De achtergrond is lichtgrijs. In de rechter bovenhoek is een donkerpaarse watercolor vlek. In de vlek is een zwarte notenbalk met zwarte muzieknoten zichtbaar. In de linker benedenhoek is een grijze watercolor vlek zichtbaar. In de vlek is een zwarte notenbalk met zwarte muzieknoten zichtbaar. In het midden staat in het zwart: There is only one better thing than music: live music. Daaronder staat in het donkergrijs: Jacek Andrzej Bukowski
Blog

Hoofdstuk 408

Hi,

Gisteren mocht ik voor de tweede keer in 11 dagen naar de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

11 dagen gelden was ik er voor het concert van Harry Styles. Gisteren was ik voor een concert van een andere wereldster: Beyoncé.

In 11 dagen tijd mocht ik twee wereldsterren live bewonderen.

Ik keek er zo ontzettend naar uit! Het zijn toch twee grote namen die ik live mocht bewonderen.

Ik kan je zeggen dat ik twee hele mooie concerten heb meegemaakt. Het waren twee hele bijzondere avonden. Deze avonden zal ik echt niet snel meer vergeten. Het waren avonden die ik voor geen goud had willen missen.

Beide artiesten weten hoe ze een show neer moeten zetten. Het zijn met recht wereldsterren. Ik heb er echt geen woorden voor. Het was echt magisch.

Natuurlijk kan je de shows van Harry Styles en Beyoncé niet met elkaar vergelijken, want het zijn twee totaal verschillende shows. Het zijn ook twee hele andere artiesten. Toch zijn het allebei wereldsterren. Allebei hebben ze een hele bijzondere show neergezet.

Ik moet heel eerlijk zeggen: het geluid in de Arena viel me best mee. Het was best goed. Ik was bang dat het geluid veel slechter zou zijn.

Mensen die mij kennen, weten dat ik een hele grote liefde heb voor muziek.

 Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Ze draagt een bril. Ze heeft mascara op en ze heeft donkere glitter oogschaduw op. Clannad heeft licht krullend rood/oranje haar en ze heeft haar haren over haar linkershouder hangen. Clannad draagt een zwart glitter topje en een lichte jeansgilet met knopen.Het liefst luister ik de hele dag naar muziek. Ik kan me echt geen leven zonder muziek voorstellen.

Muziek heeft altijd een hele bijzondere rol in mijn leven gespeeld. Muziek speelt nog steeds een hele bijzondere rol in mijn leven. Voor elk moment in mijn leven heb ik wel een nummer.

Ik heb tal van nummers die een hele bijzondere betekenis voor me hebben.

Het zijn nummers die me hebben geholpen in een moeilijke periode en/of het zijn nummers die precies beschrijven hoe ik me voel(de).

Ik heb ook nummers die me doen denken aan hele bijzondere en mooie momenten. Ook zijn er nummers die ervoor zorgen dat ik extra motivatie krijg.

Kortom:

Muziek is er op elk moment van mijn leven.

Er gaat eigenlijk vrij weinig boven muziek. Behalve concerten.

Als je mij echt gelukkig wil zien dan zou je eens met me mee moeten gaan naar een concert.

Mij maak je al blij met het luisteren naar een album of met het kijken van een liveregistratie, maar je maakt mij intens gelukkig met een concert.

Ik ga dan ook al te graag naar concerten. Het liefst ga ik er dan ook naar zo veel mogelijk.

Nu moet ik zeggen dat het dit jaar wel heel erg extreem is……

Laatst zei iemand tegen me dat ze werkte om op vakantie te kunnen gaan. Ik zei tegen haar het volgende:

“Ik werk zodat ik naar concerten/shows kan gaan.”

Natuurlijk werk ik vooral omdat ik het werk leuk vind, maar mijn werk zorgt er ook voor dat ik kaartjes voor concerten/shows kan kopen.

Het gevoel van een concert is zo ontzettend moeilijk uit te leggen. Het is zo ontzettend bijzonder.

Het is zo onwerkelijk om een artiest live te zien. Het lijkt wel of je tijdens een concert pas echt door hebt dat de artiest een echt mens is.

Als ik eerlijk ben dan ga ik het liefst naar wat kleinere zalen. Ik ga het liefst naar het theater, Gebr de Nobel, Tivoli Vredenburg of een zaal als AFAS Live. Ik vind dat die plekken wat persoonlijker zijn.

De grote zalen vind ik ook tof, want dan is de show nog spectaculairder en grootser. Toch vind ik het al snel te groot en te onpersoonlijk.

Misschien heeft het ook wel te maken met het feit dat ik echt een hekel heb aan hele grote mensenmassa’s.

De shows worden er niet minder om hoor. Als ik een artiest echt wil zien dan maakt de zaal helemaal niets uit.

Ik heb dan ook echt een bucketlist met artiesten die ik graag zou willen zien. Denk bijvoorbeeld aan Bruno Mars of Lady Gaga. Ook zou ik graag een keer naar MIKA willen, maar dan wel als hij een akoestische tour gaat doen. Dan vind ik hem op zijn best.

