Blog

Hoofdstuk 46

Hi Guys,

Zoals jullie misschien weten, ben ik bezig met afvallen. Ik heb een paar blogs geleden verteld en ik ben er eigenlijk niet meer op terug gekomen. Misschien waren jullie wel vergeten dat ik ermee bezig was of misschien denken jullie wel: heeft ze het al opgegeven? Nee hoor ik heb het niet opgegeven. Ik ben nog bezig. Ik let op mijn eten. Ik snoep zo min mogelijk (ik streef ernaar om helemaal niet meer te snoepen, maar dat is soms best moeilijk J) en ik eet zo gezond mogelijk. Ik probeer elke dag 2 stuks fruit te eten. Maar misschien nog wel het moeilijkste van alles: ik probeer elke dag 2 liter water te drinken. Dat is echt een hele opgave als je van jezelf weet dat je veel te weinig drinkt. Ik moet ook zeggen dat ik het niet altijd haal om elke dag 2 liter water te drinken. Dus als jullie nog tips hebben hoe ik het toch wel kan halen, laat het me gerust weten.

Sinds een paar weken sport ik ook weer. Ik doe allerlei oefeningen die goed zijn voor allerlei spieren. Ik haal al die oefeningen van een app: Freeletics. En die oefeningen zijn alles behalve een eitje. Jeetje wat ben ik kapot na zo’n workout. Daarvoor hoef ik niet naar de sportschool hoor J. Ik probeer elke dag een workout te doen, maar ik merk dat dat niet elke dag lukt. Ik wissel daarom af. Soms doe ik een andere oefening. Ik heb 2 weken geleden gewichtjes gekocht waar ik ook weer oefeningen kan doen. Op die manier kan ik de oefeningen een beetje afwisselen. Tot nu toe doe ik nog maar 1 oefening met die gewichtjes. Het is een heerlijke oefening. En de oefening ziet er heel makkelijk uit, maar geloof me als ik zeg dat de oefening best pittig is. Ik laat de video wel even zien.

Waarom wil je afvallen, vraag je je misschien af. Wil je fitter zijn? Wil je gewoon dunner zijn? Misschien is het wel een combinatie van beide. Ik vind mezelf al een hele tijd te dik. Dat is gewoon zo en daar kan niemand iets aan veranderen. Maar de laatste tijd merkte ik gewoon dat ik me niet meer lekker voelde in mijn lichaam. Ik begon me onzekerder te voelen over mijn lichaam. Ik begon steeds meer naar mijn lichaam te kijken en ik schaamde me. Toen ging voor mij de knop om. Ik wilde me weer lekker voelen in mijn lichaam. Dus ik wilde afvallen. Ik wilde gewicht verliezen. Ik wilde af van mijn buik. Ik wilde een platte buik. Ik wist dat ik dat alleen kon bereiken als ik meer op mijn eten ging letten en als ik ging bewegen.

Ik heb me niet gewogen voordat ik ging beginnen met afvallen en ik heb me nog steeds niet gewogen dus ik weet niet hoeveel ik al kwijt ben. Ik weet ook niet precies hoelang ik al bezig ben met het afvallen (ik denk dat het 2 maanden is), maar ik merk wel al verschil. Ik merk wel al dat mijn buik minder wordt. En dat geeft je een heerlijk gevoel. Ik merk zelfs al dat ik meer ruimte krijg in mijn broeken en dat ik sommige shirts aankan zonder dat ze strak zitten. Dat geeft je een heerlijk gevoel en dat motiveert je om verder te gaan. Ook merk ik dat ik me al beter voel. Ik voel me al iets zekerder over mijn lichaam. Ik vind vooral dat je het heel erg in mijn gezicht zie dat ik gewicht aan het verliezen ben en daar ben ik heel erg blij mee. We zijn er nog lang niet, maar het afvallen heeft nu al effect. Ik streef echt naar een platte buik en ik stop niet voordat ik dat voor elkaar heb gekregen.

Afgelopen dinsdag ben ik met mijn familie uiteten geweest. Mijn oom, tante, neefje en de ouders van mijn tante waren uit China overgekomen om hier vakantie te vieren en familie te bezoeken. Ze zijn inmiddels alweer in China, maar het was super leuk om ze weer te zien. We zijn dus afgelopen dinsdag met z’n allen (oom, tante, neefje, de ouders van mijn tante, opa, mijn ouders en ik) wezen eten bij ‘Delphi’ (een Grieks restaurant in Leiden). Het eten was zo lekker. En het personeel was super aardig. En we hebben een hele gezellige avond gehad. We hebben lekker bijgepraat en we hebben heel erg veel gelachen (dat is ook niet zo moeilijk als mijn opa meegaat J). Het was een top avond en ik vind het echt heel erg jammer dat ze in China wonen.

Gister was het 7 jaar geleden dat Michael Jackson overleed. Ik weet nog precies waar ik was toen ik het hoorde, maar dat kan je allemaal teruglezen in hoofdstuk 12 (daar heb ik een hele blog geschreven over The King Of Pop). Toch kan ik het niet laten om nu ook weer over The King Of Pop te schrijven. Deze dagen hoorde je allerlei negatieve dingen over Michael. Over dat hij in het bezit was van kinderporno en dat zijn familie daarvan afwist. Het zijn afschuwelijke verhalen en zijn familie ontkent alles. Ik vind het echt afschuwelijk om dat soort dingen te lezen. Michael is nu al 7 jaar dood en ik aanbid Michael voor zijn te gekke muziek. Er komt nooit meer iemand zoals Michael Jackson. Er is maar 1 Michael. Er is maar 1 King Of Pop. Michael heeft heel veel artiesten geïnspireerd. Ik weet zeker dat zonder Michael Jackson de muziekindustrie er heel anders uit zou zien. Laten we Michael Jackson eren om zijn geweldige muziek en om zijn geweldige danskwaliteiten. Want Michael was niet alleen een te gekke zanger, hij was ook nog eens een hele goede danser.

