De achtergrond is een onscherpe foto van een leeg restaurant. Bovenin zijn er lichten te zien. Op de voorgrond is een houten tafelblad voor de helft te zien. De tafel bestaat uit verticale donkergrijze houten planken. In het midden is een lichtbruine rechthoek. In het midden van de rechthoek staat in het zwart: If you are what you eat, Then I only want to eat the good stuff. Rechtsonder, op een plank) staat in het wit: Remy (Ratatouille)
Blog

Hoofdstuk 416

Hi,

Ik ben een heel groot fan van uiteten. Ik vind het heerlijk om ergens iets te gaan eten. Of het nou een lunch is op het terras, ergens iets gaan drinken of ergens dineren. Ik vind het allemaal even leuk. Je kan me bijna nergens gelukkiger mee maken.

Afgelopen week ging ik met iemand ergens wat lunchen. We hebben er bijna de hele middag gezeten. We zaten wel heel erg lekker op het terras. Eigenlijk waren we de tijd een beetje vergeten. Gelukkig waren we allebei de hele middag vrij 😊.

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Ze draagt een bril. Ze heeft mascara op. Clannad heeft rood/oranje haar en ze heeft haar haren in een schuine vlecht over haar rechterschouder. Voor haar rechteroog hangen plukjes haar. Clannad draagt een zwart t-shirt met bruine knopen.De beste momenten zijn de momenten waarbij je de tijd vergeet.

Het is, denk ik, wel duidelijk dat ik het heerlijk vind om ergens iets te eten en/of te drinken.

Als je mij op instagram volgt dan zie je ook de verschillende restaurantjes of terrasjes wel voorbijkomen.

 

Mij leek het daarom wel een keertje leuk om met jullie te delen wat ik nou heel erg tof vind aan restaurants en wat ik iets minder vind.

Pluspunten

Iets unieks

Ik vind het echt een heel groot pluspunt als een restaurant iets unieks heeft. Echt iets wat het alleen bij dat restaurant past. Dat kan echt van alles zijn: een gerecht, een drankje, de aankleding, het menu, het concept, etc.

Als het unieke in de smaak valt dan kom je toch speciaal daarvoor terug naar het restaurant.

 

Verse (ijs)thee of limande

Ik merk dat ik het echt heel erg fijn vind als een restaurant iets extra’s doen met het drinken.

Zo heeft één van mijn favoriete restaurantjes een verse ijsthee op de kaart. Ze maken zelf de ijsthee. Er is zelfs een periode geweest waarin je zelf mocht kiezen wat er dan in moest. Dat vind ik echt heerlijk.

Weet je waar ik stiekem echt van geniet? Als je echt merkt dat je ijsthee elke keer net iets anders smaakt. Dan weet je namelijk echt dat ze de ijsthee elke keer vers voor je maken.

Een ander favoriet restaurant van mij serveert verse/losse thee. Je krijgt losse thee in een zeefje (of hoe noem je dat?) en dan moet je ‘m zelf in het warme water doen. Als je een high tea bij ze doet dan krijg je potjes met verse thee en dan mag je het helemaal zelf doen. Daar word ik heel erg blij van.

Waar ik ook erg blij van wordt, is het feit als een restaurant ‘fresh lemonade’ op de kaart heeft staan. Elke keer als ik bij dat restaurant ga lunchen dan neem ik altijd hun fresh lemonade. Ze hebben twee varianten. Ik wissel elke keer af. Ik vind dat gewoon heel erg lekker.

Ik hou echt van restaurants die een ander drankje dan gebruikelijk op de kaart hebben staan. Zo weet ik dat sommige restaurants ook ‘FRITZ-KOLA’ op de kaart hebben staan. Ik heb dat 1x geproefd en ik vind dat zo ontzettend lekker. Laatst had ik ook ergens ‘rose lemonade’ en dat vond ik ook heerlijk.  Als ik zie dat een restaurant een (voor mij) onbekend drankje op de kaart hebben dan bestel ik ‘m. Mijn nieuwsgierigheid wint het dan vaak. Dan moet het natuurlijk wel lekker klinken.

Oh waar ik ook altijd een zwak voor heb, is wanneer restaurants elke maand een nieuw drankje (of meerdere drankjes) op de kaart hebben staan. Zo heeft één van mijn favoriete koffietentjes elke maand meerdere (ik dacht twee) specials op de kaart.