Daarnaast zijn er ook artiesten waar ik heel graag heen wil als ze een concert geven. Dan maakt het niet uit hoe vaak ik ze heb gezien. Denk aan: Waylon, Harry Styles, James Bay en Calum Scott.

Concerten werken verslavend. Eigenlijk wil je alleen maar meer.

 

Muziek van de Week.

Het is een zwarte achtergrond. In het midden van de afbeelding is een hart van vuur afgebeeld. Om het hart heen zijn vlammen te zien. 

In het midden staat in het wit:
Well, I care
I know you don't care too much
But I still care, baby
Oh, I care

Linksboven staat in het rood een verwijzing naar het nummer:
Beyoncé - I CareIk denk dat het wel duidelijk is welke artiest deze week de ‘Muziek van de Week’ heeft ☺️.

Het was voor mij de eerste keer dat ik naar een concert van deze artiest ging. Ik moet eerlijk toegeven dat ik haar laatste album niet haar beste album vind. Dat heeft meer te maken met het feit dat het niet mijn muziek is.

Toch wilde ik heel erg graag naar de tour. Deze artiest wilde ik gewoon een keer live zien. Deze artiest stond echt op mijn bucketlist. Ik kon vrij makkelijk aan kaartjes komen. Wat bleek: we hadden hele goede plekken. We zaten voor het podium.

De show was het meer dan waard. Wat een performer is deze artiest zeg. Zij weet als geen ander hoe je een show moet geven. Ze kan ontzettend goed dansen en dan kan ze ook nog eens heel goed zingen. Ze is ook nog eens een supermooie vrouw. Ze is een hele veelzijdige artiest. Is er iets wat deze vrouw niet kan?

De show begon met ballads en rustige nummers. Daarna begon ze met haar nieuwe album. Tussendoor speelde ze haar grootste hits.

Ik ben echt heel erg onder de indruk van haar. Ze is oprecht een icoon. Zij behoort bij de beste live artiesten van dit moment.

Een aantal jaar geleden wist deze artiest mij te raken toen ik de DVD van haar show in Las Vegas bekeek. Hier deed ze haar album in een akoestische versie. Heel eerlijk: misschien vind ik haar op deze manier wel op haar best.

De momenten waarop ze danst zijn echt geweldig, maar ik vind haar misschien wel het beste als ze laat horen hoe goed ze eigenlijk is.

Dit nummer maakte gisteren een hele grote indruk op mij. Tijdens haar beroemde optreden op Coachella deed ze ook een hele krachtige versie. Ik heb ervoor gekozen om die versie deze week met jullie te delen. Dit nummer laat horen hoe goed ze eigenlijk is.

MVDW:

Beyoncé – I Care

 

 

Wil je beelden zien van het concert van Beyoncé? Houd mijn sociale media dan in de gaten!

 

Ik ben opgeroeid met muziek. Dat is, denk ik, de reden dat muziek altijd al een hele grote rol heeft gespeeld in mijn leven. Bij ons stond altijd muziek aan. Het was altijd hele diverse muziek. Ik denk dat ik daarom ook een hele brede muzieksmaak heb.

Muziek heeft een hele grote rol in mijn leven. Ik denk dat muziek altijd een hele grote rol in mijn leven blijft spelen.

Concerten zijn een hele beleving. Het is iets wat je je hele leven met je meebrengt.

Ik kan me bijvoorbeeld nog heel goed herinneren dat ik als kind twee keer naar K3 ben geweest.

Concerten zijn iets blijvends. Het is echt iets magisch.

Ik ga heel erg graag naar concerten.

De afgelopen tijd heb ik heel veel mooie concerten mee mogen maken.

De komende tijd komen er ook weer veel aan. Er staan na hele lange tijd ook weer twee musicals op de planning.

Ik kijk altijd heel erg uit naar concerten. Ik kan er ook nog heel erg lang van nagenieten.

Concerten zijn echt heel erg speciaal voor mij.

Misschien zijn ze wel net zo speciaal voor me als muziek.

Mijn beste concert ooit?

Dat vind ik een hele moeilijke vraag. Elk concert brengt een bijzondere herinnering met zich mee. Elke concert was speciaal. Eigenlijk kan ik echt niet kiezen.

Ik heb er eigenlijk veel te veel om op te noemen. Mijn eerste plaats wordt gedeeld door heel veel artiesten. Hoe kan je nou kiezen tussen Harry Styles, Beyoncé, Glennis Grace, Pentatonix, Calum Scott, James Bay, Jeangu Macrooy, Simone Kleinsma, Waylon, Us The Duo, Miss Montreal etc. Ik weet zeker dat ik er nog heel veel vergeet.

Als ik echt moet kiezen dan kies ik voor het concert van Bouke & The ElvisMatters band. Zij hebben mij wel het meest verrast. Ik had nooit gedacht dat ik ze zo goed zou vinden.

Wat is jullie beste concert ooit?

Als ik eerlijk ben dan gaat het niet eens om welk concert het beste was. Elk concert is heel bijzonder, want elk concert heeft een bepaalde herinnering.

Ik hoop dat ik nog heel veel mooie concerten/shows mag gaan zien.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.