Blog

Hoofdstuk 45

Hi Guys,

Deze week kwam ik met iets nieuws. Uit het niets kwam ik met een eigen youtube kanaal. Voor jullie was het uit het niets, maar voor mij was het al een langere wens. Ik wilde namelijk eerst alleen een youtube kanaal beginnen. Ik wilde heel erg graag gaan vloggen, maat toen kwam ik erachter dat mijn leven daar misschien niet boeiend genoeg voor was J. Toen kwam ik erachter wat het was om een blog bij te houden en het resultaat daarvan kan je elke week hier lezen.


Toch was een youtube kanaal nog steeds een stiekeme wens van me. Ik heb een tijdje geleden al een kanaal aangemaakt, maar ik had ik nooit wat mee gedaan. Toen kwam ik opeens met het idee van: ik ga het youtube kanaal gebruiken als een verlengstuk van mijn blog. Als er iets gebeurt wat de moeite waard is om te filmen, film ik dat en laat ik dat aan jullie zien.

Dan moet je nog een naam bedenken. En ik ben daar heel erg moeilijk in (waarom denk je dat ik mijn blogs per hoofdstuk noem J). Toen moest ik opeens denken aan Us The Duo. Zei maken op dit moment een aantal filmpjes op youtube die ‘Us The Journey’ heten. Toen dacht ik: ik noem mijn filmpjes ‘My Journey’. Het is toch mijn leven en het is een heel avontuur. Je krijgt dus een nog betere kijk in mijn leven.

3 dagen geleden zette ik de introductie online en die is nu al 30x bekeken(!). Dit is allemaal een experiment. Als ik merk dat het niet aanslaat of als ik het zelf niet leuk vind, stop ik ermee en doen we alsof het er nooit is geweest. Ik heb de eerste aflevering deze week opgenomen en ik merkte dat ik het leuk vond dus het gaat er vooral om of het aanslaat. Dus abonneer je op mijn kanaal en zorg ervoor dat zoveel mensen van mijn kanaal afweten. Dus helpen jullie me mee?
Deze week was een hele spannende week. Ik hoorde namelijk of ik geslaagd was. Ze konden tussen 3 en 5 bellen en ik moet zeggen dat dat best een lange tijd was. Ik was niet echt zenuwachtig, maar toen de telefoon dan eindelijk ging, maakte mijn hart wel even een sprongetje hoor. En je merkt wel dat ik de uitslag nog even achter wegen laat. Misschien weet je het al, maar weet je het nou nog niet? Dan moet ik je nog heel even in spanning laten. Je ziet de uitslag namelijk in de eerste aflevering van ‘My Journey’.

Heb je de aflevering gezien? Nee? Wil je nog even in spanning worden gehouden? Kijk de aflevering dan alsjeblieft nu. Doe je dat niet? Okay (doe je het dan na het lezen van de blog), maar dan moet ik je waarschuwen voor spoilers 🙂 . Ik moet het er namelijk even over hebben.
IK BEN GESLAAGD!!!!!! JAAAAAAA!!!!! En ik heb best een goede cijferlijst. Ik ga Engels herkansen, maar dat is omdat ik niet blij ben met mijn gemiddelde. Ik sta nu een 6 gemiddeld en ik heb het hele jaar een 7 gemiddeld gestaan. Ik ga dus proberen of ik met de herkansing weer een 7 kan staan. MAAR IK BEN GESLAAGD!!!! Ik had echt verwacht dat ik nog een herkansing moest doen voordat ik geslaagd was, maar dat hoeft niet! Ik heb mijn diploma al getekend dus ik kan echt niet meer zakken J.
Buiten hangt de vlag en mijn moeder heeft een taart voor me gebakken.

                                                            

Nu even iets heel anders. Je kon er deze week niet omheen. Een schietpartij in een homobar in Orlando (Amerika). Het nieuws kwam vorige week naar buiten terwijl ik mijn blog aan het schrijven was. Ik wist er nog te weinig van om het in mijn blog te verwerken dus ik doe het nu.

