De achtergrond is een afbeelding van een zwarte zonnebril op het zand. De zonnebril heeft groene glazen. Het glas aan de rechterkant is voor een deel paars. Op de achtergrond is de lichtblauwe zee onscherp te zien. Aan de bovenkant staat in het groen/blauw: Every day is one step closer to summer Linksonder, in het linker brillenglas, staat in het wit een verwijzing naar waar de blog te lezen is: clannadmylife.nl
Blog

Hoofdstuk 404

Hi,

Het is eind mei en de zon schijnt. Het weer lijkt nu echt beter te gaan worden.

Als we de weermensen mogen geloven dan komt het warme weer nu echt naar ons toe. Dat niet alleen: het blijft ook even bij ons.

Met dit mooie weer gaat het nog meer kriebelen: de zomer.

Ik voel aan alles dat de zomer er nu echt aan gaat komen. Langzamerhand zijn we allemaal dingen aan het afronden. Je hoort steeds meer mensen praten over het feit dat er voorbereidingen worden getroffen voor de zomer. Ook hoor ik steeds vaker mensen praten of de plannen die ze hebben voor de zomer.

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik word daar echt heel erg blij van. Ik word erg blij van het feit dat de zomer er nu echt aan begint te komen. Al moeten we echt nog wel eventjes.

Het weer van de afgelopen dagen heeft hier ook wel heel aan bijgedragen.

Het lijkt wel of alles en iedereen nu aan het veranderen is. Alles lijkt weer een beetje tot leven te komen.

Ik merk het altijd heel erg aan de straat waarin ik woon.

In de wintermaanden zien we elkaar heel erg weinig. We zien elkaar alleen als we toevallig tegelijk vertrekken.

Zodra de zon weer begint te schijnen, gaan we elkaar weer zien. Dan gaan we weer meer buiten zitten en dan brengen we meer tijd met elkaar door. Je hoort weer kinderen spelen in de straat en je hoort mensen weer lachen en praten. Je hoort weer dat mensen meer buiten gaan leven.

Voor mij is dat het teken dat de zomer er weer aan gaat komen.

Ik word daar echt heel erg blij van. Ik kan echt hele dagen buiten doorbrengen.

Als de zon schijnt dan ben ik het liefst buiten en onder de mensen. Dat heb ik eigenlijk altijd wel gehad.

Misschien komt dat omdat ik als kind altijd heb gekampeerd in de zomer. Dan ben je eigenlijk altijd buiten. Ik denk dat ik die instelling onbewust altijd mee heb genomen naar huis.

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Clannad heeft rood/oranje haar en ze heeft haar haren in een vlecht over haar rechter schouder. Clannad draagt een bril. Clannad heeft een zwarte blouse aan. Op de achtergrond ligt een roze boek op de bank.Zodra het mooi weer is, wil ik buiten zitten.

Ja, ik kan mezelf binnen ook wel vermaken. Ook op zonnige dagen kan ik mezelf binnen vermaken. Toch heb ik op mooie zomerse dagen altijd de drang om lekker buiten te zitten. Ergens voelt het heel erg zonde als ik op zulke mooie dagen binnen blijf zitten. Ik voel altijd aan alles dat ik naar buiten moet als het lekker weer is. Het is erg moeilijk om het gevoel precies te beschrijven. Je moet hetzelfde gevoel hebben om het te begrijpen.

Dat heb ik nu nog steeds.

Zodra de dagen komen dat we weer met z’n allen buiten kunnen zitten, is het ook bijna zomer. Dan zijn we met z’n allen aan het wachten tot we allemaal zomervakantie hebben. Het onderwerp van onze gesprekken wordt dan ook steeds vaker: wanneer begint jouw zomervakantie?

Nu staat alles nog in het teken van aftellen en uitkijken naar het moment waarop de vakantie echt gaan beginnen.

Ik merk om me heen dat heel veel mensen er echt behoefte aan beginnen te krijgen. Vooral de dagen met het mooie weer zorgen ervoor dat mensen er echt naar beginnen te verlangen.

Als ik naar mezelf kijk dan is deze periode een periode van afsluiten en vooruitkijken.

Aan de ene kant ben ik druk bezig met het afsluiten van het huidige schooljaar. Een aantal studenten gaan dit jaar nog diplomeren. Andere studenten hebben nog examens voordat de zomer gaat beginnen. Om al die dingen te regelen moeten er best wat dingen worden gedaan. Het is echt even een drukke periode. Vooral nu is het belangrijk dat je goed op schema loopt. Gelukkig loop ik nu keurig op schema.

Daarnaast zijn alle voorbereidingen voor volgend schooljaar ook al volop begonnen. Er moet van alles geregeld worden voor het volgende schooljaar. Er zijn intakes met nieuwe studenten zodat de klassen voor het volgende schooljaar weer lekker vol zitten. Ook worden er plannen gemaakt voor hoe het er volgend schooljaar uit gaat zien. Er worden weer nieuwe afspraken gemaakt, sommige dingen gaan anders worden en andere dingen blijven hetzelfde.

Docenten zitten voor de zomervakantie met hun hoofd al volop in het volgende schooljaar. Terwijl het huidige schooljaar ook nog afgerond moet worden. De periode voor de zomer is echt een piekmoment.