Als ik Timor Steffens Michael Jackson zie dansen, krijg ik altijd overal kippenvel. En dat kreeg ik ook toen ik deze minidocu zag. Deze docu laat backstage beelden zien van de ode aan Michael Jackson bij ‘De Vrienden van Amstel Live in 2014’. Waylon en Timor deden een tribute aan Michael en die in echt geweldig. Geniet van deze (mini) docu.

Jullie weten dat ik een hele grote muziekfreak ben. En ik hou ervan om die muziek ook met jullie te delen. Ik wil jullie voorstellen aan 4 nummers. En de kans bestaat dan een paar nummers de komende tijd misschien wel een keer ‘Muziek van de week’ zijn :).

Het eerste nummer is van Sam Tsui. En het is al een tijdje geleden dat ik niks meer over hem heb verteld dus het werd weer eens tijd :). Sam is bezig met originele muziek. Er kwamen laatst kwamen er 2 nieuwe nummers uit. ‘Secret’ kwam een paar weken geleden uit en dat is best een lekker nummer. Deze week kwam er een ander nieuw nummer uit genaamd ‘Perfect Storm’. En eerlijk is eerlijk: het is best een lekker nummer. Ik moest het nummer wel eerst een paar keer horen, maar nu vind ik het best een lekker nummer.

Casey Breves kwam een week geleden met een nieuwe cover. Hij coverde samen met vrienden het nummer ‘Jolene’. En het is echt een heerlijke cover geworden. Ze zijn heel erg bij het origineel gebleven. Het is en blijft een heerlijke cover om naar te luisteren.

Us The Duo kwam deze week ook met een nieuw nummer. Dit nummer deden ze ook tijdens hun optreden bij Pentatonix en het was toen al 1 van mijn favoriete nummers. Nu hebben ze het ook uitgebracht en het is zo’n heerlijk nummer. Ik word er zo blij van en ik hoop jullie ook. Ik kan in ieder geval niet meer wachten tot het album volgende maand uitkomt en ik kan al helemaal niet meer wachten tot 30 september, want dan ga ik ze live zien! Yay.

Ook Kurt Hugo Schneider kwam deze week met een nieuwe cover. Deze keer heeft hij samen met Sam Tsui, Madilyn Bailey en Alex G het nummer ‘Send my Love’ van Adele gecoverd. Het is niet zomaar een cover, want ze gebruiken geen instrumenten. Ze gebruiken hun stemmen het ze klappen de melodie. Het is echt een te gekke cover. En: Kurt zingt zelf ook in de video! Het gebeurt de laatste tijd wel vaker dat hij zelf ook zingt en ik ben blij dat dat steeds vaker gebeurt. Geniet van deze heerlijke cover.

Zoals jullie weten ben ik begonnen met ‘My Journey’ op youtube. Ik ben er nog steeds heel erg enthousiast over en ik wil heel erg graag dat zo veel mogelijk mensen ervan af weten. Dus deel ‘My Journey’ met al je vrienden. Ik ben op dit moment bezig met het filmen van aflevering 2 en ik kan niet wachten tot ik die met jullie kan delen.

Ik ben van plan om meer te doen met Social Media. Ik merk dat het (vooral op facebook) erg goed gaat. Mijn bericht bereikt veel mensen en daar hou ik van. En waarom zou je daar dan ook geen gebruik van maken? Ik wil dus meer doen op social media. Ik heb nu natuurlijk ook een youtube pagina en die wil ik ook heel veel promoten. Wil je dus van alles op de hoogte blijven? Volg me dan op Facebook, Twitter en Instagram. En sinds kort kan je me ook op snapchat volgen.
Muziek van de week:
Deze week heb ik gekozen voor een nummer waar ik heel erg blij van word. Ik heb dit nummer een tijdje terug voor het eerst gehoord op tv 538 en daarna zag ik zijn optreden op Pinkpop en hij heeft mijn muzikale hart wel veroverd. Iedereen kent het nummer ‘Let It Go’ en ‘Hold Back The River’. En dat zijn 2 te gekke nummers, maar dit nummer is totaal anders en het is net zo goed. Ik vind het echt een heerlijk nummer en de boodschap ik ook te mooi. Hij zegt eigenlijk dat hij alleen maar echte vrienden wil. Doe je niet anders voor dan dat je bent. Wees gewoon jezelf. Als je niet ‘echt’ bent, dan mag je weggaan. Ik hou van die boodschap. Ik heb het wel eens meegemaakt. Dat ik mensen die heel dichtbij me stonden opeens hele andere personen bleken te zijn. En dat is heel erg rot kan ik je vertellen. Daar zit ik soms nog steeds mee. En dit nummer is een heerlijk nummer om je af te reageren.

Muziek van de week:
James Bay – Best Fake Smile

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog! Ik hoop dat jullie het een leuke blog vonden. Volg me op social media om niks te missen 🙂


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.