Het is een bruine achtergrond. Aan de rechterkant staat een glas met ijskoffie. Er drijven ijsblokjes in het glas. Het glas staat op een bruine onderzetter. De onderzetter staat op een witte ondergrond die iets gekreukeld is. Vanaf de linkerkant is er lichtinval. Aan de linkerkant, in het midden, staat in het zwart: Today is a perfect day for a perfect day Linksboven staat in het wit: clannadmylife.nl
Blog

Hoofdstuk 415

Hi,

De vakantie lijkt voorbij te vliegen.

Het einde van de vakantie is alweer in zicht. Al heb ik echt het gevoel dat ik nog maar net vakantie heb.

Dit jaar lijkt het sneller te gaan dan ooit. Misschien ligt het aan mij?

Maar goed.

Ik heb nog een kleine twee weken. Daar ga ik nog volop gebruik van maken.

Het is gebruikelijk om allerlei plannen te hebben voor je vakantie.

Van tevoren ga je nadenken over dingen die je echt heel graag wil gaan doen. Je hoofd zit vol met ideeën over de invulling van de vrije dagen/weken die je hebt. Vaak zitten deze lijstjes in je hoofd.

Misschien wil je wel je kledingkast opruimen, wil je 5 boeken lezen, wil je de hele vakantie gaan fietsen, wil je naar een museum gaan, wil je eten in een bepaald restaurant of je wil naar een bepaalde plek in Nederland (of in het buitenland) etc.

Misschien wil je het allemaal tegelijk.

We kennen allemaal die lijstjes.

Ik heb vaak ook van tevoren dat soort plannen voor de vakantie. Ik weet vaak ook wel wat ik in de vakantie wil doen. Alleen was het dit jaar heel anders.

Ik had echt geen idee wat ik deze vakantie ging doen.

Een selfie van Clannad. De foto is een beetje donker. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Clannad heeft rood/oranje haar en ze heeft haar haren in een vlecht over haar rechter schouder. Clannad draagt een bril. Clannad heeft een zwarte blouse aan.Wat ik mezelf wel heb voorgenomen is dat ik mezelf helemaal op zou laden. Ik ga ervoor zorgen dat ik met frisse energie met mijn nieuwe baan kan beginnen. Daarnaast heb ik een paar lunchafspraken. Maar verder is mijn planning leeg.

Die planning is eigenlijk nog steeds leeg.

Het voelt heel onwennig. Ik weet ook niet of ik dit de leukste manier van vakantie vind. Het kan ook gewoon zijn dat ik eraan moet wennen hoor. Geen idee.

Ik ben er gewoon nog steeds aan gewend dat ik tijdens de vakantie al allerlei plannen heb en dat ik echt weg ben. Dit voelt toch nog heel erg nieuw.

Het is niet minder leuk, maar het is anders.

Toch hoor je mij niet klagen.

Voor deze week leek het me leuk om mijn perfecte vakantiedag te beschrijven. Het leek me wel een keer leuk om jullie mee te nemen in mijn perfecte vakantiedag.

Mijn perfecte vakantiedag.

Mijn perfecte vakantiedag begint zonder wekker. Het begint met een rustige ochtend.

Ik kan de tijd nemen om mezelf klaar te maken voor de dag. In alle rust kan ik even douchen, mijn tanden poetsen, mezelf opmaken, mijn haren doen en mijn kleding uitzoeken.

Ik ontbijt buiten in de ochtendzon (of begin middagzon). Heerlijk met een gedekte tafel en koffie.

In de middag ga ik naar een stad om daar van alles te ontdekken. Lekker winkelen en op verschillende terrasjes zitten en wat drinken (het liefst overal een ijskoffie). In de middag ga ik ergens lunchen.

In de avond ga ik ook ergens in de stad eten. Als toetje haal ik ergens een ijsje.

Na het eten ga ik weer terug naar huis. Dan kijk ik nog even televisie, een film, een serie. Ik drink een kop thee. Dan ga ik lekker slapen.

Zo’n dag wil ik het liefst niet alleen doorbrengen. Het liefst breng ik zo’n dag voor met de mensen die me heel erg dierbaar zijn.

Een heerlijke dag met de mensen die ik het liefst om me heen heb.

Mijn perfecte dag versie 2

Ik word wakker zonder wekker. Ik ga mijn tanden poetsen en ik ga douchen. Ik doe kleding aan die lekker zit. Ik ga naar beneden en ik maak wat ontbijt voor mezelf. Ik neem een kop koffie. Ik ga de hele dag lekker series kijken. Misschien kijk ik wel een film. Of wissel ik het af.

