De achtergrond is heel lichtblauw. In de hoeken linksonder en rechtsboven zijn kleurrijke bloemen zichtbaar. De bloemen zijn paars, roe, geel. Ook zijn er groene blaadjes zichtbaar. In het midden staat in het roze/paars: Spring is April's way of saying, "Let's Bloom."
Blog

Hoofdstuk 397

Hi,

 

Terwijl ik dit opschrijf, schijnt het zonnetje door mijn slaapkamerraam. Ik voel de warmte van de zon.

Tegelijkertijd doe ik mijn gordijnen dicht, omdat ik anders het scherm van mijn laptop niet kan zien. Als ik het scherm van mijn laptop niet kan zien dan wordt het lastig om dit hoofdstuk te schrijven.

Ik voel de warmte van de zon door mijn gordijnen heen. De warmte weet me hoe dan ook te vinden. Daar word ik erg blij van.

 

De weervoorspellingen zien er voor de komende week erg goed uit. Er is dus nog veel om naar uit te kijken. De kans is groot dat we de zon de komende week nog veel gaan zien.

 

De zomertijd is nu een week weer ingegaan. Het startsignaal voor het mooie weer is afgegaan.

Vaak is dat toch wel een moment. Ik heb altijd het gevoel dat er een verandering is ingezet met het ingaan van de zomertijd.

Het lijkt wel of de wereld een mooiere plek wordt en de dat mensen vrolijker worden.

Ik ben altijd al een fan geweest van de zomertijd, want als de zomertijd ingaat dan komt de zomer steeds dichterbij. Ik word gewoon te vrolijk van de zomertijd.

Als ik in de ochtend opsta dan word ik blij als ik zie dat het al licht is. Ik word te blij als ik de zon zie schijnen door mijn slaapkamerraam. Ik krijg een heel fijn gevoel als ik een mooie lucht zie.

Dit jaar lijkt het alleen wel erger dan voorgaande jaren.

Niet alleen bij mezelf merk ik het. Ik merk het ook heel erg bij anderen.

Ik merk echt aan alles en iedereen dat de zomertijd iets doet met alles en iedereen. Het lijkt wel of iedereen vrolijker is en dat iedereen weer zin heeft in van alles. Het lijkt ook wel of alles mooier in bloei staat.

Ben ik de enige die het opmerkt?

Zal het te maken hebben met het feit dat de zon meer schijnt? Nu moet ik zeggen dat het afgelopen week ook echt wel veel heeft geregend.

Zal het dan te maken hebben met het feit dat het langer licht is? Toch heb ik best veel mensen gehoord over het feit dat ze weer moesten wennen aan de zomertijd.

Misschien is het niet te verklaren door een bepaald iets. Waarschijnlijk is het gewoon een combinatie van bepaalde dingen.

 

Toch denk ik dat een combinatie van het ingaan van de zomertijd en het beter wordende weer voor een positieve verandering zorgt.

Het betekent toch dat de zomer steeds dichterbij komt, ook al duurt het echt nog wel even.

 

André van Duin heeft toch gelijk:

“Alles ziet er anders uit als de zon schijnt.”

 

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Clannad heeft rood/oranje haar en ze heeft haar over haar rechterschouder. Clannad draagt een bril. Clannad heeft mascara en bruine oogschaduw op. Ze draagt een donkerblauw t-shirt met oranje. Ze draagt een gouden ketting met haar naam erop.Weet je waar ik de afgelopen week nou echt heel erg blij van werd?

Het feit dat ik de vogels weer hoorde fluiten.

Tijdens het fietsen hoor ik weer steeds vaker de vogels fluiten. Elke keer als ik dat hoor, krijg ik een hele grote glimlach. Ik word er zo ontzettend blij van.

De start van de lente zorgt voor veel meer verandering dan we misschien denken.

Misschien laat de lente ons wel zien dat er heel veel moois is. Het laat zien dat alles en iedereen weer in bloei staat.

