De achtergrond is een regenboog die is gekleurd met potlood. De kleuren zijn over de hele afbeelding zichtbaar. De regenboog is schuin getekend. De kleuren zijn van boven naar beneden: paars, lichtpaars, roze, oranje, geel, groen, blauw, donkerpaars. De kleuren lopen in elkaar over. In het midden staat in het zwart: We deserve to experience love fully, equally without shame and without compromise. Onder deze tekst staat in het midden in het zwart: Elliot Page
Blog

Hoofdstuk 419

Hi,

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Ze draagt een bril. Ze heeft mascara en bruin/gouden oogschaduw op. Clannad heeft rood/oranje haar en ze heeft haar haren in een staart over haar rechterschouder. Clannad draagt een zwart t-shirt en aan de rechterkant is een deel van haar vlinder tattoo te zien.2 september 2023.

Een dag om nooit te vergeten.

In Leiden stond er namelijk iets heel bijzonders en moois te gebeuren.

Bij mij begonnen de voorbereidingen om 11:00.

Ik stond op en ik stapte de douche in. Nadat ik me had afgedroogd, kleedde ik me aan. Daarna ging ik naar beneden om te ontbijten en koffie te drinken. Vervolgens deed ik mijn protheses aan en werd mijn make-up gedaan. Voor vandaag wilde ik een regenboog look. Dus mijn make-up moest iets meer dan gewoonlijk (helaas heb ik geen goede/duidelijke foto genomen van het eindresultaat…).

Om 13:15 stapte ik op de fiets en ging ik onderweg naar COC De Kroon. Toen ik daar aankwam, was iedereen al druk bezig met de voorbereidingen voor vanmiddag. De vloer lag bezaaid met ballonnen. Ook op de bar lagen ballonnen die nog opgeblazen moesten worden.

Ik kwam binnen en ik ging gelijk helpen met het opblazen van ballonnen (gelukkig hadden we een compressor). Vervolgens kreeg ik een groen T-shirt naar me toegegooid, want iedereen kreeg een T-shirt van de organisatie. Iedereen moest namelijk wel in het thema gekleed. Ons thema was: regenboog!

Iemand zette wat potjes met glitters op de bar en begon iedereen te voorzien van glitters. Ik kreeg de vraag of ik ook glitters in mijn gezicht wilde. Mijn antwoord:

“Voor glitters hoef je het niet eens te vragen. Ik wil altijd glitters!”

Op mijn wangen kreeg ik dus ook glitters. De glitters paste goed met mijn oogschaduw. Dus de glitters maakten mijn look helemaal af!

Ook nu geldt: ik heb geen goede foto van mijn look. Dus helaas kan ik niet laten zien hoe ik eruitzag.

Na een tijdje was het toch echt tijd om met z’n allen naar de boot te gaan.

Op de boot was er een heerlijke sfeer.

Bij mij ging er ook wat gezonde spanning opspelen. Ik was heel erg benieuwd hoe het ging zijn en hoeveel mensen er zouden zijn. Ik was ook heel benieuwd of het weer wel zo mooi bleef.

Voor ik het wist gingen we dan echt varen.

Pride Leiden ging echt beginnen!

Toen we bij het verzamelpunt kwamen, was het al een groot feest. We zagen langzaam andere boten aan komen varen en langs de kant waren er al wat mensen komen kijken. Het was een hele gezellige plek om te zijn. Dan moest de echte Pride nog beginnen……

De boottocht door Leiden was een tocht om nooit meer te vergeten.

Er stonden zo ontzettend veel mensen langs de kant! Ik wist echt niet zo goed waar ik moest kijken. Ik heb het idee dat ik nog niet eens de helft van alle mensen heb gezien.

Langs de kant stonden er rijen met mensen. De groep mensen was heel erg divers. Iedereen maakte er een eigen feestje van.

Ik heb de hele tijd gezwaaid, handkusjes gegeven, met een bord gezwaaid, gedanst, meegezongen en gejoeld.

We hebben er met z’n allen op de boot een heel groot feest van gemaakt. Ons thema was dus ‘regenboog’. Iedereen had een bepaalde kleur T-shirt van de regenboog aan. Dus op de boot was een grote regenboog zichtbaar.

Ons liedje op de boot was ‘This is Me’ uit ‘The Greatest Showman’. Ik vind dat nummer al heel erg bijzonder, maar na gisteren is dit nummer helemaal bijzonder.

Boot nummer 9 was de boot van COC Leiden. Ik mocht ook meevaren.

De boot was gevuld hele mooie mensen. We hebben er een groot feest van gemaakt.

Zaterdag 2 september 2023 heb ik mijn allereerste Pride meegemaakt. Ik kijk wel elk jaar op televisie naar de Canal Prarade Amsterdam, maar ik was nog nooit zelf naar een Pride geweest.

Als er een Pride in je thuisstad is dan kan je niet thuisblijven.

Ik heb de hele route tijdens Pride Leiden iets gevoeld wat ik nog nooit heb gevoeld.

Ik heb de hele boottocht zoveel liefde, warmte en plezier gevoeld. Het is echt niet te beschrijven.

Tijdens de tocht waren er een paar punten waar ik echt kippenvel kreeg van wat ik zag.

Ik was onder de indruk van de mensenmassa, het applaus wat we kregen en de reacties die we vanaf de kant kregen.

Ook was ik heel blij als ik bekenden zag langs de kant. Nu ik op de socials kijk dan heb ik zoveel bekenden gemist. Maar ja, er stonden ook zo ontzettend veel mensen langs de kant.

Nu stromen beetje bij beetje de foto’s van zaterdagmiddag binnen. Ik krijg zo’n warm gevoel bij het zien van de foto’s.

De komende dagen zal ik wel wat foto’s delen op mijn socials. Houdt mijn instagram dus in de gaten. 

