Blog

Hoofdstuk 49

Hi Guys,

Deze week gaat de geschiedenis in als een week met 2 grote gebeurtenissen. 2 verschrikkelijke gebeurtenissen. Om te beginnen donderdagavond in Nice (Frankrijk). Iemand reed met een vrachtwagen in op publiek die naar vuurwerk stond te kijken. 84 mensen overleefden dit niet. Honderden mensen raakten gewond. Het is echt verschrikkelijk. Dat op een dag waar Frankrijk juist de vrijheid vierde. Mensen vierden die vrijheid en keken naar een vuurwerkshow. Tot er een gestoorde gek op het publiek in begint te rijden. Ik moest gelijk denken aan de aanslag in Apeldoorn tijdens Koninginnedag in 2009. Toen er iemand door het publiek reed.

Onschuldige mensen zijn het slachtoffer van een gruwelijke daad. Mensen zijn hun zoon, dochter, vader, moeder, geliefde, vriend(in) of een ander familielid kwijt, omdat iemand door het publiek reed. Hoe kan je zoiets doen? Hoe haal je het in je hoofd om zoiets te doen? Zoveel paniek veroorzaken bij mensen. mensen die bang zijn voor hun leven. Hoe ver moet je dan weg zijn? Hoe kan je in een vrachtwagen gaan stappen met het idee om op een publiek af te gaan en zoveel onschuldige slachtoffers te gaan maken? Het heeft er alle schijn van dat dit een eenmansactie was. De dader was wel geïnspireerd door IS en IS heeft dan ook de aanslag opgeëist.

Een dag later was er weer een hele grote gebeurtenis. Deze keer in Turkije. Het leger deed een poging tot een staatsgreep. Het leger probeerde de macht te grijpen in Turkije. Ze zeiden dat ze het deden om de grondwet en de mensenrechten te beschermen. Het leger bezette allerlei gebouwen in Ankara en Istanbul. De president was op dat moment niet in Turkije en reageerde via facetime. De coup (staatsgreep) is mislukt en Erdogan (de president) heeft weer alle macht.

Ik weet niet zo goed wat ik hier nou van vind, omdat ik me niet heb verdiept in de hele situatie. Ik heb alles rondom de staatsgreep wel gevolgd, maar voor mij zijn er nog een paar dingen onduidelijk. Wat ik hoop is dat alles goed komt in Turkije. Er zijn om dit moment 265 doden te betreuren en er zijn duizenden arrestaties. Er zijn ook veel militairen op de vlucht. Ze zijn naar Griekenland gegaan, omdat Erdogan heeft gezegd dat de daders van de staatsgreep hard worden gestraft. Ik hoop dat alles in Turkije goed verloopt en dat het niet nog verder uit de hand gaat lopen. Ik hoop dat alles vreedzaam verloopt en dat er niet nog meer slachtoffers vallen.

Vandaag is het 2 jaar geleden dat vlucht MH17 uit de lucht werd geschoten. De vlucht was vanaf Schiphol vertrokken en was op weg naar Kuala Lumpur. Het vliegtuig werd bij Oekraïne uit de lucht geschoten. Alle 298 passagiers kwamen om, waarvan 193 Nederlanders. Het is verschrikkelijk dat zoiets gebeurde. Mensen die op vakantie wilden en dan wordt het vliegtuig waarin je zit uit de lucht geschoten. De daders zijn niet gepakt, maar er wordt gezegd dat dat wel gaat gebeuren. Rusland wordt als dader aangewezen, maar dat ik nog niet bewezen. Normaal ben ik heel optimistisch, maar ik ben bang dat de dader nooit gepakt wordt. Het is denk ik heel erg moeilijk om te zeggen wie uiteindelijk de raket heeft afgevoerd en je weet denk ik ook nooit of diegene dat in opdracht van iemand heeft gedaan. Ik denk dat zoiets gewoon heel erg moeilijk te achterhalen is. Ik hoop wel dat er heel veel duidelijkheid komt en ik hoop dat er ooit een mogelijkheid is om de dader of daders te pakken en te berechten.

