Blog

Hoofdstuk 40

Hi guys,

Wat een week. Ik ben eindelijk begonnen met mijn examens. Het jammere was wel dat ik er gelijk 2 op een dag had. Ik had vrijdag gelijk 2 examens: Aardrijkskunde en Nederlands. Allebei van 3 uur (als ik mijn extra tijd gebruik zelfs 3,5uur). Eerlijk is eerlijk: dat is een hele lange zit en ik was aan het einde van mijn Nederlands examen ook best wel moe. Misschien vraag je je nu wel af: ‘hoe ging het?’ (en als je je dat niet afvraagt, sorry J). Ik weet niet wat ik van Aardrijkskunde moet verwachten. Sommige opgaven gingen goed en andere opgaven gingen niet zo goed. Nederlands daarentegen ging wel goed. Ik heb niks nagekeken en ik ga het ook niet doen. Ik denk dat ik dan namelijk gek word J. Deze week heb ik 3 examens. Op Geschiedenis (dinsdag), Engels (donderdag) en Duits (Vrijdag). Dus heel veel hoef ik deze week niet te leren. Ik denk dat ik dan maar begin met het herhalen van Economie, maar dat zie ik nog wel. Eerst Geschiedenis, maar daar ben ik niet heel erg bang voor.

Vrijdag 13 mei 2016 was de eerste verjaardag van mijn opa zonder mijn opa. Het was een rare dag en ook een mooie dag. Het was raar dat we die dag niet naar mijn opa gingen. Mijn oom, tante, neefje, nichtje en ouders zijn die dag wel naar de begraafplaats gegaan op het as van mijn opa uit te strooien. Ik kon er niet bij zijn vanwege mijn examens, maar ik wilde er ook niet bij zijn. Ik heb de dood van mijn opa een plekje kunnen geven na de begrafenis. Dan betekent natuurlijk niet dat ik nooit meer aan hem denk, maar ik heb het een plaatsje kunnen geven. Wat ik van mijn moeder hoorde werd het as van mijn opa op een mooie plek uitgestrooid. Het was bij een boom die mijn neefje had uitgezocht.
’s Avonds gingen we uiteten. Met z’n allen: mijn ouders, oom, tante, nichtje en neefje. Het was heel erg gezellig. We hebben heel hard gelachen en we hebben ook een paar herinneringen opgehaald. Het was een super gezellige avond. En het eten was super lekker.

We kunnen er deze week niet omheen: Douwe Bob staat in de finale van het Songfestival. Wie had dat aan zien komen? Ik had het ergens wel verwacht. Douwe had een geweldig nummer en een geweldige act. Ik heb wel even heel erg hard gejuicht toen bekend werd dat hij door was naar de finale. Ik was zo trots op Douwe. We stonden gewoon in de finale! En alle pers was enthousiast! Dat had helemaal niemand verwacht, toch?
Gister was dus de finale. Iedereen was opeens fan van Douwe Bob. En terecht. Douwe is een geweldige artiest. Iemand die leeft voor de muziek. Ik heb gister helemaal niks van de finale gezien, behalve het laatste stukje van de puntentelling. Oekraïne heeft dus gewonnen en Douwe Bob is 11de geworden. 11de! Hoe durven ze?! Okay ik moet eerlijk zijn: ik had ook niet verwacht dat Douwe zou winnen, maar ik had wel verwacht dat hij op zijn minst de top 5 zou halen. Ik schrok echt toen ik zag dat hij op plek 11 stond. Iedereen was gek op Douwe. Hij had een verdomd goede act en hij zong verdomd goed. Hij was 1 van de weinige die gewoon zuiver zong. Maar ja het is het songfestival en het songfestival heeft een iets andere smaak. Ik ben trots op Douwe Bob en ja ik ben voor #TeamDouwe.

