De achtergrond is een houten tafel. Op de achtergrond ligt een opengeslagen boek. De achtergrond is wazig. Op de voorgrond staat een blauwe kop en schotel. In de beker zit koffie. In de melkschuimlaag is een hart gemaakt en om het hart zijn blaadjes gemaakt. Kop, schotel en koffie is scherp gesteld. Linksboven is een grijze rechthoek te zien. In deze rechthoek staat in het zwart: de volgende tekst te lezen: You can’t pout from an empty cup. Take care of yourself first.
Blog

Hoofdstuk 411

Hi,

De laatste tijd zeg ik steeds vaker dat ik beter voor mezelf wil zorgen. Ik zeg steeds vaker dat ik veel meer wil doen waar ik echt blij van word en waar ik energie van krijg.

Zo zeg ik al een hele tijd dat ik veel meer wil schrijven en dat ik weer meer wil lezen.

Ik kan je iets verklappen: dat ik nog niet echt gelukt.

Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor het maken en mezelf houden aan een planning die ik in mijn agenda schrijf.

Nu moet ik zeggen dat ik steeds vaker een online to do list bijhoudt, maar dat is ook af en toe. Het is nog steeds niet iets structureels. De eerste stapjes zijn zichtbaar.

Ik kan heel veel dingen bedenken ik heel graag wil doen of wil veranderen, maar de uitvoering ontbreekt nog.

Af en toe doe ik een poging om iets te veranderen. Denk aan mijn planning.

Er zijn ook echt momenten waarop het heel goed werkt. Dan merk ik ook echt dat ik er heel veel aan heb. Toch lukt het me niet om iets vol te houden. Het lukt me nu niet om iets te blijven doen.

Ja, ik weet het. Het duurt even voordat je jezelf een nieuwe gewoonte aangeleerd hebt. Het duurt even voordat een bepaalde handeling (of handelingen) in je systeem komen.

Toch is en blijft het frustrerend als het toch nog niet lukt.

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die dit gevoel kent.

Afgelopen week hoorde ik iets waardoor mijn kijk op de hele situatie veranderde.

Je moet eerst goed voor jezelf zorgen voordat je dingen kan veranderen. Het begint en eindigt allemaal bij jezelf.

Ja, het klinkt misschien heel erg cliché. Het is bijna een standaardzinnetje geworden. Misschien is het zinnetje zo standaard geworden dat we vergeten wat de echte betekenis ervan is. Afgelopen week werd ik weer even herinnerd aan de echte betekenis en het zorgde ervoor dat ik heel anders naar de situatie ging kijken.

We leven in een tijd waarin iedereen vertelt hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen en je er wordt alleen maar geroepen dat het belangrijk is om van jezelf te leren houden.

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Ze draagt een bril. Ze heeft mascara op. Clannad heeft rood/oranje haar en ze heeft haar haren in een schuine vlecht over haar rechterschouder. Aan de linkerkant is aan de binnenkant van haar arm een deel vaan haar vlinder tattoo zichtbar.Mijn sociale media staat vol met tips hoe je beter voor jezelf kan zorgen en hoe je van jezelf kan leren houden. Ik krijg ontelbare tips over hoe ik beter kan planen. Ik krijg ook steeds meer posts over hoe belangrijk het is om meer te lezen en meer te schrijven. Over het algemeen krijg ik steeds reminders over hoe belangrijk het is om juist dingen te doen waar jij energie van krijgt.

Ik merk dat ik soms gefrustreerd raak als ik dat soort filmpjes zie.

Ik weet namelijk heel goed dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Ik weet dat het heel belangrijk is dat je doet waar jij je goed bij voelt. Ja, het is belangrijk dat je me time hebt.

Sociale Media zorgt er vaak voor dat we onszelf gaan vergelijken. We willen hetzelfde als de mensen op instagram (of tiktok). Iedereen is er weleens gevoelig voor.

Gelukkig heeft Instagram ook een hele andere kant.

De laatste tijd volg ik verschillende instagramaccounts die juist oproepen om goed voor jezelf te luisteren. Het zijn accounts waarin animaties worden gedeeld. Deze animaties hebben een hele mooie boodschap.

Ja, soms zijn ze gewoon heel erg grappig.

De boodschap is vaak het belangrijkst belangrijk. Als je toch filmpjes ook instagram wil kijken dan raad ik je deze ook heel erg aan.

Tubby Nugget (mijn favoriet), Lennie (voor de wijze woorden) & Chimpers (voor de lach op je gezicht).

Dat zijn mijn favorieten. Alle andere tips zijn heel erg welkom!

 

Het begint en eindigt allemaal bij hoe jij je voelt.

Soms wil je heel graag van alles en nog wat, maar lukt het gewoon niet. Hoe graag je het ook wil.

Het kan zijn dat je hoofd er even niet naar staat. Soms heb je gewoon eerst even andere dingen te doen.

Als ik de laatste tijd iets heb geleerd dan is het wel dat je heel goed naar de signalen van je lichaam moet luisteren.

