De achtergrond is een lucht met wolken in de kleuren van de regenboog. De lucht aan de linkerkant is roze/paars, in het midden is het lichtgeel/oranje, dan wordt het groen, in de linker benedenhoek is het blauw. De wolken op de voorgrond hebben dezelfde kleur als de lucht. In het midden staat er in het zwart: We all need empty hours in our lives or we will have no time to create our dream. Onder de tekst staat er in het donker roze: Robert Coles
Blog

Hoofdstuk 409

Hi,

Met het warme weer van de laatste dagen zou je bijna denken dat de zomervakantie al is begonnen.

De vakantie komt steeds dichterbij. Ik ben al een tijdje aan het aftellen. Ik merk dat de meeste nu echt aan het aftellen zijn. Nog minder dan een maand en dan is het eindelijk zomervakantie.

Ik hoor steeds meer mensen om me heen iets vertellen over wat ze tijdens de vakantie van plan zijn. Ik hoor hele mooie bestemmingen waar mensen naartoe gaan. Eigenlijk hoor ik steeds vaker dat mensen nog niet echt iets gepland hebben.

Als ik eerlijk ben dan hoor ik bij de laatste groep.

Ik heb ook nog niks gepland. Voor mij gaat de vakantie een moment worden om mezelf echt op te laden. Even heel veel tijd voor mezelf. Ik ga het echt gebruiken om lekker tot rust te komen zodat ik na de zomer weer met hele nieuwe energie kan beginnen.

De periode voor de zomervakantie is een bijzondere en chaotische periode.

Het is een periode waarin we allemaal toewerken naar vrije dagen/weken, maar het is ook een periode waarin we toewerken naar de periode na de zomervakantie.

In de laatste weken voor de vakantie moeten er nog heel veel dingen gebeuren, maar er moeten vooral veel dingen op het laatste moment gebeuren.

Het is ook een periode waarin mensen plannen gaan maken voor de zomer of zich extra gaan verheugen op wat ze in de zomer gaan doen.

Er zijn ook mensen die gaan reflecteren op het afgelopen werkjaar en plannen gaan maken voor het volgende werkjaar.

Eigenlijk heb je twee verschillende jaren:

Het jaar van januari tot december (kalenderjaar) en het jaar van september tot juli (werkjaar).

We zijn nu bezig met het afronden van het werkjaar (of het schooljaar).

Ik ben iemand die zeker terugkijkt op het afgelopen werkjaar. Ik heb ook iemand die stiekem al droomt van het volgende werkjaar en ik heb allerlei dingen die ik echt wel anders wil gaan doen. Daar kom ik op een later moment wel uitgebreid op terug.

De weken/dagen voor de zomervakantie zijn momenten waarop we steeds meer tijd krijgen om over dingen na te denken. We krijgen vragen over hoe het na de zomervakantie zou moeten of hoe we het zouden willen.

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Ze draagt een bril. Ze heeft mascara op. Clannad heeft  rood/oranje haar en ze heeft haar haren in een schuine vlecht over haar rechterschouder. Clannad draagt een zwart t-shirt met bruine knopen.Weet je wat ik vooral merk:

We hebben heel veel ideeën over hoe we het na de vakantie willen doen, maar we maken het niet echt concreet. Ik denk dat het komt omdat we te veel meegaan in de waan van de dag. We hebben niet voldoende tijd om onze dromen/ideeën echt uit te voeren.

Dat kan over werk gaan, maar ik denk ook dat we het veel breder kunnen trekken. We zouden het op ons hele leven toe kunnen passen.

Eigenlijk zie je het al gebeuren rondom vakanties.

We hebben allemaal ideeën over wat je in een vakantie willen doen.

Aan het einde van de vakantie mogen we blij zijn als we 1 of 2 van die ideeën daadwerkelijk hebben uitgevoerd. Er is geen enkele vakantie waarbij we al onze ideeën echt hebben uitgevoerd.

Of ligt dat echt aan mij?

We zijn allemaal echt heel erg goed in dromen en het bedenken van ideeën, maar we zouden wat beter mogen worden in het daadwerkelijk uitvoeren ervan.

 

Muziek van de Week.

De achtergrond is lichtbruin. Aan de rechterkant zijn bruine/houten 4 muzieknoten en een muzieksleutel te zien. Ook zijn er drie rode hartjes te zien. Deze liggen tussen de muzieknoten. 