Alles lijkt weer mogelijk te zijn.

We willen weer naar buiten en elkaar ontmoeten. We willen weer leuke dingen doen. Het is de tijd om samen door te brengen.

De start van de lente lijkt wel het startschot voor het doen van leuke dingen.

Het lijkt wel of we met z’n allen wachten tot de lente.

Het lijkt wel of we zelf ook weer volop in bloei gaan staan.

Muziek van de Week.

Het is een donkere lucht met grote donkere wolken. In het midden in een kleine regenboog (rood, geel, groen) fel zichtbaar. In het midden is in het zwart te lezen: Jij ziet de bui al hangen Je hebt gelijk, we houden het niet droog Boven de wolken schijnt de zon nog Geloof me maar en anders kijk omhoog. Kom dansen in de regen Nou ja echt dansen is het niet En als we huilen van het lachen Is er toch niemand die het ziet Linksonder is in het wit te lezen: Rob Dekay - Dansen in de regenDit is een liedje waar ik zo ontzettend blij van word. Elke keer als ik dit liedje hoor dan krijg ik een lach op mijn gezicht. Ik vind dit echt zo’n liedje die voor de start van de lente. Het geeft me zoveel positieve vibes.

Eigenlijk is dat wel bijzonder, want het liedje beschrijft een moment waarop het regent. Het nummer speelt zich af op een moment waarop het slecht weer is.

Dit nummer zegt ook dat je daar iets positiefs van kan maken. Je kan altijd dansen in de regen. Dit kan je ook met iemand anders doen. Zelfs als het regent dan kan het nog steeds leuk zijn. Je kan er altijd iets moois van maken.

Als je dat niet alleen kan dan zijn er altijd mensen die je daarbij willen helpen.

Ik vind de boodschap erg mooi. Ik vond het nummer heel erg goed passen bij dit hoofdstuk.

 

MVDW:

Rob Dekay – Dansen in de regen

Het zijn de kleine dingen die we niet mogen vergeten. De kleinste dingen kunnen je het meest gelukkigst maken.

Eerder beschreef ik mijn blijdschap als ik vogels hoor fluiten.

Ik word ook heel erg blij als ik zie dat een boom in de bloei staat. Ik word ook heel erg blij van het zien van bloemen die weer beginnen te groeien of dieren die ik buiten zie lopen.

Ik word blij van de kleinste dingen.

 

Het lijkt wel of we die kleine dingen pas (weer) gaan zien als de lente start.

Alsof wij weer echt tot leven komen als het buiten mooier weer gaat worden.

Je kan het toeval noemen.

Er is geen 100% bewijs dat de lente/het mooie weer/ de zomertijd ervoor zorgt dat we positiever worden.

Ik weet alleen dat zonlicht er wel voor zorgt dat je vitamine D aanmaakt en dat zorgt ervoor dat je een beter gevoel krijgt.

Het maakt eigenlijk niet zo heel veel uit waar het aan ligt. Waarschijnlijk gaan we de oorzaak nooit vinden.

Het feit is dat ik het gevoel heb dat iedereen vrolijker is.

Ik weet ook dat ik erg blij word van de lente.

De lente laat voor mij zien dat er weer mooie dingen mogelijk zijn.

Alles staat weer in de bloei.

Alles lijkt weer mogelijk te zijn.

 

Ik hoop heel erg dat de start van de lente voor veel mensen een goed gevoel geeft.

Ik hoop met heel mijn hart dat de start van de lente iedereen heel veel warmte en liefde geeft.

De lente zou voor iedereen een reminder moeten zijn dat het tijd is om te groeien. Het is tijd om te shinen.

De wereld lijkt nu tot leven te komen. De lente lijkt een teken te zijn om te laten zien hoe mooi te wereld/de natuur is.

Misschien moeten wij het als mens ook maar als teken zien om aan iedereen te laten zien hoe mooi we eigenlijk zijn.

Het zou mooi zijn als we als mens ook (weer) beginnen te bloeien.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.