Vorige was er een schietpartij in een homobar in Orlando. Een man ging de bar binnen en schoot 49 mensen dood. Er was ook een gijzeling. De dader wilde vluchten, maar toen hij merkte dat er heel veel politie buiten stond, ging hij weer naar binnen en gijzelde de bezoekers. Later kwam de dader zelf om bij een vuurgevecht met de politie.

Je zal misschien wel denken: oh weer zo’n schietpartij in Amerika. Dat komt de laatste tijd wel vaker voor,(ik hoop dat niemand zo denkt, want elke schietpartij had voorkomen moeten worden) maar deze hield iedereen heel erg bezig. Ja het hield mij ook wel bezig. Ik schrok hiervan. Stel je het volgende voor:

Een man maakt zich klaar om uit te gaan. Hij is rond de 20 en woont nog bij zijn ouders. Hij heeft besloten om een keer naar de bar Pulse (de naam van de club waar het later die avond iets afschuwelijks staat te gebeuren) te gaan. Hij loopt naar beneden om zijn moeder gedag te zeggen. ‘Wat ga je vanavond doen?’ vraagt zijn moeder. ‘Ik ga naar een club met vrienden.’ Zegt hij. Zijn moeder weet niet dat hij van mannen houdt. Hij gaat het haar wel vertellen, maar hij weet nog niet wanneer en hoe. ‘Veel plezier lieverd’ zegt zijn moeder. Hij geeft zijn moeder een zoen en loopt weg. Als hij aankomt bij ‘Pulse’ ziet hij gelijk een paar bekenden. Hij gaat bij ze zitten en ze hebben een hele leuke avond. Totdat er een schietpartij plaatsvind. Er breekt paniek uit. Iedereen wilt weg en iedereen is bang.

Zijn moeder kijkt thuis tv en op dat moment wordt het programma onderbroken omdat er ‘breaking news’ is. Een schietpartij in club ‘pulse’. Zijn moeder denkt nog: ‘wat erg’. Ze weet nog niet dat haar zoon daar ook aanwezig is. Ze blijft het nieuws de hele tijd volgen. Tot opeens de deurbel gaat. Ze doet open en er staan 2 agenten. De agenten meldden dat haar zoon is omgekomen tijdens een schietpartij. Ze vraagt nog: ‘Bij welke schietpartij?’. De agenten antwoorden met: ‘ Een schietpartij in club ‘Pulse’’. Ze is in shock. Ze had geen idee dat haar zoon naar club ‘Pulse’ ging. Ze is dus achter 2 dingen gekomen: haar zoon is dood en haar zoon was misschien wel homo.

Als je je dit voorstelt, kijk je misschien anders naar de schietpartij. Er waren mensen in een club die aan het feesten waren. Dit is een aanslag op de LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender) gemeenschap. En niet alleen daarop, het is een aanslag op iemand vrijheid. Mensen zijn vermoord omdat ze een homobar bezochten. Ze zijn vermoord omdat ze durfden te zijn wie ze waren. Ze dachten dat ze een plek hadden gevonden om te zijn wie ze zijn. Precies op zo’n plek moet dit gebeuren. Ik vind het afschuwelijk. Ik hoop dat zulke dingen (waar dan ook op de wereld) een keer verleden tijd zijn. Dat dit gewoon niet meer hoeft te gebeuren.

Ik ken 1 nummer die vertelt dat je gewoon jezelf moet zijn. You are born this way. En ik vind dat een hele belangrijke boodschap. Be You. En Glee heeft dat nummer heel mooi gecoverd en heeft het nummer een nog mooiere betekenis gegeven door elk personage een T-shirt aan te geven met hun zwakste punt/punt waar ze onzeker over zijn of juist iets wat ze bijzonder maakt.
Okay dit is een hele grote overgang, maar ik wil toch met leuk nieuws eindigen.