Deze week was het 3 jaar geleden dat Cory Monteith overleed. Cory Monteith was een acteur die vooral bekend stond om zijn rol als Finn Hudson in Glee. Toen hij 3 jaar geleden overleed, was ik nog geen grote Glee fan. Ik keek het wel en ik vond het wel leuk, maar ik was nog niet zo’n grote fan als nu J. Toen ik 3 jaar geleden het nieuws hoorde dat hij was overleden, kwam dat harder bij me binnen dan dat ik had verwacht. Ik las het nieuws bij RTL Boulevard en ik stuurde mijn moeder een berichtje: ‘Cory Monteith is overleden.’ Waarop mijn moeder antwoordde: ‘wie?’ Ik stuurde terug: ‘Finn van Glee.’ Toen begreep ze wie ik bedoelde. Daarna liep er een traan over mijn wang. Tot op de dag van vandaag snap ik niet waarom. Ik was geen grote fan, maar misschien realiseerde ik me dat iemand bijzonders hadden verloren. Die zomer ging ik naar camping ‘De Kleine wolf’ en die zomer deden we een tienermusical met alleen maar Glee muziek: Don’t Stop Believin’. Ik was dus de hele zomer bezig met Glee en dus ook met Cory. Daar is mijn obsessie voor Glee begonnen. Na de zomer heb ik alles van Glee gekeken en nu ben ik een hele grote Glee fan. Ik weet nu zeker dat ik op die dag wist dat we iemand bijzonders waren verloren. Glee heeft in seizoen 5 een aflevering gewijd aan het overlijden van Cory Monteith. Dat is de zieligste aflevering van een serie die ik ook gezien heb. Ik heb de hele aflevering gehuild en daarna ging ik nog even door. Het was een hele mooie aflevering waar Cory (Finn) werd geëerd. Er werden allemaal mooie dingen gezegd en er werden een paar hele mooie nummers gezongen. Lea Michele song als Rachel het nummer ‘Make You Feel My Love’. Lea was ook de vriendin van Cory dus het was extra emotioneel. Ik kan ook niet meer naar dat nummer luisteren zonder te huilen. Het is zo mooi en het komt echt uit haar hart. Mercedes Jones (Amber Riley) zong het nummer ‘I’ll Stand By You’. Cory had dat nummer ook een keer gezongen in Glee en Mercedes droeg dat nummer op aan hem. Iemand heeft die 2 versies met elkaar gemixt waardoor het net een duet is. Het is een heel mooi nummer geworden. Kijk zelf maar.

Laten we Cory herinneren als een hele lieve en leuke jongen. Gelukkig hebben we Finn nog en de muziek die hij heeft gemaakt voor Glee. Voor mij blijft Cory altijd een speciaal plekje hebben. Ik ben inmiddels een groot fan van Cory.

Het is inmiddels 3 weken geleden dat de cliffhanger van GTST is uitgezonden. Dat betekent dat ‘Nieuwe Tijden’ ook al 3 weken op tv is. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet precies weet of ik het nou leuk vind of niet. Ik vind de verhaallijnen tot nu toe nog niet heel spectaculair en het acteerwerk is nou ook niet geweldig. En ik erger me dood aan Tiffy. Ik kijk op dit moment eigenlijk alleen voor Ferry Doedens en Tim Douwsma, maar die vallen eigenlijk ook wel tegen. Ik weet dus nog steeds niet wat ik ervan vind. Zijn er hier mensen die ‘Nieuwe Tijden’ kijken? Wat vinden jullie ervan?

Gisteravond heb ik samen met Naima een film gezien en die moet ik even met jullie delen. Wij vonden het echt een te gekke film. De film komt uit 2015 en de hoofdrol is voor Zac Efron (ja we zijn een beetje een hele grote Zac fan en we vinden hem niet lelijk J). De film gaat over Cole. Cole is DJ en samen met zijn vrienden promoten ze een nachtclub en Cole is daar een vaste DJ. Daar ontmoeten ze Reed (een bekende DJ). Reed en Cole raken aan de praat en Reed gaat Cole helpen om een grote ster te worden. De film is super grappig en de muziek is best goed. Ohja en heb ik al gezegd dat Zac Efron de hoofdrol speelt :). Het is een film over vriendschap, muziek en het volgen van je dromen. Zoek je nog een leuke film? Kijk dan ‘We Are Your Friends’.

In hoofdstuk 44 had ik het over de documentaire van Lukas Graham. Hij had toen 4 delen. De afgelopen 3 weken zijn er 2 delen bijgekomen. Inmiddels heb ik mijn eigen youtubekanaal en op dat kanaal heb ik een afspeellijst gemaakt met alle delen van de Lukas Graham documentaire. Het is een hele mooie documentaire waar je Lukas Graham en zijn bandleden echt leert kennen. Het is dus zeker de moeite waard om de documentaire te kijken.

Muziek van de week.
Ik ben nu al een tijdje een groot fan van Waylon. Ik hou heel erg van zijn muziek en van zijn stem. Waylon is denk ik de beste zanger van Nederland. Dit nummer ontdekte ik per toeval en ik werd gelijk geraakt door dit nummer. Het is een heerlijk nummer. Het is een nummer waar je rustig van wordt. Het is een heerlijk luister nummer. De tekst spreekt me ook heel erg aan. Ik werd echt wel emotioneel van dit nummer.

Muziek van de week:
Waylon – Need a Little Time

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog. Vanaf een paar dagen ben ik ook te vinden op Pinterest en ik moet zeggen dat ik het best wel heel erg leuk vind. Dus je kan me volgen op Pinterest :). Ik zou het leuk vinden.

Spread Love, not hate.

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.