Blog

Hoofdstuk 41

Hi Guys,

Deze week heb ik 3 examens gemaakt: Geschiedenis, Engels en Duits. Geschiedenis en Duits gingen best wel goed (voor mijn gevoel) en hoe Engels ging? Ik weet het niet zo goed. Volgende week heb ik nog maar 2 examens en dan ben ik klaar! Ik heb morgen Wiskunde A en dinsdag heb ik Economie. Allebei de examens zijn van 13:30 tot 17:00 (met extra tijd). Dus dat betekent dat ik dinsdag om 17:00 uur klaar ben met mijn examens. Het is zo snel gegaan. Maar echt. Na volgende week dinsdag heb ik (waarschijnlijk) nog 1 herkansing en dan is het (als het goed is) het einde van mijn middelbare school. Iedereen die volgende week ook nog examens heeft: heel erg veel succes. Het zijn de laatste loodjes en we kunnen het 🙂

Afgelopen woensdag zouden mijn oma en mijn tante jarig zijn geweest. Ze zouden 58 zijn geworden. Ik kan me eigenlijk helemaal niks meer herinneren van mijn tante. Ik was zo jong toen ze overleed (ik was 4 denk ik). Ik vind het erg jammer dat ik me niks meer haar kan herinneren. Vooral omdat ik zulke leuke verhalen heb gehoord. Mijn oma is 2 jaar later dan haar zus overleden. Ik was dus 6 toen ze overleed. Van mijn oma kan ik me iets meer herinneren. Het jammere is wel dat ik me steeds minder begin te herinneren. Mijn oma is altijd heel erg speciaal voor me geweest. Mijn oma was mijn alles. Ik weet nog goed dat mijn oma uit haar werk altijd bij ons langskwam (we woonden 2 straten van elkaar vandaan, mijn opa woont daar nog steeds). Als ik dan uit school kwam, was mijn oma er bijna altijd. Ze kwam dan alleen even op de koffie. Gewoon gezellig met elkaar zijn: mijn moeder, mijn oma en ik. Ook weet ik nog wel dat als ik bij mijn opa en oma sliep, dat mijn oma altijd ‘lingo’ keek en ze speelde ook mee met de lotto van ‘lingo’ (ik weet niet hoe dat heet). Ze had dan zo’n boekje en als dan de trekking kwam dan mocht ik op het blaadje kijken of ze het nummer had of niet. Zover ik weet heeft ze nooit wat gewonnen, maar ik vond het zo leuk.

De laatste 2 jaar lijkt wel dat ik mijn oma meer mis dan ooit. Ik heb haar altijd bij me. Ik heb ooit een namenketting van mijn opa en oma gekregen toen ik klein was (volgens mij zelfs bij mijn geboorte). Ik draag die ketting elke dag. Ik doe hem nooit af. Als er iets bijzonders/belangrijks gebeurt, pak ik mijn ketting vast. Alsof mijn oma er dan is. Zo is ze er voor mij altijd bij. Als ik mijn ketting vastpak kijk ik meestal ook naar de lucht. Dan lach ik en dan heb ik het gevoel dat ze er voor me is. Of dan weet ze in ieder geval dat ze weet wat er aan de hand is. Of in ieder geval dat geloof ik.

Toen mijn oma net overleden was, zat ik er echt wel even doorheen. Ik weet nog wel dat er toen een vrouw naar mij en mijn moeder kwam toen we in het park tegenover mijn oma’s huis aan het lopen waren. Er vloog een witte vlinder voorbij en die vrouw zei: ‘de witte vlinder is iemand die overleden is. Als je een vlinder ziet komt iemand van wie je houdt en die helaas is overleden even bij je kijken of alles goed gaat’. Wie die vrouw was? Ik heb geen flauw idee, waarschijnlijk was het een bekende van mijn moeder. Vanaf dat moment is een witte vlinder heel bijzonder geworden. Elke keer als ik (of mijn moeder) een witte vlinder zien, is het mijn oma die even komt kijken hoe het met ons gaat. Mijn moeder zegt altijd: ‘ze komt ons even controleren.’ Ik ben die vrouw die dat ooit tegen ons heeft gezegd heel erg dankbaar.

Deze foto heb ik denk ik een jaar geleden gemaakt. Dit is 1 van de weinige foto’s die ik heb waar ik samen met mijn oma op sta. Deze foto is daarom ook heel erg speciaal voor me. Ik heb de tekst die eronder staat een keer gevonden en ik vond hem zo mooi dat ik hem onder de foto heb gezet. Ik wil hem graag met jullie delen.

