Het is een afbeeldling van een weg in het donker. De weg is grijs en en in het midden is een gele streep zichtbaar. Aan de zijkanten zijn palmbomen en struiken zichtbaar. De kleuren zijn niet zichtbaar dus het is zwart. In de lucht zijn wolken zichtbaar. Op de achtergrond is de lucht geel/oranje. Aan de onderkant van de afbeelding staat in het midden in het zwart: Don't be afraid to travel a new path. It may be the way to find what you've been looking for all along.
Blog

Hoofdstuk 418

Hi,

 

De vakantie zit er voor mij nu ook echt op. Na vijf weken vakantie te hebben gehad, is het weer tijd om te werken.

Afgelopen week was mijn eerste werkweek.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kijk aan het einde van de vakantie altijd heel erg uit om weer te werken.

Misschien heeft het ermee te maken dat mijn vakanties best lang duren……

Maar goed: ik ben dus weer begonnen met werken.

In hoofdstuk 412 schreef ik al even over het fijn dat er voor mij eigenlijk twee verschillende jaren zijn: een kalenderjaar en een schooljaar/werkjaar.

Voor mij is er nu een nieuw schooljaar begonnen. Elk nieuw jaar is een nieuw begin.

Dus ook een nieuw schooljaar is een nieuwe begin.

Dit nieuwe schooljaar is voor mij helemaal een nieuw begin.

Ik ben namelijk begonnen bij een nieuwe werkgever. Ik ben ook nog eens begonnen bij twee nieuwe locaties van de werkgever.

Ik werk nog werk binnen het onderwijs, maar ik heb nu een hele andere rol. Ik ga niet meer voor de klas staan, maar ik ga leerlingen extra begeleiden tijdens hun tijd op school.

Ik heb ook een overstap gemaakt van het hoger onderwijs naar het voortgezet onderwijs.

Een selfie van Clannad. Clannad houdt haar hoofd een beetje schuin. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Ze draagt een bril. Ze heeft mascara op. Clannad heeft rood/oranje haar en ze heeft haar haren in een losse schuine vlecht over haar rechterschouder. Clannad draagt een zwart t-shirt.Het nieuwe schooljaar kent dus veel veranderen voor mij.

Dat is ontzettend spannend, maar het is ook heel erg leuk.

Voor de zomervakantie heb ik afscheid genomen van mijn studenten en mijn collega’s. Dat vond ik best lastig, want ik heb toch een band met deze mensen opgebouwd. Ik heb toch één of twee jaar met deze mensen mogen werken. Dan is afscheid nemen best lastig.

Ik heb afscheid genomen van mijn vorige werkgever.

Ik heb die beslissing met mijn hart gemaakt. Ik heb er heel goed over nagedacht en deze beslissing was het beste voor mij.

Nadat ik voor mezelf de keuze had gemaakt om iets anders te gaan doen, kwam er iets op mijn pad. Ik kreeg een kans die ik echt moest pakken. Voor ik het wist, had ik na de zomervakantie een andere baan.

Mijn eis was namelijk wel dat ik het huidige schooljaar af wilde maken en dat ik pas het nieuwe schooljaar beschikbaar was. Dan kon ik het allemaal namelijk goed afsluiten.

Nu is het nieuwe schooljaar begonnen. Dat betekent dus dat er ook een heel nieuw avontuur is begonnen.

Ik ben nu begonnen aan een nieuwe start, een nieuw begin.

Daar ben ik echt heel erg aan toe. Ik heb er dan ook heel erg naar uitgekeken.

Afgelopen week stond in het teken met de eerste kennismakingen met de organisatie, de locaties, mijn nieuwe collega’s en de leerlingen.

Dat vind ik altijd heel erg spannend, maar het voelde allemaal heel erg goed.

Een goed begin is het halve werk, toch?

Het leuke, maar ook het spannende, is dat ik heel veel vrijheid krijg binnen mijn functie.

Er staat nog bijna niks vast. Ik mag het helemaal zelf inrichten. Dat is voor mij echt voor het eerst, maar ik heb er echt heel veel zin in. Wat ik het fijnst vind, is dat ik constant mensen achter me heb waar ik op terug kan vallen. Al mijn collega’s zijn in het gebouw aanwezig en ik kan altijd bij ze terecht om te sparren, mijn verhaal kwijt te kunnen of om gewoon even lol te hebben. Ik werk dus constant samen met collega’s. Ik weet dat ik er niet helemaal alleen voor sta op mijn werk.

Dat is echt heel erg fijn.

Ik vind dat in ieder geval wel echt heel erg fijn.