Ik heb dit weekend best veel films gekeken. Okay het waren er maar 3, maar okay ik heb films gekeken J.

Vrijdagavond heb ik dan eindelijk ‘Pitch Perfect 2’ gekeken. Ik was een groot fan van het eerste deel van ‘Pitch Perfect’, maar ik had de tijd nog niet gevonden om ‘Pitch Perfect 2’ te kijken. Vrijdag heb ik hem eindelijk gekeken en ik had dat veel eerder moeten doen! Wat een verdomd leuke film. Als ik zulke dingen zie, denk ik altijd: waarom hadden wij nou nooit a capella groepen op school?! Ik was er dan zeker bij 1 gegaan. Het is een heerlijke film. Er zit te gekke humor in en het belangrijkste is: er zit geweldige muziek in. Ohja en Pentatonix zijn 5 seconden te zien! Yay! J Zoek je nog een leuke film? Dan moet je zeker ‘Pitch Perfect 2’ kijken. En heb je het eerste deel nog niet gezien? Kijk die dan ook. Maak er een heerlijke ‘Pitch Perfect’ avond van.

Pitch Perfect 2 Trailer

Pitch Perfect Trailer
Gisteravond (zaterdagavond) heb ik een ‘Magic Mike’ avond gehouden. Ik had nog nooit een ‘Magic Mike’ film gezien terwijl ik van mijn beste vriendin echt verslaafd is aan ‘Magic Mike’ (omdat Channing Tatum de hoofdrol speelt :)). Ik ging gister eerst ‘Magic Mike’ kijken en daarna ‘Magic Mike XXL’. En ja ik heb genoten van de films. Ik vond ‘Magic Mike XXL’ wel iets beter dan ‘Magic Mike’ en ik vond het niet de beste films ever, maar ik vond het 2 leuke films. Mike (Channing Tatum) is een hele aardige jongen en hij kan heel erg goed dansen (en ja dat meen ik) en hij niet heel lelijk. En ohja Matt Boomer speelt erin en ik ben een fan van Matt Boomer (dankjewel Glee/ The Normal Heart). Dus zoek je nog 2 leuke films, 2 films met hele leuke mannen (:)), kijk dan alsjeblieft ‘Magic Mike’ en ‘Magic Mike XXL’.
Magic Mike Trailer

Magic Mike XXL Trailer
Vandaag is het papa dag! Het is toch een beetje een rare papa dag. Het is de eerste papa dag waarbij we niet naar de vader van mijn vader gaan. Dat is wel even raar, maar papa dag voor mij gaat toch over mijn papa. Ik laat het niet altijd merken, maar mijn papa is heel erg belangrijk voor me. Ik hou van hem. Ik moet het eigenlijk vaker laten merken. Ja dat weet ik ook wel. Ik hoop dat hij wel weet dat ik echt veel van hem hou. Papa, fijne papa dag!

 

Muziek van de week:
Deze week kies is voor een nummer van mijn idool. Vandaag is ze namelijk jarig. Ik kan dat niet onopgemerkt aan me voorbij laten gaan dus deze week is ze ‘muziek van de week’. Ik heb gekozen voor mijn favoriete nummer van haar laatste album ‘bitterzoet’. Het is een live opname van haar theatertour en dit was al 1 van mijn favoriete nummers toen ik het voor de eerste keer live hoorde. Het is een heerlijke love song. Het is een cover en het origineel is niet zo heel erg bekend (zeg maar gerust onbekend), maar het is een heerlijk nummer en de tekst is heel erg mooi.

Muziek van de week:
Glennis Grace – Shades Of Grey

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog. Vergeet niet een kijkje te nemen op mijn youtube kanaal en abonneer je dan ook meteen op mijn kanaal J. Ik hoop dat jullie volgende week weer een nieuwe blog lezen.

Spread Love, no hate

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.