Blog

Hoofdstuk 48

Hi Guys,

Ik wil beginnen met het nieuws waar niemand deze week omheen kon. In Amerika zijn er 2 zwarte Amerikanen doodgeschoten door de politie. Ik vind het echt te gruwelijk voor woorden. Ik ken natuurlijk niet het hele verhaal, maar het feit dat ze zijn doodgeschoten zonder een reden is afschuwelijk. Ik vind dat dat gewoon niet mag en al helemaal niet door de politie. De politie moet iemand zijn die je beschermt en de politie moet je kunnen vertrouwen. Het moet niet zo zijn dat je bang wordt van de politie en dat is nu wel aan het gebeuren in Amerika. Mensen (vooral donkere mensen) zijn bang dat ze misschien wel de volgende worden. Dat kan je een overdreven reactie vinden, maar ik snap de reactie wel. Dit zijn niet de eerste 2 zwarte Amerikanen die zijn omgekomen door politiegeweld.

Na deze treurige gebeurtenis zijn er tijdens een vreedzaam protest 5 agenten vermoord. Een scherpschutter opende het vuur. Vanuit een parkeergarage begon hij op agenten te schieten. Daarbij zijn 5 blanke agenten om het leven gekomen. Een gruwelijke daad van een individu die wraak wilde nemen op de moorden op zwarte burgers door de politie. Iedereen wil dat dit stopt, maar dit is een gruwelijke actie van een gestoorde gek. Het is verschrikkelijk wat er op dit moment in Amerika gebeurt als het gaat over politiegeweld. Ik hoop heel erg dat dit snel stopt. Ik ben er heilig van overtuigd dat uiteindelijk de liefde sterker is dan de haat.

Deze week was een bijzondere week. Ik had deze week mijn diploma uitreiking. Afgelopen dinsdag kreeg ik mijn diploma. Samen met mijn ouders ging ik mijn diploma ophalen op school. Het was een bijzonder iets. Het was heel mooi geregeld door de school. Er werden mooie dingen gezegd.
De directrice zei het een quote die ik erg mooi vond: Op school volg je eerst de lessen en dan krijg je een test, in het leven krijg je eerst een test en dan volgen de lessen.

Daarna zei de mentor nog hele lieve woorden over me 🙂 . Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar echt een hekel aan heb. Ik moest naar voren komen waar ik voor al mijn geslaagde klasgenoten zat en hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s (of wie ze ook mee hadden genomen) en dan wordt er van alles over je gezegd. Het was dan wel positief, maar je zit daar en ik weet nooit wat ik dan moet doen. Ik vind dat heel erg ongemakkelijk, maar wel super lief!

                                                                                       

Na afloop ging ik nog naar een paar docenten om ze te bedanken voor alles. Ik had ook nog een cadeautje voor een paar docenten die extra veel voor me hebben betekend. Die me altijd hebben geholpen. Die altijd voor me klaarstonden. Ik vond het super leuk om die docenten een cadeautje te geven. Ze waren er allemaal zo blij mee. Ook had ik een kaartje geschreven met een kort verhaaltje. Ik heb tegen (bijna) alle docenten (waarvan ik het wilde) iets kunnen zeggen. Ik heb ze allemaal gedag gezegd en ik heb ze bedankt. Als er docenten zijn die mijn blog lezen (dank u wel!) wil ik nog wel even iets zeggen: heel erg bedankt voor alles wat u heeft gedaan. Bedankt voor de leuke lessen. Het gaat u goed. En wie weet: tot ziens 🙂

Na de diploma uitreiking ben ik met mijn ouders uiteten geweest. We zijn tapas gaan eten bij ‘La Cubanita’ in Leiden. Ik heb denk nog nooit zo lekker gegeten! Alles was zo lekker. Ik heb geprobeerd alles te proeven, maar dat is helaas niet gelukt. Ik moet dus nog een keertje terug :). Het personeel was ook zo aardig. Ze waren heel vriendelijk, heel vrolijk. Als je ooit nog een lekker restaurantje in Leiden zoekt, ga dan naar ‘La Cubanita’.

Ik kreeg ook nog een cadeau van mijn ouders voor mijn diploma. Mijn gestoorde ouders kwamen aanzetten met een iPhone 5! Ik heb gewoon een iPhone 5! Niet normaal gewoon. Ik ben zo blij. Ik heb sowieso de meest gestoorde ouders ever J, maar het zijn wel mijn gestoorde ouders. Die deze week 15 jaar zijn getrouwd.