Tussendoor maak ik zelf ijskoffie. Af en toe wissel ik het af met iets anders te drinken.

In de middag eet ik lunch, maar dat is niet heel erg uitgebreid.

Als diner maak ik zelf een poké bowl. Tijdens het eten ga ik verder met een serie of een film.

In de avond drink ik thee. Ik ga naar bed als ik merk dat ik moe word. Ik zorg er wel voor dat ik eerst een aflevering of de film afkijk. Ik ga niet middenin een aflevering of een film naar bed. Dat vind ik echt verschrikkelijk.

Ja, mijn perfecte vakantiedagen verschillen enorm van elkaar.

Met beide dagen maak je me heel erg blij.

Muziek van de Week.

De achtergrond is een beslagen raam. Linksonder is een hart in het raam getekend. Door het hart heen zijn ook wat strepen te zien. De onderkant van de foto is donker en de bovenkant is erg licht. Verspreid over de hele afbeelding zijn regendruppels te zien. In het midden staat in het wit: It's been so lonely without you here Like a bird without a song Nothing can stop these lonely tears from falling Tell me baby, where did I go wrong? I could put my arms around every boy I see But they'd only remind me of you I went to the doctor, guess what he told me Guess what he told me He said, "Girl you better try to have fun, no matter what you do" But he's a fool 'Cause nothing compares, nothing compares to you Rechtsonder staat in het wit: Sinéad O’Connor – Nothing Compares 2 UDe muziek van deze week heeft helemaal niks te maken met een perfecte dag of met een vakantiedag. Dit nummer wilde ik heel graag delen, omdat haar muziek nooit vergeten mag worden. Deze artiest moet voor altijd voort blijven leven.

Op 26 juli overleed deze artiest. Eerlijk is eerlijk: ik schrok wel van het bericht.

Ik ben nooit een hele grote fan van haar geweest. Als ik eerlijk ben dan ken ik niet heel veel muziek van haar.

Ik ken haar muziek omdat Glennis Grace ooit een nummer van haar heeft gecoverd. Ik heb die versie van het nummer echt heel vaak geluisterd. Het was altijd mijn favoriete cover van Glennis Grace. Ik ken dit nummer woord voor woord meezingen.

1,5 week geleden hoorde ik na een lange tijd weer een keer het origineel. We zaten in de auto en het nummer werd gedraaid om de artiest te eren. Ik werd zo geraakt door het nummer. Het nummer kwam dubbel zo hard binnen. Het voelde zo bijzonder.

Ik vind dit nummer heel bijzonder. Dit nummer is misschien wel één van mijn favoriete nummers aller tijden.

Door dit prachtige nummer zullen we deze artiest nooit vergeten.

MVDW:

Sinéad O’Connor – Nothing Compares 2 U

Het is heel erg persoonlijk hoe een perfecte (vakantie)dag er voor iemand uitziet.

Het kan ook heel erg per dag verschillen.

Ik heb nu twee versies met jullie gedeeld, maar ik kan wel duizenden versies met jullie delen.

Er zou nou eenmaal heel veel dingen waar ik heel erg gelukkig van wordt.

Ik word bijvoorbeeld ook heel erg gelukkig van een hele dag series/films met mensen waar ik van hou.

Er is niet iets als ‘een perfecte dag’.

Elke dag kan namelijk een perfecte dag zijn.

Elke dag is weer perfect om een andere reden.

Het zit ‘m echt in de kleinste dingen.

Een dag kan voor mij al perfect zijn als ik in de ochtend de zon zie schijnen of als ik van bepaalde mensen een berichtje heb gekregen.

Een dag kan ook al perfect worden als je een compliment van iemand krijgt of als je een leuk gesprek hebt gehad met een onbekend iemand.

 

De laatste tijd word ik extra blij van ijskoffie en van fresh lemonade.

Ik vind het heerlijk om zelf ijskoffie te maken, maar ik word ook blij van ijskoffie op een terras.

Ik heb nog nooit zelf fresh lemonade gemaakt dus die bestel ik alleen op een terras of in een restaurant.

Je kan mij echt met de kleinste dingen heel erg gelukkig maken.

De kleinste dingen kunnen ervoor zorgen dat een dag perfect wordt.

Elke dag kan een perfecte dag zijn.

Misschien moeten we iets beter om ons heen kijken.

Sta maar eens iets meer stil bij de kleine dingen.

Dan zijn de kleine dingen helemaal niet meer zo klein.

❤️

Clannad

 

PS. Ik ben nu wel erg benieuwd naar hoe een perfecte (vakantie)dag er voor jullie uitziet. Deel het vooral in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.