De achtergrond is een houten tafelblad. In de rechter bovenhoek is een deel van het toetsenbord van een laptop te zien. In de rechter onderhoek is een deel van een gelinieerd notitieboekje met ringband te zien. Tegen de ringband ligt een zwarte pen met dichte dop schuin op het notitieboekje. Aan de rechterkant is een witte kop koffie met melkschuim te zien. In het melkschuim is een hartje zichtbaar. In het midden staat in het wit: The best form of expression is blogging
Blog

Hoofdstuk 417

Hi,

Woensdag 16 augustus 2023.

De dag dat mijn blog 8 jaar bestond!

Het blijft echt te bizar voor woorden.

Elk jaar op 16 augustus ben ik zo verbaasd over het feit dat er weer een jaar voorbij is waarin ik blog.

Deze week bestond mijn blog dus 8 jaar!

Volgens mij zeg ik dit elk jaar, maar ik had nooit gedacht dat ik 8 jaar lang een blog bij zou bijhouden.

Ik ben misschien wel het meest verrast over het feit dat ik dit al 8 jaar lang kan doen. Al 8 jaar lang schrijf ik elke zondag een blog. Okay, ik heb volgens mij 2x een week overgeslagen. Over het algemeen schrijf ik echt elke zondag een blog.

 

Het bizarre is dat ik nog precies weet hoe ik mijn eerste blog schreef.

In een middag tijd had ik een website in elkaar gezet en had ik mijn eerste hoofdstuk online gezet.

Ik had echt nog geen idee wat ik precies wilde gaan doen. Ik ging het gewoon doen. Geen plan, niks.

Ik liet alles op me afkomen.

In acht jaar tijd is er echt heel erg veel veranderd. Op verschillende vlakken is er van alles gebeurd en er is ook echt van alles veranderd.

Als ik alleen al kijk naar mijn manier van bloggen dan is er al zo ontzettend veel veranderd in vergelijking met 8 jaar geleden……

 

 

✦ Hoofdstukken/onderwerpen ✦

Ik begon 8 jaar geleden met hoofdstukken waarin ik heel veel verschillende onderwerpen aan bod liet komen. Ik schreef kleine stukjes over van alles en nog wat.

Als ik heel eerlijk ben dan sloeg het echt helemaal nergens op. Er was echt geen touw aan vast te knopen. In de hoofdstukken ging het echt van hot naar her.

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Ze draagt een bril. Ze heeft mascara op. Clannad heeft rood/oranje haar en ze heeft haar haren in een staart over haar rechterschouder. Clannad draagt een lichtroze t-shirt. Ze draagt een ketting met haar naam erop. Rechtsachter Clannad is een plant in een witte pot te zien. Uiteindelijk heb ik besloten dat ik per hoofdstuk een centraal thema zou pakken. Elk hoofdstuk had gewoon één onderwerp en rondom dat onderwerp zou ik een hoofdstuk schrijven. Hoofdstuk 416 heeft als thema ‘8 jaar Clannad_MyLife’.

Ik merkte dat ik het ook veel leuker vond om op die manier te schrijven. Het gaat veel makkelijker. Ik denk ook wel dat het veel prettiger is om te lezen. Daar mogen jullie natuurlijk zelf over oordelen.

De quotes aan het begin van een hoofdstuk waren er eigenlijk al heel erg snel. Ik vond dat gewoon de beste opening voor mijn hoofdstukken. De uitdaging om een nieuwe quote vinden wordt wel steeds moeilijker. Inmiddels heb ik namelijk al heel erg veel verschillende quotes gehad.

De quote van deze week staat voor het feit dat bloggen voor mij een manier is om me te kunnen uiten. Bloggen zorgt ervoor dat ik kan zeggen wat ik wil. Voor mij is schrijven daar gewoon ideaal voor.

 

 

✦ Lengte van de hoofdstukken ✦

Ik weet eigenlijk niet meer precies hoe ik ooit op het idee kwam om een minimaal aantal woorden te gebruiken voor mijn hoofdstukken. Ooit heb ik met mezelf afgesproken dat elk hoofdstuk minimaal 1000 woorden moest hebben. Daar hou ik me dan ook elke week aan. Het lukt eigenlijk elke week wel. De ene week is dat makkelijker dan de andere week.

Het resultaat is vaak wel dat ik ervoor zorg dat het aantal woorden een leuk nummer is. Dat is echt iets wat bij mij past.

 

✦ Muziek ✦

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik niet zonder muziek kan. Het liefst wilde ik dat ook heel graag terug laten komen in mijn blog, want mijn blog laat mijn leven zien.

Vanaf hoofdstuk 9 deelde ik aan het einde van elk hoofdstuk een nummer.

Er zijn weken waarbij de muziek past bij waar ik in dat hoofdstuk over schrijf. Er zijn ook weken waarin ik een nummer deel, omdat het nummer centraal staan voor die week. Dan hoeft het niet altijd bij het hoofdstuk te passen. Als ik die week bijvoorbeeld naar een concert ben geweest dan komt die artiest in het hoofdstuk.

Er zijn ook hoofdstukken waarin ik heel graag een bepaald nummer wil delen. Dan past het echt helemaal niet bij het hoofdstuk.

