Blog

Hoofdstuk 42

Hi Guys,

Ik wil jullie eerst iets heel erg leuks meedelen. Er gaan wat dingen veranderen op de site. Ik heb binnenkort een eigen domeinnaam. Binnenkort kan je deze site vinden door: clannadmylife.nl in te tikken. Dat wordt dus de nieuwe link. Als dat ingaat, laat ik het natuurlijk weten J. Zo kan je de site makkelijker vinden. Ook is het uiterlijk van de site veranderend op je mobiel en/of je tablet. De site ziet er nu hetzelfde uit als wanneer je de site op je laptop bezoekt. Ik ben daar heel erg blij mee.

Ja hoor het is zo ver! Ik ben klaar met de havo! Afgelopen dinsdag had ik mijn laatste examen en dat betekent dat ik nu vakantie heb! Over het algemeen heb ik best een goed gevoel over de examenweek. Ik heb de examens wel redelijk gemaakt. Nu is het afwachten. Op 16 juni krijg ik te horen of ik geslaagd of gezakt ben. Maar nu eerste vakantie! Yay! 🙂

Ik weiger het er eigenlijk over te hebben, omdat het mei is. Ik heb het dan over Zwarte Piet. Omdat het mei is, ga ik daar niet al te diep op in. Wil je toch mijn mening over Zwarte Piet weten? Lees dat dan in Hoofdstuk 7. Mijn mening is namelijk nog niks veranderd. Maar waar ik het wel met jullie over wil hebben, is het feit dat er weer racistische opmerkingen worden gemaakt. En het feit dat het alles behalve gezellig gaat. Zowel door de voorstanders als door de tegenstanders. Sylvana Simons krijgt het zwaar te verduren. Ben ik een fan van Sylvana Simons? Nee totaal niet. Ik ben het alles behalve eens met deze vrouw, maar ik blijf wel netjes. Ik zeg gewoon dat ik het niet eens met haar ben, maar dat ik ook wel. Toen ik hoorde dat er een op 6 december 2016 een ‘uitzwaaidag voor Sylvana’ was georganiseerd op facebook, schrok ik. Hoe durf je dat te doen? Ik vind dat echt niet kunnen. Waarom wil je haar uitzwaaien op 6 december? Nogmaals je mag het oneens zijn met iemand, maar dit doe je toch niet?
Door dit bericht snap ik de tegenstanders van zwarte piet meer. Hier is iedereen toch bang voor? Ik vind dit gewoon racistisch. En ik zeg niet dat alle voorstanders van zwarte piet zo zijn hoor, maar er zitten er altijd een paar tussen die zoiets doen. Deze mensen verpesten het voor iedereen. Leon Versonschot heeft in de ‘Nieuwe Revu’ een brief geschreven naar de oprichter van de ‘Uitzwaaidag’. Ik ben het meer dan eens met zijn brief.

Dan kwam deze week ook nog eens het nieuws dat Erik van Muiswinkel en Jochem Meyjer stopten bij het Sinterklaasjournaal. Erik van Muiswinkel gaf als reden dat hij vond dat de NTR de pieten moest aanpassen, maar er werd niet naar hem geluisterd. Of dat ook de reden was voor Jochem Meyjer weet ik niet. Daar kwam natuurlijk veel commentaar op. Erik van Muiswinkel heeft het vooral zwaar te verduren gehad. Hij werd uitgescholden via social media. Er werd gezegd: ‘je hebt er wel al die jaren geld aan verdiend.’ Etc. Maar Erik van Muiswinkel heeft gelijk: er moet iets veranderen. Zwarte piet moet veranderen. Sinterklaas is een feest voor iedereen. Sinterklaas moet er zijn voor elk kind. Elk kind moet het kunnen vinden. Wat je de laatste tijd merkt is dat niet iedereen het meer viert. Dan kan je zeggen dat het de keus van de ouders is, maar ik vind dat het Sinterklaas mogelijk moet zijn voor iedereen. Sinterklaas is een kinderfeest en dat moet zo blijven. De maatschappij verandert en daar horen ook aanpassingen bij. Laten we er nou voor zorgen dat er een paar tegenstanders van zwarte piet en een paar voorstanders van zwarte piet om de tafel gaan zitten en dat ze er samen uit gaan komen en dat iedereen tevreden is zodat we weer Sinterklaas kunnen vieren. Tot die tijd: blijf aardig tegen elkaar. Ga elkaar niet uitschelden. Luister naar elkaar en laat iedereen een mening hebben. En als je het niet met eens ben (wat natuurlijk kan en dat mag), blijf alsjeblieft aardig.

