Het is een lichtblauwe achtergrond. Aan de onderkant van de afbeelding is het donkerder dan de bovenkant. Over de hele afbeelding zijn rondjes zichtbaar. De rondjes zijn licht en hebben één van de volgende kleuren: lichtroze, lichtgroen en wit. In het midden staat in het zwart: Life is a collection of moments
Blog

Hoofdstuk 405

Hi,

Ik vind het heerlijk om dingen te doen met de mensen van wie ik hou.

Ik word er heel erg blij van als ik lekker uit eten ga, op een terrasje ga zitten, een avondje doorbreng in een theater of in een andere concertzaal. Ik vind het ook heerlijk om een gezellige filmavond of spelletjesavond te houden.  Ik ben ook heel blij met een moment waarop ik samen met iemand iets ga drinken. Dat kan, als het aan mij ligt, ook heel erg goed thuis.

Je hoeft niet altijd veel geld uit te geven om hele mooie momenten te creëren.

Om mooie momenten te creëren heb je vaak alleen maar de juiste mensen om je heen nodig.

Vorige week schreef ik een blog over het feit dat de zomer er nu echt aan lijkt te komen. Met het weer van de afgelopen tijd lijkt het alleen maar meer op te schieten. Met dit weer krijg ik alleen nog maar meer zin in de zomer.

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Clannad heeft rood/oranje haar en ze heeft haar haren los over haar schouders in een vlecht. Clannad draagt een bril. Clannad heeft een wit/zwart gestreepte blouse aan. Clannad draagt een gouden ketting met een naam erop.Nu de zomer steeds dichterbij komt, trekken we er steeds meer op uit. Ik merk het ook bij mezelf hoor. Ik heb ook steeds meer zin om dingen te doen.

Afgelopen tijd ben ik best wel vaak naar een concert geweest. De komende tijd staan er ook nog heel veel concerten op de planning. Er staat zelfs weer eens een keer een musical op de planning.

Ik ben echt heel erg gelukkig met het feit dat ik zo vaak naar een concert of een musical ga. Je kan me bijna niet gelukkiger maken.

Het zijn namelijk allemaal momenten die ik voor altijd met me mee zal dragen. Het zijn bijzondere momenten.

Nu hoeven dingen niet veel geld te kosten om mooie momenten te zijn.

Ik word ook al te blij als de zon schijnt en als ik samen met lieve mensen buiten zit. Dat is soms al meer dan genoeg.

 

Het hele leven zit vol met dat soort kleine momenten.

Alleen staan we niet altijd stil bij de waarde van de kleine momenten.

Ik heb er al vaker een blog over geschreven, maar volgens mij kan ik het niet vaak genoeg zeggen.

Toch heb ik in de zomer altijd het gevoel dat ik er meer op uit zou moeten. Iets in me zegt dat ik meer ergens naar toe moet om mooie momenten te creëren.

Gelukkig woon ik midden in het centrum dus ik kan heel makkelijk de fiets pakken om naar de stad te gaan. Ik ben binnen 5 minuten bij heel veel verschillende restaurantjes. Ik kan dus heel makkelijk iets eten met iemand die me dierbaar is.

Ik kan er ook voor kiezen om met mooi weer voor de deur te gaan zitten. Daar hebben we ook de ruimte voor. Daar maak je me misschien wel net zo blij mee.

Je hoeft helemaal niet ver weg te gaan om iets leuks te doen. Het is vaak veel dichterbij dan je denkt.

We willen altijd meer en beter. Is meer en groter eigenlijk altijd beter?

Heel eerlijk? Ik denk het niet.

Als je met de juiste mensen bent dan is het altijd goed. Dan maakt het echt niet uit wat je doet.

Het is veel belangrijker met wie je dingen gaat doen.

Het gaat er pas echt om met wie je momenten beleeft en dus met wie je herinneringen maakt.

 

Gisteren was de eerste dag waarop meerdere buren tot laat buiten zaten. Het startschot voor de zomer is dus echt gegeven 😊.

Ik heb veel goede herinneringen aan de dagen waarop ik buiten zat met de buren. Het is voor mij vanzelfsprekend om met mooi weer buiten te zitten. Toch hebben we hele mooie herinneringen met elkaar gemaakt. Het is toch minder vanzelfsprekend dan ik dacht.

Eigenlijk zijn de mooiste momenten de momenten waarvan we denken dat ze vanzelfsprekend zijn.

Pas als we erover nadenken komen we erachter dat ze toch niet zo vanzelfsprekend zijn.

De kleinste momenten in ons leven kunnen de grootste betekenis hebben.

Muziek van de Week.

