Blog

Hoofdstuk 44

Hi Guys,

Ik wilde deze blog eigenlijk anders beginnen, maar toen bereikte ons gister het nieuws dat Christina Grimmie was overleden. Nu denken jullie waarschijnlijk: wie is dat? En ik moet toegeven dat ik haar ook niet heel goed ken. Christina is in Amerika 3de geworden bij ‘The Voice’ en ze is heel actief op youtube. In Amerika is ze groter en bekender dan in Nederland, want bijna elke nieuwsomroep had het erover. Ook veel Nederlandse media praten erover. En dat komt omdat ze op een verschrikkelijke wijze om het leven is gekomen.

Christina gaf vrijdagavond een concert in Orlando (USA) en na dat optreden deelde ze handtekeningen uit aan de fans. Tot er een man naar haar toekwam en haar neerschoot. De broer van Christina ging achter de dader aan en overmeesterde hem. Vlak daarna schoot de dader zichzelf dood. Christina overleed later aan haar verwondingen.

Ik schrok heel erg van dit verhaal. Een artiest die na afloop handtekeningen aan het uitdelen is en gewoon doodgeschoten wordt. Dat is toch bijna niet voor te stellen? Christina was nog maar 22 jaar. Toen ik dit verhaal hoorde, werd ik wel even stil. Het is een verhaal voor een CSI aflevering. Niet voor het echte leven. Hoe gek moet je zijn om iemand op deze manier te vermoorden? En hoe is zo iemand door de beveiliging gekomen? Het schijnt dat hij 2 wapens bij zich had. Het is echt afschuwelijk.

Er is ook al iets meer bekend over de dader. De dader is een 27 jaar oude man. Hij heet Kevin James Loibl. Over een motief is nog niks bekend. De politie vermoedt dat de 2 elkaar niet kende en dat het dus een doorgedraaide fan was. Een doorgedraaide fan?! Dan moet deze man wel heel ver weg zijn geweest. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat iemand zoiets doet.

Er zijn beelden opgedoken van het optreden wat Christina gaf voordat ze doodgeschoten werd. Het is best moeilijk om die beelden te zien (dat vind ik tenminste). Het is nog onwerkelijker dat ze na dit concert in doodgeschoten. Hoe ze stond te performen was echt top. Ze klonk goed. Ze wist natuurlijk nog niet dat dit haar laatste optreden was. Ze gaf echt alles. Ik vind dit echt onwerkelijk.
Christina was er nog lang niet. Ze was nog maar net begonnen met haar muzikale carrière. Ik weet zeker dat Christina een hele grote had kunnen worden. Ze had het in zich. Ze was een heel erg groot talent. Ze had een hele goede stem.

Laten we Christina herinneren als een meisje met een groot talent. We zijn zeker een groot talent verloren.
Ik heb vandaag naar een paar nummers van Christina geluisterd en dit is misschien wel mijn favoriete nummer. Ze deed dit nummer tijdens ‘The Voice’. Ze deed een duet met Ed Sheeran. Het is echt een heel mooi duet.

Het is een hele grote overgang. Ik wilde mijn blog met het volgende beginnen:
Deze week moest ik opeens aan 2 dingen denken: ik heb nooit mijn verkeersexamen gedaan en ik heb mijn veterstrikdiploma nooit gehaald. En ik dacht opeens: dat is eigenlijk heel gek. Ik zal per diploma het verhaal wel even uitleggen.
– Verkeersdiploma.
Ik heb mijn praktijk van mijn verkeersdiploma nooit gehaald. Ik heb mijn theorie wel gehaald (yay). In groep 7 (dacht ik) moet elke klas deelnemen aan het nationale verkeersexamen. Onze klas deed dat toen ook. Ik had mijn theorie gehaald, maar ik mocht niet meedoen aan het theorie gedeelte. Ik mocht niet meedoen, omdat mijn fiets anders was (is). Ik fiets op een driewieler. Niet zomaar een driewieler. Ik laat het wel even zien.

Ik moet toegeven dat toen ik in groep 7 zat, dat ik wel op een echte driewieler reed. Dat is natuurlijk geen ‘normale’ fiets met 2 wielen. Volgens de commissie van het nationale verkeersexamen mocht ik daarom niet meedoen. Mijn fiets was namelijk anders. Ik mocht mijn fiets ook niet laten keuren door mensen van het verkeersexamen. Er was een dag waarop er 2 mensen kwamen die je fiets kwamen controleren: of je achterlichten had, of je de juiste hoogte van je zadel had etc. Ik mocht daar niet aan meedoen, omdat ik een andere fiets had. Als je fiets was goedgekeurd, kreeg je een sticker die je op je spatbord moest plakken (zonder sticker mocht je niet meedoen). Ik wilde natuurlijk ook een sticker, maar dat mocht niet. Ik weet nog goed dat een klasgenootje toen naar die vrouw ging die de fietsen keurde om een 2de sticker te vragen. Ze zei dat haar sticker niet goed plakte. Ze kreeg dus nog een sticker en ik kreeg die sticker. Super lief toch?
Wat ik met dit verhaal wil zeggen, is dat ik het echt absurd vind dat kinderen met een andere fiets niet mee mogen doen aan het verkeersexamen. Moeten die kinderen ook niet naar school? Fietsen die kinderen op een ander fietspad? Dus omdat je niet een ‘normale’ fiets hebt, mag je niet meedoen aan een verkeersexamen? Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet weet of het nog steeds zo is, maar ik weet wel dat het toen wel zo was. Mijn moeder en mijn ambulant begeleider (iemand die zaken voor je regelt als je problemen hebt op school, als het gaat om aanpassingen) waren best boos, maar het maakte niet uit wat we deden. Ik mocht van Veilig Verkeer Nederland niet meedoen aan het praktijk gedeelte van het nationale verkeersexamen. Voor mijn praktijkgedeelte had ik volgens mij 1 fout 🙂