 

Een verrassingsmenu/ menu van de chef

Dit heb je vaak als je ’s avonds ergens iets gaat eten. Ik heb dit nog nooit bij een lunch gezien.

Ik heb vaak last van keuzestress, omdat ik alles lekker vind. Ik lust namelijk bijna alles.

Ik hou alleen niet van tomaat, kaas (tenzij het op carpaccio zit of als het is gesmolten), kokos en koriander. Verder vind ik alles lekker.

Dat is dan ook de reden dat ik vaak keuzestress heb. Dan helpt een verrassingsmenu heel goed. Dan kan je je lekker laten verrassen. Ik geef alleen door waar ik niet van hou. Verder mag de chef het voor mij bepalen. Ik vind dat echt een groot pluspunt.

Soms heb je een variatie. Dan heb je een proeverijtje. Het kan zijn dat je een proeverijtje hebt van een bepaalde gang (vaak alleen voor- of nagerecht). Ik heb 1x meegemaakt dat je voor elke gang een proeverijtje kon bestellen. Dat vind ik ook echt heerlijk.

 

Vriendelijk personeel

Dit is misschien wel het belangrijkste (naast de kwaliteit van het eten). Als het personeel aardig is dan is je avond voor een groot gedeelte al gemaakt.

Als er ergens goed personeel is dan kan dat er echt voor zorgen dat ik terugga. Als het personeel minder is dan kan dat er ook echt voor zorgen dat ik niet zo snel meer terugga.

Het meeste contact heb je toch met de bediening. Dus ik vind het wel belangrijk dat ze op z’n minst vriendelijk zijn.

Ik geef altijd fooi, maar het personeel heeft zeker invloed op de hoogte van de fooi die ik geef.

Minpunten

−  Als het restaurant een kippenhok is

Ik vind het toch heel jammer als het restaurant lijkt op een kippenhok. Ik zit daar dan toch minder prettig.

Het zijn van die restaurantjes waar je heel dicht op elkaar zit. Je hebt weinig ruimte om te zitten en je kan bijna geen gesprek meer voeren.

Voor mij is dat echt wel een reden om minder snel terug te komen naar dat restaurant. Ook als het eten heel lekker is.

− Ontoegankelijke restaurants

Dit is echt wel een dingetje. Ik vind het heel erg belangrijk dat een restaurant toegankelijk is voor iedereen. Helaas zijn er best veel restaurants die niet toegankelijk zijn.

Ik ken een restaurant waar ik ook echt niet naartoe kan, omdat het terras op een boot zit. Om op het terras te komen, moet je een hele steile trap af. Dat is voor mij echt niet te doen.

Daarnaast ken ik nog een restaurant waar ik niet alleen naar binnen kan, omdat er een trappetje zonder leuning bij de ingang is. Een vriendin van mij zat al binnen te wachten. Ik heb haar echt moeten bellen om me te helpen. Anders kon ik echt niet naar binnen. Het waren maar drie treden, maar het lukte echt niet.

Als ik naar een nieuw restaurant ga dan kijk ik eerst online of het toegankelijk is. Vaak staat het daar niet. Dan ga ik mailen en/of bellen.

Ik heb een keer dit antwoord gekregen:

“Het restaurant is voor iedereen toegankelijk, maar het toilet is boven. Om daar te komen moet je met de trap.”

Dat vind ik dus een heel groot minpunt en het is ook niet heel erg toegankelijk. Ik zal dan ook niet heel snel naar dit restaurant gaan. Terwijl ik echt veel goede verhalen heb gehoord over het restaurant. Ik zit nog steeds heel erg in dubio……

Nu kan ik nog traplopen (met hulp van iemand als er geen leuning is) en maak ik geen gebruik van een rolstoel. Dus met hulp lukt het mij om 99% van de tijd wel om naar het restaurant te gaan. Ook ik merk dat restaurants verre van toegankelijk zijn. Vooral als je gebruik maakt van een rolstoel dan is het vaak niet te doen. Dat vind ik echt heel erg jammer (zacht uitgedrukt).

Er is echt werk aan de winkel. Eigenlijk kan het niet. Elke restaurant zou toegankelijk moeten zijn voor iedereen.

Ik kan echt uren blijven praten over restaurants. Ik hou er te veel van. Voor nu is mijn lijstje wel even klaar. Anders wordt het echt een boekwerk.

Ik kan altijd nog een keer over restaurants schrijven als jullie dat willen natuurlijk ☺️.

Muziek van de Week.