De achtergrond is een rivier. Het water golft. Bij de golven is wit te zien. Aan de onderkant golft het hevig. Aan de onderkant zijn bruine stenen te zien en op de stenen groeit mos. In het midden is een lichtgrijs vierkant te zien. De hoeken zijn rond. In het midden is in het wit te lezen: I left a good job in the city Working for the man every night and day And I never lost one minute of sleeping Worrying about the way the things might've been Big wheel keep on turning Proud Mary keep on burning Rolling, rolling, rolling on the river Linksboven staat in het wit: Tina Turner - Proud MaryAfgelopen woensdag was ik aan het sporten. Halverwege de training zei mijn teamgenoot opeens dat deze legende was overleden.

Er ging een schok door de sporthal. Ik was ook in shock.  Het is toch een legende die niet meer onder ons is.

Beetje bij beetje ontvallen alle grote namen ons. Nu is dus ook deze legende ons ontvallen.

Volgens mij was mijn eerste kennismaking met deze artiest een cover die Angela Groothuizen deed bij ‘Beste Zangers’. Ik was zo onder de indruk van het nummer dat ik heel graag het origineel wilde weten. Ik luisterde naar het origineel en ik vond dat zo goed.

Ik kan me ook nog heel erg goed herinneren wanneer ik haar voor het eerst live zag. Ik weet niet meer hoe ik bij het filmpje kwam, maar ik werd heel erg betoverd door dit optreden. Ze zong samen met Beyoncé. Ik was zo onder de indruk van dit optreden. Ik heb het filmpje echt heel erg vaak bekeken.

Ik wil mezelf geen fan noemen van deze artiest, maar haar muziek blijft heel erg goed. Ik ken vooral heel veel covers die artiesten hebben gedaan. De cover van James Bay staat bij mij heel veel op repeat. De covers van Glee stonden ook op repeat.

Een tijdje geleden heb ik de film over het leven van deze artiest gezien. Daar was ik ook erg van onder de indruk.

Zonder dat ik het doorhad, ben ik heel erg opgegroeid met haar muziek. Ik denk toch maar dat ik veel meer naar haar muziek moet gaan luisteren. Gelukkig zal ze altijd voort blijven leven door haar muziek en haar verhaal.

Deze week kies ik voor één van haar grootste hits. Misschien is het een beetje afgezaagd. Ik zag deze legende voor het eerst toen ze dit nummer zong. Daarnaast word ik heel erg blij als ik dit nummer hoor.

MVDW:

Tina Turner – Proud Mary

Collect moments, not things.

Het is heel erg cliché, maar het is wel waar.

Het is in ieder geval iets waar ik heel erg graag naar wil leven.

Ik geef veel meer om herinneringen dan om spullen.

Daarom doe ik er ook alles aan om zoveel mogelijk mooie momenten te beleven. Alleen denk ik dat ik nog veel meer mooie momenten kan beleven als ik nog iets meer stilsta bij de kleine momenten.

Als ik iets in mijn leven wil veranderen dan is het wel het feit dat ik veel meer tijd door wil brengen met de mensen waar ik van hou. Ik wil veel meer mooie momenten beleven met de mensen waar ik heel veel om geef. Dan komen de mooie herinneringen vanzelf.

 

De momenten die we beleven en de herinneringen die we daardoor creëren, zorgen ervoor dat we een soort fotoboek van ons leven maken.

Soms doen we het letterlijk. Je kan ook figuurlijk een fotoboek maken.

Je kan ze ook allemaal voor jezelf verzamelen. Een soort fotoboek in je hoofd.

Okay, misschien is deze vergelijking een beetje vaag.

Het belangrijkste is dat we heel veel mooie momenten gaan creëren. Daarnaast is het ook belangrijk dat we de kleine momenten meer gaan herkennen.

Elke dag is namelijk gevuld met kleine momenten die eigenlijk heel erg waardevol zijn.

Het feit dat de zon schijnt vind ik al een geluksmoment.

Ook het feit dat mijn kat vanmorgen bij me kwam slapen, vind ik al een heel mooi moment.

Ik denk dat ik zo nog wel even door kan gaan.

Nu de zomer eraan komt, gaan we heel veel mooie momenten meemaken.

Ik weet zeker dat je nog heel vaak aan die mooie momenten terug zal denken. Dan zal je het gevoel elke keer weer terug kunnen halen.

Dat is het mooiste en bijzonderste aan mooie herinneringen.

Als we iets meer gaan letten op kleine en/of vanzelfsprekende momenten gaan dan worden de mooie herinneringen alleen nog maar meer.

 

Collect moments, not things.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.