– Veterstrikdiploma
Ik heb ook geen veterstrikdiploma. Ik kon namelijk mijn veters niet strikken. Dan is het simpel: kan je geen veters strikken, dan ook geen veterstrikdiploma. Ik heb wel een rits diploma: ik kon namelijk wel mijn jas dichtritsen. Misschien is dit heel gênant, maar ik kan pas sinds een week een strik maken. Ik heb eindelijk een manier gevonden om mijn veters te strikken. Ik weet eindelijk hoe het moet. De meeste kinderen leren dat in groep 2, maar Clannad leert het aan het eind van de middelbare school… (oops)

Is dit nou een heel groot drama? Nee niet echt. Wat ik hier mee wil zeggen, is dat je soms best wordt tegen gewerkt. En met het veterstrikdiploma is het gewoon een kwestie van tijd en een kwestie van een manier zoeken om het te doen. Je eigen manier zoeken. In het geval van het verkeersdiploma kan je niet veel doen. Het is een organisatie die beslist over het feit of je het kan of niet. Ik hoop dat ze me wel gewoon mijn examens voor de havo hebben laten maken, ondanks dat ik ‘anders’ ben dan de andere leerlingen 🙂

Wat leren we hiervan? We leren om nooit op te geven. Je weet zelf wel wat je kan en wat je niet kan. Soms duurt het even, maar uiteindelijk komt alles goed. Soms duurt het gewoon wat langer. Wat je nooit moet doen, is je beperking er de schuld van geven. Zeg nooit: ik kan het niet omdat ik een beperking heb. Zeg pas als je iets niet kan als je het zo vaak geprobeerd heb en dat je erachter bent gekomen dat je het echt niet kan. Maar zeg nooit van tevoren dat je iets niet kan. En ja soms duurt het even. Het duurde bij mij ook bijna 10 jaar om door te hebben hoe je je veters strikt. En dan moet ik nu nog oefenen zodat het voor mij net zo makkelijk wordt als anderen. Ik ben nu ook aan het oefenen om zelf een vlecht in mijn haar te maken. Ik ben 17, veel meiden van mijn leeftijd kunnen dat al. Ik nog niet. Dat is soms (heel vaak) best wel frustrerend. Maar het is nou eenmaal zo. Je kan er nou eenmaal niks aandoen.

Deze week heb ik een documentaire gekeken over Lukas Graham. De documentaire staat op youtube en heeft 4 delen. Het is een hele interessante docu. Je leert Lukas echt beter kennen. Hij zegt iets heel moois over het verlies van zijn vader. Ik weet niet meer precies wat hij zei, maar het was ongeveer dit: ‘het feit dat ik nu huil tijdens dit interview is, omdat ik mijn vader nog elke dag mis. Mijn hart wordt elke dag weer opnieuw gebroken als ik opsta en realiseer dat hij er niet meer is.’ Dat raakte me zo erg. Deze docu is het echt waard om te kijken. Ik heb op youtube een afspeellijst gemaakt, zo kan je in 1x de hele docu kijken. Have fun.

Deze week heb ik veel Grey’s Anatomy gekeken. Ik ben inmiddels bij seizoen 4 en ik ben echt verslaafd aan de serie. De karakters zijn zo leuk. Grey’s Anatomy heeft 12 seizoenen, dus ik ben nog wel even zoet :).

Deze week zag ik 2 scenes die best wel veel indruk op me hebben gemaakt, omdat ze zo lief waren.
Deze scene gaat tussen Addison en Pete. Normaal gesproken mag ik Addison niet, maar hier had ik wel medelijden met haar. Wat Pete hier zegt, is zo lief. Als iemand dit tegen mij zou zeggen, zou ik gelijk verliefd worden.

Deze scene is ook zo lief. Preston Burke en Christina Yang gaan trouwen en Burke gaat zijn gelofte oefenen. En wat hij hier zegt, is zo mooi. Eerst denk je echt: wat is dit? Ga je dit echt zeggen? Maar dan gaat hij zo iets moois zeggen.
Spoiler alsjeblieft niet over de rest van Grey’s Anatomy. Ik ben pas in seizoen 4 en ik wil heel graag met je praten over Grey’s Anatomy, maar ik praat alleen maar over de dingen die ik al gezien heb. En onthoud: Alex Karev is van mij 🙂

Muziek van de week:
Deze week heb ik gekozen voor een nummer van Us The Duo. Ik heb ze vorige week live gezien (ik ben nog steeds aan het bijkomen van het te geweldige concert van Pentatonix J) en sindsdien ben ik naar hun muziek aan het luisteren. Ze hebben 2 albums uitgebracht en die zijn echt geweldig. Ik heb gekozen voor hun laatste nummer, omdat het echt een te gek nummer is. Het nummer heeft een heerlijke vibe. Us the Duo heeft deze week ook een nieuwe cover op youtube gezet die je zeker even moet bekijken. Het is echt een geweldige cover. Ze deden dat nummer ook tijdens het concert :).
Muziek van de week:
Us The Duo – (Stop) Just Love

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog. Deze blog was iets langer dan normaal, maar ik had gewoon veel te vertellen 🙂 . Laat me even weten wat je van de blog vond. En wees niet bang om deze blog te delen met je vrienden.


Clannad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.