Een nieuw schooljaar betekent een nieuw begin.

Misschien wel meer dan ooit.

Ik zou bijna zeggen:

New school year, New me.

Maar goed, dat zou ik nooit zeggen ☺️.

Muziek van de Week.

De achtergrond is donkerblauw. De onderkant is donkerder dan de achtergrond. Aan de linkerkant is een bruinkleurige glazen pot zichtbaar. Aan de voorkant is een hartje uitgesneden. In dat hartje is een brandend waxinelichtje te zien. Om de hals van de pot is een touw gewikkeld. Aan de rechterkant is in het midden in het lichtroze te lezen: And though I never said it with words There was love in the silence Even now after all of these years You're the light in my darkness Darling, please, listen close and you'll hear There's still love in the silence Even now after all these long years I feel love in the quiet Onder de tekst staat in het lichtroze: JP Cooper - In the Silence Op de ‘i’ is de punt vervangen door een hartje.Ik heb echt mijn best gedaan om een liedje uit te zoeken bij dit thema. Ik kwam erachter dat ik meeste liedjes al een keer had gebruikt. Dus ik heb een heel ander nummer gekozen. Ik heb dan wel een heel goed ander nummer gekozen.

Ik ben de laatste tijd heel veel aan het luisteren naar de muziek van deze artiest. Ik ben zo ontzettend fan van zijn muziek, zijn teksten en zijn stem. Wauw, wat een artiest is deze man. Ik heb er bijna geen woorden voor.

Laatst kwam dit nummer voorbij in mijn playlist en ik was zo onder de indruk. Dit nummer is zo ontzettend mooi.

Het nummer gaat over het feit dat je gevoelens voor iemand hebt, maar je kan ze niet uiten. Het lukt je niet om je gevoelens bij de ander over te laten komen. Het kan dus een geheime liefde zijn, maar het kan ook zijn dat je in een relatie je gevoelens niet goed kan uiten. Het kan ook zijn dat je na een relatiebreuk denkt: ‘Had ik maar meer gedaan om de ander te laten weten dat ik van diegene hield.’ Die invulling is dus heel erg vrij voor iedereen.

Deze artiest weet dit gevoel zo ontzettend mooi over te brengen. Je hoort de kwetsbaarheid en de emotie in zijn stem. De muziek is heel erg klein waardoor de boodschap nog beter overkomt. Elke keer lijkt dit nummer beter te worden.

Dit nummer laat echt goed horen waarom ik een heel groot fan ben van deze artiest.

De kans is groot dat ik de komende tijd veel van zijn muziek met jullie ga delen.

Ik nog steeds als een stekker dat zijn concert in Nederland is uitverkocht. Als hij weer een keer naar Nederland komt dan ga ik er alles aan doen om er ook bij te zijn.

Tot die tijd zet ik zijn muziek op repeat.

MVDW:

JP Cooper – In the Silence

Ik sta aan het begin van een heel nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Ja, dat vind ik ontzettend spannend. Ik heb er ook heel erg veel zin in.

Een nieuw avontuur is altijd een spannend moment, want eigenlijk is alles nog zo onzeker. Je weet nog bijna niks en alles is zo nieuw.

Je moet echt jezelf weer leren kennen, want je krijgt met zoveel nieuwe dingen te maken. Eigenlijk ga je gewoon een hele nieuwe versie van jezelf creëren. Dat is echt heel erg spannend.

Ik was zo ontzettend toe aan een nieuw begin.

De laatste tijd is er namelijk op veel vlakken veel gebeurd. Ik voelde aan alles dat ik dit echt nodig had.

Ik ben heel erg dankbaar voor alle lessen die ik heb geleerd tijdens mijn vorige avontuur. Die ga ik zeker meenemen tijdens mijn nieuwe avontuur.

Mijn nieuwe avontuur is nog maar net begonnen.

Ik heb er net een weekje op zitten.

Er kan dus nog van alles gebeuren. Ik heb nog geen 1% meegemaakt.

Er komen nog heel veel nieuwe dingen aan.

Ik ben er meer dan klaar voor.

Het is tijd op dit nieuwe pad in mijn leven te gaan ontdekken.

Nu sta ik nog maar aan de poort.

Ik kan niet wachten om dit pad verder te bewandelen.

Ik ben benieuwd wat ik op dit pad tegen ga komen en waar dit pad me gaat brengen.

Voor nu zie ik het stapje voor stapje.

Ik zie vanzelf wel wat er op mijn komt en waar dit pad me allemaal gaat brengen.

Ik ben er klaar voor en ik kan niet wachten om dit pad te gaan ontdekken.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.