In het midden staat in het rood:
Maybe you could call me?
Call me, won't you?
Tell me that you want me
And maybe I could play for you
Play for you tonight
And maybe you could sing it with me
Do-do, do-do-do, do-do-do, do-do-do

Onder deze tekst staat in de donkerbruin:
JP Cooper & Astrid S - Sing it with meDe laatste tijd luister ik heel veel naar de muziek van deze artiest. Op zijn Instagram heeft hij veel kleine stukjes van zijn muziek geplaatst. Dat heeft er al helemaal voor gezorgd dat ik ook naar zijn oudere muziek ben gaan luisteren.

Hoe vaker ik naar zijn muziek ging luisteren, hoe meer pareltjes ik ontdekte.

Ik vind het gewoon jammer dat ik niet eerder naar zijn muziek ben gaan luisteren.

Er zit iets in zijn stem waardoor hij mij heel erg weet te raken. Ik kan niet goed uitleggen wat het precies is, maar als hij begint te zingen dan krijg ik kippenvel.

Daarnaast vind ik zijn teksten zo ontzettend mooi. Zijn teksten komen ook echt bij mij binnen.

Een tijdje geleden kwam ik dit nummer tegen op de instagrampagina van de artiest. Ik werd meteen geraakt door het nummer. Ik besloot het nummer meteen in mijn lijst te zetten. Laatst kwam het nummer een keer voorbij. Ik werd meteen vrolijk van het nummer. Daarnaast was ik heel erg onder de indruk van het nummer. Ik kon me zo herkennen in de tekst. De tekst is zo mooi en de stemmen zijn perfect.

Het is echt een heel mooi liefdesliedje. Het gaat over het feit dat je iemand leuk vind, maar je durft niet goed met diegene te praten of tegen diegene te zeggen dat je diegene leuk vind. Daarom schrijf je een liedje voor diegene.

De artiest zei over het refrein dat hij een soort ‘Baby Shark’ refrein wilde schrijven, want dan blijft het liedje goed bij mensen hangen.

Dat laatste is gelukt, want het liedje blijft de hele dag in je hoofd zitten.

Ik heb voor deze versie gekozen, omdat ik deze versie het beste bij dit nummer vind passen.

Dit nummer heeft voor mij een heerlijke zomerse sfeer. Dus perfect voor deze warme dagen. Een liefdesliedje is natuurlijk altijd goed.

MVDW:

JP Cooper & Astrid S – Sing it with me

 

We dromen allemaal wel over dingen die we graag willen doen. De uitvoering ontbreekt vaak. Ik denk echt dat het komt, omdat we er te weinig tijd voor hebben (of maken).

Uiteindelijk gaan we toch mee in de waan van de dag en dan moeten we onze dromen uitstellen. Van uitstel komt vaak echt afstel.

Resultaat:

We blijven over onze dromen praten, maar het blijft vaak bij praten.

Misschien hebben we meer tijd (of durf?) nodig om onze dromen echt in de praktijk te gaan brengen.

Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Nog even en dan begint de zomervakantie.

Een tijd waarin we een paar weken de tijd hebben om onze dromen echt uit te voeren.

Om onze dromen uit te voeren hebben we eerst tijd nodig om onze dromen concreet te maken: wat willen we nou eigenlijk en hoe gaan we het aanpakken?

Ik ben iemand die heel veel dromen heeft. Er zijn heel veel dingen die ik ooit een keer wil doen of het zijn dingen die me echt heel erg leuk lijken.

Het zijn er te veel om op te noemen.

Of ze ooit uit gaan komen? Geen idee.

Dan zou ik ze eerst wat concreter moeten maken.

Dan kom je toch weer op het punt dat je daar tijd voor nodig hebt.

In de zomer hebben we de tijd om er goed over na te denken en om concrete plannen te maken.

De zomervakantie is de perfecte periode om na te denken over wat we allemaal willen. Het is de ideale periode om na te denken over hoe we dingen anders aan willen pakken. Het is een perfecte periode om te reflecteren en om vooruit te kijken.

De zomervakantie is natuurlijk vooral een tijd waarin je doet waar je echt blij van wordt.

Het is een periode waarin je jezelf helemaal op kan laden zodat je na de vakantie met veel nieuwe energie kan starten aan een heel nieuw werkjaar.

De zomer is een periode van dromen.

Nog heel even en dan is het weer zover.

 

❤️☀️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.