 

 

 

Deze week zag ik dat ik 3 jaar geleden bij ‘de jeugdgroep’ een spelletje had gespeeld. Daar was een filmpje van gemaakt en die hadden we op facebook gedeeld. Ik zag het filmpje en ik kreeg zoveel goede herinneringen aan ‘de jeugdgroep’. Voor de mensen die niet weten wat een ‘jeugdgroep’ is (ik hoop dat ik het goed uitleg): het is een groep met jongeren (ik dacht van 12 tot 16) en 3/4 begeleiders ,die rond de 20 zijn, die 1x in de week bij elkaar komen. We behandelen dan een verhaal en daar praten we over. Verder doen we spelletjes en we doen leuke dingen voor de buurt. Als ik aan ‘de jeugdgroep’ denk, denk ik vooral aan heel veel lol. We hadden zo’n leuke groep en de groep was zo close. Ik heb het al een keer tegen de groep zelf gezegd, maar ik had het gevoel dat ik in een warm bad terecht kwam. Een groep waar je alles tegen kon vertellen. Ze stonden altijd voor je klaar en ze wilden je altijd helpen. We kwamen er op een gegeven moment achter dat we 1 gezamenlijke liefde hadden: muziek. Alle begeleiders hadden wel iets met muziek. Sommige speelden gitaar, de ander zong en een ander rapte. We hebben meerder keren samen muziek gemaakt en ik denk dat ik daar zeker wist dat ik iets met muziek wilde doen. Ik had zoveel lol tijdens het spelen. Ik had nog nooit echt met andere mensen muziek gemaakt, maar vanaf het moment dat ik het een keer gedaan had, wilde ik nooit meer iets anders. 1 van de begeleiders heeft 3 jaar geleden zelfs een album uitgebracht (waar ik vorige week pas achter kwam….). Het is een rapper die een goed album heeft afgeleverd. De teksten zijn top. Misschien is het niet helemaal mijn smaak (het was het eerste rap album die ik ooit heb geluisterd J), maar het is goede muziek. Dus hou je van rap muziek? Luister dan zijn album.

‘De jeugdgroep’ is denk ik een 1,5 jaar geleden ermee gestopt, omdat de opkomst steeds kleiner werd. Ik vond (en vind) dat heel erg jammer. Ik zou best weer eens een keer met deze mensen willen afspreken en weer eens een keer muziek met ze willen maken. Ze hebben me een keer beloofd dat we een keer een jamsessie zouden doen in het bos of op het strand (nee dat vergeet ik niet zomaar J). Ik hoop echt dat we dat nog een keer gaan doen, want dat lijkt me super vet. Deze mensen hebben altijd een speciaal plekje in mijn hart.

Gisteravond zat ik de ‘Beste Zangers’ te kijken. Ik kijk elk seizoen. Eerst keek ik altijd mee met mijn ouders, maar sinds Glennis Grace heeft meegedaan aan toen nog ‘De Beste Zangers Van Nederland’ , kijk ik her zelf elk seizoen. Ik hou van het programma. Het concept is simpel: er gaan een paar bekende zangers/zangeressen naar Ibiza en ze zingen nummers van de gastartiest. Elke aflevering is 1 van die artiesten de hoofdgast en daar gaan de andere artiesten nummers voor zingen. Vanaf vorig seizoen hoeft het niet perse een nummer te zijn van de artiest zelf te zijn. De overige artiesten mogen nu zelf bepalen welk nummer ze voor de hoofdgast gaan zingen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat wel jammer vind, maar het blijft een goed programma. Elk seizoen word je wel een keer verrast. Deze keer was het al in de eerste aflevering. Sharon Dorson was de hoofdgast. O’G3NE deed het nummer ‘Clown’ van Emily Sande en dat was zo mooi. Ik zat er met kippenvel en tranen in mijn ogen naar te kijken. Ook alle andere artiesten werden aangegrepen. Kijk alsjeblieft het optreden terug. Het is zo goed en zo mooi. Wow. Ik ben nu al benieuwd wat de rest van het seizoen ons gaat brengen. Ohja en als ze nog kandidaten zoeken voor volgend seizoen: ik meld me heel erg graag aan :).

Muziek van de week.
Vorige week liet ik jullie al een filmpje zien van deze artiest. Ik werd toen zo erg gegrepen door dat nummer. Mede door dat filmpje ben ik me meer gaan verdiepen in deze zangeres. Ik wist natuurlijk wel al dat ze goed was en ik had laatst al haar albums geluisterd, maar ik had me verder nooit echt verdiept in haar. Ik heb de laatste tijd veel live optredens van haar gekeken en ook interviews. Ik durf wel te zeggen dat ik een beetje fan van haar ben geworden. Ze is echt te gek. Ik hou nog steeds niet van al haar muziek, maar het is een artiest. Ze weet hoe ze een show moet weggeven en ze kan ook nog eens verdomd goed zingen. Ze heet ook niet voor niets Queen B. Ik ben de afgelopen week echt obsessed met dit nummer (eigenlijk een mashup). ‘If I Were A Boy’ is altijd wel een favoriet van mij geweest, maar deze mashup maakt het nummer nog vetter. En he is een live opname dus je hoort ook gelijk hoe verdomd goed ze is.

Muziek van de week:
Beyoncé – If I Were A Boy/ You Oughta Know

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog. Ik hoop dat jullie volgende week weer een nieuwe blog komen lezen.


Clannad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.