Mijn zaterdag was nog niet klaar na Leiden Pride.

In COC De Kroon hadden we namelijk nog een feest. Ik mocht achter de balie plaatsnemen. Gisteren was het bij ons heel erg druk. We hebben bijna de hele avond een hele lange rij voor de deur gehad. Het was een groot feest. Ik heb zoveel lieve mensen gesproken.

Het was een hele mooie afsluiting van een hele magische dag.

Pride Leiden heeft 25.000 bezoekers gehad. Wauw!

Zo ontzettend veel mensen hebben Pride gevierd in mijn thuisstad. Dit heeft Leiden op de kaart gezet.

Naast Leidens Ontzet en de Peurbakkentocht hebben we ook Pride Leiden!

Ik kijk nu al uit naar volgend jaar!

Zet 7 september 2024 maar alvast in je agenda!

Muziek van de Week.

Het zou nu logisch zijn om ‘This is Me’ van ‘The Greatest Showman’ als MVDW te kiezen. Daar heb ik niet voor gekozen, omdat ik dat nummer al een keer als MVDW heb gekozen. Daarnaast stond afgelopen week in het teken van nog iets bijzonders.

De achtergrond is zwart. Aan de linkerkant is een roodkleurige rookwolk zichtbaar. Aan de rechterkant is een blauwe rookwolk zichtbaar. In het midden van de afbeelding is de rook paars gekleurd, maar zijn er ook zwarte plekken te zien. In het midden is in het wit te lezen: Nog één dag voordat het stormt (Moet ik haar niet achterna) Op de vrijheidsbarricade (Sluit ik bij mijn broeders aan) Waar ons bataljon zich vormt (Durf ik daar naast hem te staan) Neem je plaats in vlak naast mij 't Is nu het uur! 't Is nu of nooit! Nog één dag Morgen is het revolutie, die wordt in de kiem gesmoord Morgen worden die studenten in hun eigen bloed vermoord Nog één dag Onder de tekst staat in het lichtroze: Les Misérables - Nog één dag

Vrijdag 1 september 2023 was namelijk de avond waarop ik eindelijk weer eens naar een musical mocht.

Ik heb lang getwijfeld of ik naar deze musical zou gaan, want ik vond de kaartjes echt heel erg prijzig.

Ik bleef maar hele mooie fragmenten van de musical zien. Na een optreden tijdens het ‘Musical Awards Gala 2023’ wist ik zeker dat ik deze musical wel echt moest zien.

Afgelopen vrijdag ging ik samen met mijn moeder en mijn beste vriendin naar het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam.

Vanaf het eerste moment ben ik echt weggeblazen. Het was zo ontzettend goed. We hadden alle acteurs die ik heel graag wilde zien. Dus ik was echt heel erg blij.

Deze musical zit vol met muzikaal geweld. Het is echt niet te beschrijven. Wat een ontzettend mooie musical. Alle acteurs zijn zo ontzettend goed. De decors zijn echt prachtig en de special effect zijn top. Het verhaal is ook zo ontzettend mooi. Deze musical heeft mij echt heel erg geraakt.

Als je in de mogelijkheid bent om naar deze musical te gaan dan moet je het echt doen. Het is iets wat je gezien moet hebben. Het is zo’n magische show. Ik ben er nog van aan het bijkomen.

Ik heb een nummer gekozen waarin de hele cast naar voren komt. Ik denk dat dit toch mijn favoriete nummer is uit de musical. Als ik het begin hoor dan krijg ik al kippenvel. Het begin van dit nummer komt tijdens de musical meerdere keren terug.

Dit nummer beschrijft de hele musical. Ik krijg elke keer kippenvel als ik dit nummer hoor.

MVDW:

Les Misérables – Nog 1 dag

 

Pride is een ideale gelegenheid om aan de hele wereld te laten zien hoe mooi de liefde is en hoe mooi diversiteit is.

Het lijkt op een groot feest, maar het grote feest heeft een hele belangrijke boodschap. Pride gaat over het feit dat iedereen mag zijn wie diegene is/wil zijn en dat iedereen mag houden van wie diegene houdt/wil houden. Eigenlijk is Pride een groot protest en helaas is het heel erg nodig.

Ook het afgelopen weekend is weer gebleken hoe belangrijk pride is.

Afgelopen zaterdag was er in Leiden een noodverordening, omdat er dreigingen waren rondom een voorleessessie van een Drag Queen. Ook tijdens de Pride Leiden waren er protesten van mensen die tegen Pride waren.

Mijn hart breekt bij zulke berichten.

Laat iedereen zijn wie diegene is.

Tijdens Pride Leiden heb ik mogen ervaren hoe het is als iedereen zichzelf is. Ik kan je vertellen dat het echt heel mooi was.

Iedereen is mens en ieder mens is gelijk. Iedereen heeft dezelfde rechten.

 

Laat iedereen in liefde leven.

Ik ben trots op het feit dat er een Pride in Leiden is.

Laten we aan heel Leiden (en de hele wereld) laten zien hoe mooi diversiteit is.

Iedereen is evenveel waard.

Iedereen is het waard om lief te hebben en om te zijn wie diegene is.

Hoe kan je daar nou tegen zijn?

Ik zal de hele community altijd een warm hart toedragen.

 

Het hele jaar door zou het Pride moeten zijn.

Dan zou de wereld er veel mooier uitzien.

Ik hoop met heel mijn hart dat iedereen zichzelf kan zijn.

Wees alsjeblieft jezelf.

Je bent pas het allermooist als je echt jezelf bent.

 

De wereld zou ervoor moeten zorgen dat iedereen zich vrij genoeg voelt om te laten zijn wie diegene is.

 

Spread Love, not hate

🌈❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.