Ik heb de afgelopen 5 jaar met alle liefde op het Leonardo Da vinci College Kagerstraat in Leiden gezeten. Er is veel gebeurd in de afgelopen 5 jaar. Ik ben daar als een klein meisje op school gekomen en nu ben ik gewoon een jong volwassene J. Nou ja volwassen word ik waarschijnlijk nooit, maar je snapt wat ik bedoel J. Ik ben zeker een ander persoon geworden dan wie ik was aan het begin van mijn middelbare school. Ik heb veel vrienden gemaakt op school. Vrienden waar ik nog veel contact mee ga hebben. Ook privé zijn er wat dingen gebeurd die me een ander persoon hebben gemaakt. Ik ben iemand die hard wil werken voor school. Mijn doel was om de middelbare school in 1x te halen (dus geen 1 jaar blijven zitten) en dat ik gelukt. Sommige jaren waren erg moeilijk. Voor mij was 3Havo erg moeilijk, maar ik heb het gered en ik heb nu een HAVO diploma J. Docenten dachten eerst dat ik de Havo niet eens aankon. Toch heb ik ze even laten zien dat ik het wel kan 🙂 . Ik heb de bovenbouw zonder problemen gedaan. Ondanks dat de afgelopen 2 jaar niet altijd even mee wilde werken (privé gezien).

Ik heb veel vriendschappen gesloten. Ik heb heel veel geleerd en ik heb heel veel lol gemaakt op de middelbare school. Ik heb mezelf ontdekt. Ik heb ontdekt wat ik precies wil doen en wie ik wil zijn. Ik ben 5 jaar op een vertrouwde plek geweest en daar ga ik nu opeens weg. Dat besef heb ik alleen nog niet (ik denk dat ik daarom ook niet heb gehuild toen ik afscheid nam (en dat is heel erg bijzonder J)). Ik heb het gevoel dat ik in september gewoon weer terug ga naar het Da vinci en k gewoon weer een nieuw jaar daar ga beleven. Maar dat is niet zo. Ik moet ook wel zeggen dat ik wel toe ben aan de volgende stap. Ik wil nu gaan doen wat ik echt wil. Ik wil voor een beroep gaan leren. Ik wil gaan doen wat ik leuk vind. Toch ga ik de middelbare school heel erg missen. Ik ga mijn vrienden, de docenten, de conciërge en alle andere mensen toch wel heel erg missen. Ze hebben toch een speciaal plekje in mijn hart.

In het jaarboek staat een foto met een hele lieve tekst. De tekst is geschreven door een hele goede vriendin van me en de quote heb ik zelf uitgezocht. Op de linker foto zie je mijn allereerste schoolfoto op de middelbare school en op de rechter foto zie je de schoolfoto van dit jaar. Bij het zien van de foto zag ik dat ik op allebei de foto’s mijn haar precies hetzelfde had. Dat is echt toeval :). Ik zou zeggen: zoek de verschillen.


Deze week kwam er een nieuwe video van ODM online! Onze allereerste Q&A staat nu bijna een week online. Ik ben heel erg blij met dit filmpje. Ik vind dat het best een leuk filmpje is geworden.
Misschien hebben jullie het op mijn facebookpagina gezien. 16 augustus 2016 bestaat mijn blog (deze website) 1 jaar. Om dat te vieren wil ik die dag een livestream doen. 16 augustus is op een dinsdag. Ik wil die dinsdag tussen 12 uur en 2 uur een livestream doen. Ik weet nog niet precies hoe laat, maar dat hoor je rond die tijd wel. Wat ik precies ga doen, weet ik ook nog niet. Dus heb je ideetjes? Laat het me dan weten. Wil je die livestream zien? Zorg dan dat je me voor 16 augustus 2016 volgt via facebook!

Ik wil nog even iets met jullie delen. Jullie weten misschien wel dat ik ben begonnen met het schrijven van mijn blog doordat ik de blog van Kirstin Maldonado. Ik lees nog steeds met alle plezier haar blogs en ze inspireert me nog steeds met elke blog. Ik leer heel erg veel van haar. Ze is altijd heel erg open in haar blogs en dat probeer ik ook zo veel mogelijk te zijn. Haar nieuwe blog raakte me alleen heel erg. Ze zegt precies waar ik op dit moment heel erg mee zit. Ze beschrijft hoe zij er vroeger mee omgegaan is en dat het pas ongeveer een jaar is dat ze zich helemaal goed voelt over haar lichaam. Ik heb dat ook alleen moet het punt bij mij nog komen dat ik me goed voel in mijn lichaam. Ik kreeg echt tranen in mijn ogen bij het lezen van deze blog, omdat ze het zo mooi beschreef. En ik had geen idee dat zij hiermee te maken had. Dus lees haar blog ook even. Het is zo mooi.

Muziek van de week:
Deze week heb ik gekozen voor het nummer waarmee er een einde kwam aan mijn favoriete serie: Glee. Het is een nummer die speciaal voor de show is geschreven door Darren Criss. Het nummer gaat over het feit dat je weggaat van school, maar je zult het altijd met je meedragen. Er zal altijd een plekje in je hart zijn die denkt aan de tijd op school. Dat komt omdat er zoveel is gebeurd. Je zegt eigenlijk geen gedag tegen je school, want het zal altijd een deel van je zijn. Ik vind het echt een heel erg mooi nummer en Lea Michele zingt het zo mooi J. Ik krijg elke keer een brok in m’n keel als ik naar dit nummer luister/kijk (nu heb ik dat al snel met muziek 🙂 ).

Muziek van de week:
Glee – This Time

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog!
Spread Love, not hate.


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.