 

Afgelopen zaterdag zag ik een filmpje waar ik heel erg blij van werd. In dit filmpje zie je hoe goed de mensheid kan zijn. In dit filmpje zie je dat een zwerver zijn geld weggeeft om iemand anders te helpen. Ik werd echt geraakt. Ik vond dit zo lief. Deze man had zo weinig en was zo blij dat hij een beetje geld had. Maar na een dag gaf hij dat kleine beetje geld weg om iemand anders te helpen. Terwijl hij het zelf zo hard nodig had. Kijk het filmpje maar gewoon.

Gisteren had ik een meidenavond met mijn 2 beste vriendinnen. Het was zo gezellig. We hebben eerst heerlijk gegeten en daarna hebben we een film gekeken. En ik wil het even met jullie over die film hebben. Het was voor mij de 2de keer dat ik die film zag en ik hou van die film. De film heet ‘The Other Woman’. Het is een romantische comedy (romcom) en zoals jullie weten ben ik verslaafd aan romcoms. ‘The Other Woman’ is zo’n film die ik heel erg vaak kan zien. Het is een film uit 2014 en Cameron Diaz, Leslie Mann en Kate Upton spelen de hoofdrol. Verder zijn er belangrijke rollen voor Nikolaj Coster-Waldau en Taylor Kinney. De film gaat over Kate (Leslie Mann) en Mark (Nikolai Coster-Waldau). Kate komt erachter dat haar man vreemdgaat met Carly (Cameron Diaz). Later komen Kate en Carly erachter dan Mark ook vreemdgaat met de bloedmooie Amber (Kate Upton). Ze gaan samenwerken om het leven van Mark zuur te maken. De broer van Kate (Taylor Kinney) biedt een onderkomen aan de 3 meiden als ze achter Mark aanzitten. Je ziet in de film dat Kate en haar broer (Phil) erg close zijn. Het is echt een geweldige film. Wij lagen echt helemaal dubbel. En ik heb me geïdentificeerd met Kate 🙂 . Kate is echt een geweldig personage. Dus als je nog een leuke film zoekt :).  Bekijk anders even de trailer.

Ik wil jullie nog 1x vragen om al je vragen voor de ODM Q&A in te sturen. We willen echt zoveel mogelijk vragen beantwoorden. Dus heb je vragen voor ons? Laat het ons dan weten.
Muziek van de week.
Deze week was er 1 nummer waar ik echt verslaafd aan ben geworden. Ik ben de laatste tijd meer naar de muziek van Demi Lovato gaan luisteren. Wat een goede zangeres is het zeg. Wow. Ik ben veel muziek van haar gaan luisteren door haar deelname aan ‘Carpool Karaoke’. En 1 nummer van haar springt er voor mij met kop en schouders bovenuit. Dit nummer is zo goed. Het is een heerlijke power ballad. Demi zingt dit met zoveel emotie. Ik hou ervan. En dit is wel mijn favoriete versie van het nummer. Het is de akoestische versie.

Muziek van de week:
Demi Lovato – Stone cold

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog. Volgende week woensdag ga ik dan eindelijk vaan Pentatonix!! Dus bereid je voor op een blog met heel erg veel Pentatonix. :). Ik kan echt niet meer wachten. Ik hoop dat jullie de blog van volgende week weer willen lezen.


Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.