We willen vaak van alles en nog wat, maar het geeft niet als het nu nog niet lukt. Sommige dingen hebben gewoon even tijd nodig.

Dat is nu nog niet lukt betekent niet dat het nooit gaat lukken.

Soms is het gewoon nog niet de juiste periode om het te doen. Dan proberen we het op een later moment gewoon nog een keertje.

Hoe jij je voelt heeft zo ontzettend veel invloed op alles wat je doet.

Het lijkt wel alsof we dat weleens vergeten.

We zouden iets vaker stil moeten staan bij hoe we ons echt voelen. Ik durf te wedden dat er dan veel meer dingen op z’n plek gaan vallen.

 

Muziek van de Week.

De achtergrond is zwart. In het midden is een zwarte speelkaart te zien. Het is een harten aas. Het hart in het midden is op z’n kop. De tekeningen (grote hart in het midden, kleine hartjes boven en beneden en de A boven en beneden) zijn rood. In het midden staat in het wit: Tot morgenvroeg, voor altijd heel even Geef me nog één, geef me nog één nacht Als ik toen ik jou voor het eerst zag Heel even geen verleden Eén, geef me nog één dans Hou me nog even vast Want ik kom niet los van jou Onder deze tekst staat in het neon rood/wit: Waylon - Nog 1 nachtToen ik een tijd geleden voor het eerst hoorde dat deze artiest zich meer ging richten op Nederlandstalige muziek was ik een beetje sceptisch. Waarom zou deze zanger dat opeens doen? Toen hij vorig jaar zijn Nederlandstalige album uitbracht, was mijn twijfel meteen weg. Het maakt niet uit wat deze artiest doet, hij is en blijft steengoed. Ook in het Nederlands is hij verdomd goed. Zijn Nederlandse nummers vind ik namelijk echt heel erg goed.

Dit liedje is al een tijdje uit. Vanaf het moment dat ik het hoorde, was ik verliefd op het nummer. Het is zo’n ontzettend krachtig nummer. Het is met recht een powerballad.

Ik heb dit nummer twee keer live mogen horen. Wat ik heel er merk is dat de artiest dit nummer met heel veel emotie en passie zingt. Ik vind dit nummer stiekem live veel beter dan de opgenomen versie.

Dit nummer heeft alles wat een goed nummer moet hebben: goede muziek, een mooie tekst, iemand die de tekst goed over weet te brengen en een hele goede zanger.

Elke keer als ik dit nummer hoor dan voel de betekenis van het nummer. Elke keer lijkt het nummer beter te worden.

Met dit nummer hoor je nog maar een keertje hoe goed deze zanger eigenlijk is.

Dit nummer staat voor mij al heel lang op repeat en ik denk dat het zo nog wel even blijft.

MVDW:

Waylon – Nog 1 Nacht

Ik ben Hoofdstuk 411 begonnen met een quote die ook behoort dat een cliché.

De laatste tijd heb ik geleerd dat dit cliché echt waar is.

Als je lekker in je vel zit dan kan je veel meer aan dan wanneer je niet lekker in je vel zit.

Het gevaar is dat we alles tegelijk willen veranderen. Het liefst willen we alles dan ook nog eens snel willen veranderen.

Ik herken dat ook heel erg.

Het liefst wil ik vanaf morgen elke dag een goede planning maken, elke dag voor het slapen gaan lezen en dan ook nog eens elke dag voordat ik ga slapen schrijven.

Iedereen weet al dat dat niet gaat werken. Hoe graag ik het ook wil, het heeft tijd nodig. Het gaat allemaal niet van de één op de andere dag. Het gaat al helemaal niet vanzelf.

We kunnen pas echt iets veranderen als we ons goed voelen. Als we vol energie zitten dan kunnen we ook weer van alles geven. Pas dan kunnen we alle dingen doen die we willen doen. Dan hebben we de ruimte om zulke dingen echt te doen.

Ja, het is heel erg belangrijk dat we heel goed voor onszelf zorgen.

Als we goed voor onszelf zorgen dan kunnen we veel meer aan en dan kunnen we veel meer bereiken.

Ook voor onszelf zorgen is makkelijker gezegd dan gedaan.

Voor jezelf zorgen gaat zeker niet vanzelf en het je hebt dat ook niet van de één op de andere dag geleerd.

Misschien zouden we iets anders tegen elkaar moeten zeggen:

Wees lief voor jezelf en geef jezelf de tijd die je nodig hebt.

Alles gaat stapje voor stapje.

Wees eens wat liever voor jezelf en geef jezelf de tijd die je nodig hebt.

Luister goed naar jezelf en doe waar jij je goed bij voelt.

Iedereen is anders en iedereen heeft iets anders nodig.

Als iets nu niet lukt dan probeer je het later gewoon nog een keer.

Het begint en eindigt echt allemaal bij hoe jij je voelt.

❤️

Clannad

 

PS. In mijn blog heb over dat hoe je je voelt veel effect heeft op wat je doet. Zit jij niet lekker in je vel? Dan is het goed om met iemand te praten. Kijk op de website van MIND Korrelatie om te kijken wat je zou kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.