Blog

Hoofdstuk 43

Hi Guys,

Jullie hebben het waarschijnlijk wel gezien en gemerkt (je kan je onmogelijk omheen J), maar de site heeft een andere look en een ander webadres! Afgelopen maandag kreeg ik dan mijn eigen domeinnaam. Voortaan kan je de site bereiken via: clannadmylife.nl ! Ook kan je me een mailtje sturen via: info@clannadmylife.nl. Dus heb je een vraag, een opmerking of wil je contact met me opnemen, stuur me gerust een mailtje. Dat zou ik echt heel erg leuk vinden. Ook ziet de site er anders uit als je de site bezoekt via je mobiel of tablet. De site ziet er hetzelfde als dan wanneer je de site via je computer bezoekt. Ik ben er echt heel erg blij mee. Ik hoop dat jullie het net zo tof vinden als ik. En dit is maar een begin van de dingen die gaan gebeuren. Ik ben heel erg aan het brainstormen over hoe ik de site kan uitbreiden. En ik heb iets te geks in petto voor het 1 jarig jubileum (16 augustus 2016). Hebben jullie nog ideetjes over hoe ik de site kan uitbreiden? Zijn er dingen die je heel graag wilt zien op de site? Laat het me dan weten en wie weet kan ik er wat mee :).

Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover: Ik ging Pentatonix live zien! Ik had er zoveel zin in. En zoals ik vorige week al had aangekondigd: deze blog gaat heel veel over Pentatonix :).

Voordat ik over Pentatonix ga beginnen, wil ik eerst nog even over 2 andere te gekke artiesten praten: namelijk Us The Duo. Us The Duo stond in het voorprogramma van Pentatonix. Us The Duo bestaat uit Carissa en Michael Alvarado. Een stel die al 4 jaar getrouwd is en houden van samen muziek maken. Ik had van tevoren al iets van ze opgezocht en ik had al gehoord dat ze erg goed waren. Dus ik was benieuwd hoe ze het live zouden doen. Live zijn Carissa en Michael zo goed! Jeetje ik was echt onder de indruk. Ze hebben te gekke muziek gemaakt. Het duurde maar een half uurtje, maar het was zo goed. Ze deden een paar nieuwe nummers van het album die in juli uitkomt en ze deden een paar covers van nummers die hun heel erg geïnspireerd hadden als artiest. Michael speelde de piano en de basgitaar. En Carissa bespeelde de tamboerijn en een beetje basgitaar. Maar hun stemmen waren zo mooi. Ik heb echt genoten en mijn moeder ook. Toen ze klaar waren met spelen zei ik tegen mijn moeder: ‘hoe deze 2 op het podium staan en muziek maken, zo wil ik het later ook doen.’ Carissa en Michael hadden zoveel lol in het maken van muziek. Mijn moeder en ik waren zo onder de indruk van Us The Duo dat we in september naar hun concert gaan in TivoliVredenburg.

Okay nu komt het. De avond waar het allemaal om ging: Pentatonix. Ik was best wel zenuwachtig. Ik kijk zo erg tegen deze mensen op. En vanaf hun eerste noot, raakten ze me. En dat stopten pas na hun laatste noot. Wow wow wow. Meer kan ik eigenlijk niet zeggen. Het was een fantastische show. De hele avond gebeurde er wat. Er was geen moment waar het saai werd. Het was 1,5uur muzikaal geweld. Pentatonix is live net zo goed (misschien wel beter, als dat al kan) dan op de cd. Het is gewoon ongelooflijk. Wat ik echt te gek vond aan deze show was dat je niet alleen de geweldige stemmen van Kirstin, Scott en Mitch hoorde, maar je hoorde ook hoe goed Kevin en Avi kunnen zingen. Kevin deed gewoon de hoge kopstem die Jason Derulo doet in ‘If I Ever Fall In Love’ en hij deed hem misschien wel beter dan Jason. En Avi had een solonummer (daar later meer over). Ook had Kevin een solo op zijn cello die hij echt te gek deed. Ik hou normaal niet van klassieke muziek, maar Kevin gaf er een te gekke draai aan.