Elke week komt er een nummer in het hoofdstuk. Vaak zegt een liedje namelijk veel meer dan woorden.

 

✦ Lezers ✦

De afgelopen acht jaar is mijn lezersaantal zeker gegroeid. Daar ben ik echt heel erg blij mee. Ik voel me vereerd dat er echt mensen zijn die mijn blog lezen.

Als ik de statistieken zie dan zie ik dat ik echt wel vaste lezers heb. Dat vind ik zo ontzettend bijzonder. Ik ben daar echt heel erg dankbaar voor.

Ik ben ooit een blog begonnen, omdat ik het leuk vond om te schrijven. Ik had nooit verwacht dat er elke week mensen zijn die het ook echt zouden lezen. Het verbaast me elke keer weer. Dank jullie wel!

Natuurlijk verschilt het aantal lezers per week. Er zijn hoofdstukken die heel goed worden gelezen, maar er zijn ook hoofdstukken die wat minder goed worden gelezen.

Ik merk dat de hoofdstukken waarin ik mezelf kwetsbaar opstel het vaak beter doen. Die hoofdstukken worden veel beter gelezen. Weet je wat ik ook merk: als ik wat minder tevreden ben over een hoofdstuk dan wordt het hoofdstuk vaker gelezen. Bezoekersaantallen van je website: het is een groot mysterie.

 

Dit zijn vier dingen die de afgelopen acht jaar in mijn blog zijn veranderd. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen veranderd, maar dit zijn wel de grootste veranderingen. Kijk bijvoorbeeld naar de opmaak, de opening en de afsluiting van elk hoofdstuk. Die zijn meerdere keren veranderd.

Als ik eerlijk ben dan denk ik wel dat mijn hoofdstukken steeds beter worden. In de afgelopen acht jaar is de kwaliteit van mijn hoofdstukken wel vooruitgegaan.

Natuurlijk zijn er hoofdstukken die minder goed zijn. Er zijn ook hoofdstukken die er echt uitspringen. Toch hoop ik echt dat mijn hoofdstukken in het algemeen de afgelopen jaren beter zijn geworden.

8 jaar bloggen.

Wauw.

Ik ben jullie zo dankbaar.

Muziek van de Week

In eerste instantie had ik een ander nummer bedacht voor dit hoofdstuk. Het nummer pastte helemaal niet bij het onderwerp van Hoofdstuk 417, maar ik wilde het wel heel graag delen. Ik was zelfs al bezig met het maken van de afbeelding voor de ‘Muziek van de Week’.

Ik luister altijd muziek als ik bezig ben met mijn blog. Toen ik bezig was met het maken van de afbeelding, kwam dit nummer voorbij in mijn afspeellijst.

Ik had het nummer al lang niet meer gehoord. Ik luisterde naar de tekst. Toen ik de tekst goed hoorde, dacht ik: dit nummer past perfect bij dit hoofdstuk.

Dit nummer gaat erover dat je eigenlijk gewoon moet doen wat je wil doen. Ga je hart achterna en doe waar jij blij van wordt. Ja, soms ik het verdomt eng en het kan ook fout gaan. Dan weet je dat ook weer.

Haal alles uit het leven.

Ik vond dit nummer heel toepasselijk voor dit hoofdstuk, omdat ik met die mindset ook ooit mijn blog ben begonnen. Ik ging gewoon starten en de rest zou ik wel zien.

Daarnaast zit ik nu aan de vooravond van een nieuw avontuur in mijn leven. Ik denk dat ik bij toeval een nieuw themalied heb gevonden voor de komende periode.

MVDW:

Suzan & Freek – Tenminste geleefd

Al acht jaar lang neem ik jullie mee in mijn leven. Al acht jaar lang vertel ik elke week iets over mijn leven. Ik neem jullie al acht jaar lang mee in een verhaal over mijn leven.

Het maakt mij echt niet uit wanneer je mijn verhaal bent gaan lezen. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat je mijn verhaal leest.

Het maakt mij echt niet uit dat je wekelijks een nieuw deel van mijn verhaal leest of als je af en toe een deel van mijn verhaal leest. Ik ben al heel blij met het feit dat je met me mee op avontuur gaat.

In acht jaar tijd kan er heel veel gebeuren.

Ja, in mijn leven is er de afgelopen acht jaar heel erg veel gebeurd.

Mijn leven heeft een aantal keer flink op z’n kop gestaan.

 

Ik ben verschillende mensen en dieren verloren.

Ik heb gelukkig ook veel mooie mensen mogen leren kennen.

Ook zijn er veel dierbaren al die tijd bij me gebleven.

 

Vooral de laatste tijd is er heel veel gebeurd.

Op persoonlijk vlak heb ik de afgelopen tijd ontzettend veel geleerd.

 

Acht jaar voelt heel lang, maar het voelt ook erg kort.

Mijn verhaal is nog lang niet klaar. Ik heb nog heel veel verhalen te vertellen.

Hopelijk blijven jullie mijn verhaal volgen.

 

Ik ben heel benieuwd wat de toekomst gaat brengen.

Ik ben er klaar voor.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.