Als ik naar mezelf kijk dan ben ik ook aan het terugkijken op het afgelopen schooljaar, maar ik ben ook aan het vooruitkijken naar het volgende schooljaar. Ik ben aan het kijken hoe ik bepaalde zaken volgend schooljaar (anders) aan ga pakken. Daarnaast ben ik vooral druk bezig om het huidige schooljaar goed af te sluiten. Dat vind ik namelijk erg belangrijk. Voor iedereen is dat namelijk het allerbeste. Je kan pas echt goed van start als iets goed is afgesloten. Daarnaast vind ik dat zelf het fijnst werken.

Het einde van een schooljaar is altijd iets bijzonders. Er lopen namelijk veel dingen door elkaar.

Ik vond het einde van een schooljaar als student altijd al druk, maar docenten is het net zo druk. Misschien is het zelfs nog wel iets drukker.

Eén ding is wel altijd hetzelfde:

Het is bijna zomervakantie!

Muziek van de Week.

De achtergrond zijn donkere houten planken die verticaal naast elkaar staan. In het midden is een verlicht donkerrood hart zichtbaar. Door het hart lopen strepen van de planken die naast elkaar liggen. In het midden is in het wit te lezen:   We're caught in a trap I can't walk out Because I love you too much, baby Why can't you see What you're doing to me When you don't believe a word I say? We can't go on together With suspicious minds And we can't build our dreams On suspicious minds Rechtsboven is in het rood te lezen: Bouke & The ElvisMatters Band - Suspicious Minds Op de ‘i’ is een hartje zichtbaar.Afgelopen week was ik met mijn moeder naar een concert van de winnaar van ‘The Tribute: Battle of te Band’ 2023. Ze kwamen met hun theatertour naar het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Ik ga heel eerlijk met jullie zijn: ik ging zonder verwachtingen naar het concert. Ik zou me vooral laten verrassen. Mijn moeder keek er heel erg naar uit, want zij is een groot fan van deze muziek. Ik ben vrij onbekend met deze muziek. Daarmee bedoel ik: ik ken alleen de grootste hits van deze artiest. Daar blijft het ook wel bij.

Mijn moeder heeft alle afleveringen van ‘The Tribute: Battle of te Bands’ gezien. Ik keek af en toe mee en deze band heeft me echt wel verrast. Ik was vooral erg benieuwd.

Toen ik het theater binnenliep, werd al snel duidelijk dat ik één van de jongste bezoekers was. Daar is helemaal niks mis mee, maar het viel wel op.

Vanaf het moment dat de artiest begon te zingen, was ik verkocht. Wat een ontzettend mooie en bijzondere stem heeft deze zanger. Ik ben helemaal om. De band is ook zo ontzettend goed. Je hoort en voelt de liefde voor de originele artiest. Daarnaast zijn alle muzikanten ook zo ontzettend goed. De zanger is echt ongelooflijk goed. Ik heb er bijna geen woorden voor. Het is echt een show van wereldklasse. Ik kan eigenlijk niet goed beschrijven wat er die avond gebeurde. Het was zo ontzettend bijzonder.

Toen ik ‘The Tribute: Battle of te Bands 2023’ keek, werd ik het meest verrast door dit optreden. Toen ik ze dit zag doen, hadden ze echt mijn aandacht. Vanaf dit optreden ben ik een beetje fan geworden. Door het concert van afgelopen week ben ik al helemaal fan geworden.

Als het kan dan wil ik deze band zeker nog een keer live zien. Ik heb echt een hele bijzondere en magische avond gehad. Gelukkig hebben ze ook albums gemaakt. Vanaf nu staan die albums bij mij op repeat. Deze band heeft er ook voor gezorgd dat ik de muziek van de originele artiest meer ben gaan waarderen. Ik denk dat ik ook wat vaker naar de originele artiest ga luisteren.

Voor nu ga ik heel vaak naar deze band luisteren. Dat zou iedere muziekliefhebber eigenlijk moeten doen. Ik kan je echt verzekeren dat jullie omver geblazen gaan worden.

MVDW:

Bouke & The ElvisMatters Band – Suspicious Minds

Nog even en dan start de zomer van 2023.

Dan zijn we allemaal weer vrij en dan gaan we mooie herinneringen maken.

Ik kijk er, zoals elk jaar, heel erg naar uit. Dit jaar kijk ik er iets meer naar uit.

Ik ben echt een hele grote fan van de zomer.

De wereld lijkt een veel mooiere plek te zijn in de zomer. Iedereen lijkt in een veel betere mood te zijn. Alles en iedereen is beter en mooier in de zomer.

Of ben ik de enige die dat ziet en vind?

Dit jaar heb ik geen plannen voor de zomer.

Ik zie vanzelf wel wat ik ga doen tijdens de zomer.

Ik weet nu al dat het een mooie zomer gaat zijn.

De zomer is aan de ene kant een periode van afsluiten, maar aan de andere kant is het ook een periode van een nieuw begin.

Voor mij geldt dat dit jaar nog veel meer dan voorgaande jaren.

 

De zomer is en blijft iets magisch.

Nog even en dat begint de magische tijd weer.

Tot die tijd blijf ik aftellen.

Gelukkig hebben we allemaal een heel mooi vooruitzicht.

Het duurt nog even, maar het komt nu wel steeds dichterbij.

Elke dag komen we een stapje dichterbij de zomer.

Gelukkig lijken de dagen nu veel sneller te gaan.

Ik kijk er nu al heel erg naar uit.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.