De achtergrond is een lichtblauwe lucht. In het midden is een witte wolk in de vorm van een gebroken hart. In het midden staat in het zwart: Now, do I have to fall asleep with roses in my hand? Do I have to fall asleep with roses in my, roses in my hands? And would you get them if I did? No you won't ' Cause you're gone, gone, gone, gone, gone Onder de zwarte tekst staat in het licht roze: John Mayer - Dreaming with a broken heartIk ben gezocht naar liedjes over eten, maar ik kon niet echt iets vinden waarvan ik dacht: deze past bij Hoofdstuk 416.

Ik heb wederom gekozen voor een liedje die totaal niet bij het onderwerp past.

Ik moest dit nummer gewoon met jullie delen. Ik vind dit nummer namelijk zo ontzettend goed. Vanaf het eerste moment dat ik het nummer hoorde, was ik verkocht. Het nummer raakte me echt heel erg.

Er zit zo ontzettend veel emotie in dit nummer. Zowel in de tekst als in de muziek. De artiest weet dit als geen ander over te brengen. Deze artiest ademt muziek. Het is echt bizar.

Dit nummer gaat over het feit dat je relatie over is, maar je wil diegene terug. Je weet wel dat diegene niet meer terugkomt, maar toch wil je dat diegene bij je terugkomt. De artiest zit nog in het proces van acceptatie, maar dat vindt hij heel erg lastig. Daar gaat het nummer over.

De tekst is echt heel erg mooi en de muziek maakt het nummer helemaal af. De muziek draagt dit nummer. De muziek vertelt zelf het hele verhaal al. Het is echt een meesterwerk.

Oordeel zelf maar.

MVDW:

John Mayer – Dreaming with a broken heart

 

Afgelopen week zag ik dit filmpje van John Mayer. Ik was zo onder de indruk van dit filmpje. Deze man is zo ontzettend muzikaal. Hij is echt een muzikant in hart en nieren. Ik ga de komende tijd maar weer eens naar de muziek van deze artiest luisteren. Dat doe ik echt veel te weinig.

Ik heb een paar vaste adresjes waar ik ga lunchen, dineren of een drankje ga doen. Deze adresjes zijn in Leiden, Noordwijk en Rotterdam.

Het zijn van die restaurantjes waar ik al vaker ben geweest. Ik weet dat het daar goed is. Ik kom er daarom ook graag.

Bij sommige restaurantjes heb je ook een bepaalde band met het personeel opgebouwd. Dan is het al helemaal leuk om daar vaker naartoe te gaan.

Ik heb ook een adresje in Leiden waar je alleen maar eten kan afhalen of waar je het eten kan bestellen. Dat zijn echt de allerlekkerste vegetarische burgers die ik ooit heb geproefd. Dan heb je thuis dus heerlijk eten.

 

De laatste tijd ben ik ook naar (voor mij) nieuwe restaurants gegaan.

Ik moet eerlijk toegeven: dat vond ik ook echt heel erg leuk. Ik ben echt positief verrast.

Dus ja, ik vind het ook heel erg leuk om nieuwe restaurants uit te proberen. Ik laat me heel graag verrassen.

Als ik naar een andere stad of een ander land ga dan ben ik constant nieuwe restaurants aan het ontdekken.

Dan gaan we gewoon naar een restaurant/terras die er leuk uitziet, waar het eten er lekker uitziet of waar het drukker is.

Toch doe ik dat niet zo in de stad waar ik woon.

In Leiden ga ik vaak naar de plekken die ik ken of naar de plekken die anderen aanraden.

Ik ga te weinig naar nieuwe/ (voor mij) onbekende restaurants in Leiden.

Ik heb de afgelopen tijd gemerkt dat dat echt zonde is, want volgens mij heeft Leiden nog zoveel verborgen parels.

Alle tips zijn dus welkom ☺️.

Ik ga graag uiteten. Ik ga graag ergens wat drinken.

Al zou ik niet zo snel alleen gaan. Ik ga veel liever samen.

Misschien heeft de ontoegankelijkheid van restaurants daar iets mee te maken.

Ik denk dat ik het vooral gezellig vind om samen naar een restaurant of een terras te gaan.

Goed eten en goed gezelschap.

Wat wil een mens nog meer?

❤️

Clannad

PS. Waar letten jullie op als jullie ergens iets gaan eten/drinken? Ik ben wel heel erg benieuwd.

PPS. Wat bestellen jullie graag als jullie ergens gaan eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.