummer beschrijft precies de vakantie met mijn vrienden. Een vakantie met alleen maar lol, zottigheid en nog meer ongein. De tijd van ons leven.

Muziek van de week:
One Direction – Live While We’re Young.

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog. Hoofdstuk 50. Het blijft raar :). Ik hoop dat jullie het een leuke blog vonden. Laat me weten wat je ervan vond en vergeet ook niet te zeggen wat je van mijn vlog projectje vind.


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.