Ik wil met jullie praten over een video die ik een paar weken geleden heb gezien. Ik keek dit filmpje en ik kreeg echt kippenvel en tranen in mijn ogen. Ik ben het destijds vergeten te delen in mijn blog, maar dit weekend moest ik er opeens weer aan denken. Ik weet nou niet precies wat me nou zo erg raakt bij het filmpje. Ik denk dat het een combinatie van alles is. Van de tekst, haar geweldige stem en de boodschap. Het ultieme kippenvel moment is het moment wanneer het publiek meezingt en je het gezicht van de 2 artiesten ziet. Okay ik zeg wel gewoon welk filmpje het is. Het is een live optreden van Beyoncé en Jay-Z. Ze zingen ‘Forever Young’ en ‘Halo’. Je ziet gewoon hoe erg ze aan het genieten zijn op dat podium. Je ziet het vooral bij Beyoncé. Om kippenvel van te krijgen. Laat me weten of jullie er ook zo over denken. Bekijk het filmpje hier en ik heb je gewaarschuwd he 🙂

Herinner je nog de blog waar ik het had over dromen? Over hoe raar dromen soms wel eens kunnen zijn? Maar soms ook hoe leuk dromen kunnen zijn? Deze week had ik weer zo’n droom. Ik had eerst zoiets van: ‘Wat voor een droom is dit nou weer?’ Maar als ik er nu over nadenk, denk ik: ‘ik ben heel erg blij met deze droom’. Weet je waarom? Ik heb inspiratie gekregen voor een nieuw verhaal. En dat allemaal door 1 droom. En dan nog wel een droom waarvan ik eerst dacht: ‘wat een nutteloze droom.’ Waar dromen wel niet goed voor zijn he 🙂 . Misschien ben je nu wel benieuwd naar de droom, maar dat hou ik nog even voor me. Ik wil het eerst uitwerken, want misschien is het wel niks. Ik ga het pas na mijn examens uitwerken (jeetje ik krijg het nog druk na mijn examens J). Ik wil wel iets weggeven. Het gaat over een onmogelijke liefde en om vertrouwen en de quote aan het begin van de blog geeft ook iets weg. Laat me weten wat je denkt waar het over gaat misschien help je me dan ook wel met het verhaal. En nee het is niet autobiografisch. Het gaat niet over iets wat ik mee maak of mee heb gemaakt :).

Vorige week had ik het over een Q&A die we met ODM willen doen. We hebben wel geteld 1 vraag ontvangen. Wij hebben nog steeds super veel zin in de Q&A en we hopen daarom ook dat we nog veel meer vragen krijgen. Dus is er iets wat je altijd al van mij, van Naima of van ons allebei heb willen weten? Laat dan alsjeblieft je vraag achter. Je kan je vraag achterlaten onder deze blog, op de social media van ODM (Twitter, Facebook, Instagram), op mijn social media (Twitter, Facebook of Instagram) of onder de video van ODM. Wij kunnen niet wachten om al jullie vragen te lezen en te beantwoorden dus kom maar op met jullie vragen!
Muziek van de week.
Deze week heb ik gekozen voor een nummer van een artiest die me elke keer weer weet te raken. Een artiest waar we ook al een tijdje niks van hebben gehoord, omdat hij (net als 1D) een break heeft genomen. Deze artiest wil de tijd nemen om te schrijven. Zijn debuutalbum is 1 van de beste albums die ik ooit heb gehoord, maar echt. Ik ben fan van deze man door zijn te mooie stem en zijn teksten. Het zijn teksten die je raken en die precies beschrijven hoe je je voelt. Ik schrok ook echt toen ik zag dat deze artiest nog nooit ‘Muziek Van De Week’ is geweest. Dit nummer is mijn favoriete nummer van deze man. En dan die clip. Wow. Ik kan dan ook niet wachten tot dat Sam Smith weer met nieuwe muziek komt. Ik kan niet wachten om zijn nieuwe mooie teksten te horen.

Muziek van de week:
Sam Smith – Lay Me Down

Ik besef me net dat dit mijn 40ste blog is. Ik moet toegeven dat ik nooit verwacht had dat ik 40 hoofdstukken zou schrijven. We gaan er niet te lang bij stilstaan, maar ik vind het toch wel een mijlpaal. Dank jullie wel voor het lezen van mijn blogs en voor de support. Dat betekent echt heel veel voor me.

Ik wil jullie heel erg bedanken voor bet lezen van deze blog. Als je het leuk vond, deel het dan met je vrienden en laat me weten wat je van deze blog vond. Ik hoop dat jullie volgende week weer mijn blog lezen.

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.