Elk nummer wat Pentanix deed, was zuiver. Het was allemaal zo goed. Wat ik ook zo te gek vond om te horen, was dat je het verschil zag tussen Avi en Mitch. Je hoorde hoe laag Avi kon zingen en daarna hoorde je hoe hoog Mitch kon zingen met zijn kopstem. Dat was een heel groot verschil en het was zo goed.

Als je me vraagt naar de hoogtepunten van de avond, kan ik net zo goed de hele show opnoemen. Als er toch mijn hoogtepunten moet noemen ga ik voor de volgende momenten:

– The Evolution of Michael Jackson
Zoals jullie weten, hou ik echt van de muziek van Michael Jackson. ‘The Evolution of Michael Jackson’ is een verzameling van de grootste hits van The King Of Pop. Ik was al verslaafd aan deze medley toen Pentatonix hem online zette. Maar live is de medley nog beter en nog vetter. Wow. In deze medley kan elk lid van Pentatonix ook even later zien waar hij/zij goed in is.

– Water
Dit is het solonummer van Kirstin. Dit is echt een te gek nummer. Zoals jullie ook weten, ben ik een groot fan van Kistin (zonder haar was ik nooit deze blog begonnen). Ik was daarom ook zo blij dat ze dit nummer tijdens deze tour deed. Ze deed het zo goed. En ze zal deze tour niet zo snel vergeten, want ze is in Parijs ten huwelijk gevraagd! Ze gaat gewoon trouwen! Dat is toch super leuk?!
– Opera Moment en Aha!
Dit heb ik net ook al gezegd: hier hoor je gewoon hoe goed ze zijn. Je hoort de laagste noot van Avi en de hoogste noot van Mitch. Maar de samenzang in het opera moment is zo mooi. En dan Aha! Wow. Dit was al 1 van mijn favoriete nummers en live was hij nog 10x beter.

– Cello medley (Radioactive, Say Something, Papaoutai)
Na Kevin’s solo op de cello, deden ze een medley van nummers die Pentatonix al eerder had uitgebracht met de cello. Dat zijn de nummers: Radioactive, Say Something en Papaoutai. Ik ben echt verliefd op ‘Say Something’ en dan vooral de versie van Pentatonix dus ik was allang blij dat ze dit nummer tijdens de show deden.

Wat ik zo te gek vond aan de show was dat je kon zien dat ze er allemaal zoveel lol in hadden. Ze hadden echt heel erg veel plezier op het podium en ik wat ze deden. Alle nummers zongen ze met zoveel passie en gevoel. Ik werd de hele avond geraakt. En dan was het gisteren ook 5 jaar geleden dat Pentatonix auditie deed voor ‘The sing off’. Dat was ook het moment waarbij Pentatonix werd geboren :). Ik heb genoten van de hele avond. Mag ik volgende week weer?
Wil je mijn recensie lezen van de avond?

Wil je een eerdere show zien van Pentatonix? Dat kan, want ze hebben 2x een livestream gedaan van het concert en die staan op youtube!
On My Way Home Tour (2015)

World Tour 2016
Voor ik de blog afsluit, wil ik nog even zeggen dat er weer een paar nieuwe recensies voor je klaar staan. Ik heb de afgelopen tijd een paar cd’s geluisterd, maar ik had de tijd niet om er een recensie over te schrijven. Nu heb ik ze eindelijk geschreven en ze staan online!

Muziek van de week
Er is maar 1 artiest die deze ‘Muziek van de week’ kan zijn. Precies: Pentatonix. Ik heb een nummer gekozen die tijdens het concert heel veel indruk heeft gemaakt op mij en mijn moeder. Er was namelijk een moment in de show waar Pentatonix vroeg om totale stilte. Het volgende nummer zouden ze namelijk zonder microfoons gaan zingen. De hele zaal werd stil en Kirstin, Scott, Mitch, Avi en Kevin legde hun microfoons neer. Ze gingen om een lamp staan en ze zongen ‘Light In The Hallway’. Dat maakte zoveel indruk. Het was de solo van Avi en zijn stem is zo mooi in dit nummer.

Muziek van de week:
Pentatonix – Light In The Hallway

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog. Ik hoop dat jullie het een leuke blog vonden en ik hoop dat jullie volgende week weer een nieuwe blog komen lezen.


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.